Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Wat is een refurbished telefoon?
Terug naar overzicht
16,440x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Refurbished telefoon: eerstehands kwaliteit voor tweedehands prijs?

De zoektocht naar een nieuwe smartphone voor je Sim Only abonnement is soms een zware. Ja, je wil waarschijnlijk een mooi exemplaar dat snel is én handige extra’s heeft. Maar nee… Het is begrijpelijk dat je daar geen half maandsalaris voor wil betalen. Biedt een refurbished telefoon het beste van twee werelden? Dat is het uitzoeken waard!

Wat is een refurbished telefoon?

Wat is een refurbished telefoon SimyoEen refurbished telefoon is een gebruikte smartphone die opnieuw verkocht wordt. De verkoper reset de telefoon en controleert of alles goed werkt. Daarnaast repareert of vervangt hij haperende, beschadigde of kapotte onderdelen. Vervolgens gaat de refurbished telefoon zo goed als nieuw weer in de verkoop: klaar voor zijn tweede leven!

Refurbished telefoon voordeel SimyoWat is het voordeel van een refurbished telefoon?

Met een refurbished telefoon koop je dus niet een gloednieuwe smartphone. Maar is dat erg? Een refurbished telefoon biedt je een paar voordelen.

Een refurbished telefoon is betaalbaarder

Refurbished telefoon betaalbaar SimyoEen refurbished telefoon is altijd goedkoper dan als je hetzelfde exemplaar nieuw koopt. Dit terwijl een refurbished telefoon meestal niet van nieuw te onderscheiden is. De meeste refurbished telefoons hebben minimale gebruikssporen. Wat dit inhoudt? Ze hebben niet of nauwelijks krasjes en deze zie je soms alleen als je de telefoon van zeer dichtbij bekijkt. Hierdoor is een refurbished telefoon een goede keuze als je een nieuwe telefoon voor bij één van onze Sim Only abonnementen wil.

De beste manier om een goede iPhone of luxe Android-telefoon te kopen

Refurbished telefoon iPhone SimyoiPhones zijn zeer populair. Dankzij het iOS-besturingssysteem zijn de telefoons supersnel in gebruik en ook nog eens gebruiksvriendelijk. Het nadeel van iPhones is alleen dat ze duurder zijn dan de meeste andere telefoons. Behalve als je een refurbished iPhone neemt, want hiervan is de prijs een stuk scherper. Dat geldt óók als je een luxe ‘high end’ Android-telefoon wil. De topmodellen van fabrikanten als Samsung kosten nieuw vaak meer dan 600 euro. De refurbished varianten van deze telefoons zijn vaak veel goedkoper, terwijl ze in de basis niet verschillen.

Een refurbished telefoon is duurzaam

Refurbished telefoon duurzaam SimyoMet het kopen van een refurbished telefoon voorkom jij dat een goed werkend apparaat wordt weggegooid. Jaarlijks verdwijnen ontelbare telefoons op de schroothoop of ongebruikt in de onderste la van dat bureau op zolder. Terwijl de meeste telefoons het nog prima doen. Zonde en niet bepaald duurzaam, toch? Met de aanschaf van een refurbished smartphone doe jij daar wat tegen!

Waar moet ik bij het kopen van een refurbished telefoon op letten?

Overweeg je een refurbished telefoon te kopen? Goed om te horen! Je zult zien dat er veel aanbod is. De kwaliteit van refurbished telefoons is in Nederland over het algemeen dik in orde. Toch snappen we het dat je zorgvuldig bent in het maken van je keuze. Daarom onderzochten we factoren waar jij bij de verkoop op kunt letten.

Wat is een kwaliteitslabel voor een refurbished telefoon?

Sommige aanbieders van refurbished telefoons werken met kwaliteitslabels. Je ziet dan dat er van een type telefoon bijvoorbeeld een exemplaar met drie, vier of vijf sterren beschikbaar is. De precieze betekenis verschilt per aanbieder. Over het algemeen is zo’n kwaliteitslabel van toepassing op hoe de buitenkant van de telefoon eruitziet. Bij vijf sterren ziet de telefoon er dan zo goed als nieuw uit, bij drie sterren zie je wat meer gebruikssporen. De meeste aanbieders leggen op hun site de gedachte achter hun kwaliteitslabel uit.

Hoe zit het met het vervangen en repareren van haperende of kapotte onderdelen?

Refurbished telefoon repareren SimyoAls koper van een refurbished telefoon mag je verwachten dat de verkoper haperende, beschadigde of kapotte onderdelen vervangt. Meestal worden hiervoor originele onderdelen van de fabrikant gebruikt, en dus niet namaakonderdelen. We raden het aan dat je voor aankoop checkt hoe de aanbieder zijn refurbished telefoons klaarmaakt voor hun tweede leven.

Hoe controleert en repareert de verkoper een refurbished telefoon?

Refurbished telefoon controleren SimyoDe meeste aanbieders van refurbished telefoons hebben een eigen manier waarop ze een telefoon nalopen en repareren. Een goede aanbieder legt op zijn website uit hoe hij dit doet. Dit gebeurt steeds vaker met robots, omdat deze apparaten gebreken kunnen detecteren die het menselijk oog niet kan zien. Het is dus niet zo dat refurbished telefoons op een zolderkamertje gereed worden gemaakt voor herverkoop.

Wat te doen met mijn eigen oude telefoon?

Refurbished telefoon verkopen SimyoHeb je een mooie refurbished telefoon gekocht voor je Sim Only abonnement? Kijk eens aan! Dan is het een mooi moment voor de volgende stap, namelijk: wat te doen met je vorige telefoon? Het zou zonde zijn als je deze laat slingeren in een la tussen andere vergeten oude toestellen, toch?

Het mooie is: je kunt zelf voorkomen dat jouw oude, nog werkende telefoon onnodig op de schroothoop beland. Dit kan onder andere via Eeko, een bedrijf dat telefoons inzamelt en deze doorverkoopt of milieuvriendelijk verwerkt. Je mag zelf uit een aantal goede doelen kiezen naar wie de opbrengst gaat. Onder deze doelen bevinden zich onder andere het WNF, Stichting AAP en Stichting Opkikker.

Ga jij de volgende keer voor een refurbished telefoon? En wat doe je dan met je oude telefoon? We zijn benieuwd!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.