Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

iphone 12 aangekondigd
Terug naar overzicht
4,218x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Vier iPhone 12-telefoons in allerlei formaten gelanceerd

De aankondiging van de iPhone 12 liet even op zich wachten, maar daar is hij dan. Samen met drie broers, de iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Wij praten je bij over de nieuwe telefoons van Apple.

Anders dan anders

iphone 12 telefoons gelanceerdOok voor Apple is dit jaar anders dan anders. De wereldwijde omstandigheden vertraagden de lancering van de iPhone 12 met een maand. Op de traditionele ‘Apple Night’ in september bleef het dus stil rondom de iPhone, maar presenteerde de fabrikant wel een paar nieuwe Apple Watches en iPads. Ook rolde het iOS 14 uit. Op 13 oktober volgde uiteindelijk de lancering van vier nieuwe iPhones:

 • iPhone 12
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max

De iPhone 12 en 12 Pro zijn vanaf 23 oktober in Nederland beschikbaar. De iPhone 12 mini en 12 Pro Max vanaf 13 november. Ook dat is dus anders dan andere jaren, toen alle aangekondigde iPhones tegelijkertijd beschikbaar werden.

Goed om te weten: net als onder andere de iPhone 11 en SE ondersteunen alle vier de nieuwe iPhones eSIM! Dit is een digitale simkaart. Omdat de iPhones ook een gewone simkaartingang hebben, kun je ze daarmee als dual sim-toestel gebruiken. Zo ben je met één telefoon op twee nummers tegelijk bereikbaar. Handig om werk en privé gescheiden te houden.

De ins en outs van de nieuwe iPhones

De iPhone 12-telefoons hebben een paar goede verbeteringen ten opzichte van vorige telefoons. Wij zetten al het nieuws voor je op een rij.

Nieuw model

iphone 12 designDe iPhone 12 mini is de nieuwe naam in het kwartet aan iPhones. Met een schermformaat van 5,4 inch is deze telefoon een stuk kleiner dan de andere drie. Het schermformaat van de iPhone 12 en 12 Pro is namelijk 6,1 inch, dat van de iPhone 12 Pro Max zelfs 6,7 inch. Met de iPhone 12 mini hoopt Apple meer mensen te bereiken die graag een kleine telefoon willen. Om je een idee te geven: de iPhone 12 mini is nog kleiner dan de al compacte iPhone SE 2020.

Vernieuwd ontwerp

Sinds Apple in 2017 de iPhone X lanceerde, zagen de meeste iPhones er ongeveer hetzelfde uit. Oftewel: dunne schermranden met een inkeping aan de bovenkant voor het gezicht herkennende Face ID. De nieuwe telefoons hebben nog steeds dunne schermranden en Face ID, maar ogen toch anders en liggen ook anders in de hand. Zo zijn de randen een stuk hoekiger geworden en is de notch kleiner. Het resultaat? Een strakker ontwerp en meer ruimte voor het scherm. Dit vernieuwde design doet een beetje denken aan het hoekige voorkomen van de iPhone 4 en iPhone 5.

Het ontwerp van de telefoons heeft twee voordelen. De voorkant is gemaakt van het nieuwe Ceramic Shield. Dit is extra sterk glas dat volgens Apple vier keer valbestendiger is dan de voorkant van andere telefoons. Ook hebben alle vier de nieuwe iPhones een IP68-certificaat. Dit maakt ze stof- en waterdicht. De nieuwe iPhones zijn voor 30 minuten waterdicht tot een diepte van zes meter. Vorige iPhones waren ook al waterdicht, maar dan tot een diepte van twee meter.

OLED voor elke iPhone 12

Steeds meer telefoons krijgen de OLED-schermtechnologie. Ten opzichte van IPS LCD is de helderheid hiervan hoger, de kleurweergave beter en het contrast groter. Apple gooit met de iPhone 12, 12 mini, 12 Pro en 12 Pro Max het roer wat dat betreft om. Hadden voorheen alleen de Pro varianten een OLED-scherm, nu zijn alle nieuwe iPhones uitgerust met deze betere schermen.  Daarnaast hebben de telefoons een hogere schermresolutie. Heeft de iPhone 11 nog een resolutie van 1792x828 pixels, de iPhone 12 heeft een resolutie van 2532x1170 pixels. Terwijl het scherm even groot is gebleven. Hiermee is het aantal pixels per inch een stuk hoger en dat zorgt voor meer detail op het beeld.

Krachtige, zuinigere Apple A14 Bionic-processor

Telefoons worden elk jaar sneller en zuiniger. Dat is dit jaar niet anders. Alle vier de nieuwe iPhones hebben de nieuwe Apple A14 Bionic-processor. Deze chipset is volgens Apple vijftig procent krachtiger dan de Apple A13 Bionic-chipset van de iPhone 11. Het resultaat? Apps starten sneller op, werken extra vloeiend en je batterij gaat langer mee.

Camera’s

iphone 12 cameraDe vier nieuwe iPhones zien er ongeveer hetzelfde uit, hebben allemaal een OLED-scherm en gebruiken dezelfde processor. Waar zit het verschil tussen de telefoons ‘m dan in? Vooral in de camera’s. De iPhone 12 en 12 mini hebben twee 12-megapixelcamera’s aan de achterkant, de 12 Pro en 12 Pro Max drie. De Pro-toestellen hebben bovendien een LiDAR-scanner, die ook in de laatste iPad Pro zit.

Deze scanner kan tot vijf meter de afstand tot objecten bepalen aan de hand van reflecterend licht. De camera-app heeft zo een beter beeld van de ruimte waarin jij een foto maakt. Daar past het de camera-instellingen dan op aan, zodat je realistischere foto’s krijgt. Ook in het donker, want dankzij de LiDAR-scanner focust de camera tot wel zes keer zo snel scherp. Ook worden Augmented Reality-apps realistischer, omdat deze dankzij de LiDAR-scanner meer informatie hebben over de afstand tot objecten.

Voor fotografieliefhebbers beschikken de Pro-modellen straks over een mooie mogelijkheid: ProRAW. Deze functie rolt Apple binnenkort uit naar de iPhone 12 Pro en 12 Pro Max. Met RAW wordt alle informatie van een foto opgeslagen en heb je meer bewerkingsmogelijkheden in de Foto’s-app van de iPhone.

De verschillen tussen de nieuwe iPhone 12-telefoons

Er zijn veel overeenkomsten tussen de nieuwe iPhones, maar verschillen zijn er ook zeker. Lees hier de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max:

iPhone 12 iPhone 12 mini iPhone 12 Pro iPhone 12 Pro Max
Behuizing Aluminium en glas Aluminium en glas Roestvrij staal en glas Roestvrij staal en glas
Schermformaat 6,1 inch 5,4 inch 6,1 inch 6,7 inch
Schermtype OLED OLED OLED + XDR OLED + XDR
Schermresolutie 2532x1170 pixels 2340x1080 pixels 2532x1170 pixels 2778x1284 pixels
Werkgeheugen 4 GB 4 GB 6 GB 6 GB
Opslagcapaciteit 64/128/256 GB 64/128/256 GB 128/256/512 GB 128/256/512 GB
Batterij 2227 mAh 2775 mAh 2815 mAh 3687 mAh
Camera 12 + 12 megapixel 12 + 12 megapixel 12 + 12 + 12 megapixel 12 + 12 + 12 megapixel

Wat kosten de iPhone 12-telefoons en wanneer zijn ze te koop?

iphone 12 kopen prijsDe iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn vanaf 16 oktober in Nederland te bestellen en worden vanaf 23 oktober geleverd. Op de iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max is het iets langer wachten. Die zijn vanaf 6 november te bestellen en worden vanaf 13 november geleverd. Overweeg je een van de iPhone 12-telefoons voor je Sim Only abonnement? Het mag wel wat kosten. Dit zijn de prijzen:

 • iPhone 12: vanaf 909 euro
 • iPhone 12 mini: vanaf 809 euro
 • iPhone 12 Pro: vanaf 1159 euro
 • iPhone 12 Pro Max: vanaf 1259 euro

Neem je extra opslaggeheugen dan betaal je extra, want het geheugen is niet uitbreidbaar met een microSD-kaart.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.