Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Sim Only abonnement opzeggen checklist
Terug naar overzicht
3,651x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Sim Only abonnement afsluiten? Zo check je of jij klaar voor Sim Only bent!

Sta je op het punt om een telefoonabonnement te nemen? Met deze checklist weet je of ook jij klaar voor Sim Only bent. Want nu we het over een Sim Only abonnement afsluiten hebben: wat heb je hiervoor precies nodig? Niet veel, verklappen we alvast!

Wat is Sim Only?

Sim Only abonnement afsluiten wat is Sim Only SimyoMet Sim Only kun je mobiel bellen, sms’en en internetten. Je ontvangt met dit abonnementstype van je provider alleen een simkaart. Zelf zorg je dus voor een mobiele telefoon of smartphone. Dit heeft twee voordelen. Allereerst bepaal je met Sim Only dus helemaal zelf of je een nieuwe telefoon koopt, of dat je jouw oude vertrouwde smartphone blijft gebruiken. Daarnaast is je telefoonrekening met Sim Only hierdoor lager dan bij een abonnement met telefoon op afbetaling. Bij een Sim Only abonnement is de toestelprijs namelijk niet in je telefoonrekening verrekend.

Een Sim Only abonnement bestaat uit bundels. Hiermee krijg je, in ruil voor een vast maandbedrag, een bepaald aantal belminuten of MB’s. Bij Simyo heeft een Sim Only abonnement altijd een belbundel. Je hebt zelf de keuze of je daarnaast een Sim Only internetbundel neemt.

Wat heb ik nodig voor Sim Only?

Wil je zeker weten dat jij helemaal klaar bent voor Sim Only? Met deze checklist weet je zeker dat een Sim Only abonnement afsluiten in jouw geval geen probleem is.

Je hebt een werkende smartphone

Sim Only abonnement afsluiten werkende telefoon SimyoZoals je inmiddels weet, zorg je met Sim Only zelf voor een werkende mobiele telefoon of smartphone. Heb je die? Een goed begin is het halve werk. Voordat je een Sim Only abonnement afsluit, is het trouwens wel een goed idee om te checken of je telefoon simlockvrij is. Het komt weliswaar vrijwel nooit meer voor, maar zo laat jij je niet verrassen. Een simlock is een blokkade op een telefoon. Hierdoor kun je alleen bellen, sms’en en internetten via de provider van wie je de telefoon kocht of kreeg. Wees gerust: het is mogelijk om je telefoon simlockvrij te maken.

Heb je geen werkende mobiele telefoon of smartphone? Je kunt dan altijd aan familie en vrienden vragen of zij nog een ongebruikt toestel hebben liggen. Of een tweedehands smartphone kopen, want in Nederland zijn er genoeg ongebruikte pareltjes te koop. Wil jij met je Sim Only abonnement een frisse start maken en heb je daarbij het liefst een nieuwe smartphone? Tegenwoordig heb je voor minder dan 250 euro al zeer goede betaalbare smartphones. De moeite waard om te onderzoeken!

Je huidige contract eindigt binnen twee maanden

Sim Only abonnementen afsluiten abonnement eindigt in twee maanden SimyoHeb je nog een ander telefoonabonnement? Vanaf twee maanden voor de einddatum van je contract kun je dan een Sim Only abonnement afsluiten. Vanaf dan is het ook mogelijk om nummerbehoud aan te vragen. Tegelijkertijd wordt dan je abonnement opgezegd. Hoe het overstappen van een ander telefoonabonnement naar Sim Only precies werkt? Dat leggen we hier precies voor je uit.

Als je op dit moment Prepaid of helemaal geen telefoonabonnement hebt, ben je meteen klaar voor Sim Only. Je kunt dan namelijk op elk moment een Sim Only abonnement afsluiten. In het geval van Prepaid kun je natuurlijk ook gewoon je huidige telefoonnummer meenemen.

De Sim Only ‘spirit’!

Sim Only abonnement afsluiten Sim Only spirit SimyoMet een werkende telefoon en een contract dat binnen twee maanden eindigt, ben je praktisch klaar voor Sim Only. Een mooi moment om de Sim Only ‘spirit’ in je los te maken. Met deze denkwijze zorg je er zelf voor dat je altijd een abonnement hebt dat bij je past. Bij ons kun je daarom maandelijks gratis je bundels aanpassen via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app. Naar boven of beneden.

Dit is handig als je bijvoorbeeld telkens belminuten overhoudt. Je neemt dan een kleinere bundel, waardoor je niet voor iets betaalt dat je toch niet gebruikt. Hetzelfde kan natuurlijk ook met de internetbundel. Merk je dat al een paar keer ruim voor het einde van de maand door je MB’s bent? Dan kun je, als je dat tenminste wil, een grotere bundel nemen. Dat is de Sim Only ‘spirit’: zelf zorgen dat jouw abonnement altijd bij je past.

Sim Only abonnement afsluiten? Hier hoef jij je niet druk om te maken

Met Sim Only hoef jij je om een paar dingen geen zorgen te maken.

Inkomenstoets

Sim Only abonnement afsluiten geen inkomenstoets nodig SimyoZo hoef je voor het aangaan van een Sim Only abonnement bijvoorbeeld geen inkomenstoets te doen. Sinds dit jaar moet dit wel bij de meeste abonnementen waarbij een telefoon op afbetaling is inbegrepen. Tegelijkertijd met het afsluiten van een abonnement, ga je dan namelijk een lening aan. En voor leningen die 250 euro of hoger zijn, is een inkomenstoets verplicht. Bij een Sim Only abonnement hoef je niet de hoogte van je maandelijkse inkomen door te geven. Ook hoef je niet bang te zijn dat je het abonnement niet kunt nemen vanwege je inkomen. Je kunt namelijk altijd een Sim Only abonnement afsluiten.

BKR-registratie

Met een Sim Only abonnement ga je geen lening aan. Dit betekent automatisch dat je geen BKR-registratie krijgt. Die krijg je bij een abonnement met een telefoon op afbetaling van 250 euro of meer wel. Als een lening bij het Bureau Kredietregistratie wordt geregistreerd, kan dat het maximale leenbedrag van leningen beïnvloeden. Dit geldt ook voor het maximale leenbedrag voor als je een huis wil kopen. Met Sim Only hoef je je daar geen zorgen om te maken.

Klaar voor de start? Af!

Ben jij helemaal klaar voor Sim Only? Dan kun je een Sim Only abonnement afsluiten. Dit is in tien stappen gebeurd. Succes! Blijf je je oude telefoon gebruiken? Of koop je een mooie, betaalbare topper?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.