.

eerste lg telefoons sim only simyo
Terug naar overzicht
11,992x gelezen

Je smartphone, waar gebruik je ‘m tegenwoordig niét voor? Ze kunnen veel meer dan de mobiele telefoons van vroeger. Daarom blikken we in deze serie terug op de eerste telefoons van de topfabrikanten van nu, zoals Apple en Samsung. Deze keer zijn de eerste LG telefoons aan de beurt. Hoe zagen de oude modellen van deze fabrikant eruit?

LG: Zuid-Koreaanse alleskunner

kennismaken met lg koreaanse alleskunner sim only simyoTech-gigant LG vindt zijn oorsprong in 1947, toen het bedrijf Rak-Hui werd opgericht. In het Koreaans klinkt dit als ‘Lucky’ en het bedrijf richtte later een losstaande firma op: ‘GoldStar’. Toen de twee bedrijven in 1958 met elkaar fuseerde ontstond het bedrijf ‘Lucky-GoldStar’. Vanaf het begin lag de focus onder andere op consumentenelektronica. Het bedrijf produceerde bijvoorbeeld de eerste radio van Zuid-Koreaanse makelij.

In de decennia daarop werd Lucky-GoldStar steeds groter. Bijvoorbeeld op het gebied van chemicaliën en consumentenelektronica. Om de consumenten in Europa en de Verenigde Staten meer aan te spreken, veranderde het bedrijf in 1995 de naam van Lucky-GoldStar naar LG.

Inmiddels is LG een verzameling van meerdere sub-bedrijven die allemaal hun eigen ‘ding’ doen. Het bekendst is waarschijnlijk LG Electronics, want deze firma maakt de talloze televisies en smartphones. Een andere bekende vertakking is LG Display. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert schermen voor televisies, monitoren en smartphones. Inderdaad, er zijn dus smartphones van LG-concurrenten (zoals Apple) die een LG-scherm hebben. Kortom, LG is een bedrijvig bedrijf!

Een van de eerste LG-telefoons ooit: de LG 510w

LG 510w eerste telefoon van lg ooit sim only simyoLG maakt al heel lang consumentenelektronica. Toch stapte het pas relatief laat in de wereld van de mobiele telefonie. Het is niet precies bekend wat nou de eerste échte LG-telefoon ooit was. In de database van website GSM Arena komt de LG510w naar voren als eerste LG-telefoon. Dit kleine klaptoestelletje kwam in 2002 uit en had een scherm van 128 bij 128 pixels. De contactenlijst bood ruimte aan 200 contacten en de telefoon kon 20 gesprekken in de belgeschiedenis opslaan.

Iconische LG telefoon: LG KG800 Chocolate

LG KG800 Chocolate iconische lg telefoon sim only simyoDe populaire slidertelefoon die LG in 2006 uitbracht mag niet ontbreken. De LG KG800 Chocolate is een opvallend model die erg populair was. Deze uitschuiftelefoon had een 2-inch scherm met een resolutie van 220x176 pixels. Je kon makkelijk door de interface navigeren via de pijltjes en de niet te missen OK-knop. Met 450 euro was ‘ie zeker niet goedkoop en ook had de telefoon gekke beperkingen: zo was er maar ruimte voor 20 items in de kalender-app.

LG Voyager: LG’s antwoord op de iPhone

LG Voyager antwoord op de iphone van lg sim only simyoToch maakte LG grote stappen, maar niet zo groot als de stappen van Apple met de eerste iPhone. Apple verkocht 6,1 miljoen exemplaren van de eerste iPhone en de gebruiksvriendelijkheid van iOS ontketende een ware revolutie in smartphoneland. Eentje waar LG ook gretig op inhaakte.

Eind 2007 kwam LG met zijn antwoord op de eerste iPhone. Dit was de LG Voyager: een uitschuifbaar toestel met QWERTY-toetsenbord, internet en het BREW-besturingssysteem van Qualcomm. Zowel aan de buiten- als binnenkant zat een scherm en met de camera schoot je foto’s in 2 megapixel. De telefoon viel aardig in de smaak, want er werden 1,3 miljoen exemplaren van verkocht. Goed op ingehaakt dus!

LG GW620: eerste LG-telefoon met Android

LG GW620 eerste android telefoon lg sim only simyoNatuurlijk liet de Zuid-Koreaanse fabrikant het daar niet bij zitten. Zo bracht het in november 2009 zijn eerste Android-telefoon uit, de LG GW620. Dit besturingssysteem ontpopte zich in de jaren na de eerste iPhone als hét antwoord op iOS. Daar maakte LG dankbaar gebruik van.

De LG GW620 draaide op Android 1.5 Cupcake, de derde versie van Android. Later kon je de telefoon upgraden naar Android 2.2 Froyo. Het touchscreen van de GW620 was 3 inch groot en had een resolutie van 480x320 pixels. In de smartphone zat een voor die tijd krachtige Qualcomm-processor die was geklokt op 528 MHz, oftewel: een halve GHz! Ook de camera viel in de smaak. Hiermee schoot je foto’s in 5 megapixel, wat voor die tijd behoorlijk indrukwekkend was.

LG Optimus G: het begin van LG’s ‘flagship’-serie

LG Optimus G eerste moderne flagship smartphone lg sim only simyoLG is een echte Android-‘adept’ van het eerste uur. Sinds 2009 bracht LG elk jaar smartphones met dit besturingssysteem uit. Eentje in het bijzonder is méér dan de moeite waard om te bespreken. Op 19 september 2012 kondigt LG namelijk de Optimus G aan, een heus vlaggenschip. Het was de eerste telefoon uit LG’s nieuwe G-lijn, waarin het zijn beste smartphones zou gaan uitbrengen.

De telefoon had een 4,7 inch HD-display en de processor beschikte over een kloksnelheid van 1,4 GHz. Voeg daar 2 GB werkgeheugen aan toe in combinatie met Android 4.0 Ice Cream Sandwich en ta-da: een supersnelle telefoon is een feit! Inclusief 13-megapixelcamera, daarmee kun je wel echt spreken van een vlaggenschip!

Het nieuwste topexemplaar: de LG G7 ThinQ

LG G7 ThinQ toptelefoon 2018 van lg simyoDe LG Optimus G is de verre voorvader van de LG G7 ThinQ. Dit is de nieuwste toptelefoon van de Zuid-Koreaanse fabrikant. We kunnen het niet laten de specificaties van de smartphone te noemen, want dan kun je écht zien hoe snel en sterk LG zich heeft ontwikkeld op het gebied van smartphones.

Het scherm van de telefoon is 6,1 inch groot en heeft een Quad HD+-resolutie van 3120x1440 pixels. Heel wat meer dan de 1280x720 pixels van de Optimus G, dus! In de smartphone zit een Snapdragon 845-processor die 2,8 GHz klokt. Dit is twee keer zo snel als die van de LG Optimus G!

Tel daar 4 of 6 GB werkgeheugen naar keuze bij op, met 128 of 64 GB opslag en je hebt een van de snelste telefoons van 2018. Foto’s schiet de telefoon met een dubbele 16-megapixelcamera en aan de voorkant zit een 8-megapixelcamera. De smartphone is stof- en waterdicht en heeft een vingerafdruksensor. Heel wat meer high tech dan de eerste flip-phones van LG.

LG-telefoons, hand in hand met Sim Only?

lg telefoons voor sim only ideaal simyoIn de afgelopen jaren bracht LG een breed portfolio aan smartphones uit. Ja, toppers als de G7 ThinQ bevatten het beste van het beste van de fabrikant. Maar ook in het lagere prijssegment zijn er veel goede LG’s verkrijgbaar. En vooral deze telefoons zijn ideaal als je een nieuw toestel voor bij je Sim Only abonnement zoekt. De prijskwaliteitverhouding van deze telefoon is erg goed, je betaalt niet de hoofdprijs maar krijgt nog steeds een krachtig en modern toestel. Perfect voor degene die niet vast wil zitten aan een BKR-registratie voor het afbetalen van je telefoon.

Een aanrader is de LG Q6, die een groot 5,5-inch Full HD+-scherm heeft en over 3 GB werkgeheugen beschikt. Het grootste voordeel is het lekker lange scherm, zodat je goed video’s kunt kijken. De prijs? 167 euro.

Welk LG telefoon heb jij gehad?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.