Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Motorola Simyo
Terug naar overzicht
2,911x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Topper uit het verleden: hoe gaat het nu met Motorola?

Ze domineerden jarenlang de markt van de mobiele telefonie, maar verdwenen later naar de achtergrond. Hoe gaat het met de topfabrikanten van mobiele telefoons van weleer? Van Nokia weten we dat inmiddels: die leveren inmiddels goede, voor Sim Only ideale, smartphones. Deze keer zoeken we uit hoe het nu met Motorola gaat, nog zo’n échte telefoonpionier!

Het ontstaan van Motorola

Motorola draait alweer een tijdje mee. Het bedrijf werd in 1928 opgericht als Galvin Manufacturing Corporation en heet sinds 1947 Motorola. Het bedrijf is altijd al bezig geweest met draadloze communicatie. Zo is Motorola bijvoorbeeld de maker van de eerste walkietalkie. Een andere uitzonderlijke prestatie van Motorola? De legendarische woorden ‘one small step for a man, one giant leap for mankind’ van Neil Armstrong – de eerste mens op de maan – werden verzonden via een Motorola-zender.

Fabrikant van de eerste échte mobiele telefoon

Motorola mobiele telefoon SimyoVoor de komst van de mobiele telefoon was Motorola dus allang bezig met draadloze communicatie. Daarom is het ook geen verrassing dat de Amerikaanse fabrikant zich eind jaren ’60, begin jaren ’70 begon te richten op de ontwikkeling van draadloze telefoons.

Die waren er toen al wél mondjesmaat. Zo had je autotelefoons en beschikte het leger over mobiele telefoons. Deze telefoons waren echter heel zwaar en kon je alleen meenemen in bijvoorbeeld een koffer. Niet bepaald ‘mobiel’ dus! Het doel werd daarom om draadloze telefoons te ontwikkelen die je gewoon in één kon dragen. En Motorola was in 1973 de eerste fabrikant die dat lukte.

Het ging hier om een prototype van de Motorola DynaTAC, dat in de jaren ’80 de eerste mobiele telefoon was die voor consumenten te koop was. Daarmee was Motorola dus echt vanaf het begin een koploper op het gebied van mobiele telefoons.

Populairste fabrikant ter wereld

Motorola populair SimyoHierdoor zat Motorola op de eerste rij toen de vraag naar mobiele telefoons onder consumenten toenam. Samen met Nokia was Motorola in de jaren ’80 en een groot deel van de jaren ’90 het populairste telefoonmerk. Waar Motorola’s eerste mobiele telefoon groter was dan een baksteen, waren nieuwere modellen stukken compacter. Hierdoor wilden veel mensen een Motorola, omdat dit ze gebruiksvriendelijker maakte dan telefoons van veel concurrenten. In 1998, op het hoogtepunt van de populariteit van Motorola’s mobieltjes, waren mobiele telefoons bij Motorola verantwoordelijk voor twee derde van de omzet.

In 1999 loste Nokia Motorola af als populairste telefoonfabrikant, maar ook in de jaren daarna bleef Motorola een grote speler. Pas bij de doorbraak van de smartphone (in 2007, met de komst van de iPhone) verloor Motorola meer en meer terrein. Andere fabrikanten werkten betere smartphones uit die meer mogelijkheden boden dan de telefoons van Motorola. Apple had het voor die tijd baanbrekende besturingssysteem iOS en Nokia redde zich aardig met Symbian. Android stond in die periode nog in de kinderschoenen. Motorola’s smartphones werden bestempeld als weinig innovatief en niet echt gebruiksvriendelijk, waardoor de verkoop van Motorola-telefoons kelderde.

Iconische Motorola-telefoons

De hoogtijdagen van Motorola komen waarschijnlijk nooit meer terug. Maar eerlijk is eerlijk: het bedrijf bracht iconische telefoons uit. Een mooi moment om ze er even bij te pakken!

Motorola DynaTAC 8000X

Motorola DynaTAC 8000X SimyoUiteraard staat de eerste mobiele telefoon die voor consumenten verkrijgbaar was in dit lijstje: de Motorola DynaTAC 8000X. Groter dan een baksteen, maar hij deed het wél! Je kon er een half uur mee bellen, daarna moest ‘ie tien (!) uur aan de lader.

Motorola StarTAC

Motorola StarTAC SimyoNog zo’n legendarisch Motorola-model is de StarTAC. Dit was de eerste uitklapbare mobiele telefoon, die een nieuwe rage veroorzaakte. Deze telefoon kon je dus dichtklappen, zodat ‘ie nóg makkelijker mee te nemen was. Hij kwam uit in 1996 en uiteindelijk verkocht Motorola er ongeveer 60 miljoen exemplaren van.

Motorola ROKR E1

Motorola ROKR SimyoTegenwoordig is je smartphone een Zwitsers zakmes dat alles kan. Dat was vroeger wel anders: bellen, sms’en en daarmee had je alle functionaliteiten van een mobiele telefoon grotendeels wel gehad. Met de ROKR E1 liet Motorola zien hoe het óók kon. Dit was namelijk de eerste telefoon met iTunes van Apple, waarmee je de meeste cd’s van alle artiesten voor het eerst legaal binnen handbereik had. En het opslaggeheugen? Dat bood ruimte aan een maximale whopping hoeveelheid van 100 nummers.

Motorola RAZR v3

Motorola RAZR v3 SimyoDe RAZR v3 is misschien wel Motorola’s meest legendarische mobieltje. Net als de StarTAC is de RAZR v3 uitklapbaar. In totaal verkocht Motorola er sinds 2004 maar liefst 130 miljoen exemplaren van. Bijzondere feature: het kleine schermpje dat aan de buitenkant van de telefoon zat. Zo kon je zien of er iemand belde of sms’te zonder dat je de telefoon hoefde open te klappen. Verder ondersteunde de telefoon WAP, zodat je ermee kon internetten, én had ‘ie een VGA-camera. Wat wil een mens nog meer!?

Hoe gaat het nu met Motorola?

Motorola hoe gaat het met Simyo2011 nam Google de mobiele afdeling van Motorola over voor een bedrag van 12,5 miljard dollar. Doel voor Google was vooral om in het bezit te komen van alle patenten voor mobiele telefonie. Daarnaast bracht Google nieuwe series Motorola-telefoons uit die op Android draaiden. Deze telefoons vielen vanwege hun snelle Android-versies en prima prijs-kwaliteitverhouding goed in de smaak, al konden ze qua populariteit het niet winnen van Samsung-telefoons en de iPhone.

Inmiddels is Lenovo de eigenaar van Motorola’s mobiele afdeling en komen er nog geregeld goede, degelijke Motorola-telefoons uit. Een typisch Motorola-toestel is de Motorola Moto G5, die niet voor niets in onze top vijf van beste goedkope telefoons staat. Daarmee staat Motorola na al die jaren nog steeds voor kwaliteit en zijn het ideale telefoons voor bij een Sim Only-abonnement. Ze zijn immers snel, mooi én betaalbaar.

Wat is jouw favoriete Motorola-telefoon?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.