Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

nieuwste social media apps
Terug naar overzicht
1,540x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Telefoons & Tech |

Klaar met Facebook? Dit zijn de leukste nieuwe social media apps

Heb je het wel gezien met Facebook? Of ben je uitgekeken op Instagram? Tijd om nieuwe social media apps te ontdekken! Wij zochten de leukste nieuwe apps voor je uit. Van de opvolger van Vine tot een app die mensen met dezelfde bucketlist met elkaar in contact brengt.

Vero: concurrent van Facebook met ‘gewoon’ chronologische tijdlijn

Simyo - Nieuwste Social Apps - VeroEen social media app die waarde hecht aan je privacy en waarbij je geen last hebt van advertenties? Dat is Vero. De app bestaat al sinds 2015, maar steeg het afgelopen jaar sterk in populariteit. Onder andere omdat je er hetzelfde mee kunt als met Facebook en Instagram.

Eén groot verschil: de inhoud van je tijdlijn is chronologisch. Net als vroeger bij Facebook en Instagram. Handig, want bij Vero bepaalt dus niet een onpersoonlijk algoritme wat voor jou wel of niet interessant is. ‘True Social’ noemt de app dat. Je kunt foto’s uploaden en verhalen delen, maar ook aangeven hoe ‘close’ je met een Vero-vriend bent. Ook kun je delen welk boek je leest, welke muziek je luistert en waar je bent geweest.

Vero is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Raftr: niet jij, maar je verhaal centraal

Simyo - Nieuwste Social Apps - RaftrVrienden, volgers, likes: het is hét recept voor de meeste social media apps. Bij Raftr pakken ze het iets anders aan. Deze app draait niet om mensen, maar om verhalen. Raftr bestaat sinds 2017 en is dus relatief nieuw. Het is bedacht door voormalig Yahoo-topvrouw Sue Decker.

Het doel van Raftr is om het gesprek met elkaar aan te gaan, want daar ontbreekt het volgens Decker op andere sociale media aan. Via de app kunnen mensen met gelijke interesses elkaar vinden en meer van elkaar te weten komen. ‘Rafts’ noemen we de gebruikers die elkaar op deze manier leren kennen. Zeg maar gedag tegen tags en hallo tegen rafts!

Raftr is gratis te downloaden voor Android en iOS.

EyeEm: verdien geld met je foto’s

Simyo - Nieuwste Social Apps - EyeEmStaat jouw telefoon ook vol met de mooiste foto’s? Bijvoorbeeld van mooie landschappen of close-ups? Met de social media app EyeEm kun je er geld mee verdienen. Via deze app bied je je foto’s te koop aan. Ook kun je in contact komen met andere fotografen. Wel zijn er kwaliteitseisen voor je foto’s: slimme software met kunstmatige intelligentie analyseert je kiekjes voordat ze te koop worden aangeboden. De lat ligt dus hoog! Deze tips voor smartphone fotografie komen je misschien wel van pas. De app bestaat sinds 2011 en heeft inmiddels 22 miljoen gebruikers. Ben jij daar binnenkort een van?

EyeEm is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Bucketlist: inspiratie voor jouw originele bucketlist

Simyo - Nieuwste Social Apps - BucketlistGeef toe: ook jij denkt er vást weleens over na. Je bucketlist. Dingen die je in je leven ab-so-lúút nog een keer wilt doen. Met Bucketlist.org deel jij de jouwe en kom je in contact met anderen die dezelfde dingen op hun lijstje hebben of die al hebben gedaan. Ideaal voor tips, tricks en om soulmates vinden. De site bestaat sinds 2010 en groeit gestaag.

En daarom is Bucketlist ideaal om… inspiratie te krijgen voor jouw bucketlist! Je kunt namelijk kiezen uit vier miljoen ideeën die anderen aandroegen. Zo vind je écht de leukste en origineelste dingen die je nog een keer gedaan moet hebben.

TikTok: waardige opvolger van Vine

Simyo - Nieuwste Social Apps - TikTokEén van de nieuwste apps on the block is meteen ook één van de populairste nieuwe social media apps: TikTok. Een video-app waarmee je korte filmpjes met een lengte van drie tot vijftien seconden het web opslingert. Ideaal, want dat is qua streamen dus niet zo slecht voor je dataverbruik. Al blijft het altijd opletten geblazen voor je Sim Only internetbundel.

TikTok bestaat sinds 2016 in China en is sinds 2017 ook buiten China beschikbaar. Binnen een jaar zat de app al op honderd miljoen gebruikers. Razend populair. De verklaring hiervoor? De populaire app Vine stopte in 2017 en TikTok bleek een prima vervanger. Je maakt er heel makkelijk korte video’s mee. Vervolgens kun je er een muziekje opzetten. Ja, ook van je favoriete artiest! Ook kun je een heleboel filters downloaden zodat jouw TikTok uniek is. Mooie extra: je kunt ze niet alleen delen op je TikTok-profiel, maar ook op Facebook en Instagram. Schiet jij straks ook nieuwe, korte video’s met deze Vine-opvolger?

TikTok is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Anchor: zelf makkelijk podcasts maken

Podcasts luisterenSimyo - Nieuwste Social Apps - Anchor: het is heel populair. Zelf er eentje opnemen, dat kan natuurlijk ook! Podcasts zijn booming, dus waarom is podcasts maken alleen weggelegd voor mensen die hiervoor de (dure) apparatuur hebben? Dat is de gedachte bij Anchor, een van de nieuwste apps die je zeker moet uitproberen als je graag een podcast wilt maken. Want dat kan met deze app als de beste: zelf gemakkelijk podcasts maken. Handig is dat de je ook de mogelijkheid biedt om luisteraars hun vragen in te laten spreken. Die kun je dus meenemen in je volgende podcast!

Extra handig: met Anchor kun je de podcast gemakkelijk publiceren op grote platformen als Apple Podcasts. Ook hou je makkelijk in de gaten hoeveel mensen je podcasts luisteren. Stem klaar? Casten maar!

Anchor is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Nieuwe social media apps: steeds specialistischer

Ja, apps als Instagram en Facebook blijven onverminderd populair. Omdat de meeste mensen er een profiel hebben, blijven dit soort social media apps een soort digitale ontmoetingsplaats. Toch zie je steeds vaker dat mensen daarnaast een speciale social media app hebben die past bij hun interesses. Hardlopers? Die ontmoeten elkaar via Strava en dagen elkaar uit. Wijndrinkers? Die houden via Vivino bij welke wijnen ze drinken en aanbevelen. Meer van het bier? Untapped is hiervoor weer een social media app.

Welke bijzondere social media app gebruik jij?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.