Al je gegevens van je telefoon verwijderen? Terug naar fabrieksinstellingen!

Privacy & veiligheid Sim only Telefoons & Tech

Wil je echt ál je gegevens van je telefoon verwijderen? Dat kan! Door ‘m terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Zo kun je bijvoorbeeld je iPhone of Samsung resetten en verwijder je al je persoonlijke data van de telefoon. Handig om bijvoorbeeld een frisse start te maken of als je je telefoon gaat verkopen.

Wat zijn de fabrieksinstellingen?

wat zijn fabrieksinstellingenDe fabrieksinstellingen zijn de standaard instellingen van je telefoon. Dit is hoe een nieuwe telefoon staat ingesteld als je ‘m voor de eerste keer opstart. Zonder persoonlijke gegevens of door jou geïnstalleerde apps. Je kunt je telefoon altijd zelf terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Op die manier reset je de telefoon. Zowel Android als iOS heeft deze functie. Je kunt dus zowel een iPhone als bijvoorbeeld Samsung resetten.

Waarom zet je een telefoon terug naar de fabrieksinstellingen?

Met het terugzetten naar de fabrieksinstellingen verwijder je alle persoonlijke data van je telefoon. Dit zijn bijvoorbeeld de foto’s die je maakt, de WhatsApp-gesprekken die je voort, de sms’jes die je ontvangt en de apps die je installeert. Het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is in een paar gevallen handig. Ook door jou aangepaste instellingen worden gereset.

Je telefoon opnieuw instellen

telefoon opnieuw instellenIs je telefoon de laatste tijd wat aan de trage kant? Staan er een heleboel apps op je telefoon? Of staan er allerlei instellingen verkeerd waardoor hij niet meer fijn werkt? Stuk voor stuk goede redenen om je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Op die manier verwijder je dit namelijk allemaal. Door je telefoon te resetten kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Vergeet voor die tijd niet een back-up te maken van bijvoorbeeld je WhatsApp-gesprekken en foto’s.

Echt ál je persoonlijke gegevens verwijderd als je je telefoon verkoopt

fabrieksinstellingen lege telefoon gegevens verwijderenEén van de voordelen van Sim Only is dat je tijdens je abonnementsperiode gewoon van telefoon kunt wisselen zonder voor het andere toestel te blijven betalen. Je kunt dus op elk moment je telefoon verkopen of doorgeven, als je een mooie nieuwe goedkope smartphone op het oog hebt. De telefoon zet je dan terug naar de fabrieksinstellingen voordat je ‘m verkoopt. Vergeet niet de MicroSD-kaart uit het toestel te halen

iPhone resetten: zo zet je ‘m terug naar de fabrieksinstellingen

Wil je opnieuw beginnen met je iPhone? Of ga je ‘m verkopen? Dan kun je gemakkelijk je iPhone resetten. Zo doe je dat!

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Algemeen’.
 • Druk op ‘Stel opnieuw in’.
 • Druk op ‘Wis alle inhoud en instellingen’.
 • Druk op ‘Wis nu’.
 • Voer je toegangscode in.

De iPhone zet zichzelf nu terug naar de fabrieksinstellingen.

Android resetten: zo reset je Samsung-telefoons en andere Android-toestellen

Met Android is het ook mogelijk om een telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit is zo gebeurd en hieronder zie je hoe je de reset uitvoert.

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Systeem’.
 • Druk op ‘Opties voor resetten’.
 • Druk op ‘Alle gegevens wissen (fabrieksinstellingen terugzetten).
 • Druk op ‘Telefoon resetten’.
 • Voer nu je ontgrendelingscode in.

De Android-telefoon zet zichzelf nu terug naar de fabrieksinstellingen.

Telefoon teruggezet naar fabrieksinstellingen, en nu?

fabrieksinstellingen gegevens verwijderen opnieuw instellenHet terugzetten van de fabrieksinstellingen kan even duren. Staan er veel grote bestanden op je telefoon? Dan moeten deze allemaal verwijderd worden. Net als berichtjes, gegevens en instellingen die lokaal staan opgeslagen. Zodra de fabrieksinstellingen zijn hersteld is je telefoon gereset. Je kunt dan de telefoon opnieuw instellen aan de hand van het instellingsprogramma dat je krijgt te zien als je een toestel voor de eerste keer opstart. Je telefoon is dan weer alsof je ‘m nog nooit hebt gebruikt!

Discussie