Simyo Sim Only bundels aanpassen

Sim Only bundels aanpassen: zo doe je dat!

Slimme tips

Met Sim Only van Simyo kun je elke maand gratis je bundels aanpassen via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app. In dit artikel lees je wanneer dat handig kan zijn en hoe je dat doet.

Wat is Sim Only?

Simyo Simkaart bundels aanpassenSim Only is een abonnementsvorm voor mobiel bellen, sms’en en internetten. Met deze vorm krijg je van je provider alleen een simkaart: zelf zorg je voor een mobiele telefoon of smartphone. Het voordeel hiervan is dat je maandelijkse lasten laag zijn, omdat de toestelprijs niet is inbegrepen bij je abonnement.

Wat zijn Sim Only bundels?

Simyo smartphoneEen Sim Only abonnement is opgebouwd uit bundels. Een bundel is een hoeveelheid belminuten of MB’s die je elke maand inkoopt. Met een bundel krijg je in ruil voor een vast bedrag een aantal MB’s of minuten die je een maand lang kunt verbruiken. Verbruik je meer dan het aantal ingekochte minuten of MB’s? Dan kun je blijven bellen en internetten tegen een hoger tarief.

Uit welke Sim Only bundels kan ik kiezen?

Simyo Sim Only internetbundelBij Sim Only van Simyo heb je keuze uit vijf belbundels en vijf internetbundels. Hoe groter de bundel, hoe minder je betaalt per minuut, sms en MB. Je hebt sowieso een belbundel. Ter aanvulling kun je ook een internetbundel nemen en een bundel waarmee je voor 3 euro per maand onbeperkt kunt sms’en. Een extra optie is Flex 4G. Deze optie kost 5 euro per maand en hiermee kun je mobiel internetten via 4G.

Hieronder zie je alle bundels van Simyo:

Wat is dat eigenlijk, mijn bundels aanpassen?

Simyo onderzoektHet aanpassen van bundels betekent dat je een andere bel- of internetbundel neemt. Deze heeft meer of minder belminuten of MB’s. Het is niet bij alle providers mogelijk om je bundels aan te passen. Bij Simyo kun je elke maand een andere bel- en internetbundel uitkiezen. Ook als je een Sim Only abonnement met de duur van een jaar hebt. Dit is gratis en het maakt niet uit of je een grotere of kleinere bundel neemt. De nieuwe bundel gaat in bij de start van de volgende maand. De sms-bundel en Flex 4G kun je ook elke maand aan- of uitzetten. Heb je nog geen internetbundel, sms-bundel of Flex 4G en zet je één van deze opties aan? Dan gaat de bundel per direct in. Je hoeft dan niet tot de volgende maand te wachten om deze bundel te gebruiken.

Daarom pas ik mijn bundels aan!

Simyo tipsBen je van plan in een bepaalde maand meer MB’s te gebruiken, bijvoorbeeld omdat je in die periode minder vaak in de buurt bent van een wifi-netwerk? Dan kun je een grotere internetbundel nemen. Je kunt een bundel ook aanpassen als je deze minder vaak gebruikt dan je dacht. Bijvoorbeeld als je vaak belminuten overhoudt. Je betaalt dan niet voor iets wat je toch niet gebruikt. Op Mijn Simyo zie je aan je verbruik of bundels bij je passen. Zo weet je of het handig is om bundels aan te passen.

Hoe pas ik mijn Sim Only bundels aan?

Je past de bundels aan op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Hier vind je ook de geschiedenis van je verbruik terug. Aan de hand daarvan kun je inschatten hoeveel MB’s of minuten je in een bepaalde maand verwacht te verbruiken. Zo verander je de bundels mee met jouw maandelijkse bel- en internetgedrag.

Hieronder lees je hoe je bundels aanpast.

Bundels aanpassen op Mijn Simyo

 • Ga naar https://mijn.simyo.nl;
 • Klik op ‘Bundels aanpassen’;
 • Kies hier de bundel uit die je de volgende maand wil gebruiken;
 • Klik op ‘Aanpassen’ om de bundelwijziging door te voeren.
 • Je ziet dan het bevestigingsscherm, met een overzicht van de bundels die je vanaf volgende maand gebruikt. Lees dit goed na om te kijken of het klopt. Ook zie je wat je telefoonrekening voor volgende maand wordt.
 • Klopt alles? Klik dan op ‘Bevestig aanpassingen’.

Bundels aanpassen via de Mijn Simyo app

 • Open de Mijn Simyo app;
 • Voer je inlogcode of wachtwoord in;
 • Klik op ‘Bundels aanpassen of MB’s bijkopen?’;
 • Klik op ‘Pas gratis je bundels aan’;
 • Kies hier de bundel uit die je de volgende maand wil gebruiken;
 • Klik op ‘Kies deze bundels’ om de bundelwijziging door te voeren.
 • Je ziet dan het bevestigingsscherm, met een overzicht van de bundels die je vanaf volgende maand gebruikt. Lees dit goed na om te kijken of het klopt. Ook zie je wat je telefoonrekening voor volgende maand wordt.
 • Klik, als alles klopt, op ‘Bevestig aanpassingen’.

Discussie