Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Telefoon repareren
Terug naar overzicht
24,900x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Telefoon reparatie tips: zelf doen of laten doen?

Een barst in het scherm, een kapotte microfoon of een batterij die zijn beste tijd heeft gehad? Hoog tijd om je telefoon te repareren! Grote kans dat hij dan klaar is voor zijn tweede jeugd, zodat je geen nieuwe smartphone hoeft te kopen. Maar waar moet je bij een telefoon reparatie eigenlijk allemaal op letten? Wat kun je zelf doen en wat is verstandiger om te laten repareren?

Telefoon reparerenTelefoon reparatie en garantie, hoe zit dat precies?

De kans bestaat dat je telefoon stuk ging onder de garantievoorwaarden. Je hebt dan recht op een kosteloze reparatie door de fabrikant. Alle ins en outs hierover bespreken we in ons artikel over telefoongarantie. Zit er een kleine barst in de behuizing of is er iets kleins stuk? Misschien is een telefoon reparatie dan niet nodig omdat je dit kunt verbloemen door je telefoon op te frissen. Soms is een defect of barst helaas te groot en is een telefoon reparatie de enige uitkomst. Dit kun je laten doen of, als je handig bent, zelf doen!

Telefoon reparerenTelefoon reparatie, wat kan er allemaal gerepareerd worden?

Of het defect aan je telefoon nou onder de garantie valt of niet, de volgende onderdelen kunnen in de meeste gevallen gerepareerd worden.

Kapot scherm

Zit er een groot barst in je scherm of reageert het display niet meer goed op je aanrakingen? Het scherm van een smartphone is te vervangen. Hierbij wordt het schermpaneel, het touchscreen en de beschermlaag over het scherm vernieuwd. Extra voordeel: vrijwel de gehele voorkant van je telefoon is dan weer als nieuw. En daarmee ziet je telefoon er meteen weer een stuk ‘jonger’ uit!

Defecte microfoon

‘Wat zeg je? Ik hoor niets. Hoi, ben je daar?’ Is dit hoe jouw gesprekken met anderen de laatste tijd verlopen? Dan lijkt het erop dat de microfoon in jouw smartphone stuk is. Je telefoon werkt dan nog prima, alleen kan niemand je tijdens een telefoongesprek meer horen. Gelukkig kan bij de meeste smartphones de microfoon vervangen worden.

Camera kaduuk

Maak je graag foto’s, maar ‘ziet’ je telefoon niets meer omdat de camera stuk is? Wees gerust: ook een kapotte camera is te repareren. Je vervangt de cameramodule dan voor een nieuw exemplaar. Vaak is dit niet zo’n ingewikkelde ingreep en is de reparatie zo gebeurd.

Batterij naar de knoppen

Als de batterij van een telefoon binnen de kortste keren na het opladen alweer leeg is, is deze waarschijnlijk stuk. De oplossing voor een telefoon met vervangbare batterij is dan simpel: je koopt zelf een nieuwe batterij en plaatst deze in de telefoon. De meeste moderne telefoons hebben helaas geen makkelijk vervangbare batterij meer. Toch kun je ook deze batterij gewoon vervangen. Hiervoor moet de telefoon opengemaakt worden. Vervolgens kun je de kapotte batterij eruit halen en deze vervangen voor een nieuw exemplaar. De batterijduur is dan weer net zo goed als toen je jouw telefoon net had gekocht!

Telefoon reparerenWat kan er niet gerepareerd worden?

Soms is een smartphone te erg beschadigd om gerepareerd te kunnen worden. Er zijn dan te veel kleine onderdelen blijvend kapot. Vaak komt dit door een van de volgende redenen.

Waterschade telefoon

Is jouw telefoon in het water gevallen en werkt hij daarna niet meer? Dan heb je waterschade. Het nadeel hieraan is dat er dan meerdere onderdelen kapot zijn. Vaak zijn dit niet grote onderdelen, maar juist kleine transistortjes en piepkleine onderdeeltjes die ervoor zorgen dat bijvoorbeeld de energie van de batterij bij de processor terechtkomt. Het is dan niet te achterhalen waar het defect precies zit, waardoor een telefoon eigenlijk ‘beyond repair’ is.

Extreme valschade

Ook bij extreme valschade valt een telefoon vaak niet meer te repareren. Dit gebeurt wanneer je de telefoon van bijvoorbeeld het balkon laat vallen. Doet hij het daarna niet meer? Dan zijn er veel kleine onderdelen geplet, kapot of geperforeerd. Er is dan niet of nauwelijks te achterhalen wat er precies aan de binnenkant van de telefoon allemaal stuk is. Je kunt in dat geval beter een nieuwe telefoon kopen dan proberen je kapotte te laten maken.

Ik laat mijn telefoon repareren, waar moet ik op letten?

Een reparateur heeft het benodigde gereedschap en de kennis en kunde om jouw smartphone snel en goed te repareren. Voordat je een telefoon laat repareren, is het slim om op een paar dingen te letten.

Een goede telefoon reparatie winkel vinden

In veel steden en dorpen zijn er telefoonreparatiezaken waar je terecht kunt. Van tevoren is het altijd goed om te kijken wat de ervaringen van anderen zijn. Op internet kun je vaak recensies vinden, bijvoorbeeld op Google Maps of op Facebook. Zo heb je een beter beeld van de kwaliteiten van zo’n reparatiezaak.

Zelf de controle houden

De juiste winkel gevonden? Mooi! Tijd voor de volgende stap. Weet je precies welk onderdeel van jouw telefoon stuk is en vervangen of gemaakt moet worden? Geef dit dan duidelijk aan bij  de reparateur. Zo weet je zeker dat er geen andere onderdelen vervangen worden waarvan dat niet mogelijk is. Je houdt daarmee dus de controle over de kosten van de reparatie.

Wat kost een telefoon reparatie?

Probeer vooraf ook een prijsindicatie te krijgen van wat de reparatie kost. Dit verschilt per defect. In de reparatiekosten zitten natuurlijk de materiaalkosten verwerkt. Het ene onderdeel is duurder dan het ander. Ook het arbeidsloon maakt onderdeel uit van de arbeidskosten, net als soms de inspectiekosten.

Telefoon reparerenIk doe de telefoon reparatie zelf, wat heb ik nodig?

Ben jij een handig manusje-van-alles met twee rechterhanden en heb je wel vaker elektronische apparaten succesvol gerepareerd? Dan kun je natuurlijk ook zelf proberen de telefoon te maken, als je het aandurft! Bovendien is het best leuk om te doen én is het goedkoper dan wanneer je het repareren láát doen. Bonus: als het je goed afgaat kun je het ook voor anderen doen en zo een extra zakcentje verdienen! Let wel: als je zelf gaat sleutelen aan de telefoon vervalt de garantie op je toestel.

Het juiste gereedschap

Voor een telefoon reparatie heb je het juiste gereedschap nodig. En nee, aan de standaard schroevendraaiers in je gereedschapskist heb je niets. Voor smartphones heb je piepkleine schroevendraaiers nodig. Met de reparatieset van iFixit heb je alles in huis om zelf je telefoon te repareren. Deze set ziten bijvoorbeeld ook zuignappen die je nodig hebt om de meeste telefoons fysiek te openen.

Onderdelen bestellen

Met alleen het juiste gereedschap ben je er natuurlijk nog niet. Je moet ook de onderdelen bestellen die je nodig hebt om de telefoon te repareren. Op AliExpress kun je de meeste vervangbare onderdelen van populaire telefoons wel vinden. Zodra je deze binnen hebt, kan het repareren beginnen!

Tutorials bekijken

Goed, je hebt nu het juiste gereedschap én de benodigde onderdelen om aan de slag te gaan. Het echte werk kan nu beginnen, maar hoe repareer je een telefoon op de juiste manier? Dat kan nog best ingewikkeld zijn. Gelukkig zijn er op YouTube allerlei instructievideo’s te vinden waarin je ziet hoe je de telefoon kunt repareren. Ook de website iFixit is een aanrader. Hier vind je zeer duidelijke instructies hoe je populaire smartphones repareert.

Telefoon reparerenVoorkomen is beter dan genezen

Is jouw telefoon weer gerepareerd? Mooi, dan kun je ‘m weer gebruiken en hoef je geen nieuwe telefoon voor je Sim Only abonnement te kopen. Tip: neem een hoesje voor je telefoon. Hierdoor bescherm je ‘m beter tegen mogelijke val- en waterschade. Zo is een telefoon reparatie de volgende keer misschien wel helemaal niet nodig. Zo’n hoesje betaalt zich dus wel terug. Scheelt weer een paar centen in het vervolg!

Voor welk defect heb jij je telefoon weleens laten repareren?

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.