Simyo Sim Only welke internetbundel

Welke internetbundel heb ik nodig bij mijn Sim Only abonnement?

Telefoons & Tech

Bij een Sim Only abonnement kun je een internetbundel nemen. Maar hoe weet je welke internetbundel het beste bij jou past? Dit artikel helpt je daarmee!

Wat is een Sim Only abonnement?

Simyo onderzoektMet een Sim Only abonnement kun je mobiel bellen, sms’en en internetten. Van je provider krijg je alleen een simkaart: je zorgt zelf voor een mobiele telefoon. Een Sim Only abonnement is opgebouwd uit verschillende bundels. Naast een belbundel, waarmee je belt en sms’t, is het ook mogelijk om een internetbundel te nemen.

Wat is een internetbundel?

Simyo Sim Only internetbundelMet een internetbundel beschik je voor een vast bedrag per maand over een bepaald aantal MB’s. Hiermee internet je zonder wifi-verbinding op je smartphone. Een internetbundel is niet verplicht. Je kunt ook zonder internetbundel mobiel internetten op je smartphone. Het tarief per MB is dan wel hoger. Dit raden wij af. Simyo biedt vijf internetbundels aan.

Welke internetbundel past bij mij?

Vind je het lastig om vooraf in te schatten hoeveel MB’s je per maand gaat verbruiken? Hoewel niemands internetgedrag hetzelfde is, geldt over het algemeen het volgende. De kleinste internetbundel van 200 MB is geschikt voor mensen die een enkele keer per dag mobiel internet gebruiken. Bijvoorbeeld om een nieuwsbericht te lezen. De populairste bundel is die van 1000 MB. Deze bundel is ideaal als je dagelijks social media-apps als Facebook gebruikt. Wij raden een bundel van 2000 MB of meer aan als je regelmatig video’s kijkt op YouTube of muziek streamt via Spotify. Bekijk hier een handige tool die je helpt de juiste internetbundel te kiezen.

Wat als mijn internetbundel toch niet past?

Simyo welke internetbundel aanpassenHet is geen ramp als je een te grote of te kleine internetbundel kiest. Bij Simyo bepaal je elke maand je eigen genoeg. Je kunt namelijk maandelijks het formaat van je internetbundel gratis naar boven of beneden aanpassen. Hou je elke maand MB’s over? Neem dan gerust een kleinere internetbundel. Dit regel je zelf via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app. Hier kun je ook MB’s bijkopen als je internetbundel nét te klein is. De extra internetbundel is 500 MB groot en kost 5 euro.

Hoe ga ik zuiniger om met mijn MB’s?

Simyo tipsWil je niet meer geld betalen voor een grotere internetbundel? Om dit te voorkomen kun je zuiniger omgaan met je MB’s. Met een aantal maatregelen bespaar je al veel MB’s. In dit artikel lees je onder andere hoe je ervoor zorgt dat veelgebruikte apps als Facebook, Instagram en Twitter zuiniger omgaan met data. Misschien heb je dankzij die maatregelen geen grotere internetbundel nodig!