Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

huawei telefoon eerste c300 simyo
Terug naar overzicht
1,525x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Terugblik op de eerste telefoons van… Huawei!

Kunstwerken zijn het, de smartphones van tegenwoordig. Leg je een topper van nu naast een verouderd model van dezelfde fabrikant, dan zie je dat er genoeg is veranderd. In deze serie blikken we terug op de eerste smartphones van de topfabrikanten van dit moment. Wie aan de beurt is in deze eerste aflevering? De allereerste Huawei telefoon en de eerste smartphone van dit merk!

Huawei komt van ver

huawei opmars simyoHet Chinese Huawei is geen traditionele telefoonfabrikant. Het bedrijf bestaat ‘pas’ sinds 1987 en is daarmee een relatief jong bedrijf. Van oorsprong is Huawei een aanlegger van telecommunicatienetwerken. Sinds 2012 is het daarin zelfs de grootste ter wereld. Nog groter dus dan gerenommeerde namen als Nokia, Alcatel en Ericsson.

Huawei stortte zich pas relatief laat in de wereld van smartphones. Ook vandaag de dag is het bedrijf zelfs nog meer een netwerkbedrijf dan een telefoonfabrikant. En dat terwijl Huawei inmiddels écht een van de grote spelers in smartphoneland is. Zo verkocht het merk vorig jaar maar liefst 153 miljoen smartphones wereldwijd. Uit onderzoek van marktonderzoeker Strategy Analytics blijkt dat Huawei in het tweede kwartaal van 2017 een marktaandeel van 10,7 procent heeft. Dit betekent dat toen één op de tien telefoons wereldwijd een Huawei was. Alleen Samsung (22,1 procent) en Apple 11,4 procent) verkochten er meer!

Huawei C300: de eerste Huawei telefoon

huawei c300 simyoDe eerste stapjes richting die enorme hoeveelheid verkochte telefoons neemt Huawei in 2004. Het brengt dan zijn allereerste telefoon uit. Geen smartphone, maar een ouderwetse GSM. De Huawei C300. Een voor die tijd geen opvallende telefoon. Fysieke toetsen om nummers te bellen en te typen, plus daarboven wat navigatieknoppen: dat is wat de Huawei C300 in huis heeft. Bijzondere functies zijn er niet: bellen, sms’en, adressen opslaan, dat is het wel zo’n beetje.

De eerste Android-smartphone van Huawei: de U8220

huawei u8220 simyoHet serieuzere werk van Huawei volgt vijf jaar later. In 2009 presenteert de fabrikant op het Mobile World Congress haar eerste Android-smartphone. Dit is de Huawei U8220, die draait op een van de eerste Android-versies: Android 1.5 Cupcake en hij krijgt al snel een update naar Android 2.1 Eclair. Kosten toentertijd? Zo’n 230 euro. Voor die tijd best betaalbaar voor Android.

Even wat feitjes op een rij: een compact 3,5 inch TFT-scherm met een resolutie van 480x320 pixels. Daarnaast 192 MB werkgeheugen en de mogelijkheid om 16 GB aan opslaggeheugen toe te voegen aan de telefoon. Camera? Heeft de Huawei U8220 gewoon: eentje met 3,15 megapixel. Een selfiecamera? Op dat moment nog iets te hoog gegrepen, maar wel iets waar Huawei zich in de jaren daarop ging onderscheiden. Hoewel de plastic behuizing van de Huawei U8220 een beetje goedkoop aanvoelde, werd de telefoon in reviews van bijvoorbeeld Engadget en CNet toch goed ontvangen. Een goed begin!

Huawei Ascend P1: eerste ‘flagship’ Huawei telefoon

huawei ascend p1 simyoRond 2010 wordt duidelijk dat Apple en Samsung de smartphonegrootmachten worden. Toch legt Huawei in de schaduw van deze giganten de basis voor het toekomstige succes. In 2012 brengt het de Ascend P1 uit, de eerste Huawei telefoon uit de inmiddels bekende P-reeks. Dit is Huawei’s flagship-lijn, te vergelijken met de Galaxy S-lijn van Samsung. Deze Ascend P1 is dus een voorouder van de Huawei P20, de Huawei topper van 2018.

De Ascend P1 is Huawei’s eerste echte toptelefoon. Met specificaties die zich in 2012 met de beste van de markt kunnen meten. Het opvallende is: de telefoon geeft met zijn ontwerp alvast een voorproefje van hoe nieuwere Huawei’s eruitzien. Slank, hoekig en licht. Al werd de Ascend P1 door bijvoorbeeld Tech Radar ook omschreven als een beetje krakkemikkig, door het plastic ontwerp.

huawei u8220 simyoNiettemin pakte de telefoon veel goede reviews, waaronder vier van de vijf sterren bij hetzelfde Tech Radar. Het scherm was met 4,3 inch voor die tijd behoorlijk groot, met een redelijke resolutie van 960x540 pixels. De processor had twee kernen en klokte 1,5 GHz, wat redelijk hoog was voor die tijd. Met 1 GB werkgeheugen kon de telefoon ook snel schakelen tussen apps, al had hij met 4 GB niet bijzonder veel opslaggeheugen. Overigens was dit wel uitbreidbaar.

Extraatjes? De telefoon had Android 4.0 Ice Cream Sandwich en kreeg een update naar Android 4.2 Jelly Bean, dat echt een degelijk besturingssysteem was. Bovendien had de telefoon een schone Android-versie, dus niet de zelfgemaakte Huawei-schil Emotion die op latere modellen kwam te staan en niet altijd even populair is.

Grote voordeel van de Huawei Ascend P1 was de prima 8-megapixelcamera en de selfiecamera van 1,3 megapixel. Reviewers waren het met elkaar eens: goed gedaan!

Huawei in Nederland

huawei sim only nederland simyoIn de periode dat Huawei de Ascend P1 uitbrengt, zet het merk ook in Nederland voet aan wal. Werd er misschien eerst nog een beetje vreemd opgekeken naar dat Chinese merk met die gekke naam en waren consumenten huiverig voor goedkope telefoons uit China, na verloop van tijd steeg het vertrouwen in het merk.

Huawei’s bleken betrouwbaar te zijn. En, voor Nederlanders ook altijd fijn: betaalbaar. Huawei was aanvankelijk een echte prijsvechter die kwaliteit bood. Kortom: de ideale smartphones voor bij goedkope Sim Only abonnementen. Een goede telefoon voor een bodemprijs in combinatie met een betaalbaar Sim Only abonnement met lage maandlasten: dat klonk voor veel mensen als muziek in de oren.

Toch steeg de prijs van Huawei’s steeds meer. Kostten de eerste Huawei toppers een paar honderd euro, nu betaal je voor de Huawei P20 Pro rustig 799 euro. Een prijsvechter, dat is Huawei – in ieder geval qua toptelefoons – dus niet meer. Qua prijs concurreert het nu ook met de iPhone en topmodellen van Samsung.

De beste Huawei telefoon van dit moment

huawei p20 pro simyoOndanks de prijsstijging van zijn toptelefoons is Huawei een grote speler in Nederland. Het merk staat inmiddels voor kwaliteit en innovatie. Zo is de P20 Pro de eerste telefoon met een camera die drie lenzen heeft. Deze zit aan de achterkant van de telefoon en kan extra goed in het donker foto’s maken. In deze Huawei telefoon zit een zelfgemaakte processor die zich met de krachtigste chipsets kan meten. Huawei heeft daarmee echt een krachtpatser afgeleverd die zich met de top van de markt kan meten. Niet alleen qua prestaties, ook qua design: het merk heeft dus een lange weg afgelegd sinds de Ascend P1!

Een andere interessante Huawei telefoon van dit moment is de P10 Lite, die vorig jaar uitkwam. Dit is een van de beste goedkope smartphones. Deze telefoon heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, is snel in gebruik en biedt mooie extra’s. Kortom, het overwegen waard als je een betaalbare smartphone zoekt voor bij je Sim Only abonnement.

Nadat we herinneringen ophaalden aan topfabrikanten van weleer, zoals Nokia en Motorola, weten we nu ook weer een beetje meer van een nieuwe topfabrikant: Huawei. Heb jij een Huawei (gehad)? We zijn benieuwd!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.