.

Terug naar overzicht
40,605x gelezen

Een jaar na de iPhone 7 en iPhone 7 Plus komt Apple al met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Ten opzichte van hun voorgangers hebben deze nieuwe telefoons een aantal interessante, vernieuwende functies. Tijd om ze binnenstebuiten te keren om er alles over te weten te komen!

Traditie doorbroken

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus doorbreken een traditie. Het zijn de directe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Normaal gesproken zouden ze daarom de iPhone 7s en iPhone 7s Plus moeten heten. 2017 is voor Apple alleen helemaal geen normaal jaar, want de iPhone viert alweer zijn tiende verjaardag. Waarschijnlijk doorbreekt Apple daarom de benamingstraditie.

Wat is het verschil tussen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus?

iPhone 8 verschil SimyoJe kunt de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zien als elkaar broers (of zussen!). Ze lijken veel op elkaar, maar toch zijn er duidelijke verschillen. Zo is de iPhone 8 Plus een stuk groter. Dit komt omdat hij een groter schermformaat heeft: 5,5 inch tegenover het 4,7-inch display van de iPhone 8. De schermresolutie is bovendien hoger: Full HD, wat neerkomt op 1920x1080 pixels. Het scherm van de iPhone 8 heeft een resolutie van 1334x750 pixels. Hierdoor kun je met de iPhone 8 Plus bijvoorbeeld video’s in een hogere beeldkwaliteit afspelen.

Een ander zichtbaar verschil is de camera aan de achterkant van de telefoons. De iPhone 8 heeft één camera aan de achterkant, de iPhone 8 Plus twee. Die tweede lens zorgt ervoor dat je met de Plus-variant optisch kunt inzoomen. Dit gaat zonder kwaliteitsverlies. Met de iPhone 8 kun je alleen digitaal inzoomen, waarbij de kwaliteit van een foto wél minder wordt.

De andere verschillen tussen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zie je niet aan het uiterlijk af. De 8 Plus heeft 3 GB werkgeheugen, de iPhone 8 2 GB. Het gevolg? Met de grootste van de twee nieuwe iPhones schakel je nét wat sneller tussen de ene en de andere app. Ook heeft de iPhone 8 Plus een grotere batterij. Deze telefoon hoef je dus minder snel op te laden.

Alles over de iPhone 8 en iPhone 8 Plus

iPhone 8 specificaties SimyoGenoeg over wat er anders is, want tussen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn er meer overeenkomsten dan verschillen. Tijd om je alles te vertellen over de eigenschappen van de twee nieuwe Apple-telefoons! Zo ken je de telefoons van binnen én van buiten. Weet je niet wat een specificatie betekent of waar een bepaald onderdeel voor dient? Geen probleem. Dat leggen we dit artikel graag voor je uit.

Verbeterd ontwerp

iPhone 8 verbeterd ontwerpHet ontwerp van de telefoons is iets veranderd ten opzichte van hun voorgangers. In grote lijnen zijn er geen grote aanpassingen. Zo zit onderaan het scherm de herkenbare startknop. Uiteraard met ingebouwde vingerafdruksensor. Ook zijn de iPhone 8 en iPhone 8 Plus stof- en waterdicht.

Nieuw is dat de voor- en achterkant nu van glas zijn gemaakt, waardoor de telefoons er net wat flitsender dan voorheen uitzien. Handige nieuwe mogelijkheid: je kunt de telefoons draadloos opladen! Je hebt dus geen snoer meer nodig om de iPhones op te laden. Wel moet je dan zelf voor een draadloze oplader zorgen. Apple kondigde zelf de AirPower-mat aan, waarmee je tegelijkertijd een iPhone, Apple Watch en AirPods draadloos kunt opladen. Deze mat komt volgend jaar uit.

Scherm met TrueTone-ondersteuning

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben een IPS LCD-display. Het scherm van de telefoons is lekker helder, zodat het ook onder fel zonlicht goed afleesbaar is. De kleurweergave is goed, net als het kleurcontrast. Een slimme toevoeging is de TrueTone-techniek. Hierbij past het scherm zijn kleurenweergave aan op de verlichting van de ruimte waarin jij je bevindt. Volgens Apple zorgt dit voor een realistische kleurweergave.

iPhone 8 productshot Simyo

Snellere hardware

In de telefoons zit Apple’s krachtigste mobiele processor tot nu toe: de Apple A11 Bionic-processor. In deze ‘chipset’ zitten zes kernen die het rekenwerk uitvoeren. Twee daarvan zijn bedoeld voor het zware werk, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van grafisch zware apps. Denk hierbij aan dat mooie spel of die app waarmee je jouw video’s bewerkt. De vier andere kernen doen het minder zware werk. Apple claimt dat de kernen hun werk goed afstemmen. Hierdoor zou de telefoon niet alleen sneller in gebruik zijn, maar ook minder van de batterij vergen. Een win-winsituatie!

De telefoons draaien op het besturingssysteem iOS 11, waarin allerlei vernieuwingen zitten. Zo kun je nu, als je dat tenminste wil, meer meldingen in het vergrendelscherm bekijken. Je hoeft hiervoor niet je telefoon te ontgrendelen. Ook handig is het aanpasbare toetsenbord. Deze kun je nu links of rechts uitlijnen zodat het makkelijker is om met één hand te typen. Wel zo fijn als je maar een hand vrij hebt.

De beste hardwarevernieuwing van de iPhone 8 zit ‘m misschien wel in de opslagcapaciteit. Bij beide modellen is die nu minimaal 64 GB: een verdubbeling ten opzichte van de voorgangers. Helaas is het opslaggeheugen nog altijd niet uit te breiden met een MicroSD-kaart, wat in principe toch een standaard ‘feature’ van smartphones is. Wil je meer opslaggeheugen? Dan kun je ook een 256 GB-model nemen, waar je 100 euro meer voor betaalt.

Bijzondere camera’s met Augmented Reality-ondersteuning

iPhone 8 camera SimyoDe camera’s van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn een verhaal apart. Dat zit ‘m vooral in de mogelijkheden die ze voor Augmented Reality bieden. Dit is een soort tussenvorm van de echte werkelijkheid en Virtual Reality, waarbij de telefoon een digitale laag legt over de echte werkelijkheid die de camera´s opvangen. Op je telefoonscherm zie je dan het beeld dat de camera opvangt, met daaraan de virtuele werkelijkheid toegevoegd.

Voorbeeld? Hebben we. Richt je jouw iPhone 8 ’s avonds op de sterrenhemel? Dan detecteert een app de sterren. Hij weet welke dit zijn en welke sterren samen een sterrenbeeld vormen. Die toont hij vervolgens aan jou door op het scherm lijnen te trekken op het beeld dat de camera opvangt. Bij elk sterrenbeeld wordt ook de naam daarvan toegevoegd. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar het steelpannetje!

Een ander duidelijk voorbeeld van wat voor slimme dingen de nieuwe iPhones met Augmented Reality kunnen doen, zie je in de onderstaande video.

Het mag wél wat kosten

iPhone 8 prijs SimyoDe iPhone 8 en iPhone 8 Plus bieden veel moois: een mooi ontwerp, goed scherm, snel in gebruik en bijzondere camera’s. Maar het mag wél wat kosten. De iPhone 8 is te koop vanaf 809 euro, voor de iPhone 8 Plus betaal je minimaal 919 euro. Dat zijn forse bedragen, zeker als je een losse telefoon voor je Sim Only abonnement zoekt. Gelukkig zijn er ook meer betaalbare smartphones die net zo’n goede gebruikservaring als de iPhone 8 bieden én misschien wel net zo snel zijn.

En toch zijn de iPhone 8 en iPhone 8 Plus niet de duurste smartphones van Apple. De Amerikaanse fabrikant kondigde namelijk ook de iPhone X aan. Dit pronkstuk heeft een vrijwel randloos ontwerp en beschikt over Face ID: een geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie waarmee je de telefoon ontgrendelt met een gezichtsscan. Een futuristische telefoon met een bijna astronomische prijs. Kosten: minimaal 1159 euro, terwijl ‘ie op de meeste vlakken gelijk is aan de iPhone 8.

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanaf 22 september in Nederland te koop. Vanaf 3 november is ook de iPhone X verkrijgbaar. Simyo verkoopt nu zowel de iPhone 8 refurbished als de iPhone X refurbished.

Wat heeft jouw voorkeur: één van de nieuwe iPhones of toch een meer betaalbaar alternatief?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.