.

Simyo dumbphones vs smartphones
Terug naar overzicht
18,347x gelezen

Verlang jij terug naar de tijd van de Nokia 3310? En heb je genoeg van mobiele telefoons die je telkens met meldingen bestoken? Dan is een dumbphone misschien wel wat voor jou. Dit zijn telefoons waarmee je alleen kunt bellen, sms’en en voorgeïnstalleerde apps kunt gebruiken. Steeds meer mensen willen graag zo’n simpele telefoon. Twijfel je nog? Dit artikel helpt je met kiezen tussen een smartphone en dumbphone!

Wat is een smartphone?

Smartphone SimyoEen smartphone is een mobiele telefoon waarmee je kunt bellen, sms’en en internetten. Het is een veelzijdig apparaat dat je naar je eigen voorkeuren kunt aanpassen door apps te downloaden. Zo kun je onder andere spelletjes, nieuws-apps en social media-apps downloaden. Smartphones beschikken vrijwel altijd over twee camera’s: één aan de achterkant én een andere aan de voorkant. Dit type mobiele telefoon is verkrijgbaar vanaf ongeveer 100 euro.

En wat is dan een dumbphone?

DumbphoneEen dumbphone is min of meer een normale mobiele telefoon, zoals je die vroeger misschien had: eentje waarmee je alleen kunt bellen en sms’en. De dumbphone speelt in op de behoefte van een groep mensen naar simpele telefoons die je niet telkens met meldingen afleiden. Dit type mobiele telefoon dankt zijn naam aan het feit dat hij niet zo slim is als een smartphone.

Dumbphones zijn niet helemaal hetzelfde als ouderwetse mobiele telefoons. Zo zijn er dumbphones verkrijgbaar met een aantal van tevoren geïnstalleerde apps, waaronder WhatsApp. Hiermee kun je berichtjes versturen en ontvangen, maar geen mediabestanden uitwisselen. Dumbphones met WhatsApp gebruiken mobiel internet en komen in aanmerking voor een Sim Only internetbundel. Sommige dumbphones hebben een camera, maar deze is kwalitatief minder goed dan een smartphonecamera. De meeste dumbphones kosten niet meer dan 30 euro.

Welk type mobiele telefoon past bij mij?

Twijfel je welk type mobiele telefoon het beste bij jou past? Hieronder schetsen we een aantal situaties die je helpen te kiezen tussen een smartphone en dumbphone.

Ik gebruik mijn telefoon alleen om te bellen

Simyo onderzoektGebruik jij een mobiele telefoon alleen om te bellen? Dan is een dumbphone een betere keuze dan een smartphone. Het maakt namelijk niet uit met welk type mobiele telefoon je belt. Een dumbphone kan op dit gebied hetzelfde als een smartphone, is betaalbaarder én hoeft minder vaak opgeladen te worden.

Ik wil kunnen whatsappen

Wil jij met je mobiele telefoon WhatsApp gebruiken? Dit kun je met alle smartphones en een aantal dumbphones doen. Gebruik jij WhatsApp alleen om tekstberichten te versturen? Overweeg dan een dumbphone te nemen. Een smartphone is een betere keuze als je WhatsApp ook gebruikt om mediabestanden te versturen en ontvangen. Een dumbphone kan dit namelijk niet.

Ik zie mijn telefoon als assistent

Als jij je telefoon als assistent of agenda wil gebruiken, is een smartphone de beste keuze. Voor dit type mobiele telefoon zijn er veel apps beschikbaar die deze functies vervullen. Deze geven je meldingen, zodat je een afspraak of herinnering niet vergeet. Dumbphones zijn hierin veel beperkter.

Ik gebruik apps om bijvoorbeeld nieuws te lezen en foto’s te maken

Wil jij je telefoon gebruiken om van alles mee te doen, van nieuws lezen tot foto’s maken en van spelletjes spelen tot social media-apps gebruiken? Dan raden wij een smartphone aan, want een dumbphone kan dit niet of nauwelijks. Een smartphone is wel geschikt voor al dit soort activiteiten.

Heb jij genoeg aan een dumbphone?

Simyo lekker bezigZie jij het dus wel zitten om een Nokia 3310-achtige telefoon te gebruiken, wil je besparen op je batterij én telefoonrekening? Dit kan met een dumbphone. Dit type telefoon hoeft maar één keer per week opgeladen te worden. De dumbphones waarmee je mobiel kunt internetten verbruiken nauwelijks data, waarmee je bespaart op je Sim Only internetbundel. Daarnaast wordt je door een dumbphone minder afgeleid, terwijl smartphones regelmatig meldingen doorgeven.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.