Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
11,748x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Nieuw van Apple, de iPhone 8 en iPhone 8 Plus!

Een jaar na de iPhone 7 en iPhone 7 Plus komt Apple al met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Ten opzichte van hun voorgangers hebben deze nieuwe telefoons een aantal interessante, vernieuwende functies. Tijd om ze binnenstebuiten te keren om er alles over te weten te komen!

Traditie doorbroken

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus doorbreken een traditie. Het zijn de directe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Normaal gesproken zouden ze daarom de iPhone 7s en iPhone 7s Plus moeten heten. 2017 is voor Apple alleen helemaal geen normaal jaar, want de iPhone viert alweer zijn tiende verjaardag. Waarschijnlijk doorbreekt Apple daarom de benamingstraditie.

Wat is het verschil tussen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus?

iPhone 8 verschil SimyoJe kunt de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zien als elkaar broers (of zussen!). Ze lijken veel op elkaar, maar toch zijn er duidelijke verschillen. Zo is de iPhone 8 Plus een stuk groter. Dit komt omdat hij een groter schermformaat heeft: 5,5 inch tegenover het 4,7-inch display van de iPhone 8. De schermresolutie is bovendien hoger: Full HD, wat neerkomt op 1920x1080 pixels. Het scherm van de iPhone 8 heeft een resolutie van 1334x750 pixels. Hierdoor kun je met de iPhone 8 Plus bijvoorbeeld video’s in een hogere beeldkwaliteit afspelen.

Een ander zichtbaar verschil is de camera aan de achterkant van de telefoons. De iPhone 8 heeft één camera aan de achterkant, de iPhone 8 Plus twee. Die tweede lens zorgt ervoor dat je met de Plus-variant optisch kunt inzoomen. Dit gaat zonder kwaliteitsverlies. Met de iPhone 8 kun je alleen digitaal inzoomen, waarbij de kwaliteit van een foto wél minder wordt.

De andere verschillen tussen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zie je niet aan het uiterlijk af. De 8 Plus heeft 3 GB werkgeheugen, de iPhone 8 2 GB. Het gevolg? Met de grootste van de twee nieuwe iPhones schakel je nét wat sneller tussen de ene en de andere app. Ook heeft de iPhone 8 Plus een grotere batterij. Deze telefoon hoef je dus minder snel op te laden.

Alles over de iPhone 8 en iPhone 8 Plus

iPhone 8 specificaties SimyoGenoeg over wat er anders is, want tussen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn er meer overeenkomsten dan verschillen. Tijd om je alles te vertellen over de eigenschappen van de twee nieuwe Apple-telefoons! Zo ken je de telefoons van binnen én van buiten. Weet je niet wat een specificatie betekent of waar een bepaald onderdeel voor dient? Geen probleem. Dat leggen we dit artikel graag voor je uit.

Verbeterd ontwerp

iPhone 8 verbeterd ontwerpHet ontwerp van de telefoons is iets veranderd ten opzichte van hun voorgangers. In grote lijnen zijn er geen grote aanpassingen. Zo zit onderaan het scherm de herkenbare startknop. Uiteraard met ingebouwde vingerafdruksensor. Ook zijn de iPhone 8 en iPhone 8 Plus stof- en waterdicht.

Nieuw is dat de voor- en achterkant nu van glas zijn gemaakt, waardoor de telefoons er net wat flitsender dan voorheen uitzien. Handige nieuwe mogelijkheid: je kunt de telefoons draadloos opladen! Je hebt dus geen snoer meer nodig om de iPhones op te laden. Wel moet je dan zelf voor een draadloze oplader zorgen. Apple kondigde zelf de AirPower-mat aan, waarmee je tegelijkertijd een iPhone, Apple Watch en AirPods draadloos kunt opladen. Deze mat komt volgend jaar uit.

Scherm met TrueTone-ondersteuning

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben een IPS LCD-display. Het scherm van de telefoons is lekker helder, zodat het ook onder fel zonlicht goed afleesbaar is. De kleurweergave is goed, net als het kleurcontrast. Een slimme toevoeging is de TrueTone-techniek. Hierbij past het scherm zijn kleurenweergave aan op de verlichting van de ruimte waarin jij je bevindt. Volgens Apple zorgt dit voor een realistische kleurweergave.

iPhone 8 productshot Simyo

Snellere hardware

In de telefoons zit Apple’s krachtigste mobiele processor tot nu toe: de Apple A11 Bionic-processor. In deze ‘chipset’ zitten zes kernen die het rekenwerk uitvoeren. Twee daarvan zijn bedoeld voor het zware werk, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van grafisch zware apps. Denk hierbij aan dat mooie spel of die app waarmee je jouw video’s bewerkt. De vier andere kernen doen het minder zware werk. Apple claimt dat de kernen hun werk goed afstemmen. Hierdoor zou de telefoon niet alleen sneller in gebruik zijn, maar ook minder van de batterij vergen. Een win-winsituatie!

De telefoons draaien op het besturingssysteem iOS 11, waarin allerlei vernieuwingen zitten. Zo kun je nu, als je dat tenminste wil, meer meldingen in het vergrendelscherm bekijken. Je hoeft hiervoor niet je telefoon te ontgrendelen. Ook handig is het aanpasbare toetsenbord. Deze kun je nu links of rechts uitlijnen zodat het makkelijker is om met één hand te typen. Wel zo fijn als je maar een hand vrij hebt.

De beste hardwarevernieuwing van de iPhone 8 zit ‘m misschien wel in de opslagcapaciteit. Bij beide modellen is die nu minimaal 64 GB: een verdubbeling ten opzichte van de voorgangers. Helaas is het opslaggeheugen nog altijd niet uit te breiden met een MicroSD-kaart, wat in principe toch een standaard ‘feature’ van smartphones is. Wil je meer opslaggeheugen? Dan kun je ook een 256 GB-model nemen, waar je 100 euro meer voor betaalt.

Bijzondere camera’s met Augmented Reality-ondersteuning

iPhone 8 camera SimyoDe camera’s van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn een verhaal apart. Dat zit ‘m vooral in de mogelijkheden die ze voor Augmented Reality bieden. Dit is een soort tussenvorm van de echte werkelijkheid en Virtual Reality, waarbij de telefoon een digitale laag legt over de echte werkelijkheid die de camera´s opvangen. Op je telefoonscherm zie je dan het beeld dat de camera opvangt, met daaraan de virtuele werkelijkheid toegevoegd.

Voorbeeld? Hebben we. Richt je jouw iPhone 8 ’s avonds op de sterrenhemel? Dan detecteert een app de sterren. Hij weet welke dit zijn en welke sterren samen een sterrenbeeld vormen. Die toont hij vervolgens aan jou door op het scherm lijnen te trekken op het beeld dat de camera opvangt. Bij elk sterrenbeeld wordt ook de naam daarvan toegevoegd. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar het steelpannetje!

Een ander duidelijk voorbeeld van wat voor slimme dingen de nieuwe iPhones met Augmented Reality kunnen doen, zie je in de onderstaande video.

Het mag wél wat kosten

iPhone 8 prijs SimyoDe iPhone 8 en iPhone 8 Plus bieden veel moois: een mooi ontwerp, goed scherm, snel in gebruik en bijzondere camera’s. Maar het mag wél wat kosten. De iPhone 8 is te koop vanaf 809 euro, voor de iPhone 8 Plus betaal je minimaal 919 euro. Dat zijn forse bedragen, zeker als je een losse telefoon voor je Sim Only abonnement zoekt. Gelukkig zijn er ook meer betaalbare smartphones die net zo’n goede gebruikservaring als de iPhone 8 bieden én misschien wel net zo snel zijn.

En toch zijn de iPhone 8 en iPhone 8 Plus niet de duurste smartphones van Apple. De Amerikaanse fabrikant kondigde namelijk ook de iPhone X aan. Dit pronkstuk heeft een vrijwel randloos ontwerp en beschikt over Face ID: een geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie waarmee je de telefoon ontgrendelt met een gezichtsscan. Een futuristische telefoon met een bijna astronomische prijs. Kosten: minimaal 1159 euro, terwijl ‘ie op de meeste vlakken gelijk is aan de iPhone 8.

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanaf 22 september in Nederland te koop. Vanaf 3 november is ook de iPhone X verkrijgbaar.

Wat heeft jouw voorkeur: één van de nieuwe iPhones of toch een meer betaalbaar alternatief?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.