Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Nokia 3310 Simyo
Terug naar overzicht
24,339x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Terug van weggeweest: Nokia en de legendarische Nokia 3310!

Hij deed het altijd en zijn batterij leek nooit leeg te gaan. Daarnaast had ‘ie met Snake II het leukste spelletje ooit. Over welke mobiele telefoon we het hebben? De legendarische Nokia 3310 natuurlijk. Maar liefst 126 miljoen exemplaren werden er van deze telefoon verkocht. Dat worden er binnenkort meer, want vanaf 5 juni is de nieuwe versie van deze telefoon te koop. Nokia is namelijk terug van weggeweest!

Nokia, pionier van mobiele telefoons

Nokia 3310 mobiele telefoon dumbphone

Eerst even een korte geschiedenisles over Nokia, een belangrijke grondlegger van mobiele telefonie. In de jaren ’80 legde het Finse bedrijf mobiele netwerken aan en startte het met de verkoop van mobiele telefoons. Deze apparaten werden in de jaren negentig steeds betaalbaarder, waardoor het voor iedereen makkelijker werd om een mobiele telefoon te kopen.

Dat kon een Motorola of Ericsson zijn, maar de consument wilde het liefste een Nokia. Deze mobiele telefoons waren betaalbaar, makkelijk in gebruik en lieten je niet in de steek. En sommige Nokia-telefoons kon je met ‘frontjes’ ook nog eens personaliseren. Mede hierdoor verkocht Nokia vanaf 1998 jarenlang de meeste mobiele telefoons. Tot 2012, toen de wereldwijde vraag naar smartphones steeds meer toenam.

Het maken van smartphones ging Nokia niet zo goed af. Het besturingssysteem dat de fabrikant gebruikte, Symbian, bood minder mogelijkheden dan het populaire iOS. Ook was het minder gebruiksvriendelijk. Vervolgens probeerde Nokia via een samenwerking met Microsoft en Windows Phone het tij te keren. Tevergeefs: ook Windows Phone legde het af tegen iOS en Android, dat ook steeds populairder werd. In 2014 verkocht het in verval geraakte Nokia zijn afdeling voor mobiele telefoons aan Microsoft.

Einde Nokia? Echt niet!

Nokia 3310 Nokia terug

De verkoop van de mobiele afdeling aan Microsoft betekende het einde van het Nokia-tijdperk. Microsoft Mobile was geboren. Je zou zeggen dat we Nokia nooit meer terug zouden zien. Alle kennis en de werknemers van de mobiele telefoon-afdeling waren immers door Microsoft overgenomen.

Niets is minder waar: na de overname werden de verkoopcijfers van Microsoft Mobile niet beter. Hierdoor moest de fabrikant saneren. Vooral veel Finse medewerkers kwamen op straat te staan. Maar die wilden helemaal niet stoppen met het maken van smartphones! Daarom richtten ze vorig jaar hun eigen bedrijf op: HMD. Dit bedrijf heeft inmiddels het wereldwijde alleenrecht om tot 2024 smartphones en tablets met de naam Nokia op de markt te brengen.

De ambitieuze plannen van HMD

Nokia 3310 plannen

De Nokia-naam is dus terug in smartphoneland. Strikt genomen is het niet Nokia zelf die de telefoons maakt. Al worden de telefoons wél gemaakt door dezelfde mensen die vroeger ook Nokia’s maakten.

HMD heeft grootste plannen voor Nokia-smartphones. Zo brengt het dit jaar in elk prijssegment (low-end, midrange en high-end) een Android-smartphone uit. De eerste nieuwe Nokia, de Nokia 6, was in China al snel uitverkocht. Dit is het topmodel van de nieuwe generatie Nokia’s. De Nokia 6 is één van de drie Nokia-smartphones die deze zomer ook in Nederland in de verkoop gaan. Daarnaast brengt het de Nokia 3 en Nokia 5 uit. Deze telefoons zitten in een lagere prijsklasse en hebben voor budgettelefoons goede hardware.

Nokia’s publiekstrekker: de Nokia 3310

Nieuwe-Nokia-3310Voordat Nokia de 3, 5 en 6 in de verkoop doet, brengt het een nieuwe versie van een oude bekende uit. Vanaf 5 juni is namelijk de nieuwe Nokia 3310 in Nederland te koop. Deze mobiele telefoon is een zogenaamde ‘dumbphone’. Oftewel: een klassieke mobiele telefoon zonder slim besturingssysteem zoals Android. Je kunt ermee bellen, sms’en en misschien een simpele vorm van mobiel internet op gebruiken. Meer niet.

De nieuwe Nokia 3310 is een compacte, stevige telefoon die tegen een stootje kan. Dat mag, gezien zijn legendarische voorganger, ook wel! De telefoon heeft een 2,4 inch kleurenscherm en er past een Micro SD-kaart in voor maximaal 32 GB aan opslag. Dat is misschien wel handig, want het opslaggeheugen van de telefoon is 16 MB. En nee, dat is geen typfout: dit gaat inderdaad om megabytes!

Net als de vorige 3310, heeft de Nokia 3310 een ijzersterke batterijduur. In de stand-bystand hoeft de telefoon een maand niet opgeladen te worden. Bij intensief gebruik zou de batterij minimaal 55 uur op een lading mee moeten gaan. Véél meer dan de meeste smartphones!

Dit gaat de Nokia 3310 kosten‘Last’, maar zeker niet ‘least’: wat mag het kosten? HMD geeft de nieuwe Nokia 3310 een prijs mee van 59 euro. Een prima bedrag voor als je een telefoon nodig hebt bij je Sim Only abonnement. De fabrikant mikt met de telefoon op mensen die een tweede mobiele telefoon willen hebben. Handig voor als je bijvoorbeeld naar een festival gaat. Je dure smartphone blijft ‘veilig’ thuis en kan zo niet stuk gaan. Een onverwoestbare Nokia 3310 komt dan goed van pas. Overweeg jij om de nieuwe Nokia 3310 te kopen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.