Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Muziek apps_header_visual_Simyo_blog
Terug naar overzicht
2,775x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

5 swingende muziek apps voor je smartphone

Of je nu van hiphop, jazz of klassiek houdt, muziek luisteren op je smartphone kan op allerlei manieren. Om de juiste snaar te raken, geven we je vijf muziek apps voor je smartphone en een paar handige tips en tricks voor maximaal muzikaal genot!

muziek apps nieuwe muziek SimyoFavoriete muziek apps

Iedereen heeft zo zijn voorkeuren als het aankomt op muziek én muziek apps. Dit zijn vijf van de beste apps om je favoriete songs op te beluisteren.

Spotify: meest populaire muziek app

muziek apps spotify simyoSpotify is de meest populaire muziek app van dit moment. Ruim 80 procent van de Nederlanders luistert online via Spotify. Het is het geesteskind van twee Zweden die een dienst wilden waarmee oude én nieuwe muziek ‘gespot’ kon worden. Nou, dat is ze goed gelukt! Inmiddels kun je op Spotify miljoenen nummers vinden van nu én vroeger!

Via je smartphone kun je Spotify gebruiken met een app. Deze is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android. Je kunt met de app gratis nummers ‘shuffelen’. Met een abonnement kun je zoveel nummers luisteren als je maar wil zonder reclame tussendoor. De abonnementen van Spotify kosten 9,99 euro voor het Premium abonnement en 14,99 euro voor een Family abonnement. Hiermee kun je met maar liefst vijf personen van een Premium abonnement genieten.  Ook is er een webversie waar je muziek kunt beluisteren en uploaden.

SoundCloud: voor nieuwe remixes

muziek apps soundcloud simyoDan SoundCloud, een streamingdienst die vooral populair is onder muzikanten en artiesten voor het beluisteren en publiceren van muziek. SoundCloud is naast streamingdienst ook meer een social medium. Als gebruiker kun je ook comments kan achterlaten in een nummer of het nummer reposten op je eigen kanaal. Op SoundCloud vind je veel nieuwe muziek en muziek die mogelijk (nog) niet op Spotify staat. Het is bij uitstek de plek om vette remixes van je favoriete nummers te vinden!

SoundCloud heeft een gratis app voor Android en iOS. De app heeft ook een Pro en Pro Unlimited abonnement voor 7 en 11 euro per maand. Dit is bedoeld voor artiesten die meer materiaal willen uploaden. Wil je alleen luisteren? Dan is de app dus gratis. Ook kun je muziek via de webversie beluisteren en uploaden.

Deezer: minder bekend, even goed

muziek apps deezer simyoOok Deezer is een streamingdienst met heel veel toffe nummers. Net als Spotify is dit platform door een Zweed ontwikkeld. Met Deezer kun je onbeperkt nummers beluisteren. Je kunt er muziek mee luisteren via een app of met een webversie. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android. Afhankelijk van je abonnement kunnen er kosten verbonden zijn aan het gebruik van Deezer. Ook is er een webversie waar je muziek kunt beluisteren

Tidal: Jay-Z’s eigen streamingdienst

muziek apps tidal simyoTidal is de streamingdienst van entrepreneur en hiphopartiest Jay-Z. Hij was lange tijd ontevreden over de ontwikkelingen op het gebied van streamingdiensten. Met name op het gebied van waardering en betaling voor de artiesten. In 2015 lanceerde hij daarom Tidal, een exclusieve streamingdienst waarmee je de nieuwste muziek in de hoogste kwaliteit kan beluisteren. Artiesten als Beyoncé en Rihanna brengen hun nieuwe muziek eerst uit op Tidal.

Tidal heeft net als de andere streamingdiensten een gratis app voor iOS en Android. Wil je onbeperkt luisteren? Een abonnement kost 9,99 euro of 19,99 euro.

Apple Music: Apple’s antwoord

muziek apps apple music simyoApple Music is het antwoord van Apple op Spotify. Net als Spotify kun je via Apple Music muziek streamen en offline opslaan. Apple Music is alleen niet gratis verkrijgbaar, in tegenstelling tot andere muziek apps als SoundCloud, Spotify en Deezer. Wel kun je Apple Music drie maanden gratis uitproberen.

Apple Music is beschikbaar voor Windows-, Android- en Apple-apparaten. De abonnementen voor Apple Music kosten 4,99 euro per maand voor studenten, 9,99 euro per maand voor een individueel abonnement of 14,99 euro per maand voor een gezinsabonnement.

Nieuwe muziek ontdekken met je favorieten

Wist je dat je met apps als Spotify en SoundCloud ook gemakkelijk nieuwe muziek kunt ontdekken?

Discover Weekly van Spotify

Wie vaak muziek luistert via Spotify vindt in zijn Discover Weekly-playlist leuke verrassingen terug. Op basis van jouw afgespeelde tracks stelt Spotify namelijk een hele nieuwe playlist voor je samen!

SoundCloud Suggested Tracks

SoundCloud heeft een soortgelijke optie met het zogenaamde ‘Suggested Tracks’. Wanneer je een nummer luistert op SoundCloud volgt hierna automatisch een ander nummer wat je, volgens SoundClouds algoritme, mogelijk ook leuk vindt! Handig: door nummers vaker te beluisteren en te ‘liken’ worden jouw Suggested Tracks steeds beter.

3voor12 ‘Luisterpaal’

Ja, ja, een klassieker: de 3voor12 Luisterpaal. 3voor12 hoort bij omroep VPRO en tipt je op allerlei nieuwe muziek. Alleen, de Luisterpaal zoals hij was op het 3voor12 platform, is helaas niet meer. Gelukkig leeft hij verder als afspeellijst op het 3voor12 Spotify-kanaal. Hier vind je alle aanraders van 3voor12 op gebied van nieuwe muziek.

Volg je favoriete artiesten op social media

Vaak geven jouw favorieten ook tips over wie hún favorieten zijn. Zo kom je via-via aan de leukste nieuwe muziek. Volg je favorieten artiesten op bijvoorbeeld Instagram en Snapchat en ontdek zo nieuwe muziek!

’n Vette sound

muziek apps vette sound SimyoWie zijn smartphone vaak gebruikt om muziek mee te luisteren weet dat het geluid niet altijd even booming is. Er zijn een aantal dingen waardoor jij het geluid naar een hoger niveau kan tillen.

 • Zorg voor een goede koptelefoon of headset
 • Kies een smartphone met 3,5 mm headphone-aansluiting: de geluidskwaliteit hiervan is beter dan een verbinding via Bluetooth of USB-C-aansluiting
 • Investeer in een (draadloze) speaker om muziek via je smartphone af te spelen
 • Let bij aankoop van de telefoon ook op de audio specs zoals ondersteuning van verschillende audiobestandsformaten en equalizer instellingen.

Muziek luisteren op je smartphone zonder data te verspillen

muziek apps onderzoek SimyoLekker muziek luisteren tijdens het studeren of met je koptelefoon op in de trein; voor je het weet ben je uren verder. Om te zorgen dat niet heel je Sim Only internetbundel opgaat, kun je deze tips gebruiken.

Dataverbruik muziek luisteren

Het streamen van muziek kost je gemiddeld 60 MB per uur. Dat is aardig wat, zeker als je altijd muziek luistert als je onderweg bent of goed gefocust aan het werk gaat. Om het datagebruik in te perken kun je instellen dat je de app alleen kan gebruiken als je ook een wifi-verbinding hebt.

Zo zorg je dat je niet te veel MB’s verbruikt via je muziek apps op een iPhone:muziek apps dataverbruik iPhone Simyo

 • Ga naar Instellingen
 • Klik op Mobiele netwerk
 • Scroll naar beneden en zoek je muziek app
 • Veeg naar links om mobiele data voor de desbetreffende app uit te zetten

Op een Android telefoon kun je een datalimiet instellen om te zorgen dat je niet heel je databundel opmaakt. Zo stel je een datalimiet in:muziek apps dataverbruik Android Simyo

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Verbindingen’.
 • Druk op ‘Gegevensverbruik’.
 • Druk op ‘Gebruik mobiele gegevens’.
 • Druk rechtsboven op het tandwieltje.
 • Schuif de slider naast ‘Gegevenslimiet instellen’ naar rechts.
 • Druk op ‘Gegevenslimiet’ om het formaat van je internetbundel in te voeren.
 • Druk op ‘Instell.’. Je hebt nu een datalimiet ingesteld!

We hebben deze instellingen van een Samsung telefoon overgenomen, heb je een ander merk telefoon dan kan dit afwijken.

Meer tips om niet meer over je datalimiet heen te gaan? Lees dan ons handige blog waarin we je nog meer handige tips en tricks geven zodat jij altijd binnen je internetbundel blijft!

Nummers offline opslaan met Spotify Premium

Met de eerdergenoemde muziek apps kun je muziek ook offline beluisteren. Je verbruikt dan geen MB’s om je favoriete nummer te beluisteren. Zonder zorgen plaatjes ‘grijsdraaien’ dus! Het offline opslaan van nummers is alleen mogelijk via een internetverbinding en wanneer je een betaald abonnement hebt bij Spotify, SoundCloud, Deezer of andere streamingdiensten.

Zo sla je een nummer offline op via Spotify:

 • Open de Spotify-app.
 • Druk op 'Zoeken'.
 • Zoek de artiest naar wie je wil luisteren.
 • Selecteer het album dat je offline wil opslaan.
 • Schuif de slider naast 'Downloaden' naar rechts.
 • Zodra je verbonden bent met wifi en je de app open hebt staan wordt het album offline opgeslagen.

Wil je er zeker van zijn dat je echt alleen nummers offline luistert via je Spotify app? Dan kun je dit ook nog instellen.

 • Open Spotify.
 • Ga naar Bibliotheek.
 • Klik op het tandwieltje en kies Afspelen.
 • Schuif de slider bij Offline naar rechts.
 • Vanaf nu kun je alleen je opgeslagen nummers nog beluisteren.

Genoeg keuze dus als het aankomt op muziek luisteren op je smartphone. Welke muziek app gebruik jij het liefst?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.