Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

facebook tips simyo
Terug naar overzicht
2,014x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Slimme instellingen van populaire apps: Facebook!

Grote kans dat ‘ie ook op jouw telefoon staat: de Facebook-app. Niet zo gek, want het is het grootste sociale netwerk ter wereld. De app is ontzettend uitgebreid en biedt aardig wat mogelijkheden. Daarom is het nu tijd, nadat we eerder al slimme WhatsApp en Instagram tips gaven, voor de beste Facebook tips voor je Facebook-app!

Facebook, het populairste sociale netwerk van Nederland

facebook tips dit is facebook simyoGeen sociaal netwerk dat zo groot en uitgebreid is als Facebook. Je kunt er berichten van vrienden mee ‘liken’ en zelf foto’s plaatsen op je profiel. In je tijdlijn blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en kun je jouw favoriete artiesten en voetbalclub volgen. In de gratis Messenger app chat en videobel je gratis met vrienden en familie.

Ja, Facebook speelt een grote rol in het leven van veel mensen. In het Nationale Social Media Onderzoek 2018 kwam naar voren dat maar liefst 10,8 miljoen Nederlanders een Facebook-profiel hebben. 7,6 miljoen daarvan komen dagelijks op Facebook. Alleen WhatsApp is populairder: 11,5 miljoen Nederlanders hebben dit en 8,3 miljoen mensen gebruiken dat anders.

Facebook instellingen voor privacy aanpassen

Genoeg mensen die dus op Facebook zitten en graag een kijkje nemen op profielen van anderen. Je staat er misschien niet bij stil, maar het zou zomaar kunnen dat mensen die je niet kent allerlei informatie op je profiel kunnen zien. Daarom geven we je graag wat Facebook tips. In een paar slimme stappen bepaal je precies wie welke informatie wel of niet mag zien.

Facebook-profiel afschermen

facebook tips facebook profiel afschermen simyoZo kun je je Facebook-profiel afschermen voor mensen met wie je geen Facebook­-buddies bent. Ze kunnen dan niet je contactgegevens inzien of je foto’s bekijken. Want zeg nou zelf: dat is alleen iets waar je familie en vrienden naar mogen kijken, toch?

Zo bepaal je wie welke profielgegevens van je mag bekijken:

 • Open Facebook.
 • Druk rechtsonder op de drie streepjes.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Instellingen en privacy’.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk onder ‘Privacy’ op ‘Privacyinstellingen’.
 • Op deze pagina kun je aangeven wie de inhoud van je profiel mag zien. Zo kun je instellen dat alleen vrienden je berichten kunnen bekijken. Ook kun je hier aangeven dat je Facebook-profiel niet gevonden kan worden via een externe zoekmachine, zoals Google.

Getagde posts verbergen

facebook tips getagde posts verbergen simyoNet als bij Instagram kunnen anderen je ‘taggen’ in hun berichten. Zo kan iemand een leuke foto van die gezellig avond plaatsen waarin je staat en je daarin ‘taggen’. Hiermee laat diegene weten dat jij ook op de foto te zien bent. Deze foto is op die manier ook via jouw profiel te bekijken. Wil je dat niet? Dan kun je er een stokje voor steken.

Op deze manier kun je getagde posts verbergen:

 • Open Facebook.
 • Druk rechtsonder op de drie streepjes.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Instellingen en privacy’.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk onder ‘Privacy’ op ‘Tijdlijn en taggen’.
 • Op deze pagina kun je aangeven wie er berichten op je tijdlijn mogen plaatsen en wie berichten mogen zien waarin je getagd bent. Hier kun je aangeven dat alleen jij berichten op je profiel kunt zien waarin je getagd bent.

Meldingen instellen

De Facebook-app kan meldingen aan je doorgeven. Dit kan over van alles gaan: van je favoriete artiest die een nieuw bericht plaatste tot een ‘like’ op jouw bericht. Je hebt zelf de controle over waar je meldingen voor ontvangt.

 • Open Facebook.
 • Druk rechtsonder op de drie streepjes.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Instellingen en privacy’.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk onder ‘Meldingen’ op ‘Instellingen voor meldingen’.
 • Je kunt hier instellen dat je niet meer per mail of sms een melding krijgt. Ook kun je hier instellen wat voor meldingen je wel en niet ontvangt.

Tweestapsverificatie instellen

facebook tips tweestapsverificatie inschakelen simyoJe Facebook-account is iets waar alleen jij toegang toe hoort te hebben. Het is daarom belangrijk om je Facebook-account goed te beveiligen. Anno 2018 doe je dat niet meer alleen met een wachtwoord, maar het beste door middel van tweestapsverificatie. Dit is een extra beveiligingscontrole voor het inloggen op Facebook. Naast je wachtwoord heb je ook een code nodig om in te loggen.

Zo stel je tweestapsverificatie in via de Facebook-app:

 • Open de Facebook-app op je smartphone.
 • Druk rechtsonder op de drie streepjes.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Accountinstellingen’.
 • Druk op ‘Beveiliging en aanmelding’.
 • Druk op ‘Stel een tweestapsverificatie in’.
 • Druk op het blokje naast ‘Tweestapsverificatie’.
 • Vul nu je Facebook-wachtwoord in.
 • Druk op ‘Instellen starten’.
 • Facebook sms’t je nu een code om te bevestigen dat dit jouw nummer is.
 • Vul deze zescijferige code in en druk op ‘Doorgaan’.
 • Je hebt nu tweestapsverificatie ingeschakeld voor Facebook.

Facebook verwijderen en inzicht krijgen in de over jou verzamelde gegevens

facebook tips facebook verwijderen simyoZoals je hierboven kunt lezen, heb je veel controle over wat andere Facebook-gebruikers wel en niet op jouw profiel mogen zien. Dat voorkwam echter niet dat het bedrijf Cambridge Analytica de afgelopen jaren via een lek veel data in handen kreeg van Facebook-gebruikers zonder dat die daar toestemming voor gaven. Je kunt zelf achterhalen of jouw informatie gedeeld is met Cambridge Analytica.

Zo zie je welke data Facebook van je heeft

Daarnaast kun je alle informatie die Facebook over jou heeft verzameld opvragen bij Facebook. Je ziet zo bijvoorbeeld precies om welke redenen jij bepaalde advertenties te zien krijgt. Ook zie je hiermee onder andere welke contactgegevens van anderen Facebook via jou verzamelde.

Je vraagt als volgt de gegevens op die Facebook over jou verzamelde:

 • Open de Facebook-app op je smartphone
 • Druk rechtsonder op de drie streepjes.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Instellingen en privacy’.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk onder ‘Je Facebook-gegevens’ op ‘Je gegevens downloaden’
 • Druk op ‘Mijn archief starten’.
 • Facebook stuurt je vervolgens een bevestigingsmail met daarin de mededeling dat het gestart is met het bundelen van jouw gegevens. Zodra dit klaar is ontvang je van Facebook een mail met een downloadlink die een paar dagen geldig is.

Facebook verwijderen

Je kunt Facebook op elk moment verwijderen. Tip: op 25 mei gaat de nieuwe Europese privacywetgeving in (GDPR). Hiermee krijg je het recht om digitaal ‘vergeten’ te worden. Zodra je dan je Facebook-account verwijdert, is Facebook verplicht alle data die het over je heeft te verwijderen.

Zo verwijder je Facebook:

 • Open Facebook.
 • Druk rechtsonder op de drie streepjes.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Instellingen en privacy’.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk onder ‘Je Facebook-gegevens’ op ‘Je account en gegevens verwijderen’.
 • Vul je wachtwoord in en druk op verzenden.

Informatie over advertenties inzien

facebook tips advertenties info inzien simyoFacebook verdient zijn geld met advertenties. Het is een aantrekkelijk advertentieplatform, omdat adverteerders heel precies kunnen bepalen welke type mensen ze willen bereiken. En dat komt weer omdat Facebook elk profiel analyseert en aan de hand van categorieën en voorkeuren bepaalt welke advertenties het beste bij dat profiel passen.

Wil je niet dat Facebook op basis van de voor jou bepaalde voorkeuren advertenties toont? Dat stel je als volgt in:

 • Open Facebook.
 • Druk rechtsonder op de drie streepjes.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Instellingen en privacy’.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk onder ‘Advertenties’ op ‘Advertentievoorkeuren’.

Je kunt hier zien welke interesses jij volgens Facebook hebt. Ook kun je kijken op welke advertenties je hebt geklikt (via ‘Advertenties waarmee je interacties hebt gehad’). Bij ‘Je gegevens’ kun je aangeven welke informatie Facebook mag gebruiken om gepersonaliseerde advertenties op te baseren. Bij ‘Je categorieën’ zie je op basis van welke door Facebook aan jou gekoppelde kenmerken je advertenties krijgt te zien. Je kunt deze categorieën als je wil verwijderen.

Goed om te weten: dit betekent niet dat je een Facebook-app zonder advertenties krijgt. Facebook heeft namelijk altijd advertenties.

Facebook tip om MB’s te besparen

Tijd voor de laatste Facebook tip! We sluiten af met een handige tip die zorgt dat je niet al jouw data verbruikt. De Facebook app op je smartphone kan nogal wat MB’s verbruiken: foto’s bekijken, video’s afspelen, chatten en updates bekijken. Dit kost allemaal data, kortom: kostbare MB’s van de internetbundel van je Sim Only abonnement. Hier kun je wat tegen doen.

Video’s niet automatisch laten afspelen

Je kunt de Facebook-app op je smartphone instellen dat video’s niet automatisch worden afgespeeld via mobiel internet.

 • Open Facebook.
 • Druk rechtsonder op de drie streepjes.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Instellingen en privacy’.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk onder ‘Media en contacten’ op ‘Video’s en foto’s’.
 • Druk op ‘Automatisch afspelen’.
 • Je kunt hier instellen dat video’s niet automatisch afspelen via mobiel internet.

Dat was het! Een hele rits aan Facebook tips. Welke vond jij de handigste of meest verrassend? Volgende maand komen we weer bij je terug met het volgende blog in deze serie. Dan bespreken we een andere populaire app. Welke? Dat ontdek je volgende maand ;)!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.