Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Alles over de ooit zo populaire Blackberry telefoons
Terug naar overzicht
2,438x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Topper uit het verleden: hoe gaat het nu met BlackBerry?

Van Nokia, Motorola en Sony Ericsson weten we nu hoe het met ze gaat. Nokia en Motorola maken goede, betaalbare Sim Only telefoons en Sony brengt indrukwekkende vlaggenschepen uit. Maar hoe gaat het nu met een andere topper uit het verleden, BlackBerry?

Het ontstaan van BlackBerry

Blackberry wat is het SimyoBlackBerry werd in 1984 opgericht als Research in Motion, zoals het moederbedrijf tot 2013 heette. Het bedrijf is opgericht in het Canadese Waterloo door Mike Lazaridis en Douglas Fregin. Aanvankelijk werkte Research in Motion met Ericsson samen aan draadloze netwerken. Het was het eerste bedrijf in Noord-Amerika dat zich met deze technologie bezighield. Het was ook de eerste fabrikant dat buiten Scandinavië met producten hiervoor kwam, zoals draadloze faxapparatuur.

Pionier van de PDA’s

BlackBerry PDA SimyoVijftien jaar na de oprichting, in 1999, bracht Research in Motion zijn eerste telefoon uit. Een jaar later kwam de eerste PDA uit, een heuse smartphone met het eigen BlackBerry-besturingssysteem. Deze apparaten waren meteen een succes, omdat het de unieke mogelijkheid bood om draadloos te e-mailen. Daarmee waren de telefoons vooral voor zakelijk gebruik erg in trek.

PING: de sleutel tot het succes van BlackBerry

BlackBerry PING SimyoDe populariteit van BlackBerry-smartphones nam in het eerste decennium van deze eeuw ontzettend toe. Ook onder consumenten. De telefoons waren compact, hadden een handig toetsenbord waarop je snel kon typen én ze behoorden tot de eerste mobieltjes waarmee je kon internetten.

Dat brengt ons bij de sleutel tot het succes van de Canadese fabrikant. Lange tijd was sms’en de enige manier om onderling snel en makkelijk berichtjes uit te wisselen. Alleen kostte het versturen van een sms’je geld. BlackBerry bedacht PING, een eigen berichtendienst waarmee je via het internet onbeperkt gratis berichtjes kon uitwisselen met andere mensen met een BlackBerry. Het gevolg: iedereen wilde het hebben. Op het hoogtepunt, begin 2009, had de fabrikant een marktaandeel van ruim 20 procent. Oftewel: eén op de vijf verkochte smartphones was een BlackBerry.

Wanneer en waarom ging het ‘mis’?

BlackBerry mis SimyoDrie jaar later was dat marktaandeel nog maar 6,3 procent. Waar ging het mis? Dat is wel te verklaren. Zo kwam in 2009 een app uit die alles veranderde: WhatsApp. Met deze app kon je ook via de iPhone en Android-telefoons onbeperkt gratis berichtjes uitwisselen. Hiermee verviel het unieke voordeel van PING.

Een andere reden is dat het voor app-ontwikkelaars makkelijker was om een app te maken voor Android en iOS. De populariteit van deze telefoons nam toe omdat het app-aanbod daarvan groter was. Daarnaast boden de telefoons meer mogelijkheden qua functionaliteiten en werkten ze vaak stabieler dan telefoons met het BlackBerry-besturingssysteem. Inmiddels is het marktaandeel van dit besturingssysteem nul procent.

De meest iconische BlackBerry telefoons

Deze eeuw bracht BlackBerry een boel iconische telefoons uit. Wij halen herinneringen op aan de vijf meest iconische!

BlackBerry 6210

BlackBerry 6210De BlackBerry 6210 was een legendarisch toestel uit de Quark-serie. Met deze telefoons kon je e-mailen, sms’en, bellen, browsen op het internet en berichtjes versturen via PING. Stuk voor stuk taken die nu op een telefoon niet mogen ontbreken, maar in 2003 – toen de 6210 uitkwam – was het uniek. Met het QWERTY-toetsenbord kon je bovendien supersnel typen. Ideaal voor gesjeesde zakenlui!

BlackBerry Pearl 8100

BlackBerry Pearl 8100In 2006 bracht Research in Motion een telefoon uit zonder QWERTY-toetsenbord, maar met een klassieke knoppenindeling voor telefoons. Dit was de BlackBerry Pearl 8100, dat draaide op het eigen besturingssysteem en ook nog eens een camera had. Hiermee schoot je foto’s in 1,3 megapixel: heel wat voor die tijd! En deze kon je op het scherm van 240x260 pixels terugkijken.

BlackBerry Curve 8520

BlackBerry Curve 8520In september 2009 bracht het bedrijf met de Curve 8520 misschien wel een van zijn meest karakteristieke telefoons uit. Deze compacte telefoon had een vrij rechthoekig scherm van 320x240 pixels en een QWERTY-toetsenbord met daarboven een trackpad. Hiermee kon je door de interface van het eigen besturingssysteem navigeren. De processor klokte maar liefst 0,5 GHz en de telefoon had nog een 2-megapixelcamera ook. In de Curve- en Bold-reeks kwamen nog meer van dit soort typerende telefoons uit met ongeveer hetzelfde compacte voorkomen.

BlackBerry Z10

BlackBerry Z10In die periode kwamen er al telefoons uit met een volledig touchscreen en BlackBerry volgde in 2013 met de Z10. Deze telefoon had een 4,2 inch scherm met een HD-resolutie van 1280x768 pixels. Met 2 GB werkgeheugen was de telefoon snel in het schakelen tussen apps en de camera’s presteerden met 8 en 2 megapixel ook zeer goed. Het BlackBerry 10-besturingsssyteem was zeer gebruiksvriendelijk en werkte door middel van vegen, iets wat zeer intuïtief werkte. Daarnaast had de telefoon een ingang voor HDMI: uniek! Toch werd de telefoon vanwege het matige app-aanbod geen groot succes.

BlackBerry Passport

BlackBerry PassportIn 2014 stond BlackBerry er slecht voor. Recordverliezen en massaontslagen teisterden het bedrijf uit Canada. De Passport bleek een paniekgreep te zijn. Deze telefoon heeft, zoals de naam al verklapt, het formaat van een paspoort. Onder het vierkante scherm – nog niet eerder vertoond – zat een QWERTY-toetsenbord. De specificaties van de telefoon waren prima, maar de hoge prijs en het gekke formaat overtuigden de consument niet om deze telefoon massaal te kopen.

Hoe gaat het nu met BlackBerry?

BlackBerry 2018 SimyoWe schreven het net al even: het marktaandeel van het illustere merk bedraagt nul procent. Het gaat dus niet goed met BlackBerry. Althans, niet als telefoonfabrikant. Het bedrijf brengt ook geen telefoons meer uit. Toch komen er sporadisch nog wel smartphones van het merk uit. Hoe dat zit? Andere fabrikanten hebben toestemming gekregen om telefoons onder de BlackBerry-naam uit te brengen. Net zoals dat bij Nokia het geval is.

Ondertussen legt het bedrijf zich zelf toe op het gebied van beveiligingssoftware. Daar is het een specialist in. Veel bedrijven en overheden weten hun weg naar BlackBerry te vinden voor het beveiligen van hun systemen en documenten. Het bedrijf is er dus nog wel (en hoe!), maar als consument merk je dat niet.

Wat is jouw favoriete BlackBerry-telefoon ooit?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.