Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Palm Simyo
Terug naar overzicht
1,121x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Topper uit het verleden: hoe gaat het nu met Palm?

Onze lijst met toppers uit het verleden blijft groeien. Inmiddels weten we van Nokia, Motorola, Sony Ericsson en BlackBerry hoe het nu met ze gaat. Bij veel van die fabrikanten kun je nog altijd terecht voor een goede Sim Only telefoon. Deze keer bespreken we een andere topper van weleer, Palm! Want hoe gaat het anno 2018 met dit merk?

Het begin van Palm

palm begin simyoVergeleken met bedrijven als Sony, Ericsson en Motorola is Palm een ‘jonkie’. Waar de andere bedrijven al tientallen jaren bestonden voordat ze mobiele telefoons maakten, werd Palm in 1992 door Jeff Hawkins opgericht in het Amerikaanse Sunnyvale. Hawkins werkte daarvoor een paar jaar voor chipfabrikant Intel. In de jaren ’80 werkte hij daar al aan de ontwikkeling van programma’s waarmee computers konden horen en begrijpen wat je zegt.

Hawkins wilde echter iets voor zichzelf. En zo gebeurde het dat hij in 1992 Palm oprichtte. Samen met zijn compagnons Donna Dubinsky en Ed Colligan stond Hawkins met dit bedrijf aan de basis van de uitvinding van de Pilot. Dit was een heuse PDA: een Personal Digital Assistant. Een klein handcomputertje dat je kunt zien als een voorloper van de huidige smartphone. Hij had zijn eigen besturingssysteem, je kon er mee bellen en hij had apps.

Het was het begin van het succes voor Hawkins en consorten, maar ook het begin van een hoop onrust in het bedrijf. De PDA’s van Palm waren onder zakenlui zeker populair en door het succes veranderde het bedrijf meerdere keren van eigenaar. Zo verkochten Hawkins en consorten het bedrijf in 1995 aan U.S. Robotics, dat in 1997 weer werd overgenomen door 3Com.

Hawkins, Dubinsky en Colligan konden niet door een deur met de nieuwe eigenaar en verlieten het bedrijf in 1998. Ze richtten toen HandSpring op. Dit bedrijf ging PDA’s maken met, jawel, PalmOS als besturingssysteem. In 2003 werd dit bedrijf overgenomen door, je verzint het niet… Palm!

Dat was niet het laatste hoofdstuk in het overnameboek. HP kocht in 2010 het bedrijf en wilde op die manier meedoen op de steeds groter wordende smartphonemarkt. Zo nu en dan komt er een HP-apparaat uit, maar echt veel verkocht worden die niet.

De basis van de Palm PDA’s: PalmOS

palm pda simyoPalm bestaat dus niet meer. Zonde! Ooit was het bedrijf een echte PDA-pionier. Het eigen besturingssysteem, PalmOS, was makkelijk en snel in gebruik. Uiteraard kon je met deze telefoons ook bellen. Het eerste apparaat dat met PalmOS uitkwam, een pager, kon adressen opslaan. Ook kon je er to-do lijstjes mee maken en een rekenmachine gebruiken. De eerste versie van het besturingssysteem ondersteunde beeldschermen tot 160x160 pixels. Ter vergelijking: er zijn nu smartphones met een beeldscherm van maar liefst 2560x1440 pixels!

In 1997 kwam PalmOS 2.0 uit, dat internet ondersteunde. Je kon er mee e-mailen en daarmee vielen de apparaten met dit besturingssysteem in de smaak bij veel zakenlui. Versie 3.2 beschikte over een internetbrowser en 3.5 ondersteunde kleurendisplays. Deze versies kwamen vanaf maart 1998 uit. De volgende versie, 4.0, bood de mogelijkheid om bestanden extern op te slaan op een SD-kaartje. Nu iets doodgewoons, toen baanbrekend!

Van hoogtepunt naar terugval

palm hoogtepunt simyoHet eigen besturingssysteem was door de vele mogelijkheden eind jaren een groot succes. Palm verkocht eind jaren ’90 miljoenen apparaten per jaar. Knap, want in die tijd waren zelfs ‘simpele’ mobieltjes nog niet ontzettend populair. De PDA’s waren vooral bij zakenlui populair, die zo onderweg contact konden onderhouden via e-mail en telefoon.

De fabrikant was in 2001 een onbetwiste marktleider op dit gebied. Het verkocht toen 25 miljoen apparaten, wat goed was voor een marktaandeel van 72 procent. Met andere woorden: zeven op de tien verkochte PDA’s was een Palm!

Daarna was Palm echter over zijn hoogtepunt heen. In de loop van de jaren ’00 haalden concurrenten het bedrijf links en rechts in. Eerst kwam BlackBerry om de hoek met zijn PDA’s en daarna kwam met het baanbrekende iOS van Apple de genadeklap voor de ooit zo vooruitstrevende Amerikaanse PDA’s. Een heropleving kwam er niet meer.

Iconische PDA’s van Palm

Voor ons overzicht van de meest iconische PDA’s van Palm moeten we in de meeste gevallen dus ver terug in de tijd. Hieronder staan ze!

Palm Pilot 1000

Palm Pilot 1000 simyoDe Pilot 1000 kwam in maart 1996 uit. Het scherm had een resolutie van 160x160 pixels en was, tegenwoordig ondenkbaar: onverlicht! In het donker was het scherm dus niet afleesbaar. De Pilot 1000 had geen accu: met twee AAA-batterijen ging ‘ie zo een maand mee. Hij draaide op Palm OS 1.0 en je kon er je agenda mee beheren, contacten toevoegen en bekijken, to-do lijstjes mee aanmaken en memo’s toevoegen. En ja: bellen kon ook.

Palm VII

Palm VII simyoIn mei 1999 kwam de VII uit, het eerste apparaat van het bedrijf waarmee je draadloos kon internetten. Dit ging via de Palm.net-dienst die inmiddels niet meer bestaat. Goedkoop was het apparaat niet, want hij kostte bij zijn release 599 dollar. Voor dat geld kreeg je een apparaat met een 16 MHz-processor, 2 MB aan werkgeheugen en een touchscreen. In tegenstelling tot de Pilot 1000 was het scherm van dit apparaat wél verlicht!

Palm Tungsten T

Palm Tungsten T simyoDe Tungsten T was de eerste PDA met Palm OS 5 en kwam uit in november 2002. Via Bluetooth kon je bestanden overdragen en het was ook mogelijk om memo’s voor jezelf in te spreken. Die sloeg je vervolgens op het opslaggeheugen van 16 MB op. De Tungsten T was uitschuifbaar, waardoor ‘ie lekker compact was. Het apparaat ondersteunde ook MP3-bestanden.

Palm Zire 71

Palm Zire 71 simyoNa de eeuwwisseling kregen mobiele telefoons en PDA’s steeds meer functionaliteiten. Palm probeerde hier in 2003 met de Zire 71 op in te haken. Zo had dit apparaat een 0,3-megapixelcamera. Zijn specificaties waren een stuk beter dan de vorige iconische PDA’s. Hij had 16 MB werkgeheugen, een TFT-display met 320x320 pixels en een 144 MHz-processor. Ook kon je er mee internetten via wifi, maar daar moest je wel wat moeite voor doen. Je had hiervoor namelijk een speciale SD-kaart voor nodig!

Palm Pre

Palm Pre simyoIn de loop van de jaren ’00 verdween Palm steeds meer naar de achtergrond. In 2009 bracht het nog de Pre uit, een echte smartphone die draaide op het eigen webOS-besturingssysteem. De telefoon had het allemaal: een 3,1-inch touchscreen en apps voor bijvoorbeeld LinkedIn. Bovendien was hij heel gebruiksvriendelijk. Zo kon je met het toetsenbord lekker snel typen en had hij met 256 MB voor die tijd veel werkgeheugen.

Hoe gaat het nu met Palm?

palm hoe gaat het simyoDe fabrikant bracht baanbrekende PDA’s uit. Toch is het bedrijf voor het grote publiek nu zo goed als van de radar verdwenen. Of een terugkeer nabij is? Het lijkt er wel op. Er gaan namelijk geruchten dat de Chinese fabrikant TCL een licentie heeft om telefoons onder de Palm-naam uit te brengen. Een beproefde methode: het Finse HMD brengt op die manier bijvoorbeeld Nokia’s uit.

Bij een kleine groep liefhebbers zit de naam nog altijd in het hart. Er is bijvoorbeeld een Nederlandse Palm Club en er worden door liefhebbers nog apps uitgebracht voor het OS van de PDA’s. Dit zijn redelijk simpele applicaties, bijvoorbeeld om te leren voor een toets. Deze download je dan op je computer en installeer je via een SD-kaartje op de PDA. Leuk!

In de televisiewereld is de voetprint van Palm ook nog altijd zichtbaar. WebOS, het besturingssysteem van onder andere de Pre, wordt nu door LG in Smart TV’s en sommige smartwatches gebruikt. En zo gebruiken dus toch nog heel veel mensen dagelijks een verkapte Palm!

Na Nokia, Motorola, Sony Ericsson en BlackBerry weten we nu dus ook hoe het met Palm gaat. Heb jij ooit een Palm-apparaat gehad, en zo ja: welke?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.