.

Terug naar overzicht
16,586x gelezen

De zomer is begonnen en dat betekent dat het tijd is om te genieten van zonnige dagen, leuke activiteiten en onvergetelijke avonturen. Maar waarom zou je daarvoor veel betalen, als het ook low-budget of zelfs gratis kan? Bij Simyo zeggen we niet voor niets 'waarom duur doen?'. We geloven namelijk dat kwaliteit niet altijd de duurste optie hoeft te zijn.

Daarom hebben we speciaal voor jou een overzicht gemaakt van de leukste goedkope zomeruitjes van 2023. Zo kun je deze zomer volop genieten, zonder je zorgen te maken over hoge kosten.

Dit zijn de leukste activiteiten, festivals en locaties op een rij.

 

Vondelpark Openluchttheater

Amsterdam - Van juni tot september

Houd je van theater en muziek? Dan is dit echt een zomeruitje voor jou. In het Vondelpark in Amsterdam kun je namelijk van juni tot september gratis het Openluchttheater bezoeken.  Tijdens de zomer van 2023 staan er diverse optredens op het programma, van muziek tot theater en cabaret. Het theater is geschikt voor alle leeftijden en volgens ons een zomerse belevenis vol entertainment. Neem je eigen hapjes en drankjes mee, neem plaats op het podium en geniet volop. Ben je benieuwd?

Kijk voor het complete programma op:
https://www.openluchttheater.nl

 

Pluk de Nacht Open Air Filmfestival

Utrecht, 11 t/m 19 augustus 2023 | Amsterdam, 23 augustus t/m 2 september 2023

Eentje die ook écht niet in het rijtje mag ontbreken is het Pluk de Nacht openluchtfestival in Utrecht en Amsterdam. Tijdens zwoele zomeravonden genieten je van 20 jaar filmplezier. Terwijl je in een strandstoel met een dekentje ontspant bij een knisperend kampvuurtje, worden op een groot scherm prachtige films afgespeeld. Dat klinkt toch super?

Een kaartje kost €9,50 en voor het volledige filmprogramma kun je vanaf eind juli terecht op onderstaande websites:

https://www.plukdenacht.nl/festival/2023/open-air-film-festival-2023/utrecht-2/

https://www.plukdenacht.nl/festival/2023/open-air-film-festival-2023/stenen-hoofd-amsterdam-2023/

 

Zomerparkfeest

Venlo, 17 t/m 20 augustus 2023

Een andere verrassende vondst ontdekten we in het Julianapark in Venlo. Hier vind je in augustus het Zomerparkfeest, het grootste gratis meerdaagse festival van Nederland. Tijdens deze dagen genietje van diverse muziekgenres, dansvoorstellingen, theater en films. Het Zomerparkfeest heeft een gevarieerde line-up, waaronder bekende namen en opkomend talent. Een goede tip wat ons betreft, wanneer je een leuke afwisseling zoekt voor zowel jong als oud.

Kijk voor je line-up en meer op de website van het zomerparkfeest:
https://www.zomerparkfeest.nl

 

Vestingdagen

Hellevoetsluis 18 t/m 20 augustus

Dit historische evenement voor jong en oud mag wat ons betreft ook niet ontbreken in de lijst met onze low-budget uitjes. De Vestigingsdagen vinden ieder jaar plaats en vieren de geschiedenis van de stad. Tijdens deze dagen kun je genieten van verschillende activiteiten en festiviteiten. Denk aan demonstraties, ambachtelijke markten en muziekoptredens. Verder is er allerlei lekker eten en drinken te vinden. Kortom, een mooie manier om de rijke geschiedenis van stad te leren kennen en de gezellig sfeer van Hellevoetsluis mee te maken. Nog een knallende tip van ons: mis het spectaculaire vuurwerk op zaterdagavond 22:30 uur niet!

Benieuwd naar het hele programma van de Vestigingsdagen? Kijk dan even op deze website: https://www.dagjeweg.nl/activiteit/37888475/Vestingdagen-Hellevoetsluis

 

ArtZuid

Amsterdam t/m 24 sept

Lijkt het je leuk om een kunsttentoonstelling te bezoeken? Dan is een bezoekje aan ArtZuid Amsterdam zeker de moeite waard. Dit jaar vindt de 8ste editie plaats en is de samenstelling gemaakt door beeldend kunstenaar Jasper Krabbé. Op de tentoonstelling kan je vijftig sculpturen bewonderen van zowel internationale als Nederlandse kunstenaars. Goed om te weten: In het ArtZuid Informatiepaviljoen kan je een routekaart en catalogus krijgen. Verder is het mogelijk om op zaterdag en zondag om 13:00 uur een instaprondleiding volgen.

Meer informatie over de tentoonstelling vind je op de website:
https://artzuid.nl

 

Vlooienmarkt IJ-Hallen

Amsterdam, meerdere weekenden in augustus tot en met december

Bij Simyo houden we natuurlijk van slimme koopjes. Daarom raden we je aan om een dagje te shoppen op de Vlooienmarkt in de IJ-hallen. Hier vind je een aantal weekenden een gezellige overdekte markt waar je kunt snuffelen bij kraampjes met allerlei tweedehands spullen. Op de markt vind je vaak een hele hoop mooie vondsten voor een leuke prijs. Denk aan boeken, kleding, meubels en antiek. Een entreekaartje voor volwassenen kost € 6,00 en voor kinderen € 2,50.

Benieuwd wanneer de Vlooienmarkten gehouden worden? Je vindt de agenda hier:
https://ijhallen.nl/agenda.php

 

Lichtjesroute

Eindhoven 18 september tot 8 oktober

Deze traditie in het Zuiden van Nederland moet je wat ons betreft een keer meemaken. In Eindhoven wordt namelijk in september en oktober de stad versierd met duizenden kleurrijke lichtjes. Deze lichtjesroute herdenkt de bevrijding van Eindhoven tijdens de Tweede Wereldoorlog en is een eerbetoon aan de geschiedenis van de stad. Je kun de verlichte route al wandelend, op de fiets of vanuit de auto bewonderen. De Lichtjesroute loopt door Eindhoven van noord naar zuid, maar je kunt er ook voor kiezen om ‘m andersom te doen. Beginnen kan op elk punt het enige wat je hoeft te doen is de lichtjes volgen. Tip van ons: Het kan druk zijn op de lichtjesroute, we raden je daarom aan om op een doordeweekse dag te gaan.

De route en meer vind je op de website:
https://www.lichtjesroute.org/ 

 

Bezoek een pluktuin

Diverse locaties - Gehele zomer

Deze tip lag voor het plukken! Want in Nederland zijn er tijdens de zomer de mooiste pluktuinen te vinden. Hier kan je zelf bloemen, fruit of groenten plukken.  Verspreid over het hele land vind je prachtige pluktuinen, zoals Pluktuin Stoutenburg in Utrecht en Pluktuin Bloemenzee in Noord-Holland. Een superleuk uitje dat ook nog eens betaalbaar is, want je betaalt alleen voor wat je plukt. Benieuwd of er een pluktuin bij jou in de buurt zit?

In dit overzicht vind je verschillende locaties:
https://www.anwb.nl/eropuit/dagje-uit/tips/pluktuinen

 

Stadwandelingen

Diverse locaties - Gehele zomer

De leukste zomeruitjes zijn soms dichterbij huis dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat heel veel steden gratis stadswandelingen aanbieden in Nederland? Tijdens deze wandelingen ontdek je onder begeleiding van een lokale gids de verborgen plekjes van een stad. Het leuke is dat deze wandelingen inzicht geven in de geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden van de stad.

Je vindt de wandelingen onder andere in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Deze wandelingen staan op de website van de ANWB:
https://www.anwb.nl/wandelen/nederland/tips/stadswandelingen-in-nederland

 

Geocaching

Diverse locaties - Gehele zomer

Ga op zoek naar schatten! Met Geocaching doe je mee aan ’s werelds grootste schattenjacht. Tijdens dit populaire spel ga je op zoek naar verborgen ‘schatkisten’ met behulp van GPS en coördinaties. Het is de bedoeling dat je de verschillende digitale beloningen (punten) vindt. Caches variëren in grootte en moeilijkheidsgraad, van kleine plastic containers tot grotere kisten of speciale verstopte objecten. Benieuwd hoe het werkt?

De website legt uit hoe je het speelt en waar je Geocaching bij jou in de buurt kunt vinden:
https://www.geocaching.com

 

Gratis musea

Diverse locaties - Gehele zomer

Regent het? Bezoek tijdens een druilerige dag één van de vele musea in ons land. Prijzen van rond de 10 euro zijn vaak gebruikelijk. Maar er zijn ook genoeg musea die je helemaal gratis kunt bezoeken. Zoals het Bierreclame Museum, Zeesluis IJmuiden of het Rotterdams RadioMuseum.

Trommel je favoriete ‘museum partner(s) in crime’ op en kies één van de 22 gratis musea uit:
https://www.bespaarinfo.nl/gratis-museums/

 

Bibliotheek in de mooiste gebouwen van NL

Diverse locaties - Gehele zomer

Bibliotheken suf en saai? Zeker niet! In verschillende steden en dorpen zijn bibliotheken te vinden in de mooiste historische of moderne gebouwen. Van fabriekshallen, voormalige postkantoren tot oude paleizen. Zelfs als je geen boekenwurm bent, kijk je hier je ogen uit.

Een overzicht van de mooiste bibliotheken vind je hier:
https://erfgoedbekeken.nl/mooiste-bibliotheken-nederland/

 

Benieuwd naar nog meer leuke low-budget zomeruitjes- en activiteiten? Volg ons dan op Instagram. Hier delen we regelmatig de leukste tips en tricks om jouw zomer tot een succes te maken.

Op naar een geslaagde zomer!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.