.

Simyo Prepaid bestellen
Terug naar overzicht
9,347x gelezen

Wil je bellen via Prepaid? Dan ben je hier aan het juiste adres, want in dit artikel lees je hoe het proces van Prepaid bestellen tot bellen verloopt.

Wat is Prepaid?

Simyo onderzoektMet Prepaid koop je vooraf tegoed om mobiel te bellen, sms’en en internetten. Van de Prepaid provider krijg je een simkaart, maar zelf zorg je voor een mobiele telefoon of smartphone. Als je Prepaid tegoed op is, kun je niet meer bellen, sms’en en internetten. Je kunt dan nog wel gebeld worden.

Wat zijn de voordelen van Prepaid?

Simyo lekker bezigPrepaid heeft als voordeel dat je precies weet hoeveel geld je uitgeeft. Dit betaal je immers van tevoren. Als dit tegoed op is, kun je niet meer bellen, sms’en en internetten. Het voordeel hiervan is dat je niet te maken krijgt met onverwachte kosten. Prepaid is handig als je niet veel belt, maar wél altijd bereikbaar wil zijn. Daarnaast is Prepaid flexibel: je kunt wanneer je maar wil overstappen naar een andere abonnementsvorm of provider.

Prepaid bestellen, hoe?

Heb je je keuze gemaakt en ga je voor Prepaid? Hieronder lees je hoe je dit bij Simyo bestelt.

 • Prepaid bestellen doe je op Simyo.nl;
 • Druk bovenaan de pagina op ‘Prepaid’;
 • Druk op ‘Bestel Prepaid’.

Op deze pagina kies je hoeveel tegoed je in eerste instantie neemt, dit is inclusief de 7,50 euro die je voor de simkaart betaalt.

 • Selecteer de hoeveelheid tegoed die je wil en druk daarna op ‘verder naar nummerbehoud’. Oók als je een nieuw telefoonnummer wil.

In het scherm daarna kies je of je je nummer wil behouden.

 • Druk je op ‘nee, dank je?’ Dan ga je verder naar de pagina waarbij je je persoonsgegevens invult;
 • Als je op ‘ja, graag’ drukt, verschijnt er een nieuw menu waar je de gegevens van je te behouden nummer invult.

Meer informatie over het proces van nummerbehoud lees en bekijk je hier. Nadat je wel of niet nummerbehoud hebt geregeld ben je bijna klaar. Nog maar een paar stapjes, dus!

 • Druk op ‘mijn gegevens invoeren’;
 • Vul je persoonlijke gegevens in;
 • Druk op ‘mijn bestelling controleren’.

Op deze pagina controleer je voor de zekerheid je gegevens.

 • Druk op ‘mijn gegevens kloppen’ om verder te gaan, of pas je gegevens aan als er iets niet klopt;
 • Daarna kies je hoe je wil betalen om de bestelling af te ronden. Je betaalt via iDeal of met een Nederlandse creditcard;
 • Voltooi de betaling en druk daarna op ‘bestelling afronden’.

En zo gaat Prepaid bestellen bij Simyo! Best makkelijk, toch? Nu is het wachten tot de simkaart bij jou in de bus valt. Dat gebeurt binnen drie werkdagen.

Wanneer kan ik bellen, sms’en en internetten?

AssistentDirect na je bestelling ontvang je van Simyo een welkomstmail. Daarin staan je tijdelijke telefoonnummer en wachtwoord. Het telefoonnummer is niet tijdelijk als je geen nummerbehoud hebt aangevraagd. Na een paar dagen ontvang je van Simyo via de mail de pin- en pukcode van je simkaart. Binnen drie werkdagen na je bestelling valt de 3-in-1 simkaart door je brievenbus. Deze past altijd in je telefoon. Op deze pagina lees je hoe je het juiste formaat uit de simkaart drukt. Je kunt, zodra je de simkaart in je telefoon stopt en deze ontgrendelt met de pincode, meteen bellen, sms’en en internetten. Heb je nummerbehoud aangevraagd? Dan bel je met het tijdelijke telefoonnummer tot je nummer is overgezet. Ook dan kun je dus meteen bellen, sms’en en internetten.

En wat als mijn tegoed op is?

Simyo GeldEr staat al tegoed op je simkaart als deze bij jou is bezorgd. Omdat alleen jij de pincode van je simkaart hebt, kan niemand anders deze gebruiken. Is je tegoed op een gegeven moment op? Dan kun je niet meer bellen, sms’en of internetten. Ga naar Mijn Simyo of de Mijn Simyo app als je je Prepaid tegoed wil opwaarderen. Het minimumbedrag waarmee je kunt opwaarderen is 10 euro en het is niet mogelijk dat dit bedrag wordt teruggestort. Bij Simyo heb je ook de mogelijkheid om je tegoed automatisch op te waarderen. Je bepaalt zelf of dat één keer per maand gebeurt of bij een bepaald bedrag aan tegoed. Als je daarvoor kiest, hoef je niet meer naar opwaarderen om te kijken. Best handig, toch?

Mijn Simyo en de Mijn Simyo app als Prepaid assistent

Simyo opwaarderen prepaidVia Mijn Simyo en de Mijn Simyo app zie je hoeveel tegoed je nog hebt. Zo weet je hoe lang je nog kunt bellen. Wil je graag met Prepaid mobiel internet gebruiken? Dat kan altijd en gaat dan van je tegoed voor bellen en sms’en af. Bij Simyo is het óók mogelijk om een aanvullende internetbundel voor Prepaid te nemen. Dit heeft als voordeel dat je omgerekend voor een lager tarief MB’s verbruikt. Bovendien staat je internettegoed dan los van je tegoed om te bellen en sms’en. Zo hou je makkelijker het overzicht. Je leest er hier alles over. Aan de slag!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.