.

Terug naar overzicht
55,142x gelezen

Net te laat met het aanschaffen van tickets voor LowLands of zijn festivaltickets je sowieso wat te duur? We got you! Wij zijn dol op goedkope, of nog beter, gratis uitjes! Al eerder hebben wij een flink aanbod goedkope uitjes voor je verzameld en dit keer hebben we een lijst opgesteld met de tofste gratis festivals van 2024 in Nederland. Bijna elk weekend is er wel een festival te vinden waar jij gratis naartoe kan. Check ze hieronder!

De leukste gratis festivals van 2024 in Nederland

1. Summer Square - Hengelo, Overijssel

26 & 27 juli 2024

De openingstijden zijn vrijdag vanaf 19:00 tot einde en zaterdag 12:00 tot einde (zie website)

In het verleden hebben talenten, die inmiddels zijn uitgegroeid tot volwaardige artiesten, op het podium gestaan. Denk hierbij aan grote namen, zoals Froukje, Bökkers, Miss Montreal, Chef Special en Jungle by Night. Naast de muzikale invulling van het programma, staat het festival ook bekend om de hiphop battles en festival markt.

De precieze invulling van het programma op beide dagen zal de aankomende weken bekend gemaakt worden op de Instagram en Facebook van Summer Square en Studio15, en op de website van Metropool.

Tickets:
Niet nodig! Dit festival is gratis te bezoeken.

Website voor meer info:
https://metropool.nl/agenda/summer-square-festival-zaterdag/

2. Uit Je Bak - Castricum, Noord-Holland

28 juli 2024 

De openingstijden zijn vanaf 13:00

Het Uit Je Bak Festival is jaarlijks in het Willem de Rijkepark (tegenover Geesterduin) in Castricum. Hier komen muziek, theater, dans en kunst samen. Bezoekers van alle leeftijden kunnen genieten van een inspirerend en zomers dagje uit.

Met uiteenlopende optredens van verschillende bands heeft het kleinschalige, geheel door vrijwilligers georganiseerde festival ook dit jaar weer heel wat te bieden. Maar niet alleen de muziek is de moeite waard: er zijn op het festival ook exposities, theateracts en verrassende straatoptredens te bewonderen. Daarnaast kunnen kinderen zich ook prima vermaken met verschillende activiteiten. Voor iedereen wat wils!

Tickets:
Niet nodig! Dit festival is gratis te bezoeken.

Website voor meer info:
https://www.uitjebak.nl/

 

3. Zomerparkfeest - Venlo, Limburg

8 t/m 11 augustus 2024

De openingstijden van 2024 zijn nog niet bekend, de onderstaande openingstijden zijn een indicatie gebaseerd op 2023
Donderdag 18:30 tot 02:00 uur
Vrijdag 13:00 tot 02.00 uur
Zaterdag 12:30 tot 02.00 uur
Zondag 13:30 tot 02.00 uur

Wie niet de hoofdprijs voor tickets van Lowlands wil betalen dit jaar of net te laat is, kan in augustus terecht in Venlo voor een 4 dagen durend gratis festival. Zomerparkfeest is een cultuurfestival met meer dan 130 acts van muziek tot theater, dans, mode, film, literatuur, kunst en wetenschap. Er wordt flink uitgepakt voor de line-up ieder jaar en zo’n 94.000 bezoekers te vinden tijdens de 4 -daagse.

Tickets:
Niet nodig! Dit festival is gratis te bezoeken.

Website voor meer info:
https://www.zomerparkfeest.nl/

4. Lepeltje Lepeltje (foodtruck) festival - Amersfoort, Utrecht

22 t/m 25 augustus 2024

De openingstijden zijn
Donderdag 22 augustus 16:00 – 23:00
Vrijdag 23 augustus 14:00 – 01:00
Zaterdag 24 augustus 12:00 – 01:00
Zondag 25 augustus 12:00 – 22:00

Lepeltje Lepeltje bestaat dit jaar alweer 10 jaar en dat vieren ze met dit keer enkel keukens van Amersfoortse bodem. De lekkerste foodtrucks, lokale artiesten en zelfs ook een markt. Allemaal te vinden op Lepeltje Lepeltje!

Tickets:
Niet nodig! Dit festival is gratis te bezoeken.

Website voor meer info:
https://www.zomerparkfeest.nl/

 

5. Heideweek - Ede, Gelderland

23 t/m 31 augustus 2024

De openingstijden zijn 10:00 tot 16:00

De Edese Heideweek. Van Ede. Voor Ede. Door Ede. En vele kilometers daaromheen. Elke laatste volle week van augustus kleurt Ede paars. Bol van de activiteiten. Voor jong en oud. Gratis. Zodat iedereen kan meegenieten. Mét glimlachgarantie. Uiteraard. Of je nou uitbundig meedoet of stilletjes geniet. Wij zetten alles op alles om ook dit jaar weer een prachtige Paarse week te organiseren. Voor jou. Voor Ede. Voor iedereen.

Tickets:
Niet nodig! Dit festival is gratis te bezoeken.

Website voor meer info:
https://heideweek.nl/

6. TREK (Foodtruck) Festival - Den Haag, Zuid-Holland & Utrecht, Utrecht

Den Haag 30 augustus t/m 1 september 2024, Utrecht 6 t/m 8 september 2024 

De openingstijden Den Haag & Utrecht
Vrijdag 16.00 – 23.00 uur
Zaterdag 14.00 – 23.00 uur
Zondag 14.00 – 21.00 uur

Net als Lepeltje Lepeltje viert het bekende foodtruckfestival TREK dit jaar een 10-jarig jubileum. Ze staan deze zomer nog in Den Haag en Utrecht en in Utrecht wordt er extra groot uitgepakt voor dit feest. Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Van sushi tot Surinaams van vega tot burgers. Je kunt je dorst lessen bij de cocktailbar, de wijnbar met een heerlijk terras, de Biergarten met een ruim aanbod speciaalbier of de Sangria & Bubbels Bar.

Bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances maken een bezoek aan TREK compleet. Muzikaal talent en kleinkunstenaars krijgen de kans om op mijn bühne de sterren van de hemel te spelen en door te breken in eigen stad en land. Een theaterkaravaan trekt door het park om jullie te vermaken en oude kermisklassiekers zorgen voor het grootste plezier. Zodra de avond valt wordt de dag dansend afgesloten met de beste funk, soul en dance hits uit de eighties.

Tickets:
Niet nodig! Dit festival is gratis te bezoeken.

Website voor meer info:
https://www.festival-trek.nl/

7. Breda Barst - Breda, Noord-Brabant

6 & 7 september 2024

De openingstijden zijn nog niet bekend (check de website voor updates)

Breda Barst staat voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg.  Een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten, dat is Breda Barst. Op Breda Barst vind je daarnaast theater, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en activiteiten voor kinderen. Breda Barst wordt mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers waarin altijd plek is voor nieuw bloed. Het festival streeft ernaar een ecologisch verantwoord festival te organiseren.

Tickets:
Niet nodig! Dit festival is gratis te bezoeken.

Website voor meer info:
https://bredabarst.nl/

 

8. Appelpop - Tiel, Gelderland

13 & 14 september 2024

De openingstijden zijn 13:00 tot 00:00

Deze zomer gratis naar De Jeugd Van Tegenwoordig, Di-rect, Douwe Bob en Merol? Dat kan op de 31e editie van Appelpop! Dit gratis festival in Tiel is al sinds 1992 een grote hit. Met ruim 100.000 bezoekers in 2023 is Appelpop hét grootste gratis muziekfestival in Nederland

Tickets:
Niet nodig! Dit festival is gratis te bezoeken. Let op: het festivalterrein raakt snel vol, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent. 

Website voor meer info:
https://www.facebook.com/appelpop?locale=nl_NL 

 

9. Popronde, Het grootste reizende festival van Nederland - 40 steden in Nederland

van september t/m november 2024 

De openingstijden zijn wisselend

Heb je in het bovenstaande aanbod nou nog niets gevonden wat je aanspreekt? No worries, Popronde heeft sowieso iets voor jou! Popronde is een intitatief van Stichting Popwaarts en is een landelijk reizend festival in een 40-tal steden door het hele land plaatsvindt. Gedurende 12 weken vinden er ieder weekend van donderdag t/m zondag Poprondes plaats. In elke stad treden de geprogrammeerde acts die avond/dag op bij een twintigtal podia en locaties. Voorbeelden van deelnemende locaties zijn cafés, galeries, theaters, platenzaken, kerken, poppodia en clubs in het centrum van een stad.

Hieronder de agenda van Popronde 2024 (ook te vinden op de site)

Tickets:
Niet nodig! Alle popronde acts zijn volledig gratis te bezoeken. 

Website voor meer info:
https://popronde.nl/

 

Benieuwd naar nog meer leuke low-budget uitjes? Volg ons dan op Instagram en Facebook. Hier delen we regelmatig de leukste tips.

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.