.

eerste iphone apple sim only simyo
Terug naar overzicht
11,152x gelezen

Telefoons van nu zijn echte alleskunners. Zeker als je ze vergelijkt met mobiele telefoons van vroeger. Er is genoeg veranderd en daarom blikken we in deze serie terug op de eerste smartphones van topfabrikanten van dit moment. Deze keer in de hoofdrol: de eerste telefoons van Apple én de eerste iPhone!

Apple, van computerpionier tot smartphonegrootmacht

apple computerpionier smartphonegrootmacht eerste iphone sim only simyoHet is een van de bekendste en rijkste bedrijven ter wereld: Apple. Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne richtten Apple op 1 april 1976 op. Het merk met het karakteristieke logo brak door met de Apple II, een gebruiksvriendelijke personal computer. De eerste exemplaren gingen op 5 juni 1977 over de toonbank. In totaal verkocht Apple er een stuk of 500.000.

In de decennia die daarop volgden, boekte Apple veel succes met onder andere de MacIntosh-computers en de iPod. Vooral met die MP3-speler werd Apple een gevestigde naam binnen de Tech-wereld. Apple liet hiermee zien dat ze meer kon dan alleen computers maken. Op een gegeven moment was de iPod zelfs goed voor 45 procent van de totale inkomsten van Apple.

Apple heeft inmiddels een goede reputatie op het gebied van gebruiksvriendelijke apparaten waar zelfs de grootste digibeten nog goed mee uit de voeten kunnen. Dit is ook een van de belangrijkste redenen waarom Apple’s populariteit nóg verder toenam toen het vanaf 2007 smartphones ging maken.

Geheimzinnige eerste telefoon van Apple

eerste apple telefoon tablet 1983 simyoToch moeten we voor de eerste telefoon van Apple iets verder terug in de tijd. Wist je dat Apple in 1983 namelijk al eens een telefoon ontwikkelde? Het is onbekend hoe de ze telefoon zou gaan heten, want hij is nooit uitgebracht. Ook is het onbekend waarom Apple besloot af te zien van de productie.

Wat we wel weten over deze eerste telefoon van Apple maakt het een interessant product. Het was namelijk lang geen smartphone zoals we dat nu kennen. Zo had hij een klassieke hoorn om mee te bellen, maar het apparaat bevatte bijvoorbeeld al wel een touchscreen. En daarmee is het visueel ook echt een voorouder van de iPhone en iPad. Omdat de telefoon niet verder kwam dan de ontwikkelingsfase, is het onbekend wat je op dat touchscreen dan precies voor handelingen kon doen.  Een geheimzinnige iPhone-voorouder dus.

Nog een voorganger van de iPhone: de Rokr E1

eerste itunes telefoon apple voorganger eerste iphone sim only simyoVoordat Apple zelf de eerste iPhone uitbracht, kwam het in 2005 samen met Motorola met een mobiele telefoon. Dit is de Rokr E1, die ook wel de iTunes-telefoon werd genoemd. Hoezo? Nou, je kon er onder andere 100 nummers op kwijt die je via iTunes kon kopen.

Het werd alleen geen succes. Waarom niet? iPods die toen ook beschikbaar waren, boden ruimte voor ongeveer 1000 nummers. Heel wat meer dus. Bovendien bood de Motorola Rokr E1 verder niet zoveel extra functies die ‘m wél de moeite waard maakte. En dus flopte de telefoon: er werden er maar 42 duizend van verkocht.

Tot grote teleurstelling van Steve Jobs. Die toen besloot dat het roer om moest: Apple ging geheel zelf een smartphone maken. Eentje die écht anders was dan wat er tot dan beschikbaar was. Terug naar de rol van pionier!

De eerste iPhone

eerste iphone apple 2007 sim only simyoJe voelt vast al aankomen welke smartphone dat dan was. Inderdaad, de eerste iPhone. Aangekondigd in 2007 en een échte gamechanger. Voor de iPhone waren er al andere smartphones, maar Apple wist met de iPhone de lat een stuk hoger te leggen.

Smartphones stonden niet te boek als gebruiksvriendelijk, maar de eerste iPhone was dit dankzij iOS wél. iOS, het besturingssysteem, speelt daarbij een belangrijke rol. Door middel van apps werden de mogelijkheden van smartphones veel uitgebreider. Bovendien was het voor ontwikkelaars veel gemakkelijk om voor iOS apps te ontwikkelen. Het resultaat? Een gigantisch aanbod waar jij als gebruiker uit kon kiezen.

Altijd leuk om even terug te blikken op de specificaties. Het scherm was 3,5 inch groot en had een resolutie van 320x480 pixels. De kloksnelheid van de processor was 412 MHz en foto’s schoot je in 2 megapixel. In totaal verkocht Apple meer dan 6 miljoen exemplaren van de eerste iPhone.

De nieuwste iPhone

iphone x apple telefoon sim only simyoVergelijk je de specs van de eerste iPhone met die van de iPhone X uit 2017, dan kun je concluderen dat Apple aardig wat stappen maakte in tien jaar tijd. Het scherm? 5,8 inch groot, met een resolutie van 2436x1125 pixels. De chipset? Klokt 2,39 GHz! Ook qua camera’s veranderde er veel. Zo zit er aan de achterkant van de iPhone X een dubbele 12-megapixelcamera en aan de voorkant een 7-megapixelcamera.

De nieuwe iPhone X heeft ook veel meer indrukwekkende foefjes dan de eerste iPhone. Wat dacht je van het futuristische Face-ID dat fungeert als beveiligingssysteem. Alleen jouw aanblik opent de telefoon.

Toch is het vooral het uiterlijk van de iPhone X dat de show steelt. De iPhone X heeft een heel nieuw, minimalistisch ontwerp met superdunne randen. Ook het aantal knopjes en openingen is verminderd: geen koptelefoonaansluiting en geen home-button. Waarom? ‘Dit is hoe wij denken dat de telefoons van de komende tien jaar eruitzien’, aldus Apple.

Apple in Nederland

apple in nederland simyo sim onlySinds het uitbrengen van de eerste en laatste iPhone is Apple uitgegroeid tot een van de grootste telefoonfabrikanten ter wereld. Ook in Nederland is Apple, samen met Samsung, de grootste. Drie van de tien telefoons in Nederland zijn iPhones. Opvallend genoeg zijn, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope, vooral oudere iPhones populair. Zo is de bijna vijf jaar oude iPhone 5s nog altijd de meest gebruikte smartphone van Nederland. De top vier wordt aangevuld door de iPhone 6, iPhone 6s en iPhone SE.

De iPhone en Sim Only, hoe zit dat?

eerste iphone apple sim only hoe zit dat simyoiPhones zijn vooral populair in combinatie met een abonnement. Dit komt de Apple-telefoons tot de duurste van de markt behoren. Toch is een iPhone ook het overwegen waard in combinatie met een Sim Only abonnement. Waarom? Als je een iPhone als los toestel koopt, zit je niet vast aan een inkomenstoets en BKR-registratie. Daarnaast zijn er veel refurbished iPhones die ook het overwegen waard zijn. Dit zijn gebruikte telefoons die zijn opgeknapt en opnieuw in de verkoop gaan, voor een veel lagere prijs.

Wat is jouw favoriete iPhone?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.