.

Muziek apps_header_visual_Simyo_blog
Terug naar overzicht
16,119x gelezen

Of je nu van hiphop, jazz of klassiek houdt, muziek luisteren op je smartphone kan op allerlei manieren. Om de juiste snaar te raken, geven we je vijf muziek apps voor je smartphone en een paar handige tips en tricks voor maximaal muzikaal genot!

muziek apps nieuwe muziek SimyoFavoriete muziek apps

Iedereen heeft zo zijn voorkeuren als het aankomt op muziek én muziek apps. Dit zijn vijf van de beste apps om je favoriete songs op te beluisteren.

Spotify: meest populaire muziek app

muziek apps spotify simyoSpotify is de meest populaire muziek app van dit moment. Ruim 80 procent van de Nederlanders luistert online via Spotify. Het is het geesteskind van twee Zweden die een dienst wilden waarmee oude én nieuwe muziek ‘gespot’ kon worden. Nou, dat is ze goed gelukt! Inmiddels kun je op Spotify miljoenen nummers vinden van nu én vroeger!

Via je smartphone kun je Spotify gebruiken met een app. Deze is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android. Je kunt met de app gratis nummers ‘shuffelen’. Met een abonnement kun je zoveel nummers luisteren als je maar wil zonder reclame tussendoor. De abonnementen van Spotify kosten 9,99 euro voor het Premium abonnement en 14,99 euro voor een Family abonnement. Hiermee kun je met maar liefst vijf personen van een Premium abonnement genieten.  Ook is er een webversie waar je muziek kunt beluisteren en uploaden.

SoundCloud: voor nieuwe remixes

muziek apps soundcloud simyoDan SoundCloud, een streamingdienst die vooral populair is onder muzikanten en artiesten voor het beluisteren en publiceren van muziek. SoundCloud is naast streamingdienst ook meer een social medium. Als gebruiker kun je ook comments kan achterlaten in een nummer of het nummer reposten op je eigen kanaal. Op SoundCloud vind je veel nieuwe muziek en muziek die mogelijk (nog) niet op Spotify staat. Het is bij uitstek de plek om vette remixes van je favoriete nummers te vinden!

SoundCloud heeft een gratis app voor Android en iOS. De app heeft ook een Pro en Pro Unlimited abonnement voor 7 en 11 euro per maand. Dit is bedoeld voor artiesten die meer materiaal willen uploaden. Wil je alleen luisteren? Dan is de app dus gratis. Ook kun je muziek via de webversie beluisteren en uploaden.

Deezer: minder bekend, even goed

muziek apps deezer simyoOok Deezer is een streamingdienst met heel veel toffe nummers. Net als Spotify is dit platform door een Zweed ontwikkeld. Met Deezer kun je onbeperkt nummers beluisteren. Je kunt er muziek mee luisteren via een app of met een webversie. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android. Afhankelijk van je abonnement kunnen er kosten verbonden zijn aan het gebruik van Deezer. Ook is er een webversie waar je muziek kunt beluisteren

Tidal: Jay-Z’s eigen streamingdienst

muziek apps tidal simyoTidal is de streamingdienst van entrepreneur en hiphopartiest Jay-Z. Hij was lange tijd ontevreden over de ontwikkelingen op het gebied van streamingdiensten. Met name op het gebied van waardering en betaling voor de artiesten. In 2015 lanceerde hij daarom Tidal, een exclusieve streamingdienst waarmee je de nieuwste muziek in de hoogste kwaliteit kan beluisteren. Artiesten als Beyoncé en Rihanna brengen hun nieuwe muziek eerst uit op Tidal.

Tidal heeft net als de andere streamingdiensten een gratis app voor iOS en Android. Wil je onbeperkt luisteren? Een abonnement kost 9,99 euro of 19,99 euro.

Apple Music: Apple’s antwoord

muziek apps apple music simyoApple Music is het antwoord van Apple op Spotify. Net als Spotify kun je via Apple Music muziek streamen en offline opslaan. Apple Music is alleen niet gratis verkrijgbaar, in tegenstelling tot andere muziek apps als SoundCloud, Spotify en Deezer. Wel kun je Apple Music drie maanden gratis uitproberen.

Apple Music is beschikbaar voor Windows-, Android- en Apple-apparaten. De abonnementen voor Apple Music kosten 4,99 euro per maand voor studenten, 9,99 euro per maand voor een individueel abonnement of 14,99 euro per maand voor een gezinsabonnement.

Nieuwe muziek ontdekken met je favorieten

Wist je dat je met apps als Spotify en SoundCloud ook gemakkelijk nieuwe muziek kunt ontdekken?

Discover Weekly van Spotify

Wie vaak muziek luistert via Spotify vindt in zijn Discover Weekly-playlist leuke verrassingen terug. Op basis van jouw afgespeelde tracks stelt Spotify namelijk een hele nieuwe playlist voor je samen!

SoundCloud Suggested Tracks

SoundCloud heeft een soortgelijke optie met het zogenaamde ‘Suggested Tracks’. Wanneer je een nummer luistert op SoundCloud volgt hierna automatisch een ander nummer wat je, volgens SoundClouds algoritme, mogelijk ook leuk vindt! Handig: door nummers vaker te beluisteren en te ‘liken’ worden jouw Suggested Tracks steeds beter.

3voor12 ‘Luisterpaal’

Ja, ja, een klassieker: de 3voor12 Luisterpaal. 3voor12 hoort bij omroep VPRO en tipt je op allerlei nieuwe muziek. Alleen, de Luisterpaal zoals hij was op het 3voor12 platform, is helaas niet meer. Gelukkig leeft hij verder als afspeellijst op het 3voor12 Spotify-kanaal. Hier vind je alle aanraders van 3voor12 op gebied van nieuwe muziek.

Volg je favoriete artiesten op social media

Vaak geven jouw favorieten ook tips over wie hún favorieten zijn. Zo kom je via-via aan de leukste nieuwe muziek. Volg je favorieten artiesten op bijvoorbeeld Instagram en Snapchat en ontdek zo nieuwe muziek!

’n Vette sound

muziek apps vette sound SimyoWie zijn smartphone vaak gebruikt om muziek mee te luisteren weet dat het geluid niet altijd even booming is. Er zijn een aantal dingen waardoor jij het geluid naar een hoger niveau kan tillen.

 • Zorg voor een goede koptelefoon of headset
 • Kies een smartphone met 3,5 mm headphone-aansluiting: de geluidskwaliteit hiervan is beter dan een verbinding via Bluetooth of USB-C-aansluiting
 • Investeer in een (draadloze) speaker om muziek via je smartphone af te spelen
 • Let bij aankoop van de telefoon ook op de audio specs zoals ondersteuning van verschillende audiobestandsformaten en equalizer instellingen.

Muziek luisteren op je smartphone zonder data te verspillen

muziek apps onderzoek SimyoLekker muziek luisteren tijdens het studeren of met je koptelefoon op in de trein; voor je het weet ben je uren verder. Om te zorgen dat niet heel je Sim Only internetbundel opgaat, kun je deze tips gebruiken.

Dataverbruik muziek luisteren

Het streamen van muziek kost je gemiddeld 60 MB per uur. Dat is aardig wat, zeker als je altijd muziek luistert als je onderweg bent of goed gefocust aan het werk gaat. Om het datagebruik in te perken kun je instellen dat je de app alleen kan gebruiken als je ook een wifi-verbinding hebt.

Zo zorg je dat je niet te veel MB’s verbruikt via je muziek apps op een iPhone:muziek apps dataverbruik iPhone Simyo

 • Ga naar Instellingen
 • Klik op Mobiele netwerk
 • Scroll naar beneden en zoek je muziek app
 • Veeg naar links om mobiele data voor de desbetreffende app uit te zetten

Op een Android telefoon kun je een datalimiet instellen om te zorgen dat je niet heel je databundel opmaakt. Zo stel je een datalimiet in:muziek apps dataverbruik Android Simyo

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Verbindingen’.
 • Druk op ‘Gegevensverbruik’.
 • Druk op ‘Gebruik mobiele gegevens’.
 • Druk rechtsboven op het tandwieltje.
 • Schuif de slider naast ‘Gegevenslimiet instellen’ naar rechts.
 • Druk op ‘Gegevenslimiet’ om het formaat van je internetbundel in te voeren.
 • Druk op ‘Instell.’. Je hebt nu een datalimiet ingesteld!

We hebben deze instellingen van een Samsung telefoon overgenomen, heb je een ander merk telefoon dan kan dit afwijken.

Meer tips om niet meer over je datalimiet heen te gaan? Lees dan ons handige blog waarin we je nog meer handige tips en tricks geven zodat jij altijd binnen je internetbundel blijft!

Nummers offline opslaan met Spotify Premium

Met de eerdergenoemde muziek apps kun je muziek ook offline beluisteren. Je verbruikt dan geen MB’s om je favoriete nummer te beluisteren. Zonder zorgen plaatjes ‘grijsdraaien’ dus! Het offline opslaan van nummers is alleen mogelijk via een internetverbinding en wanneer je een betaald abonnement hebt bij Spotify, SoundCloud, Deezer of andere streamingdiensten.

Zo sla je een nummer offline op via Spotify:

 • Open de Spotify-app.
 • Druk op 'Zoeken'.
 • Zoek de artiest naar wie je wil luisteren.
 • Selecteer het album dat je offline wil opslaan.
 • Schuif de slider naast 'Downloaden' naar rechts.
 • Zodra je verbonden bent met wifi en je de app open hebt staan wordt het album offline opgeslagen.

Wil je er zeker van zijn dat je echt alleen nummers offline luistert via je Spotify app? Dan kun je dit ook nog instellen.

 • Open Spotify.
 • Ga naar Bibliotheek.
 • Klik op het tandwieltje en kies Afspelen.
 • Schuif de slider bij Offline naar rechts.
 • Vanaf nu kun je alleen je opgeslagen nummers nog beluisteren.

Genoeg keuze dus als het aankomt op muziek luisteren op je smartphone. Welke muziek app gebruik jij het liefst?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.