Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

sony telefoons sim only simyo
Terug naar overzicht
1,509x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Terugblik op de eerste telefoons van… Sony!

Het is een echte alleskunner, die smartphone van jou. Wat kun je er tegenwoordig nu niet mee? In ieder geval veel meer dan vroeger. Daarom blikken we in deze serie terug op de eerste telefoons van topfabrikanten van nu, zoals Apple, Samsung en LG. Nu is het de beurt aan Sony. Hoe zagen de eerste telefoons van de Japanse fabrikant eruit? En zijn Sony-telefoons voor Sim Only geschikt?

Sony: van alle Tech-markten thuis

Sony bestaat al meer dan zeventig jaar. Het werd in 1946 opgericht als Tokyo Telecommunications Engineering. Eerder doken we al in de geschiedenis van Sony Ericsson en daar lees je meer over de geschiedenis van Sony. Leuk om te weten: de fabrikant was vanaf het begin al bezig met consumentenelektronica.

Zo bracht het de eerste rijstkoker uit en is de fabrikant uitvinder van de walkman. Ook ontwikkelde het in samenwerking met het Nederlandse Philips de CD. Tegenwoordig is het Japanse merk op heel veel vlakken actief. Van tv’s tot films en van de PlayStation tot smartphones. Ook is het al ruim twintig jaar als telefoonfabrikant actief en tussen 2001 en 2012 was dat in de vorm van Sony Ericsson.

Een van de eerste Sony-telefoons ooit: de CM-DX 1000

Sony CM-DX 1000 sim only simyoHet is niet helemaal duidelijk wat de eerste Sony-telefoon ooit was. Wel weten we dat er voor het Sony Ericsson-tijdperk al telefoons van de fabrikant uitkwamen. In de enorme database van GSM Arena komt de Sony CM-DX 1000 naar voren als eerste.

Dit toestel kwam in 1997 uit en kostte toen, aldus BNR Nieuwsradio, 1379 gulden. Dit was in combinatie met een abonnement van 35 gulden per maand. Voor die tijd had de Sony CM-DX 1000 een grote batterij van 1350 mAh. Daarnaast bood de telefoon ruimte voor 100 contacten.

De eerste Sony Ericsson-telefoon: Sony Ericsson C1002S

Sony Ericsson C1002s sim only simyoVoor 2001 had Sony op het gebied van mobiele telefoons een onbeduidende rol. Het marktaandeel was minder dan 1 procent, maar daar kwam na 2001 verandering in. De Sony Ericsson C1002S was het eerste toestel in dit nieuwe tijdperk. Dit was een uitklaptelefoon met een TFT-scherm van 120x160 pixels.

Voor documenten had de telefoon 200 kb opslagcapaciteit. Voor inkomende mails had je een andere hoeveelheid opslaggeheugen: 125 kb. En voor uitgaande mails? 58 kb. Toe maar! Overigens was het toestel alleen in Japan verkrijgbaar.

Iconische Sony Ericsson: de T68i

Sony Ericsson T68i sim only simyoWe blijven nog even bij de telefoons van de joint venture met Ericsson, want deze fabrikant bracht een aantal bijzondere telefoons uit. Wat te denken van de Sony Ericsson T68i? James Bond gebruikte ‘m in Die Another Day. Het toestel kwam in 2001 uit en was daarmee een van de eerste telefoons van het gemeenschappelijke bedrijf.

Natuurlijk had de telefoon voor die tijd een paar mooie snufjes. Anders zou Bond ‘m ook niet gebruiken natuurlijk! Het toestel ondersteunde WAP-internet en Bluetooth. Ook kon je zelf ringtones op de telefoon zetten. Dit deed je via Bluetooth of met een bestandsoverdracht via infrarood. Hierbij kon je van de ene naar de andere telefoon een ringtone overstralen door ze van dichtbij op elkaar te richten: vet! Verder had de Sony Ericsson T68i een kleurenscherm.

Sony Ericsson P800: eerste smartphone van Sony

Sony Ericsson P800 sim only simyoDe eerste smartphone van Sony kwam in 2002 uit. Dit was de Sony Ericsson P800, een compact en redelijk breed toestel. Het scherm had een formaat van 2,9 inch en een resolutie van 208x320 pixels. Voor die tijd bijzonder: de smartphone beschikte over een touchscreen.

Het besturingssysteem was Symbian, wat toen een van de populairste besturingssystemen voor PDA’s of smartphones was. De telefoon beschikte over 16 MB opslagcapaciteit en had ook een camera. Deze maakte foto’s in VGA-kwaliteit, wat neerkomt op 0,3 megapixel. Je sms’je typen? Dat ging niet op het touchscreen, maar op het ingebouwde QWERTY-toetsenbord. Veelzijdige rakker dus!

Eerste Xperia-vlaggenschip: Sony Ericsson Xperia X1

Sony Ericsson Xperia X1 sim only simyoIn navolging van de eerste iPhone, kwamen steeds meer fabrikanten met een zogenaamd vlaggenschip. Dit is een smartphone die over de beste hardware van een fabrikant beschikt. De Xperia X1 was het eerste vlaggenschip van Sony Ericsson.

De Sony Ericsson Xperia X1 kwam in 2008 uit. Hij draaide op Windows Mobile 6.1 Professional, had 256 MB werkgeheugen en 512 MB opslagcapaciteit. Het TFT-scherm had een formaat van 3 inch en een resolutie van 800x480 pixels. Voor die tijd was dat een zeer hoge resolutie. Kun je nagaan: de Sony Xperia Z5 Premium uit 2015 heeft een 4K-scherm van 3840x2160 pixels!

In de Xperia X1 zat verder een 3,15-megapixelcamera en een batterij van 1500 mAh. Ook deze smartphone had een QWERTY-toetsenbord, maar dat zou snel veranderen…

Eerste Android-telefoon: Sony Ericsson Xperia X10

Sony Ericsson Xperia X10 sim only simyoIn 2009 bracht Sony Ericsson met de Xperia X10 namelijk zijn eerste Android-telefoon uit. Zonder toetsenbord, dat zat namelijk in Android 1.6 Donut verwerkt! Het TFT-scherm was met 5 inch lekker groot en had een resolutie van 854x480 pixels.

Ook beschikte de telefoon over een krachtige Snapdragon S1-processor van 1 GHz. Verder had de telefoon voor die tijd veel werkgeheugen: 384 MB. De opslagcapaciteit? Ook niet mals: 1 GB! Daarnaast was de telefoon goed geschikt om te fotograferen, want dit kon in 8 megapixel. Een van de grote voordelen van de Sony Ericsson Xperia X10!

Huidige toptelefoon van Sony: de Xperia XZ3

Sony Xperia XZ3 sim only simyoEen verre opvolger van de Xperia X1 en Xperia X10 is het huidige topmodel van Sony, de Xperia XZ3. Als je kijkt naar de specificaties is dat wel andere koek. Een Quad HD+ OLED-scherm van 2880x1440 pixels, een processor die 2,7 GHz klokt en maar liefst 4 GB aan werkgeheugen. Het is een van de krachtigste smartphones van dit moment.

Ook biedt hij veel extra’s, zoals een vingerafdruksensor, 3D-scanner en een zeer goede camera. Hiermee maak je foto’s in 19 megapixel en kun je in super slowmotion video’s opnemen in maar liefst 960 frames per seconde. Kortom: zeer veelzijdig en compleet!

Hoe zit het met Sony-telefoons en Sim Only?

Sony brengt tegenwoordig vooral smartphones uit in het duurdere prijssegment. Waar de fabrikant een aantal jaar terug ook nog in het ‘low end’-segment vindbaar was, is dat nu niet meer het geval. Wel hebben de telefoons een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Een telefoon van de fabrikant is zijn investering dus waard.

En dát maakt een Sony een goede keuze voor bij je Sim Only abonnement. Ja, telefoons van de Japanse fabrikant kosten vaak meer dan 250 euro. Toch is juist dat hetgeen waardoor Sony voor Sim Only goed geschikt is. Door het toestel in een keer te betalen, ontwijk je met Sim Only een BKR-registratie en inkomenstoets.

Bovendien regel je met een Sony voor jezelf een stijlvolle telefoon die soepel en snel werkt. De fabrikant maakt geen doorsnee smartphones: ideaal als je een toestel voor bij je Sim Only abonnement zoekt waarmee je opvalt. In dat geval is een Sony dus zeker een goede keuze.

Wat is jouw favoriete smartphone van Sony?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.