Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

eerste iphone apple sim only simyo
Terug naar overzicht
1,698x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Terugblik op de eerste telefoons van… Apple!

Telefoons van nu zijn echte alleskunners. Zeker als je ze vergelijkt met mobiele telefoons van vroeger. Er is genoeg veranderd en daarom blikken we in deze serie terug op de eerste smartphones van topfabrikanten van dit moment. Deze keer in de hoofdrol: de eerste telefoons van Apple én de eerste iPhone!

Apple, van computerpionier tot smartphonegrootmacht

apple computerpionier smartphonegrootmacht eerste iphone sim only simyoHet is een van de bekendste en rijkste bedrijven ter wereld: Apple. Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne richtten Apple op 1 april 1976 op. Het merk met het karakteristieke logo brak door met de Apple II, een gebruiksvriendelijke personal computer. De eerste exemplaren gingen op 5 juni 1977 over de toonbank. In totaal verkocht Apple er een stuk of 500.000.

In de decennia die daarop volgden, boekte Apple veel succes met onder andere de MacIntosh-computers en de iPod. Vooral met die MP3-speler werd Apple een gevestigde naam binnen de Tech-wereld. Apple liet hiermee zien dat ze meer kon dan alleen computers maken. Op een gegeven moment was de iPod zelfs goed voor 45 procent van de totale inkomsten van Apple.

Apple heeft inmiddels een goede reputatie op het gebied van gebruiksvriendelijke apparaten waar zelfs de grootste digibeten nog goed mee uit de voeten kunnen. Dit is ook een van de belangrijkste redenen waarom Apple’s populariteit nóg verder toenam toen het vanaf 2007 smartphones ging maken.

Geheimzinnige eerste telefoon van Apple

eerste apple telefoon tablet 1983 simyoToch moeten we voor de eerste telefoon van Apple iets verder terug in de tijd. Wist je dat Apple in 1983 namelijk al eens een telefoon ontwikkelde? Het is onbekend hoe de ze telefoon zou gaan heten, want hij is nooit uitgebracht. Ook is het onbekend waarom Apple besloot af te zien van de productie.

Wat we wel weten over deze eerste telefoon van Apple maakt het een interessant product. Het was namelijk lang geen smartphone zoals we dat nu kennen. Zo had hij een klassieke hoorn om mee te bellen, maar het apparaat bevatte bijvoorbeeld al wel een touchscreen. En daarmee is het visueel ook echt een voorouder van de iPhone en iPad. Omdat de telefoon niet verder kwam dan de ontwikkelingsfase, is het onbekend wat je op dat touchscreen dan precies voor handelingen kon doen.  Een geheimzinnige iPhone-voorouder dus.

Nog een voorganger van de iPhone: de Rokr E1

eerste itunes telefoon apple voorganger eerste iphone sim only simyoVoordat Apple zelf de eerste iPhone uitbracht, kwam het in 2005 samen met Motorola met een mobiele telefoon. Dit is de Rokr E1, die ook wel de iTunes-telefoon werd genoemd. Hoezo? Nou, je kon er onder andere 100 nummers op kwijt die je via iTunes kon kopen.

Het werd alleen geen succes. Waarom niet? iPods die toen ook beschikbaar waren, boden ruimte voor ongeveer 1000 nummers. Heel wat meer dus. Bovendien bood de Motorola Rokr E1 verder niet zoveel extra functies die ‘m wél de moeite waard maakte. En dus flopte de telefoon: er werden er maar 42 duizend van verkocht.

Tot grote teleurstelling van Steve Jobs. Die toen besloot dat het roer om moest: Apple ging geheel zelf een smartphone maken. Eentje die écht anders was dan wat er tot dan beschikbaar was. Terug naar de rol van pionier!

De eerste iPhone

eerste iphone apple 2007 sim only simyoJe voelt vast al aankomen welke smartphone dat dan was. Inderdaad, de eerste iPhone. Aangekondigd in 2007 en een échte gamechanger. Voor de iPhone waren er al andere smartphones, maar Apple wist met de iPhone de lat een stuk hoger te leggen.

Smartphones stonden niet te boek als gebruiksvriendelijk, maar de eerste iPhone was dit dankzij iOS wél. iOS, het besturingssysteem, speelt daarbij een belangrijke rol. Door middel van apps werden de mogelijkheden van smartphones veel uitgebreider. Bovendien was het voor ontwikkelaars veel gemakkelijk om voor iOS apps te ontwikkelen. Het resultaat? Een gigantisch aanbod waar jij als gebruiker uit kon kiezen.

Altijd leuk om even terug te blikken op de specificaties. Het scherm was 3,5 inch groot en had een resolutie van 320x480 pixels. De kloksnelheid van de processor was 412 MHz en foto’s schoot je in 2 megapixel. In totaal verkocht Apple meer dan 6 miljoen exemplaren van de eerste iPhone.

De nieuwste iPhone

iphone x apple telefoon sim only simyoVergelijk je de specs van de eerste iPhone met die van de iPhone X uit 2017, dan kun je concluderen dat Apple aardig wat stappen maakte in tien jaar tijd. Het scherm? 5,8 inch groot, met een resolutie van 2436x1125 pixels. De chipset? Klokt 2,39 GHz! Ook qua camera’s veranderde er veel. Zo zit er aan de achterkant van de iPhone X een dubbele 12-megapixelcamera en aan de voorkant een 7-megapixelcamera.

De nieuwe iPhone X heeft ook veel meer indrukwekkende foefjes dan de eerste iPhone. Wat dacht je van het futuristische Face-ID dat fungeert als beveiligingssysteem. Alleen jouw aanblik opent de telefoon.

Toch is het vooral het uiterlijk van de iPhone X dat de show steelt. De iPhone X heeft een heel nieuw, minimalistisch ontwerp met superdunne randen. Ook het aantal knopjes en openingen is verminderd: geen koptelefoonaansluiting en geen home-button. Waarom? ‘Dit is hoe wij denken dat de telefoons van de komende tien jaar eruitzien’, aldus Apple.

Apple in Nederland

apple in nederland simyo sim onlySinds het uitbrengen van de eerste en laatste iPhone is Apple uitgegroeid tot een van de grootste telefoonfabrikanten ter wereld. Ook in Nederland is Apple, samen met Samsung, de grootste. Drie van de tien telefoons in Nederland zijn iPhones. Opvallend genoeg zijn, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope, vooral oudere iPhones populair. Zo is de bijna vijf jaar oude iPhone 5s nog altijd de meest gebruikte smartphone van Nederland. De top vier wordt aangevuld door de iPhone 6, iPhone 6s en iPhone SE.

De iPhone en Sim Only, hoe zit dat?

eerste iphone apple sim only hoe zit dat simyoiPhones zijn vooral populair in combinatie met een abonnement. Dit komt de Apple-telefoons tot de duurste van de markt behoren. Toch is een iPhone ook het overwegen waard in combinatie met een Sim Only abonnement. Waarom? Als je een iPhone als los toestel koopt, zit je niet vast aan een inkomenstoets en BKR-registratie. Daarnaast zijn er veel refurbished iPhones die ook het overwegen waard zijn. Dit zijn gebruikte telefoons die zijn opgeknapt en opnieuw in de verkoop gaan, voor een veel lagere prijs.

Wat is jouw favoriete iPhone?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.