.

eerste samsung telefoon sph-i300 sim only simyo
Terug naar overzicht
15,705x gelezen

Telefoons van nu zijn echte alleskunners. Zeker als je ze vergelijkt met mobiele telefoons van vroeger. Er is genoeg veranderd en daarom blikken we in deze serie terug op de eerste smartphones van topfabrikanten van dit moment. Deze keer is het de beurt aan Samsung! Ook kijken we naar de beste Samsung-telefoons voor Sim Only abonnementen van dit moment.

Samsung: van handelaar in gedroogde vis tot marktleider in smartphones

Denk je aan Samsung, dan denk je waarschijnlijk aan hightech gadgets, mooie tv’s en schitterende smartphones. Dat was ooit wel anders. Het bedrijf werd in 1938 opgericht door Lee Byung-chul en handelde aanvankelijk in gedroogde vis! Pas in de Jaren ’60 stapte Samsung in de Tech-wereld en in de Jaren ’80 ging de fabrikant de telefoniemarkt op.

In die periode investeerde Samsung heel veel geld in het bouwen van fabrieken en ontwikkelen van nieuwe technologieën. Daar plukt Samsung nog altijd de vruchten van, want het bedrijf is een van de grootste producenten ter wereld. Zo maakt het bijvoorbeeld de processors en schermen voor smartphones. Niet alleen voor eigen gebruik. Nee, ook andere fabrikanten gebruiken deze onderdelen.

In 2000 stapte Samsung in de wereld van smartphones. Straks kun je lezen van hoever de Zuid-Koreaanse fabrikant komt op dat vlak, maar eerst maken we kennis met de állereerste Samsung-telefoon ooit.

Samsung SH-100: de eerste Samsung-telefoon

eerste samsung telefoon samsung sh-100 sim only simyoDat is de Samsung SH-100. Samsung ontwikkelde deze mobiele telefoon in 1987 en bracht ‘m een jaar later ook daadwerkelijk uit. Daarbij keek de fabrikant heel goed naar de mobiele telefoons van Motorola. De Samsung SH-100 moest zich qua kwaliteit meten met de Motorola’s van dat moment. Veel interessante functies bood de telefoon niet, want je kon er alleen mee bellen. Sms’en was bijvoorbeeld niet mogelijk: je kon er alleen op zien door wie je gebeld werd.

Echt een succes? Dat werd de telefoon niet. Samsung verkocht er namelijk tussen de 1000 en 2000 exemplaren van: een schijntje van de enorme hoeveelheid exemplaren die het tegenwoordig verkoopt! Niettemin was dit voor Samsung het teken om jaarlijks telefoons uit te brengen.

Samsung SPH-I300: de eerste Samsung-smartphone

eerste samsung sim only telefoon samsung sph-i300 simyoDaarom gaan we snel door naar een andere first voor Samsung, namelijk de eerste echte smartphone van de fabrikant. Maak kennis met de Samsung SPH-I300. Deze telefoon kwam in 2001 uit en kostte 499 dollar. Het was de eerste PDA (Personal Digital Assistant, zoals de voorloper van de moderne smartphone wel genoemd werd) met een kleurenscherm. Dit display had een resolutie van 240x160 pixels en was nog een touchscreen ook!

De telefoon draaide op het Palm OS-besturingssysteem. Het grote voordeel van de Samsung SPH-I300? Je kon er het ‘echte’ internet mee op en daardoor was je dus niet beperkt tot het veel simpelere wap-internet waartoe andere smartphones van toen tot veroordeeld waren. Het nadeel? De telefoon ondersteunde onder andere in de Verenigde Staten geen 3G-internet, waardoor het browsen erg langzaam ging. Met de telefoon kon je onder andere mailen, berichtjes sturen en gesproken berichten opslaan.

Samsung Galaxy S: het eerste ‘vlaggenschip’ van Samsung

samsung galaxy s sim only telefoon simyoWe gaan nog een stap verder in de tijd. Naar maart 2010 om precies te zijn. Samsung kondigt dan zijn eerste telefoon aan van de vlaggenschipserie die nu nog altijd doorloopt. Dit is de Samsung Galaxy S, Samsungs antwoord op de iPhone van Apple. Het is het begin van een felle concurrentiestrijd tussen de twee Techgiganten.

Inmiddels is deze telefoon ruim acht jaar oud. Toch lijkt hij in grote lijnen veel op de smartphones van nu. Zo neemt het 4-inch scherm voor het grootste deel de voorkant in beslag. Dit display heeft een WVGA-resolutie van 800x480 pixels. In de smartphone zit een 1 GHz-processor en 512 MB werkgeheugen.

Camera’s? Ook die zitten in de eerste Galaxy S: een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een VGA-camera (0,3 megapixel) aan de voorkant. De telefoon draait op Android en kwam in 2010 uit met Android 2.1 Eclair.

eerste sim only samsung telefoon galaxy sii simyoDe échte doorbraak kwam met de opvolger van dit toestel, de Galaxy SII. Deze telefoon was slanker, eleganter en mooier. Ook was de processor een stuk krachtiger (een tweekernige 1,2 GHz-processor in plaats van een eenkernige 1 GHz-chipset). Bovendien had de telefoon twee keer zoveel werkgeheugen (1 GB) en standaard 16 GB-opslag. Ook de camera’s kregen een flinke upgrade: van 5 naar 8 en van 0,3 naar 2 megapixel. De telefoon werd een groot succes: binnen een half jaar werden er tien miljoen van verkocht.

De Galaxy S en Galaxy SII zijn verre voorvaderen van de Galaxy S9, het huidige topmodel van Samsung. Leg je deze telefoon naast zijn voorouders, dan zie je hoe snel het kan gaan. Zo heeft de Galaxy S9 een scherm met een Quad HD+-resolutie van 2960x1440 pixels. De processor heeft acht kernen en een maximale kloksnelheid van 2,7 GHz. De hoeveelheid werkgeheugen bedraagt 4 GB en qua opslag zit je met 64 GB ook meer dan goed. Concreet betekent dit dat het scherm vier keer zo scherp is geworden en de telefoon veel krachtiger en sneller is dan zijn voorouder. Daarnaast zit er in de telefoon allerlei hightech snufjes, zoals gezichtsherkenning en een irisscanner. De prijs is er wel naar: hij kost 749 euro.

Samsung in Nederland

samsung galaxy s9 sim only simyoSamsung is de grootste smartphonefabrikant ter wereld. Ook in Nederland is het de grootste: de fabrikant heeft een marktaandeel van 38 procent, blijkt uit onderzoek van Multiscope. Dat wil zeggen dat in Nederland bijna 2 op de 5 smartphones van Samsung zijn. De populairste Samsungs zijn overigens niet de nieuwe Galaxy S9 en Galaxy S9+. Zo gaan er meer mensen voor de betaalbaardere Galaxy A5, wat een goede Samsung telefoon die geschikt voor Sim Only is. Zijn prijs is beter te behappen om in een keer te betalen en daarom kiezen veel mensen deze telefoon in combinatie met een Sim Only abonnement.

De beste Sim Only-telefoon van Samsung van dit moment

Samsung biedt dus niet alleen in de duurste prijscategorie kwaliteit. Samsung telefoons uit de Galaxy A- en Galaxy J-serie zijn ook het overwegen waard. Zeker als je voor je Sim Only abonnement een nieuwe telefoon nodig hebt. Galaxy A-telefoons zien er mooi uit en zijn gemaakt van aluminium en glas. De Galaxy J-telefoons hebben min of meer dezelfde hardware, maar zijn vaak iets goedkoper omdat de meeste van plastic zijn gemaakt. Wie weet staat een van deze Samsungs later in 2018 in ons lijstje met beste goedkope smartphones!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.