Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
4,222x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen | Telefoons & Tech |

Topper uit het verleden: hoe gaat het nu met Sony Ericsson?

Van twee oude toppers weten we inmiddels hoe het nu met ze gaat, want eerder schreven we al over Nokia en Motorola. Beide fabrikanten maken nu misschien wel de beste betaalbare Sim Only telefoons. Nu is het de beurt aan een andere topper uit het verleden: hoe gaat het nu eigenlijk met Sony Ericsson?

Het ontstaan van Sony Ericsson

Sony Ericsson Sony SimyoSony Ericsson werd op 1 oktober 2001 opgericht als joint venture: een gemeenschappelijke onderneming van het Japanse Sony en het Zweedse Ericsson. Sony Ericsson richtte zich specifiek op mobiele apparaten. Zoals je zelf misschien ook wel weet bestonden Sony en Ericsson voor die tijd al en daarvoor duiken we eerst de geschiedenisboeken in.

Het ontstaan van Sony

Sony is een van dé wereldwijde Tech-giganten. Onder andere geroemd om de uitvinding van de Walkman in 1979, het uitbrengen van de CD (samen met Philips) en maken van talloze televisies en de PlayStation. Het bedrijf werd in 1946 in Tokyo opgericht als Tokyo Telecommunications Engineering door Masaru Ibuka en aanvankelijk repareerde hij radio’s. Toch richtte het bedrijf zich al snel op het ontwikkelen van nieuwe elektronica. Daarmee boekte het al snel succes.

Dit begon met de uitvinding van een elektrische rijstkoker. Grote successen werden daarna geboekt met de ontwikkeling van transistorradio’s en transistortelevisies. In 1958 veranderde TTK zijn naam naar Sony. Vanaf eind jaren ’80 begon Sony veel andere bedrijven over te nemen op het gebied van muziek en films, waarna het uitgroeide tot wereldwijde koploper in de jaren ’90.

Het ontstaan van Ericsson

Sony Ericsson ontstaan SimyoEricsson bestaat al heel wat langer dan Sony. Het bedrijf werd in 1876 opgericht in Stockholm. Aanvankelijk was Ericsson een reparatiewinkel voor apparatuur om telegrammen mee te verzenden. Daarna legde het bedrijf zich toe op de ontwikkeling van telefoons. Dat is ook altijd de specialiteit gebleven van Ericsson.

Eerst ontwikkelde het bedrijf telefoons, later legde het zich ook toe op het ontwikkelen en uitrollen van mobiele netwerken. Ook het netwerk van KPN gebruikt voor een deel technologie van Ericsson. Het Zweedse bedrijf is al zeer lang actief in de mobiele telefonie en was er daarmee ook met de mobiele telefoons snel bij.

In 1987 bracht het zijn eerste mobiele telefoon uit, de Hotline Pocket. Daarna werd Ericsson een van de koplopers in de markt voor mobiele telefoons. Op het hoogtepunt was Ericsson de wereldwijde nummer drie. Tot het eind jaren ’90 minder goed begon te lopen bij het bedrijf.

De samensmelting tot Sony Ericsson

Sony Ericsson joint venture SimyoEind jaren ’90 draaide Ericsson verlies, wat leidde tot een grote ontslaggolf. Hier ligt ook de samensmelting tot Sony Ericsson aan ten grondslag. Sony wilde meer met telefonie doen en Ericsson moest inkrimpen. Het leidde in 2001 tot een intensieve samenwerking in de vorm van de joint venture Sony Ericsson, waarvan beide bedrijven voor de helft eigenaar waren. En dat zorgde al snel voor successen.

De meest iconische Sony Ericsson telefoons

Sinds 2001 bracht Sony Ericsson namelijk een aantal iconische telefoons uit. Tijd om herinneringen op te halen van de mooiste!

Sony Ericsson T68: kleine alleskunner

Sony-Ericsson-T68-simyoDe kleine Sony Ericsson T68 kwam in 2001 uit en was – ondanks zijn compacte formaat – een echte alleskunner. Zo beschikte hij voor die tijd over een heleboel geavanceerde functies, waaronder Bluetooth, sms met T9 (waardoor je supersnel kon typen) én WAP-internet. En dan kon je ook nog zelf je ringtones uitkiezen en bestanden uitwisselen via Bluetooth of infrarood. Wat wil een mens nog meer? Leuk weetje: James Bond gebruikte de Sony Ericsson T68 in Die Another Day.

Sony Ericsson P800: smartphone inclusief touchscreen

Een jaar later bracht het bedrijf met een PDA, de Sony Ericsson P800, een heuse smartphone uit. Inclusief touchscreen en een op Symbian gebaseerd besturingssysteem, UIQ. Net als de T68 was deze Sony Ericsson ook lekker compact. Bovendien was ‘ie nog uitklapbaar ook, zodat het volledige 2,9-inch TFT-scherm met een resolutie van 320x208 pixels te gebruiken was.

Sony Ericsson W810i: voor de muziekliefhebber

Sony-Ericsson-W810i-simyoIn de loop van de ‘zero’s’ werden mobiele telefoons steeds veelzijdiger en op dat vlak was Sony Ericsson voorloper. Zo was de Sony Ericsson W810i in 2006 één van de betere mobieltjes met een ingebouwde Walkman. Je kon muziek op je telefoon zetten: iets dat toen nog niet gebruikelijk was, maar waar véél mensen blij van werden. Het resultaat? 15 miljoen verkochte exemplaren! En met de 2-megapixelcamera kon je er nog prima mee fotograferen ook.

Sony Ericsson K800i: baanbrekende cameratelefoon met autofocus

Sony-Ericsson-K800i-simyoSony Ericsson’s ‘K-lijn’ waren telefoons met voor die tijd goede camera’s. En misschien is de Sony Ericsson K800i wel de beste telefoon uit dat rijtje. Dit toestel had niet alleen een 3,2-megapixelcamera, wat voor die tijd al behoorlijk ‘bon ton’ was. Oók beschikte de camera over autofocus, helemáál een zeldzaamheid! Bovendien ondersteunde de Sony Ericsson K800i 3G-internet en had hij een frontcamera om te videobellen: voor 2006-begrippen super indrukwekkend!

Sony Ericsson Xperia X1: het begin van een iconische telefoonlijn

Sony-Ericsson-Xperia-X1-simyoRond die tijd kwam ook de iPhone uit, wat resulteerde in een smartphonerevolutie. Sony Ericsson’s antwoord kwam in 2008 met de Sony Ericsson Xperia X1, het eerste Xperia-toestel. Met een 3 inch TFT-scherm van 480x800 pixels had hij een voor die tijd zeer goed scherm. Het nadeel van de Sony Ericsson Xperia X1? Windows Mobile 6.1 kon als besturingssysteem niet bepaald op tegen iOS van Apple. Daarom stond deze telefoon ook in de schaduw van de iPhone, terwijl hij bijvoorbeeld wél een goede 3,2-megapixelcamera had.

Sony Ericsson Xperia Play: geflopt, maar tóch iconisch

Sony-Ericsson-Xperia-Play-simyoMet bovenstaande telefoons boekte Sony Ericsson succes. Dat kan van dit toestel niet gezegd worden, al vinden we ‘m wél iconisch. Het is de Sony Ericsson Xperia Play: een uitklapbare telefoon waarmee je een ingebouwde Playstation-controller tot je beschikking krijgt. Het was de bedoeling dat je daarmee volle bak met de telefoon kon gamen. Een succes werd het dus niet: de telefoon was met een prijs van ruim 500 euro behoorlijk duur. Daarnaast waren er maar weinig spellen geschikt voor de controller. Hiermee verdween ook meteen de reden om het apparaat te kopen. Zonde, het had zo mooi kunnen zijn!

Hoe gaat het nu met Sony Ericsson?

Sony Ericsson nu SimyoHet erfgoed van Sony Ericsson mag er met bovenstaande telefoons best wezen. Toch is de naam inmiddels uit het telecomlandschap verdwenen. In 2012 nam Sony het aandeel van Ericsson in de joint venture over en worden telefoons ‘gewoon’ uitgebracht als Sony’s. Hoewel het bedrijf ooit, in de vorige eeuw, de wereldwijde nummer drie was, is het nu geen grote speler meer.

Links en rechts is Sony ingehaald door merken als LG, Samsung, Apple en Huawei. Wereldwijd verkoopt het bedrijf jaarlijks tussen de 10 en 15 miljoen smartphones, wat goed is voor een marktaandeel van enkele procenten.

Hoe dat kan? Beursanalisten kraken hierover hun hersens. De smartphones van Sony worden namelijk wél altijd goed beoordeeld. Zo hebben de telefoons steevast een goede camera, een prettige interface en zijn ze snel in gebruik. Daar staat tegenover dat Sony’s vaak iets duurder zijn dan concurrerende telefoons. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld in combinatie met Sim Only niet de meest populaire keuze. Verder is het herkenbare, stijlvolle en hoekige ontwerp van de telefoons al een paar jaar grotendeels hetzelfde.

Terug naar de tijd van Sony Ericsson: wat is jouw favoriete mobieltje van deze topper uit het verleden?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.