Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Telefoon opladen in het openbaar
Terug naar overzicht
5,436x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Telefoon opladen in het openbaar: nooit meer zonder stroom!

Ken je dat? Net als je Google Maps nodig hebt om op tijd op je afspraak te komen, is je batterij leeg. Door dit soort ervaringen lijden we vaker dan we willen aan zogeheten bijna-leegpaniek. Gelukkig zijn er in de openbare ruimte meer oplaadmogelijkheden dan je denkt! Zoals openbare stopcontacten, oplaadschommels en Batterybox, waarmee je on the go kunt opladen zonder zelf een oplader of powerbank mee te nemen. Wil jij je telefoon opladen in het openbaar? Dat kan dankzij deze tips!

Neem een powerbank mee

Op deze tip was je zelf natuurlijk ook al gekomen: neem een powerbank mee. Dat geeft namelijk de grootste kans op een batterijstressloze dag. Groot nadeel: powerbanks zijn behoorlijk lijvig en zwaar. Let er daarom op dat je een powerbank koopt met een capaciteit die past bij je wensen. Leuk dat je met een powerbank van 20.000 mAh misschien wel zes keer je telefoon kunt opladen, maar je sjouwt dan ook de hele dag bijna een halve kilo mee.

Wellicht is het handiger om voor een lekker compact en lichtgewicht model te gaan, zo heeft Duracell een powerbank van 1150 mAh. Daarmee kun je minimaal tientallen procenten opladen: waarschijnlijk genoeg voor de noodgevallen waarvoor je ‘m hebt gekocht. Lees meer tips in ons artikel ‘Externe batterij: zo kies je de goede uit!’.

Zorg dat je een oplader bij je hebt

Het tweede inkoppertje: zorg dat je altijd een oplader bij je hebt. De voordelen ten opzichte van een powerbank: het is lichter en je kunt er onbeperkt mee laden. De grote nadelen: je hebt er een stopcontact voor nodig en je moet op één plek blijven (al kan die plek in beweging zijn, zoals een trein).

Waar vind ik openbare stopcontacten?

Als je een beetje weet in welke richting je moet zoeken, is het gelukkig niet heel moeilijk om stopcontacten te vinden waarmee je je telefoon onderweg kunt opladen. Soms ben je alleen wel een paar euro kwijt voor een drankje. Gerede kans dat je op de volgende plekken openbare stopcontacten vindt:

Op het station en in de trein

In alle twintig StationsHuiskamers op NS-stations zijn stopcontacten te vinden. Bij de grotere StationsHuiskamers (waaronder Rotterdam Centraal, Den Haag en Utrecht) zijn tevens usb-oplaadpunten beschikbaar. Flirt- en SNG-sprinters en ICNG-intercity’s zijn voorzien van usb-oplaadpunten. Via de NS-reisplanner in de app en op ns.nl kun je zien of dat jouw trein stopcontacten (alsmede wc’s en wifi) heeft. Ook de treinen van maatschappijen als Connexxion en Arriva zijn vaak voorzien van stopcontacten.

Ben je in de buurt van station Utrecht Centraal? Na de coronacrisis komen de oplaadschommels weer terug op de eerste verdieping. Even schommelen en je hebt aan je conditie én je batterij gewerkt!

Koffietentjes

Sommige koffietenten richten zich ook op de werkende medemens en zijn ruim voorzien van stopcontacten. Starbucks, dat ruim 50 vestigingen heeft in Nederland, staat bekend om zijn stopcontacten. Bij Coffeecompany (35 vestigingen) zit het meestal ook wel goed. Bij de Douwe Egberts-cafés valt het doorgaans nogal tegen.

Hotellobby’s

Hotellobby’s zijn ingericht op mensen die zakelijke afspraken hebben of die nog even op hun laptop willen voor het inchecken of na het uitchecken. Meestal kun je er ook als niet-gast wat te drinken bestellen en eventjes inpluggen. Daarnaast worden lobby’s steeds vaker gebruikt als sociale plek en als werkplek voor zzp’ers, dus is het ook gangbaarder dat je als outsider binnen komt gestoven om op te laden.

telefoon opladen

De lobby van het Volkshotel in Amsterdam is tevens een openbare werkplek.

Openbare bibliotheken

Openbare bibliotheken beschikken in de regel over werkplekken die zijn voorzien van stopcontacten. Meestal is stroom gratis (maar moet je voor wc en wifi betalen).

Juice jacking: aandachtspunt bij openbare usb-oplaadpunten

Je ziet ze steeds vaker: openbare usb-oplaadpunten (zoals in de trein). Handig, want dan hoef je alleen maar een usb-kabeltje mee te nemen. Op papier brengt het wel een gevaar met zich mee: juice jacking. Dat wil zeggen dat je telefoon kan worden gehackt via zo’n oplaadpunt. Een hacker of de aanbieder van het oplaadpunt kan software in de oplaadpaal hebben geplaatst waarmee data van je smartphone wordt getrokken. De kans is overigens niet groot dat het gebeurt, want er zijn nog nooit voorbeelden van in de praktijk gemeld. Bovendien is het waarschijnlijk dat je telefoon toestemming vraagt voor gegevensoverdracht.

Neem je liever het zekere voor het onzekere? Koop dan een zogeheten juice jack defender, usb data blocker, usb shield of usb-condoom. Dat is een usb-adapter die geen data maar uitsluitend stroom doorlaat. Dat biedt behoorlijk veel bescherming, al is dit apparaat niet 100% hackerproof.

Leen een lader

Heb je geen powerbank of oplader bij je en is er geen Batterybox (waarover hierna meer) in de buurt? Probeer dan te bedenken waar medewerkers waarschijnlijk hun oplader meenemen naar hun werk. Denk aan hotels, restaurants, strandtenten of bedrijven met een receptionist(e), zoals autoverhuurbedrijven, banken en ziekenhuizen. Is de nood écht aan de man? Spreek dan een medewerker aan en je mag vast een kwartiertje inpluggen voor een paar procentjes. In die tijd kun je mooi even op en neer naar de supermarkt gaan om een croissantje voor jouw redder in nood te kopen!

Batterybox: geen oplader of powerbank nodig

Oprichter Tacco Marijnen zag het concept in China: powerbanks die je uit een box pakt en op een andere locatie weer kan inleveren. Batterybox wil dit concept in heel Nederland uitrollen en heeft nu al zo’n 200 oplaadstations. In Rotterdam, Amsterdam, Tilburg en Utrecht kun je nu al een powerbank ontgrendelen in bijvoorbeeld ziekenhuizen, cafés en universiteiten.

telefoon opladen

Via de Batterybox app (Android en iPhone) kun je zien waar het dichtstbijzijnde oplaadstation is en hoeveel powerbanks er beschikbaar zijn. Heb je een powerbank gehuurd via de app of sms, dan wordt ‘ie vrijgegeven in de box. Je kunt je telefoon nu opladen via de Android- of Apple-kabel. Terugbrengen kan op iedere Batterybox-locatie, in de app kun je zien of een locatie nog lege oplaadplekken heeft. Opladen kost 1 euro per uur, voor 2,90 euro per maand kun je onbeperkt laden.

Batterybox streeft ernaar dat we straks op iedere hoek van de straat een powerbank kunnen lenen. In plaats van dat je altijd een powerbank moet meenemen of even ergens moet inpluggen voor een paar procentjes, kun je dan je batterij overal en altijd opladen.

Tot slot: voorkomen is beter dan opladen

De beste tip voor opladen in het openbaar? Zorgen dat je niet hoeft op te laden in het openbaar! In onze artikelen ‘Je smartphone batterij optimaal gebruiken: zo doe je dat!’ en ‘Batterij bijna leeg? Zo overleef je een dag met 10%’ lees je hoe je de dag doorkomt op één volle batterij.

Wat is jouw beste tip voor opladen in het openbaar?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.