Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

eerste samsung telefoon sph-i300 sim only simyo
Terug naar overzicht
2,707x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Terugblik op de eerste telefoons van… Samsung!

Telefoons van nu zijn echte alleskunners. Zeker als je ze vergelijkt met mobiele telefoons van vroeger. Er is genoeg veranderd en daarom blikken we in deze serie terug op de eerste smartphones van topfabrikanten van dit moment. Deze keer is het de beurt aan Samsung! Ook kijken we naar de beste Samsung-telefoons voor Sim Only abonnementen van dit moment.

Samsung: van handelaar in gedroogde vis tot marktleider in smartphones

Denk je aan Samsung, dan denk je waarschijnlijk aan hightech gadgets, mooie tv’s en schitterende smartphones. Dat was ooit wel anders. Het bedrijf werd in 1938 opgericht door Lee Byung-chul en handelde aanvankelijk in gedroogde vis! Pas in de Jaren ’60 stapte Samsung in de Tech-wereld en in de Jaren ’80 ging de fabrikant de telefoniemarkt op.

In die periode investeerde Samsung heel veel geld in het bouwen van fabrieken en ontwikkelen van nieuwe technologieën. Daar plukt Samsung nog altijd de vruchten van, want het bedrijf is een van de grootste producenten ter wereld. Zo maakt het bijvoorbeeld de processors en schermen voor smartphones. Niet alleen voor eigen gebruik. Nee, ook andere fabrikanten gebruiken deze onderdelen.

In 2000 stapte Samsung in de wereld van smartphones. Straks kun je lezen van hoever de Zuid-Koreaanse fabrikant komt op dat vlak, maar eerst maken we kennis met de állereerste Samsung-telefoon ooit.

Samsung SH-100: de eerste Samsung-telefoon

eerste samsung telefoon samsung sh-100 sim only simyoDat is de Samsung SH-100. Samsung ontwikkelde deze mobiele telefoon in 1987 en bracht ‘m een jaar later ook daadwerkelijk uit. Daarbij keek de fabrikant heel goed naar de mobiele telefoons van Motorola. De Samsung SH-100 moest zich qua kwaliteit meten met de Motorola’s van dat moment. Veel interessante functies bood de telefoon niet, want je kon er alleen mee bellen. Sms’en was bijvoorbeeld niet mogelijk: je kon er alleen op zien door wie je gebeld werd.

Echt een succes? Dat werd de telefoon niet. Samsung verkocht er namelijk tussen de 1000 en 2000 exemplaren van: een schijntje van de enorme hoeveelheid exemplaren die het tegenwoordig verkoopt! Niettemin was dit voor Samsung het teken om jaarlijks telefoons uit te brengen.

Samsung SPH-I300: de eerste Samsung-smartphone

eerste samsung sim only telefoon samsung sph-i300 simyoDaarom gaan we snel door naar een andere first voor Samsung, namelijk de eerste echte smartphone van de fabrikant. Maak kennis met de Samsung SPH-I300. Deze telefoon kwam in 2001 uit en kostte 499 dollar. Het was de eerste PDA (Personal Digital Assistant, zoals de voorloper van de moderne smartphone wel genoemd werd) met een kleurenscherm. Dit display had een resolutie van 240x160 pixels en was nog een touchscreen ook!

De telefoon draaide op het Palm OS-besturingssysteem. Het grote voordeel van de Samsung SPH-I300? Je kon er het ‘echte’ internet mee op en daardoor was je dus niet beperkt tot het veel simpelere wap-internet waartoe andere smartphones van toen tot veroordeeld waren. Het nadeel? De telefoon ondersteunde onder andere in de Verenigde Staten geen 3G-internet, waardoor het browsen erg langzaam ging. Met de telefoon kon je onder andere mailen, berichtjes sturen en gesproken berichten opslaan.

Samsung Galaxy S: het eerste ‘vlaggenschip’ van Samsung

samsung galaxy s sim only telefoon simyoWe gaan nog een stap verder in de tijd. Naar maart 2010 om precies te zijn. Samsung kondigt dan zijn eerste telefoon aan van de vlaggenschipserie die nu nog altijd doorloopt. Dit is de Samsung Galaxy S, Samsungs antwoord op de iPhone van Apple. Het is het begin van een felle concurrentiestrijd tussen de twee Techgiganten.

Inmiddels is deze telefoon ruim acht jaar oud. Toch lijkt hij in grote lijnen veel op de smartphones van nu. Zo neemt het 4-inch scherm voor het grootste deel de voorkant in beslag. Dit display heeft een WVGA-resolutie van 800x480 pixels. In de smartphone zit een 1 GHz-processor en 512 MB werkgeheugen.

Camera’s? Ook die zitten in de eerste Galaxy S: een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een VGA-camera (0,3 megapixel) aan de voorkant. De telefoon draait op Android en kwam in 2010 uit met Android 2.1 Eclair.

eerste sim only samsung telefoon galaxy sii simyoDe échte doorbraak kwam met de opvolger van dit toestel, de Galaxy SII. Deze telefoon was slanker, eleganter en mooier. Ook was de processor een stuk krachtiger (een tweekernige 1,2 GHz-processor in plaats van een eenkernige 1 GHz-chipset). Bovendien had de telefoon twee keer zoveel werkgeheugen (1 GB) en standaard 16 GB-opslag. Ook de camera’s kregen een flinke upgrade: van 5 naar 8 en van 0,3 naar 2 megapixel. De telefoon werd een groot succes: binnen een half jaar werden er tien miljoen van verkocht.

De Galaxy S en Galaxy SII zijn verre voorvaderen van de Galaxy S9, het huidige topmodel van Samsung. Leg je deze telefoon naast zijn voorouders, dan zie je hoe snel het kan gaan. Zo heeft de Galaxy S9 een scherm met een Quad HD+-resolutie van 2960x1440 pixels. De processor heeft acht kernen en een maximale kloksnelheid van 2,7 GHz. De hoeveelheid werkgeheugen bedraagt 4 GB en qua opslag zit je met 64 GB ook meer dan goed. Concreet betekent dit dat het scherm vier keer zo scherp is geworden en de telefoon veel krachtiger en sneller is dan zijn voorouder. Daarnaast zit er in de telefoon allerlei hightech snufjes, zoals gezichtsherkenning en een irisscanner. De prijs is er wel naar: hij kost 749 euro.

Samsung in Nederland

samsung galaxy s9 sim only simyoSamsung is de grootste smartphonefabrikant ter wereld. Ook in Nederland is het de grootste: de fabrikant heeft een marktaandeel van 38 procent, blijkt uit onderzoek van Multiscope. Dat wil zeggen dat in Nederland bijna 2 op de 5 smartphones van Samsung zijn. De populairste Samsungs zijn overigens niet de nieuwe Galaxy S9 en Galaxy S9+. Zo gaan er meer mensen voor de betaalbaardere Galaxy A5, wat een goede Samsung telefoon die geschikt voor Sim Only is. Zijn prijs is beter te behappen om in een keer te betalen en daarom kiezen veel mensen deze telefoon in combinatie met een Sim Only abonnement.

De beste Sim Only-telefoon van Samsung van dit moment

Samsung biedt dus niet alleen in de duurste prijscategorie kwaliteit. Samsung telefoons uit de Galaxy A- en Galaxy J-serie zijn ook het overwegen waard. Zeker als je voor je Sim Only abonnement een nieuwe telefoon nodig hebt. Galaxy A-telefoons zien er mooi uit en zijn gemaakt van aluminium en glas. De Galaxy J-telefoons hebben min of meer dezelfde hardware, maar zijn vaak iets goedkoper omdat de meeste van plastic zijn gemaakt. Wie weet staat een van deze Samsungs later in 2018 in ons lijstje met beste goedkope smartphones!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.