Simlockvrije telefoon Simyo

Van simlock naar simlockvrije telefoon

Sim only Telefoons & Tech

Je abonnement is afgelopen en je stapt over naar een andere provider. Je plaatst de nieuwe simkaart in je telefoon, maar dan krijg je een melding te zien: ‘Sim ongeldig’. Blijkt je telefoon een simlock te hebben. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Gelukkig kun je daar wat aan doen, zodat je een simlockvrije telefoon hebt.

Wat is een simlock?

Simyo onderzoekt simlockvrije telefoonEen simlock is een blokkade op een mobiele telefoon. Deze blokkade is, voordat je de telefoon kocht, aangebracht door een mobiele provider. Hierdoor kun je alleen bellen, sms’en en mobiel internetten met het netwerk of de simkaart van de provider waarvan je de telefoon kocht. Met een ‘unlockcode’ kun je een telefoon simlockvrij maken, waarover later meer. Telefoons die in de afgelopen twaalf maanden zijn verkocht, hebben meestal geen simlock meer.

Waarom hebben sommige telefoons een simlock?

Een simlock komt vooral voor bij een telefoon die je in combinatie met een abonnement koopt. Vaak is deze telefoon goedkoper dan hetzelfde exemplaar zonder simlock. Dit prijsverschil betaalt de provider, zodat jij minder geld kwijt bent. De provider verwacht wel wat terug voor dit ‘cadeautje’: je moet minimaal een jaar het mobiele netwerk van de provider gebruiken. De simlock zorgt daarvoor. De provider verdient op die manier het deel van de telefoon terug dat hij voor jou betaalde.

Zo weet je of je telefoon een simlock heeft

Simyo lekker bezigGa je een nieuwe telefoon kopen en wil je van tevoren weten of hij een simlock heeft? Vraag dit dan aan de verkoper. Je kunt het ook op de verpakking zien en of er een logo van de provider op de telefoon is aangebracht. Bijna geen enkele winkel verkoopt nog telefoons met een simlock, maar het kan nooit kwaad om het even na te vragen. Je weet maar nooit!

Wil je zeker weten of jouw telefoon een simlock heeft? Plaats dan de simkaart van een provider met een ander mobiel netwerk in je telefoon. Een smartphone met simlock geeft op het scherm een melding. Deze melding kan per telefoon verschillen. Dit zijn een paar van de mogelijke meldingen:

  • ‘Sim ongeldig’;
  • ‘Netwerkcode’;
  • ‘SP code’;
  • ‘Blokkeringscode’;
  • ‘Sim niet geldig’;
  • ‘Plaats Sim’;
  • ‘Sim niet beschikbaar’.

Krijg je geen melding en kun je met de andere simkaart van een ander mobiel netwerk ook gewoon bellen, sms’en en mobiel internetten? Dan heeft je telefoon geen blokkade.

Zo zorg je voor een simlockvrije telefoon

instellen dataverbruik smartphone simyoJe maakt een telefoon simlockvrij met een unlockcode. Deze code vraag je aan bij de provider of winkel waar je de telefoon kocht. Hou hiervoor het IMEI-nummer van je telefoon bij de hand. Bij KPN, Telfort, Vodafone en T-Mobile vraag je de unlockcode online aan. Bij Tele2 vervalt een unlockcode automatisch na een jaar. Hollandsnieuwe heeft simlockvrije telefoons. Sim Only providers zoals Simpel en YouFone hebben geen telefoons met een simlock. Het kan een paar weken duren voordat je de unlockcode ontvangt.

Wanneer kan je een unlockcode aanvragen?

Je kunt de unlockcode om de simlock op te heffen op elk moment aanvragen. Na een jaar vraag je ‘m gratis aan. Vraag je de unlockcode daarvoor aan? Dan rekent de provider hiervoor geld. Dit bedrag kan per telefoon verschillen en loopt meestal op tot ongeveer 70 euro.

Unlockcode invullen: zo doe je dat!

Simyo simlockvrije telefoonHeb je de unlockcode ontvangen? Je ontvangt dan instructies voor het simlockvrij maken van je telefoon. Meestal kun je de unlockcode invoeren zodra je de nieuwe simkaart in de telefoon plaatst. Er verschijnt dan een scherm waarin je de code kunt invoeren. Zodra je met je nieuwe simkaart mobiel bereik hebt, weet je dat je nu een simlockvrije telefoon hebt.

Simlock en Simyo

Telefoons uit de Simyo Telefoonshop hebben geen simlock. Daarover hoef je je dus geen zorgen te maken. Ben je overgestapt naar Simyo, maar kun je de simkaart voor Sim Only of Prepaid door een blokkade op je telefoon nog niet gebruiken? Dan weet je nu wat je te doen staat. Succes!