.

Samsung resetten, dit is hoe je dat doet
Terug naar overzicht
2,078x gelezen

Je merkt vanzelf wanneer je Samsung minder lekker loopt dan normaal. Blijven je apps hangen of werken je toetsen niet goed mee? Met een simpele Samsung reset is je telefoon weer zo fit als een hoentje. We leggen je uit hoe je dit doet als een pro.

Het verschil: soft en hard reset

Handig om te weten: er zijn twee manieren om je Samsung te resetten. Zo kun je een ‘soft reset’ uitvoeren, dit houdt in dat je je telefoon opnieuw opstart via het menu van je telefoon. Dit is hoe je normaliter je Samsung uitzet. Maar je kunt ook een ‘hard reset’ uitvoeren, dit houdt in dat je je Samsung geforceerd opnieuw opstart met behulp van de hardware knoppen. Wanneer je een soft en hard reset niet te vaak uitvoert, is dit niet schadelijk voor je telefoon. Als je dit voor je gevoel regelmatig moet doen, is het wijsheid om er een pro naar te laten kijken. Maar nu: aan de slag met resetten!

Samsung resetten, stap voor stap

Voer de volgende stappen uit om je Samsung te resetten. Bij elke Samsung werkt dit volgens hetzelfde principe. Zo gepiept!

Stap 1:

Houd de aan/uit-knop en de volume omlaag-knop ingedrukt.

Stap 2:

Wacht totdat je Samsung opnieuw is opgestart en laat hem rustig alle applicaties laden. 

Terug naar fabrieksinstellingen

Wil je je telefoon verkopen? Dan ga je je telefoon terugzetten naar fabrieksinstellingen. Zo verwijder je alle telefoongegevens en is je telefoon helemaal ‘leeg’ en start hij alsof je hem ‘nieuw’ uit de doos haalt. Vergeet niet je simkaart eruit te halen en  je Sim Only abonnement en/of eSIM om te zetten naar je nieuwe telefoon.

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.