.

Terug naar overzicht
49,748x gelezen

Met een druk sociaal leven en daarnaast een studie of een baan is het soms lastig om alle ballen in de lucht te houden. Wij delen in dit blog 5 handige apps voor in het huishouden, zodat je tijd en geld overhoudt voor leuke dingen.

Scoor een klus

Met de app Chorma worden klusjes een stuk leuker, want voor iedere uitgevoerde taak ontvang je punten. Voor grote taken zoals het schoonmaken van de badkamer ontvang je meer punten dan wanneer je de kat eten geeft of het vuilnis buitenzet. Voor gezinnen en studentenhuizen is het handig om een groep aan te maken in de app. Zijn er voldoende punten gescoord? Dan stelt Chorma een leuke groepsactiviteit voor, zoals een gezamenlijk etentje. Hoe meer punten je hebt verdiend, hoe minder je hoeft te betalen. Dit spreek je onderling af. Een vergelijkbare app voor Android is Chore Checklist.

  • Chorma is gratis verkrijgbaar voor iOS
  • Chore Checklist is gratis verkrijgbaar voor Android

Uit de rode cijfers

Aan je spaarplan werken? Met de app Money Manager krijg je jouw uitgavenpatroon weer op een rijtje. Money Manager geeft de mogelijkheid om alles volledig naar wens in te vullen en geeft je een handig overzicht van je financiële situatie. Want zeg nou zelf; de kleur rood is leuk voor een zomers jurkje, maar niet voor de cijfers van je bankrekening.

  • Money Manager is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Nooit meer iets vergeten

Samen de boodschappen bijhouden en nooit meer je afspraken vergeten, met de app Cozi kan dit. Je blijft gemakkelijk op de hoogte van de schema’s en activiteiten van alle gezinsleden. Niet alleen schema’s, maar ook boodschappen en to do-lijsten maak je in deze app. Het handige is dat je de app ook op je computer of tablet kunt gebruiken. Zo weet je op elk device terug te vinden wat de planning voor de dag is en vergeet je nooit meer een afspraak.

Uit eigen tuin

Kun je wel wat hulp gebruiken met je moestuin? Met de app Makkelijke Moestuin houd je makkelijk de groei en verzorging van je groente, fruit en kruiden bij. Het werkt vrij eenvoudig. Je wordt vanaf het begin begeleidt in het bijhouden van je eigen moestuin. Elke dag krijg je een to-do wat is gebaseerd op wat er op dat moment in je bak zit. Jij wordt binnen de kortste keren meester van het tuinieren.

  • Makkelijke Moestuin is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Vraag het oma

Heb je last van fruitvliegjes of wil je weten hoe die grasvlek uit je broek gaat? Vraag je digitale oma om hulp met de app Oma Weet Raad. Zoek in de app eenvoudig op een probleem of blader door de rubrieken om je antwoord te vinden. Met huis- tuin- en keukenmiddeltjes en wat goede adviezen uit grootmoederstijd los je dat huishoudelijke ongemakje zo op. Iedereen kan overigens ‘Oma’ zijn door inbreng van tips vanuit de community.

  • Oma Weet Raad is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Mis je hier nog een app voor in het huishouden? Laat het ons weten en hou vooral ons blog in de gaten voor meer slimme tips en leuke weetjes. Weet jij bijvoorbeeld de echte betekenis van deze emoticons?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.