Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

iPhone X Simyo
Terug naar overzicht
1,401x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

iPhone X, Apple’s visie op de smartphone van de toekomst

Tien jaar geleden kondigde Apple de eerste iPhone aan, een smartphone die het telefoonlandschap revolutionair veranderde. Apple viert nu de verjaardag van de iPhone met de bijzondere iPhone X (iPhone 10). Deze futuristische smartphone is Apple’s visie op de smartphone van de toekomst.

Een lange traditie doorbroken

iPhone X traditie Apple Simyo‘Normaal’ kondigt Apple het ene jaar een iPhone met een nieuw nummer aan, zoals de iPhone 7, en het jaar daarop de s-variant, de iPhone 7s. Maar 2017 is voor Apple geen gewoon jaar. Sterker nog, het is een heel bijzonder jaar voor de Amerikaanse fabrikant. De iPhone viert namelijk zijn tiende verjaardag. En daarom lopen dingen nu anders dan normaal.

Zo bracht Apple niet de iPhone 7s, maar de iPhone 8 uit. Daar bleef het niet bij, want tijdens de presentatie waarin het de iPhone 8 onthulde, kwam Apple met ‘one more thing’. Drie magische woorden, die inmiddels synoniem staan aan de aankondiging van een bijzonder nieuw Apple-product.

Dit keer was het de beurt aan de iPhone X, dat je uitspreekt als iPhone 10: Apple’s kers op de taart van het verjaardagsfeestje van de iPhone. Waar de eerste iPhone Apple’s visie was op de smartphone van 2007 tot 2017, is de iPhone X Apple’s visie op de smartphone van de komende tien jaar. En dat levert een bijzonder apparaat op waar we je graag meer over vertellen.

Apple trekt alle registers open voor de iPhone X

We nemen de iPhone X van top tot teen door. Misschien dat er een term voorbijkomt waarvan je de betekenis weet. Geen probleem, want in dit artikel leggen we de belangrijkste specificaties van een smartphone voor je uit.

Randloos uiterlijk

iPhone X randloos uiterlijk SimyoDe toekomst is randloos, lijkt Apple te denken. De iPhone X heeft namelijk ontzettend dunne randen rondom het scherm. Daarmee ziet ‘ie er volledig anders uit dan vorige iPhones. Omdat het scherm tot aan de randen van de telefoon doorloopt, ziet ‘ie er futuristisch uit. De iPhone X is daardoor een opvallend apparaat. Toch biedt het ontwerp niet alleen maar uiterlijke schijn. De smartphone is stof- en waterdicht en je kunt ‘m draadloos opladen.

Door het randloze ontwerp is de fysieke startknop onderaan het scherm verdwenen. Hiermee ontgrendel je bij vorige iPhones de smartphone. Hoe moet dat met de iPhone X? Apple bedacht daar wat moois op, wat ons brengt bij Face ID.

iPhone X Simyo

Face ID: telefoon ontgrendelen met geavanceerde gezichtsherkenning

iPhone X gezichtsherkenning Face ID SimyoFace ID is Apple’s geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie. Hiermee ontgrendel je de iPhone X door simpelweg naar de telefoon te kijken. De telefoon scant dan je gezicht. Voor gebruik laat je door de telefoon een 3D-scan van je gezicht maken. Dit wordt onder andere gedaan door de frontcamera, een infraroodcamera en een dot-scanner die je gezicht op 30 duizend punten scant. Volgens Apple laat Face ID zich daarom niet foppen door een foto of vermomming, maar is het wel weer zo slim dat het jou herkent als je bijvoorbeeld een sjaal en een muts draagt. Bovendien werkt Face ID ook in het pikkedonker.

Scherm: zeer hoge schermresolutie

Dan het scherm, dat toch ook wel een speciale vermelding verdient. Het display is met 5,8 inch namelijk zeer groot. Het vrijwel randloze ontwerp zorgt ervoor dat de iPhone X toch compact is. Het is het mooiste scherm in een iPhone tot nu toe, met een hoge resolutie van 2436x1125 pixels en een sprankelend OLED-scherm.

Dat laatste is een primeur voor Apple. Zo heeft de iPhone 8 nog een LCD-scherm. Het voordeel van OLED is dat het een hogere helderheid en contrast heeft. Ook is het scherm dunner en vergt het in principe minder energie. Ook heeft het dipslay TrueTone, een technologie waarbij het scherm de kleurweergave aanpast op het omgevingslicht. Apple beweert dat dit voor een realistischere kleurweergave zorgt. We zijn benieuwd of dat in de praktijk ook zo is!

Verbeterde hardware

iPhone X verbeterde hardware SimyoNet als de iPhone 8 heeft de iPhone X de A11 Bionic-processor. Deze ‘chipset’ vormt het brein van de telefoon en is door Apple zelf ontworpen. Hoewel precieze specificaties nog niet bekend zijn, zou deze processor effectieve, krachtiger en zuiniger zijn dan zijn voorganger, die in de iPhone 7 zit. De telefoon heeft 3 GB werkgeheugen en je hebt keuze uit 64 en 256 GB opslaggeheugen. Het is nog onbekend hoe groot de batterij van de iPhone X precies is. Wél bekend is dat je de telefoon draadloos kunt uploaden en dat ‘ie binnen een half uur voor 50 procent is opgeladen.

iOS 11: op de iPhone X net wat anders dan anders

iPhone X iOS 11 SimyoDe iPhone X draait op iOS 11, wat de nieuwste versie van dit besturingssysteem is. iOS staat bekend om zijn vloeiende werking en gebruiksvriendelijkheid. Op de iPhone X werkt het net wat anders dan op andere apparaten. Dit komt omdat de startknop verdwenen is, terwijl dit op andere iPhones toch onmisbaar is op het gebied van ontgrendelen en navigeren. Hoe lost Apple dat op?

De iPhone X ontgrendel je niet met een vingerafdruksensor, maar met het eerder besproken Face ID. Je opent het startscherm door van onder het scherm naar boven te vegen. Ook als je een app geopend hebt. Schakelen tussen apps doe je door van onder het scherm naar boven te vegen en vervolgens de beweging te pauzeren. Op die manier krijg je de openstaande apps te zien waar je tussen kunt bladeren.

Apple beweert natuurlijk dat dit heel logisch en natuurlijk werkt. Het lijkt op de manier hoe je met het besturingssysteem van BlackBerry op een touchscreen navigeert. Experts roemen dit besturingssysteem, dat nagenoeg uitgestorven is, om zijn makkelijke werking.

Camera’s met bijzondere Augmented Reality-mogelijkheden

iPhone X camera's Augmented Reality SimyoApple denkt dat smartphonecamera’s de komende tien jaar niet alleen meer bedoeld zijn voor het maken van foto’s en video’s. De fabrikant ziet er een rol voor weggelegd voor Augmented Reality. Dit is een ‘hybride’ vorm van Virtual Reality, waarbij virtuele werkelijkheid aan de echte werkelijkheid wordt toegevoegd.

De iPhone X voegt daarbij Virtual Reality toe aan het beeld dat de camera’s van de iPhone X ziet. Zo kun je bijvoorbeeld een virtueel bordspelletje op de keukentafel spelen. Of op straat navigeren via je telefoonscherm, waarbij de telefoon de route voor je eigen benen uitstippelt.

Natuurlijk kun je ook foto’s schieten met de iPhone X. Dit doe je in 12 megapixel. Dankzij de dubbele lens is het mogelijk om optisch te zoomen, wat zonder kwaliteitsverlies gaat. Daarnaast kun je haarscherp video’s opnemen in 4K. Dit kunnen wel meer telefoons, maar het bijzondere is dat dit in 60 beelden per seconde gaat. Bij andere camera’s gaat dit vaak maar in 30 ‘frames’ per seconde, waarmee de 4K video’s van de iPhone X een stuk vloeiender zullen zijn.

Kosten iPhone X? Een klein fortuin

iPhone X prijs SimyoDe iPhone X geeft een mooi kijkje in de toekomst van de smartphone. Het heeft nu al features die telefoons over een paar jaar waarschijnlijk standaard zullen hebben. Maar de visie van Apple mag wél wat kosten. De iPhone X kost minimaal 1159 en maximaal 1329 euro. Dat is twee keer zo duur als andere smartphones die tot de beste van de markt horen.

Dit zijn telefoons zoals de Samsung Galaxy S8 of de Sony Xperia XZ1. Deze kosten ongeveer 600 euro en zijn zeker niet goedkoop. Voor de helft van de prijs van de iPhone X bieden ze echter veel van hetzelfde. De Galaxy S8 heeft bijvoorbeeld ook een OLED-display en zowel de Samsung als de Sony is stof- en waterdicht. Daarnaast zijn ze stuk voor stuk supersnel in gebruik en hebben ze ook heel goede camera’s. Het is aan de gebruiker of hij extra functies, zoals de Augmented Reality-mogelijkheden, het opvallende uiterlijk en Face ID, de 500 euro extra waard vindt.

iPhone X kosten SimyoIn combinatie met een Sim Only abonnement is de iPhone X waarschijnlijk niet de meest geschikte smartphone. Je moet de telefoon dan in één keer betaling. Koop je ‘m op afbetaling, bijvoorbeeld in combinatie met een abonnement? Dan moet je, vanwege strengere financiële wetgeving, een inkomenstoets doen. Zo hoopt de overheid te voorkomen dat mensen een lening aangaan die ze niet kunnen terugbetalen. Voor de iPhone X zal je een bovengemiddeld inkomen moeten hebben om ‘m op afbetaling te kunnen kopen.

Wat vind jij de mooiste ‘feature’ van de iPhone X: zijn ontwerp, de gezichtsherkenning, de Augmented Reality-mogelijkheden of toch wat anders?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.