huishoud apps

4 handige huishoud apps voor een opgeruimd hoofd

Favoriete apps

Met een druk sociaal leven en daarnaast een studie of een baan is het soms lastig om alle ballen in de lucht te houden. Wij delen in dit blog 4 handige huishoud apps, zodat je tijd en geld overhoudt voor leuke dingen.

Scoor een klus

Met de app Chorma worden klusjes een stuk leuker, want voor iedere uitgevoerde taak ontvang je punten. Voor grote taken zoals het schoonmaken van de badkamer ontvang je meer punten dan wanneer je de kat eten geeft of het vuilnis buitenzet. Voor gezinnen en studentenhuizen is het handig om een groep aan te maken in de app. Zijn er voldoende punten gescoord? Dan stelt Chorma een leuke groepsactiviteit voor, zoals een gezamenlijk etentje. Hoe meer punten je hebt verdiend, hoe minder je hoeft te betalen. Dit spreek je onderling af.

  • Chorma is gratis verkrijgbaar voor iOS

Uit de rode cijfers

Aan je spaarplan werken? Met de app Wally krijg je jouw uitgavenpatroon weer op een rijtje. Wally laat niet alleen zien waar je je geld aan uitgeeft. Ook scan je met de app je bonnetjes, berekent de app Wally hoeveel je kunt sparen en geeft het je een handig overzicht van je financiële situatie. Want zeg nou zelf; de kleur rood is leuk voor een zomers jurkje, maar niet voor de cijfers van je bankrekening.

  • Wally is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Uit eigen tuin

Kun je wel wat hulp gebruiken met je moestuin? Met de app Moestuinder hou je makkelijk de groei en verzorging van je groente, fruit en kruiden bij. Het werkt vrij eenvoudig. Maak van je moestuin een virtuele kopie in de app door van iedere plant de datum in te voeren dat er is gezaaid. Je krijgt gelijk te zien wanneer het oogsttijd is. Ook ontvang je notificaties als het tijd is om een gewas te zaaien en lees je alles over de planten in je tuin.

  • Moestuinder is gratis verkrijgbaar voor iOS

Vraag het oma

Heb je last van fruitvliegjes of wil je weten hoe die grasvlek uit je broek gaat? Vraag je digitale oma om hulp met de app Oma Weet Raad. Zoek in de app eenvoudig op een probleem of blader door de rubrieken om je antwoord te vinden. Met huis- tuin- en keukenmiddeltjes en wat goede adviezen uit grootmoederstijd los je dat huishoudelijke ongemakje zo op. Iedereen kan overigens ‘Oma’ zijn door inbreng van tips vanuit de community.

  • Oma Weet Raad is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

 Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Met deze 4 huishoud apps krijg je alles weer op orde deze herfst. Mis je hier nog een app? Laat het ons weten!