.

Simyo Sim Only bundels aanpassen
Terug naar overzicht
33,394x gelezen

Sinds 14 maart 2017 heeft Simyo nieuwe Sim Only bundels en sinds 14 mei 2018 heeft elke Sim Only internetbundel standaard 4G. Met Sim Only van Simyo kun je elke maand gratis je bundels aanpassen via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app. In dit artikel lees je wanneer dat handig kan zijn en hoe je dat doet.

Uit welke Sim Only bundels kan ik kiezen?

Bij Sim Only van Simyo heb je keuze uit drie belbundels en vier internetbundels. Hoe groter de bundel, hoe minder je betaalt per minuut, sms en MB. Je hebt sowieso een belbundel. Ter aanvulling kun je ook een internetbundel nemen en een bundel waarmee je voor 1 euro per maand onbeperkt kunt sms’en. Elke internetbundel heeft standaard 4G.

Hieronder zie je alle bundels van Simyo:

Sim Only nieuwe bundels Simyo

 

Wat is Sim Only?

Sim OnlyWat is Sim Only bundels aanpassen is een abonnementsvorm voor mobiel bellen, sms’en en internetten. Met deze vorm krijg je van je provider alleen een simkaart: zelf zorg je voor een mobiele telefoon of smartphone. Het voordeel hiervan is dat je maandelijkse lasten laag zijn, omdat de toestelprijs niet is inbegrepen bij je abonnement.

Wat zijn Sim Only bundels?

Een Sim Only abonnement is opgebouwd uit bundels. Een bundel is een hoeveelheid belminuten of MB’s die je elke maand inkoopt. Met een bundel krijg je in ruil voor een vast bedrag een aantal MB’s of minuten die je een maand lang kunt verbruiken. Verbruik je meer dan het aantal ingekochte minuten of MB’s? Dan is het mogelijk om belminuten of MB's bij te kopen. Je blijft dan voor een vast, laag tarief bellen en mobiel internetten. Daarnaast kun je buiten je bundel bellen of mobiel internetten. Het tarief hiervoor is echter een stuk hoger.

Wat is dat eigenlijk, mijn bundels aanpassen?

Bundels aanpassenHet aanpassen van bundels betekent dat je een andere bel- of internetbundel neemt. Deze heeft meer of minder belminuten of MB’s. Het is niet bij alle providers mogelijk om je bundels aan te passen. Bij Simyo kun je elke maand een andere bel- en internetbundel uitkiezen. Ook als je een Sim Only abonnement met de duur van een jaar hebt. Dit is gratis en het maakt niet uit of je een grotere of kleinere bundel neemt. Je kunt dus altijd je bundels naar boven of beneden aanpassen. De nieuwe bundel gaat in bij de start van de volgende maand. De sms-bundel kun je ook elke maand aan- of uitzetten. Heb je nog geen internetbundel of sms-bundel en zet je één van deze opties aan? Dan gaat de bundel per direct in. Je hoeft dan niet tot de volgende maand te wachten om deze bundel te gebruiken.

Daarom pas ik mijn bundels aan!

Bundels aanpassen daaromBen je van plan in een bepaalde maand meer MB’s te gebruiken, bijvoorbeeld omdat je in die periode minder vaak in de buurt bent van een wifi-netwerk? Dan kun je een grotere internetbundel nemen. Je kunt een bundel ook aanpassen als je deze minder vaak gebruikt dan je dacht. Bijvoorbeeld als je vaak belminuten overhoudt. Je betaalt dan niet voor iets wat je toch niet gebruikt. Op Mijn Simyo zie je aan je verbruik of bundels bij je passen. Zo weet je of het handig is om bundels aan te passen.

Hoe pas ik mijn Sim Only bundels aan?

Je past de bundels aan op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Hier vind je ook de geschiedenis van je verbruik terug. Aan de hand daarvan kun je inschatten hoeveel MB’s of minuten je in een bepaalde maand verwacht te verbruiken. Zo verander je de bundels mee met jouw maandelijkse bel- en internetgedrag.

Hieronder zie je hoe je bundels aanpast.

Bundels aanpassen op Mijn Simyo

 • Ga naar https://mijn.simyo.nl;
 • Voer je telefoonnummer en wachtwoord in;
 • Klik op ‘Bundels aanpassen’;
 • Kies hier de bundel uit die je de volgende maand wil gebruiken;
 • Klik op ‘Aanpassen’ om de bundelwijziging door te voeren.
 • Je ziet dan het bevestigingsscherm, met een overzicht van de bundels die je vanaf volgende maand gebruikt. Lees dit goed na om te kijken of het klopt. Ook zie je wat je factuur voor volgende maand wordt.
 • Klopt alles? Klik dan op ‘Bevestig aanpassingen’;
 • Je hebt nu je bundels aangepast!

Bundels aanpassen via de Mijn Simyo app

 • Open de Mijn Simyo app;
 • Klik op ‘Bundels aanpassen of MB’s bijkopen?’;
 • Klik op ‘Pas gratis je bundels aan’;
 • Kies hier de bundel uit die je de volgende maand wil gebruiken;
 • Druk op ‘Vergelijken en afronden’. Je ziet dan een overzicht van de bundels die je vanaf volgende maand gebruikt. Lees dit goed na om te kijken of het klopt. Ook zie je wat je factuur voor volgende maand wordt.
 • Klopt alles? Druk dan op ‘Bevestiging aanpassingen’ om de bundelwijziging door te voeren.

Je hebt nu je bundels aangepast!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.