.

tuinieren apps
Terug naar overzicht
44,703x gelezen

Een huis en tuin vol met vrolijke planten zorgt voor een fijn thuis en een warm welkom. Wil je groene(re) vingers? Dan zijn er allerlei apps die je helpen met tuinieren. Of je in contact brengen met andere tuiniers. Wij hebben de leukste 5 voor je op een rij gezet.

Groei en bloei

Altijd al een moestuin met je eigen groenten willen hebben, maar geen idee waar te beginnen? Dan helpt de app Gardroid je een handje. In deze app vind je alle informatie die je moet weten over het zaaien van planten. Van de gewenste temperatuur om te zaaien tot handige tips voor de verzorging van je groenten. Wanneer je een plant zaait, krijg je de volledige groeiperiode tot oogsttijd te zien. Zo weet je precies wanneer je groenten rijp zijn. De app geeft per plant aan wat de meest geschikte plek is om te zaaien. Ben je dus opzoek naar een schaduwplant of juist één die in een zonnige tuin past, dan kun je dat via deze app vinden.

  • Gardroid is gratis verkrijgbaar op Android

 Je planten opfleuren

Gaat zelfs een cactus bij jou dood? Dan kan jouw plantverzorging nog wel wat hulp gebruiken. Met Happy Plant vergeet je nooit meer je planten water te geven – je kunt ze zelfs een naam geven. Je geeft per plant aan om hoeveel dagen het water krijgt. Als je het vergeet, komt je plant in de rode zone terecht en dat wil je natuurlijk niet. Daarnaast kan je elke dag een foto maken. De app maakt vervolgens een video van de reeks foto’s. Leuk om later het groeiproces van jouw plant terug te zien.

  • Happy Plant is voor 3 planten gratis verkrijgbaar op iOS. Voor 1,09 euro voeg je onbeperkt planten toe

Het is nog nooit zo makkelijk geweest

In de app Makkelijke Moestuin krijg je allerlei tips om op de beste manier te tuinieren. De app begeleidt je vanaf het begin. Je kiest voor de juiste zaden en verzorgt samen je planten en groenten. De app wijkt geen moment van jouw zijde. Elke dag krijg je een simpele to-do, afhankelijk van wat jij in de bak hebt geplant en welke tijd van het jaar het is. Zelfs voor het water geven en het checken naar rupsen in het vlinderseizoen krijg je een melding. Wat kan er nu nog misgaan?

  • Makkelijke Moestuin is gratis verkrijgbaar op iOS en Android

Inspireer en laat je inspireren

Ben je trots op al de flora die je hebt geplant en wil je dit graag met anderen delen? Dan kan dat via YourGarden. Deze app is bedoeld als sociaal netwerk tussen verschillende tuiniers. Het is een platform waarbij je elkaars foto’s liket en een reactie achterlaat. In deze app vind je verder ook geen uitleg, maar is het vooral de bedoeling dat je jouw mooiste creaties deelt met de rest.

  • YourGarden is gratis verkrijgbaar op iOS

Nét even anders

De app Maan en Tuin maakt gebruik van een andere manier van tuinieren, namelijk biodynamisch tuinieren. De bodem bij dit soort landbouw is een levend organisme dat gevoed moet worden. Het is de basis en wordt versterkt door dierlijke mest en compost. Alle informatie in deze app is gebaseerd op de stand van de maan en de andere planeten. Maan en Tuin vertelt je precies wat je wanneer kunt doen met je planten op basis van de maan. Ben je geïnteresseerd in biodynamische landbouw, dan is deze app een handig hulpmiddel om het onder de knie te krijgen.

  • Maan en Tuin is gratis verkrijgbaar op iOS en Android

Welke apps vind jij het prettigst om te gebruiken tijdens het tuinieren?

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.