.

iphone 11 pro max nieuwe telefoon
Terug naar overzicht
37,936x gelezen

Daar zijn ze dan! Apple’s nieuwste pronkstukken van de imposante iPhone-collectie: de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Zoals altijd gelanceerd in september en binnenkort verkrijgbaar in Nederland. Wij praten je bij over al het nieuwe van deze nieuwe iPhones.

Welke toestellen lanceerde Apple op ‘Apple Night’?

Apple kondigde de nieuwe telefoons als vanouds aan op een ‘keynote’ in het Steve Jobs Theater in San Francisco. Nadat Apple-topman Tim Cook eerst de iPhone 11 presenteerde, maakte hij in het slotstuk van zijn presentatie ook bekend dat Apple de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max uitbrengt. Daarnaast komt Apple met een nieuwe iPad en Apple Watch.

De ins en outs van de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn de twee nieuwe toptelefoons van Apple. Ze volgen de iPhone Xs en iPhone Xs Max uit 2018 op. Dat is ook wel aan het design te zien, want ze lijken als twee druppels water op hun voorgangers. Wat dat betreft zijn er geen grote vernieuwingen. Het zijn vooral de camera’s die Apple flink onder handen heeft genomen.

Design: identiek aan de voorkant, anders aan de achterkant

Aan de voorkant zijn de twee nieuwe iPhones nagenoeg identiek aan hun voorgangers. Ze hebben dezelfde notch en dunne schermranden. Andere eigenschappen delen ze ook: zo zijn de twee iPhone 11 Pro-toestellen stof- en waterdicht. Nieuw is dat het frame van roestvrijstaal is, dat volgens Apple extra stevig is. De voor- en achterkant zijn van glas en daardoor zijn ook de nieuwe iPhones weer draadloos op te laden. Draai je de telefoons om? Dan verschillen ze wél van hun voorgangers, omdat ze drie camera’s hebben in plaats van twee.

Scherm: hoge helderheid en fel contrast dankzij OLED

De twee iPhones gebruiken allebei de OLED-schermtechnologie. Dat is goed nieuws, want dat is voor smartphones de beste technologie van dit moment. Het heeft een hoge helderheid, goede kleurweergave en fel contrast. Wel is het ook een duur schermtype. De iPhone 11 Pro heeft een schermformaat van 5,8 inch met een resolutie van 2436x1125 pixels. Opvallend: hij is hiermee kleiner dan de goedkopere iPhone 11, die wél een lagere resolutie heeft. Zijn grote broer heeft een 6,5 inchscherm met een iets hogere resolutie van2688x1242 pixels.

iphone 11 gamen

Hardware: verbeterde specificaties, maar geen reuzestap vooruit

Zoals elk jaar voorziet Apple zijn smartphones van een zelfgemaakte processor, dit jaar de A13. Deze chipsets worden elk jaar wat krachtiger en dat is nu niet anders. Volgens Apple is de A13 de snelste smartphoneprocessor ooit en presteren de nieuwe iPhones daardoor beter dan hun voorgangers. Concrete cijfers gaf Apple nog niet, maar volgens de fabrikant zijn de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max zuiniger met energie dan de iPhone Xs. Ze gaan tot vier en vijf uur langer mee op een lading. Daarnaast ondersteunen de twee iPhones Fast Charge en levert Apple hiervoor een speciale adapter mee. Vorige iPhones konden dit ook. Het opslaggeheugen van de telefoons is opnieuw niet uitbreidbaar, maar je hebt keuze uit 64, 256 en 512 GB opslaggeheugen. Aan ruimte dus geen gebrek.

Camera’s: Apple volgt trend van drie camera’s

iphone 11 pro camera'sSamsung en Huawei hadden ze al: telefoons met drie camera’s. Apple voegt zich nu ook bij dit gezelschap. De iPhone 11 Pro en 11 Pro Max hebben drie 12-megapixelcamera’s aan de achterkant. Een daarvan heeft een ultragroothoeklens, een ander een telelens om optisch in te zoomen. Hiermee zoom je zonder kwaliteitsverlies in, iets dat vorige iPhones ook konden.

Verdere vernieuwingen zitten ‘m vooral in softwarefuncties. Zo is Apple’s redelijk beperkte camera-app uitgebreid met nieuwe functies. Eén daarvan is Deep Fusion. Hiermee schiet de camera meerdere foto’s. Kunstmatige intelligentie analyseert vervolgens deze beelden en voegt de beste delen samen tot het eindresultaat. Hierdoor zouden de resultaten een stuk beter zijn.

De camera aan de voorkant schiet ook foto’s in 12 megapixel. Net als de camera’s aan de achterkant kan deze met 60 frames per seconde in 4K filmen en kun je slowmotionvideo’s opnemen. Of, zoals Apple dat noemt: slofies.

Hoeveel simkaarten passen er in de iPhone 11?

In de iPhone 11 past één fysieke simkaart en beschikt daarnaast over eSIM, een digitale simkaart die in de telefoon zit ingebouwd. Hierdoor kun je gebruikmaken van dual-sim op je iPhone 11. Meerdere aansluitingen tegelijk gebruiken is dus geen probleem!

Dit is de iPhone 11

iphone 11 kleurenNaast de twee Pro-toestellen, brengt Apple ook een ‘gewone’ iPhone 11 uit. Dit is de opvolger van de iPhone Xr van vorig jaar. Deze is iets betaalbaarder (waarover later meer) en dat zie je terug in de hardware van de telefoon. Zo heeft dit toestel een LCD-display van 6,1 inch met een lagere resolutie van 1792x828 pixels. Ook heeft de telefoon aan de achterkant een camera minder. Naast de hoofdcamera heeft de iPhone 11 een groothoeklens. De processor, en daarmee de snelheid, is wél hetzelfde. Daarom is het helemaal niet erg om terug te vallen op de iPhone 11. Hij is een stuk minder duur, maar wel ongeveer even snel. Omdat het scherm een lagere resolutie heeft, is hij ook iets zuiniger.

Wat is het verschil tussen de nieuwe iPhones?

De nieuwe iPhones hebben veel overeenkomsten, maar verschillen zijn er ook. Die zetten we op een rijtje!

iPhone 11 iPhone 11 Pro iPhone 11 Pro Max
Schermformaat en resolutie 6,1 inch 1792x828 pixels 5,8 inch 2436x1125 pixels 6,5 inch 2688x1242 pixels
Schermtechniek LCD OLED OLED
Opslagcapaciteit 64/128/256 GB 64/256/512 GB 64/256/512 GB
Camera Dual 12 megapixel Triple 12 megapixel Triple 12 megapixel
Prijs Vanaf 809 euro Vanaf 1159 euro Vanaf 1259 euro

Wat kosten de nieuwe iPhones en wanneer zijn ze te koop?

Van de drie nieuwe iPhones is de iPhone 11 het minst duur. Dit model kost minimaal 809 euro. De Pro-varianten zijn minimaal 350 euro duurder. Overweeg je een van de nieuwe iPhones te kopen voor je Sim Only abonnement? Dan ben je dus behoorlijk duur uit. Voor veel minder geld heb je smartphones die zich al met de nieuwe iPhones kunnen meten. Kijk maar naar de telefoons uit ons blog over goedkope smartphones. Wil je per se een iPhone als nieuwe telefoon, maar vind je de nieuwe iPhones te duur? Overweeg dan een refurbished iPhone X of een refurbished iPhone 8. Dit zijn gebruikte iPhones die als nieuw zijn, maar dan voor een veel schappelijkere prijs.

Los van de prijs: welke nieuwe iPhone is jouw favoriet?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.