Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

spotify tips om de streaming app optimaal te gebruiken simyo
Terug naar overzicht
4,130x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips | Telefoons & Tech |

Slimme instellingen van populaire apps: Spotify!

Het is de populairste muziekstreamingsdienst die er is: Spotify. Voor muziekliefhebbers is deze app op hun smartphone een echte ‘must’. En terecht, want met Spotify is het ontzettend makkelijk om de muziek van je lievelingsartiesten te luisteren én om nieuwe artiesten te ontdekken. De app biedt genoeg mogelijkheden en daarom geven we je graag een paar Spotify-tips!

Spotify, dé ultieme app voor muziek

spotify ultieme app muziek streamen simyoSpotify is een dienst waarmee je online muziek streamt. Via de app op je smartphone, het programma voor je computer of via de web-player kun je via internet muziek streamen op je smartphone. Spotify is in 2006 opgericht in Zweden en sinds 2014 is de dienst ook in Nederland beschikbaar. Via Spotify kun je gratis muziek streamen, maar je kunt ook een abonnement nemen dat maandelijks opzegbaar is.

Wereldwijd luisteren er bijna 160 miljoen mensen maandelijks muziek via Spotify. Bijna de helft, 70 miljoen mensen, heeft een abonnement waarvoor ze betalen. 6,2 miljoen Nederlanders gebruiken Spotify en ongeveer de helft daarvan betaalt daarvoor. Daarmee is het verreweg de populairste muziek-app. Zo heeft Apple Music in Nederland 1,1 miljoen gebruikers en Deezer 800 duizend.

Zoveel data verbruikt Spotify gemiddeld

dataverbruik spotify simyoMet Spotify luister je dus muziek via internet. Als je niet verbonden bent met een wifi-netwerk, verbruik hiermee je MB’s van je Sim Only internetbundel. We snappen dat je grip wil houden op je dataverbruik, zodat je niet opeens met een lege internetbundel staat. Nu hoef je daar met Spotify op zich niet zo bang voor te zijn, want het streamen van muziek verbruikt niet bijzonder veel data. Toch geven we je graag inzicht in het dataverbruik van Spotify.

Hiervoor gaan we uit van het luisteren naar een gemiddeld nummer van drie minuten. Die kun je in drie soorten geluidskwaliteit beluisteren:

 • Normaal: 96 kbit/s. Het luisteren van een nummer kost ongeveer 2 MB
 • Hoog: 160 kbit/s. Het luisteren van een nummer kost ongeveer 3,5 MB
 • Extreem: 320 kbit/s. Het luisteren van een nummer kost ongeveer 7,5 MB

Een gemiddeld album duurt ongeveer 45 minuten. Hoeveel MB van je Sim Only internetbundel gaat daar inzitten? Met normale geluidskwaliteit ongeveer 30 MB, hoge geluidskwaliteit ongeveer 52,5 MB en met extreme geluidskwaliteit ongeveer 112,5 MB.

Tips om Spotify te gebruiken

In de Spotify-app voor Android en iOS schuilen allerlei handige mogelijkheden als je een betaald abonnement hebt. Hieronder zie je een paar handige tips voor Spotify!

Muziek offline opslaan

Als je betaalt voor Spotify kun je muziek offline opslaan. Dit betekent dat de muziek op je telefoon wordt opgeslagen. Het handige hieraan? Het afspelen van de offline opgeslagen nummers kost geen MB’s meer. Zo kun je én muziek luisteren én MB’s besparen van je Sim Only internetbundel!

Zo sla je muziek offline op:

 • Open de Spotify-app.
 • Zoek een album of nummer dat je offline wil opslaan.
 • Schuif de slider naast ‘Downloaden’ naar rechts.
 • Zorg dat je bent verbonden met een wifi-netwerk en dat de app aanstaat. De muziek wordt alleen dan offline opgeslagen.

Geluidskwaliteit verbeteren

spotify geluidskwaliteit verbeteren simyoHet verbeteren van de geluidskwaliteit is een tip om Spotify optimaal te gebruiken. Heb je een grote internetbundel en ben je een echte muziekliefhebber? Je kunt de geluidskwaliteit van de gestreamde nummers verbeteren. Dit kost wel extra data, behalve als je de nummers offline opslaat. In dat geval nemen de nummers wel extra opslagruimte in. Het hangt dus van je abonnement en telefoon af of dat handig is. Voor de liefhebber is het in ieder geval een mooie optie!

Zo verbeter je de geluidskwaliteit van Spotify:

 • Open de Spotify-app.
 • Ga rechtsonder naar ‘Bibliotheek’.
 • Druk rechtsboven op het tandwieltje om de instellingen te openen.
 • Druk op ‘Geluidskwaliteit’.
 • Je kunt nu de geluidskwaliteit aanpassen.

Verrassende Spotify-tips om de app optimaal te gebruiken

De dienst biedt ook allerlei mogelijkheden waar je het bestaan misschien nog niet van wist. Wij zetten de leukste en handigste op een rij!

Kinderliedjes luisteren via Spotify

Op Spotify barst het van de heetste hits en legendarische albums. Wist je dat er ook veel kinderliedjes op staan? Harstikke leuk als je kinderen hebt en zij iets leuks willen luisteren. Zo staan er een heleboel cd’s van Kinderen voor Kinderen en K3 en liedjes van Annie MG Schmidt op Spotify.

Muziek afspelen via een ander apparaat

spotify casten chromecast streamen op ander apparaat simyoHeb je de Spotify-app op je smartphone? Je kunt via wifi ook muziek afspelen op een ander apparaat, zoals een Sonos-speaker of een tv die een Chromecast heeft. Met een Chromecast kun je beelden en geluid vanaf je telefoon of laptop af laten spelen op je computer. Op die manier kun je dus muziek luisteren via de speakers van je tv! Dit gaat via wifi en zo hoef je dus niet via de speakers of oortjes van je telefoon te luisteren. Omhoog met dat volume! Het handige aan muziek luisteren via wifi: je smartphonebatterij gaat veel minder snel leeg dan wanneer je via Bluetooth muziek afspeelt op een ander apparaat. Dit komt omdat je telefoon via wifi alleen als afstandsbediening dient. De Chromecast of Sonos streamt zelf de muziek: dit doet je smartphone dan dus niet meer. Handig!

Spotify Radio: nieuwe muziek ontdekken

spotify radio ontdekken nieuwe muziek simyoMet afspeellijsten en de ‘Ontdek’-functie biedt Spotify mogelijkheden om nieuwe muziek en artiesten te ontdekken. De luiste functie is misschien wel Spotify Radio. Je kunt naar artiestenradio’s en nummerradio’s luisteren. Hiermee krijg je de muziek te horen dat in hetzelfde straatje valt als de muziek van de artiest in kwestie. Ideaal als je een tof nummer hoort en meer van hetzelfde wil luisteren!

 • Zoek het nummer of de artiest op van wie je de radio wil luisteren.
 • Druk op de drie puntjes.
 • Druk op ‘Naar radio’.
 • Druk op ‘Radio afspelen’.
 • Genieten maar!

Podcasts luisteren via Spotify

Even geen zin in muziek, maar juist trek in een interessante radio-uitzending? Een handige tip voor Spotify: je kunt ook naar Podcasts luisteren. Internetradio dus! Ga hiervoor in de app naar ‘Bladeren’ en druk op ‘Podcasts’. Je kunt nu een uitzending uitzoeken om te gaan luisteren.

Superzuinig streamen

superzuinig streamen data besparen sim only internetbundel simyoZit je krap met de MB’s van je Sim Only internetbundel, maar wil je tóch wat luisteren? Met een druk op de knop kun je extra zuinig muziek streamen. Dit doe je door de Data Saver aan te zetten. De geluidskwaliteit wordt hierdoor wel iets minder goed.

 • Open Spotify
 • Druk rechtsboven op het tandwieltje.
 • Schuif de slider naar rechts.
 • Je streamt nu op de zuinigste manier MB’s.

Eén van de leukste Spotify-tips: muziek delen!

spotify muziek delen optimaal de app gebruiken simyoBen je een echte muziekliefhebber? Dan vind je het ongetwijfeld leuk om je nieuwe ontdekkingen te delen met muziekvrienden. Met deze slimme trick voor Spotify gaat dit ontzettend eenvoudig. Je kunt een liedje, artiest of album namelijk delen via populaire apps als WhatsApp en Facebook. Druk op het nummer dat je luistert en vervolgens op de drie puntjes. Vervolgens kun je via ‘Delen’ het nummer met iemand delen. Sympathiek!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.