Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

augmented reality apps
Terug naar overzicht
3,634x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Augmented Reality apps: wat zijn de leukste en beste?

Virtuele slagvelden op de keukentafel, digitaal in je huiskamer tekenen in 3D en kijken of een meubel past bij de rest van het interieur. Het kan met Augmented Reality-apps, die Virtual Reality toevoegen aan het beeld dat je via de telefooncamera ziet. Duik mee in de wereld van gemengde werkelijkheid met deze beste ‘AR-apps’!

Wat is Augmented Reality?

wat is augmented realityAugmented Reality is toegevoegde werkelijkheid. Hierbij voegt je telefoon een soort Virtual Reality toe aan het beeld dat hij via de camera ziet, als een extra laag over de normale realiteit. Een goed voorbeeld hiervan is het nog steeds populaire Pokémon GO, waarbij virtuele Pokémon worden toegevoegd aan het beeld dat je via de smartphonecamera ziet.

De leukste en beste Augmented Reality-apps tot nu toe

Er zijn steeds meer Augmented Reality-apps beschikbaar. Van het welbekende Pokémon GO tot nieuwe games en handige apps. Wij zetten ene paar van de leukste en slimste AR-apps voor je op een rij.

Knightfall: veldslagen op de keukentafel

Met je smartphone kun je prima gamen in Augmented Reality. Dat bewijzen populaire spelletjes als Pokémon GO en Harry Potter: Wizards Unite wel. Knightfall is ook een goede Augmented Reality-game. Hiermee tover je jouw salon- of keukentafel om tot strijdtoneel. Met deze game word je lid van de Tempeliers en ga je in de Middeleeuwen de strijd aan met barbaren. Met het verslaan van je tegenstanders verdien je goud, dat je weer kunt besteden aan het verbeteren van je verdediging. Weet jij je keukentafel met succes te verdedigen?

Knightfall is gratis te downloaden voor Android en iOS.

https://www.youtube.com/watch?v=JoXiu-2NsPw

BBC Civilisations: haal geschiedenis in huis

BBC Civilisations is de app van de gelijknamige geschiedenisserie van de BBC. Voor liefhebbers van geschiedenis is dit een van de beste Augmented Reality-apps. Je haalt er historische objecten mee in huis en kunt ze vanuit elke hoek en elk detail bekijken. Dit doe je door eromheen te lopen. De app bevat meer dan dertig historische objecten, zoals de sarcofaag van Egyptische mummies en meesterwerken van Bernini.

BBC Civilisations is gratis te downloaden voor Android en iOS.

https://www.youtube.com/watch?v=YkOrx5xcgss

Ink Hunter: virtuele tatoeages zetten

Benieuwd hoe je eruitziet als je tatoeages had? Of overweeg je een nieuwe tattoo te nemen en wil je alvast zien hoe ‘ie staat tussen andere tattoos op je lichaam? Ink Hunter is daarvoor een van de beste Augmented Reality-apps. Hiermee zet je virtueel tatoeages op je lichaam. De slogan van de app is toepasselijk: try before you ink! Met deze tattoo-app kun je jouw eigen ontwerpen in Augmented Reality op je lichaam tatoeëren of kiezen uit het aanbod van de app zelf.

Ink Hunter is gratis te downloaden voor Android en iOS.

https://www.youtube.com/watch?v=p_Q7eA-C6X0

Google Translate: teksten scannen en vertalen

Je zou het misschien niet zeggen, maar ook de handige vertaal-app Google Translate is een Augmented Reality-app. Via de camerafunctie herkent de app teksten die je via de camera ziet. Handig om een Koreaanse menukaart te vertalen of als je de metro in Moskou wilt nemen. Google Translate kan live de geschriften voor je vertalen, zodat jij iets lekkers uitkiest of weet waar je moet uitstappen.

Google Translate is gratis te downloaden voor Android en iOS.

https://www.youtube.com/watch?v=06olHmcJjS0

SkyView: sterrenbeelden spotten en sterrenkijken

Kijk je ’s nachts ook weleens omhoog om het steelpannetje te spotten of om je te verwonderen over de sterren? SkyView is een goede Augmented Reality-app waarmee je op je telefoon ziet naar welke sterren je kijkt. Het is weliswaar een betaalde app, maar zijn aankoop meer dan waard. Ook overdag kun je ‘m gebruiken, bijvoorbeeld om de baan van de zon te zien. ’s Nachts weet je precies naar welke sterren en andere hemellichamen je kijkt. Genieten!

SkyView kost is te downloaden voor iOS en kost 2,29 euro. Voor Android is de app ook beschikbaar. SkyView voor Android kost 1,57 euro, SkyView Lite (met advertenties) is gratis te downloaden.

https://www.youtube.com/watch?v=_VqbtIpLjaE

SketchAR: voor de artistiekeling!

Wil je jouw innerlijke artiest de ruimte geven? Dat kan met SketchAR, waarmee je via Augmented Reality altijd een tekenvel bij de hand hebt om een schets, portret of ander kunstwerk te maken. En mislukt er iets? Dan maak je dit weer makkelijk ongedaan. Deze app is voor zowel Android als iOS beschikbaar.

SketchAR is gratis te downloaden voor Android en iOS.

https://www.youtube.com/watch?v=E3V71Tf42PE

MeasureKit: altijd meetgereedschap bij de hand

Ben je in huis aan ’t klussen? Dan moet je zo nu en dan ongetwijfeld wat opmeten of ergens een hoek van uitrekenen. Daar heb je allerlei gereedschap voor en tegenwoordig kun je jouw telefoon daar ook toe rekenen. Met de iOS-app MeasureKit haal je namelijk een gereedschapskist van Augmented Reality naar je telefoon. Nadat je de app hebt afgesteld op jouw smartphonecamera, maak je kloppende metingen en berekent je telefoon de juiste hoek tussen bijvoorbeeld twee muren.

MeasureKit staat standaard op je iPhone. Voor Android is de Ruler-app een alternatief.

IKEA Place: past die meubel bij je interieur?

Eén van de handigste Augmented Reality-apps is IKEA Place. Hiermee plaats je IKEA-meubels in je huis nog voordat je ze koopt. Zo zie je of die bank die je op het oog hebt, past bij de rest van je interieur. En of dat mooie kleed goed ‘gaat’ bij het salontafeltje.

IKEA Place is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Verbruiken Augmented Reality apps veel data?

Augmented Reality-apps dataverbruikMet Augmented Reality gebeurt er het nodige op het scherm van je telefoon. Het klopt dat het draaien van de meeste AR-apps intensief is voor veel smartphones. Maar wat betekent het voor je dataverbruik voor je Sim Only internetbundel? Dit valt wel mee. De meeste AR-apps downloaden geen informatie. Zo gebruikt Pokémon GO nauwelijks data omdat alle Pokémon al zijn gedownload toen je de app installeerde. Bovendien word je locatie via gps gevolgd en dus niet via internet.

De meeste AR-apps verbruiken dus niet veel data, al kan het nooit kwaad om dit goed in de gaten te houden. Augmented Reality verbruikt wel veel energie. Dit komt omdat je camera tijdens het gebruiken van zo’n app altijd aan staat en er vaak ook GPS gebruikt wordt. Daarnaast is het mengen van de echte beelden met de virtuele beelden een zware opdracht voor je telefoon. Hierdoor gaat de batterij sneller leeg. Als je dagelijks vaak Augmented Reality-apps gebruikt, is het misschien slim om een powerbank of je oplader mee te nemen! Zo kun je zonder batterijzorgen virtueel gamen, tekenen en verwonderen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.