.

Sim Only abonnement opzeggen checklist
Terug naar overzicht
66,784x gelezen

Sta je op het punt om een telefoonabonnement te nemen? Met deze checklist weet je of ook jij klaar voor Sim Only bent. Want nu we het over een Sim Only abonnement afsluiten hebben: wat heb je hiervoor precies nodig? Niet veel, verklappen we alvast!

Wat is Sim Only?

Sim Only abonnement afsluiten wat is Sim Only SimyoMet Sim Only kun je mobiel bellen, sms’en en internetten. Je ontvangt met dit abonnementstype van je provider alleen een simkaart. Zelf zorg je dus voor een mobiele telefoon of smartphone. Dit heeft twee voordelen. Allereerst bepaal je met Sim Only dus helemaal zelf of je een nieuwe telefoon koopt, of dat je jouw oude vertrouwde smartphone blijft gebruiken. Daarnaast is je telefoonrekening met Sim Only hierdoor lager dan bij een abonnement met telefoon op afbetaling. Bij een Sim Only abonnement is de toestelprijs namelijk niet in je telefoonrekening verrekend.

Een Sim Only abonnement bestaat uit bundels. Hiermee krijg je, in ruil voor een vast maandbedrag, een bepaald aantal belminuten of MB’s. Bij Simyo heeft een Sim Only abonnement altijd een belbundel. Je hebt zelf de keuze of je daarnaast een Sim Only internetbundel neemt.

Wat heb ik nodig voor Sim Only?

Wil je zeker weten dat jij helemaal klaar bent voor Sim Only? Met deze checklist weet je zeker dat een Sim Only abonnement afsluiten in jouw geval geen probleem is.

Je hebt een werkende smartphone

Sim Only abonnement afsluiten werkende telefoon SimyoZoals je inmiddels weet, zorg je met Sim Only zelf voor een werkende mobiele telefoon of smartphone. Heb je die? Een goed begin is het halve werk. Voordat je een Sim Only abonnement afsluit, is het trouwens wel een goed idee om te checken of je telefoon simlockvrij is. Het komt weliswaar vrijwel nooit meer voor, maar zo laat jij je niet verrassen. Een simlock is een blokkade op een telefoon. Hierdoor kun je alleen bellen, sms’en en internetten via de provider van wie je de telefoon kocht of kreeg. Wees gerust: het is mogelijk om je telefoon simlockvrij te maken.

Heb je geen werkende mobiele telefoon of smartphone? Je kunt dan altijd aan familie en vrienden vragen of zij nog een ongebruikt toestel hebben liggen. Of een tweedehands smartphone kopen, want in Nederland zijn er genoeg ongebruikte pareltjes te koop. Wil jij met je Sim Only abonnement een frisse start maken en heb je daarbij het liefst een nieuwe smartphone? Tegenwoordig heb je voor minder dan 250 euro al zeer goede betaalbare smartphones. De moeite waard om te onderzoeken!

Je huidige contract eindigt binnen twee maanden

Sim Only abonnementen afsluiten abonnement eindigt in twee maanden SimyoHeb je nog een ander telefoonabonnement? Vanaf twee maanden voor de einddatum van je contract kun je dan een Sim Only abonnement afsluiten. Vanaf dan is het ook mogelijk om nummerbehoud aan te vragen. Tegelijkertijd wordt dan je abonnement opgezegd. Hoe het overstappen van een ander telefoonabonnement naar Sim Only precies werkt? Dat leggen we hier precies voor je uit.

Als je op dit moment Prepaid of helemaal geen telefoonabonnement hebt, ben je meteen klaar voor Sim Only. Je kunt dan namelijk op elk moment een Sim Only abonnement afsluiten. In het geval van Prepaid kun je natuurlijk ook gewoon je huidige telefoonnummer meenemen.

De Sim Only ‘spirit’!

Sim Only abonnement afsluiten Sim Only spirit SimyoMet een werkende telefoon en een contract dat binnen twee maanden eindigt, ben je praktisch klaar voor Sim Only. Een mooi moment om de Sim Only ‘spirit’ in je los te maken. Met deze denkwijze zorg je er zelf voor dat je altijd een abonnement hebt dat bij je past. Bij ons kun je daarom maandelijks gratis je bundels aanpassen via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app. Naar boven of beneden.

Dit is handig als je bijvoorbeeld telkens belminuten overhoudt. Je neemt dan een kleinere bundel, waardoor je niet voor iets betaalt dat je toch niet gebruikt. Hetzelfde kan natuurlijk ook met de internetbundel. Merk je dat al een paar keer ruim voor het einde van de maand door je MB’s bent? Dan kun je, als je dat tenminste wil, een grotere bundel nemen. Dat is de Sim Only ‘spirit’: zelf zorgen dat jouw abonnement altijd bij je past.

Sim Only abonnement afsluiten? Hier hoef jij je niet druk om te maken

Met Sim Only hoef jij je om een paar dingen geen zorgen te maken.

Inkomenstoets

Sim Only abonnement afsluiten geen inkomenstoets nodig SimyoZo hoef je voor het aangaan van een Sim Only abonnement bijvoorbeeld geen inkomenstoets te doen. Sinds dit jaar moet dit wel bij de meeste abonnementen waarbij een telefoon op afbetaling is inbegrepen. Tegelijkertijd met het afsluiten van een abonnement, ga je dan namelijk een lening aan. En voor leningen die 250 euro of hoger zijn, is een inkomenstoets verplicht. Bij een Sim Only abonnement hoef je niet de hoogte van je maandelijkse inkomen door te geven. Ook hoef je niet bang te zijn dat je het abonnement niet kunt nemen vanwege je inkomen. Je kunt namelijk altijd een Sim Only abonnement afsluiten.

BKR-registratie

Met een Sim Only abonnement ga je geen lening aan. Dit betekent automatisch dat je geen BKR-registratie krijgt. Die krijg je bij een abonnement met een telefoon op afbetaling van 250 euro of meer wel. Als een lening bij het Bureau Kredietregistratie wordt geregistreerd, kan dat het maximale leenbedrag van leningen beïnvloeden. Dit geldt ook voor het maximale leenbedrag voor als je een huis wil kopen. Met Sim Only hoef je je daar geen zorgen om te maken.

Klaar voor de start? Af!

Ben jij helemaal klaar voor Sim Only? Dan kun je een Sim Only abonnement afsluiten. Dit is in tien stappen gebeurd. Succes! Blijf je je oude telefoon gebruiken? Of koop je een mooie, betaalbare topper?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.