.

mwc 2019 opvouwbare telefoons
Terug naar overzicht
8,679x gelezen

MWC 2019 zit er weer op! Op de grootste telefoonbeurs van Europa trokken een paar telefoonfabrikanten álle registers open. Het mooie daaraan: het geeft ons een kijkje op wat we dit jaar voor moois kunnen verwachten. Wij zochten de beste, meest opvallende en mooiste telefoons en trends voor je uit.

Wat is het Mobile World Congress?

wat is mwc 2019Het Mobile World Congress is de grootste Tech-beurs van Europa. De afkorting voor deze beurs is MWC en hier tonen telefoonfabrikanten elk jaar hun nieuwe telefoons. Het evenement wordt georganiseerd in Barcelona en vindt altijd rond eind februari plaats. Jaarlijks trekt het MWC meer dan 100.000 bezoekers. Heel indrukwekkend, zeker omdat MWC 2019 alleen toegankelijk is voor het bedrijfsleven en pers.

Belangrijke en bijzondere aangekondigde telefoons op MWC 2019

De beurs staat elk jaar bol van aankondigingen en onthullingen. Op MWC 2019 was dat niet anders. Een greep uit de ‘highlights’!

Twee nieuwe toppers van LG

lg g8 thinq mwc 2019LG pakte op MWC 2019 groots uit. Het kondigde de LG G8 ThinQ en de LG V50 ThinQ 5G aan: twee soortgelijke telefoons met kleine verschillen. Ze hebben allebei de Snapdragon 855-processor, de nieuwste, beste processor van dit moment. Deze chipset gaan we bij andere fabrikanten ook veel terugzien in hun topmodellen.

De telefoons hebben 6 GB werkgeheugen en standaard 128 GB aan opslag. Een helder Oled-scherm met Quad HD+-resolutie van 3120x1440pixels is inmiddels ook geen uitzondering meer. Net als de vingerafdruksensor en de driedubbele camera aan de achterkant. Indrukwekkend, maar waarschijnlijk ook duur, al is de prijs van de telefoons nog niet bekend.

Opvallend: LG’s landgenoot Samsung was minder prominent aanwezig op MWC 2019. Het lanceerde de Samsung Galaxy S10 kort voor het evenement op een eigen evenement.

Huawei: steelt de show met opvouwbare Mate X

huawei mate x mwc 2019Huawei stal op MWC écht de show. De Chinese fabrikant lanceerde namelijk een opvouwbare telefoon, de Mate X, die ook nog eens 5G internet ondersteunt. Met een opvouwbaar scherm van 8 inch is dit toestel zowel als telefoon als tablet te gebruiken. Zo’n scherm is weliswaar indrukwekkend, maar de prijs is met 2300 euro eveneens adembenemend hoog. Vind jij het een meerwaarde? Huawei brengt de Mate X uit in juni, juli of augustus.

Nokia: nieuwe betaalbare toppers in aantocht

nokia 9 pureview mwc 2019Net als vorig jaar bracht Nokia op het MWC weer een hele lading nieuwe telefoons uit. De beste en meest opvallende? De Nokia 9 PureView, met maar liefst vijf camera’s aan de achterkant. Hierbij richten sommige camera’s zich alleen op het vastleggen van zwart-wit en andere camera’s zich op het vastleggen van kleuren. De resultaten lijken op het eerste gezicht indrukwekkend te zijn.

Fijn voor als je een nieuwe telefoon bij je Sim Only abonnement wil nemen: Nokia lanceerde ook een aantal betaalbare telefoons, zoals de Nokia 1 Plus, Nokia 4.2 en Nokia 3.2. De Nokia 4.2 heeft voor zijn prijs van minder dan 200 euro hele fijne hardware. De Nokia 3.2 valt op door zijn enorme batterij van 4000 mAh. Dat zien we eigenlijk nooit bij een telefoon van minder dan 150 euro. Ideaal als je jouw telefoon de hele dag paraat wilt hebben!

De Nokia 9 PureView is vanaf 15 maart te koop voor 599 euro. De andere Nokia’s zijn vanaf mei te koop. De Nokia 1 Plus kost 99 euro, de Nokia 3.2 149 euro en de Nokia 4.2 199 euro.

Sony: breedbeeldtelefoons

sony xperia 1 mwc 2019Waar andere fabrikanten zich wagen aan randloze telefoons, legt Sony zich toe op telefoons met extra lange schermen. De nieuwe Sony Xperia 1, Xperia 10 en Xperia 10 Plus hebben een schermverhouding van 21:9. Breder dan breedbeeld, ideaal voor het spelen van games en kijken van films aldus Sony. De Xperia 1 is het nieuwe vlaggenschip en heeft de beste hardware. Zo heeft het een Oled-scherm, de eerdergenoemde Snapdragon 855-processor en extra goede speakers. Deze smartphone komt in de lente uit voor een adviesprijs van 949 euro.

De Xperia 10 en 10 Plus zijn wat betaalbaarder. Het verschil zit hem in bijvoorbeeld een iets minder krachtige processor, maar de prestaties zijn nog steeds erg goed. Een goede match voor bij een Sim Only abonnement! Zo is de Xperia 10 nu beschikbaar voor 349 euro en de Xperia 10 Plus voor 429 euro.

xiaomi mi mix 3 5g mwc 20195G telefoons

De Huawei Mate X was niet de enige 5G telefoon die op het MWC werd gedemonstreerd. Zo waren ook Oppo en OnePlus van de partij met nieuwe smartphones die 5G internet ondersteunen, zoals een prototype van de Oppo R15. Xiaomi werd zelfs nog concreter door de Mi Mix 3 5G aan te kondigen, die vanaf mei in Europa te koop is voor 599 euro.

Interessante Sim Only telefoons op MWC 2019

Naast telefoons lanceerden fabrikanten op MWC 2019 ook een hele lading accessoires en andere apparaten aan. Zo toonde Microsoft de HoloLens 2, zijn nieuwe Augmented Reality-bril. LG lanceerde tegelijkertijd met de V50 ThinQ de LG DualScreen: een extra scherm dat je kunt aansluiten op je telefoon.

wiko view 3 pro mwc 2019De grootmachten in smartphoneland lanceren op MWC hun toptoestellen. Leuk, maar ook flink aan de prijs. Gelukkig zijn er ook veel fabrikanten die zich richten op goede budgettelefoons. Zoals Alcatel, dat de Alcatel 3 lanceerde. Deze telefoon gaat slechts 159 euro kosten en is vanaf maart beschikbaar. Toch heeft hij een aantal ‘premium’ functies als een dubbele camera, een lang scherm, grote batterij en vingerafdruksensor!

De Franse fabrikant Wiko lanceerde ook interessante goedkope telefoons op MWC 2019: de View 3 en View 3 Pro. Deze twee toestellen kosten 179 en 249 euro en zitten bomvol mooie features. Zo hebben ze een grote 4000 mAh-batterij en een driedubbele camera. De View 3 Pro heeft een krachtigere processor en je hebt met dit model keuze tussen 4 en zelfs 6 GB werkgeheugen. Die extra hoeveelheid kost 50 euro meer. Daarnaast hebben de Wiko’s een vingerafdruksensor en de nieuwste Android-versie. De telefoons zijn in mei verkrijgbaar.

Wat zeggen de aankondigingen op het MWC 2019 over de rest van dit jaar?

mwc 2019 aankondigingen vooruitzichtHet MWC geeft elk jaar een goed beeld van wat de nieuwste telefoontrends zijn. Dit jaar lag de nadruk op opvouwbare telefoons en camera’s. Ook de ‘notch’, de inkeping in het scherm, lijkt kleiner te worden en zelfs voorzichtig te verdwijnen. Steeds meer telefoons krijgen twee of drie camera’s. Goede ontwikkeling: grotere batterijen die extra snel zijn op te laden. Hartstikke handig, minder opladen = altijd goed!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.