.

Filmen met je smartphone
Terug naar overzicht
51,792x gelezen

Misschien heb je onze eerste video vol videotips voor je smartphone bekeken en heb je de smaak te pakken: jij wil filmen als een professional! Dat komt goed uit, want video-expert Grietje heeft nóg een korte video vol tips gemaakt, om te filmen als een professional. Dit keer duikt ze iets dieper in de wereld van video en deelt ze haar beste insider-tips met ons.

                    

Maak kennis met Grietje Evenwel: deze video-duizendpoot presenteert, vlogt, geeft video coaching en maakt, uiteraard, haar eigen video’s. Grietje deelt graag haar kennis met andere enthousiaste filmers, en daarom verzamelde ze vier tips voor ons om te filmen als een professional. Je kunt haar tips in de korte video hierboven bekijken, én we hebben ze hieronder voor je uitgeschreven.

Tip 1: Verander eens van camerapositie

Het is vrij verleidelijk om alles vanaf ooghoogte te filmen. Maar als je naar je favoriete film op televisie kijkt, wordt er ook altijd vanuit allerlei hoeken gefilmd, toch? Door te spelen met verschillende cameraposities, wordt je filmpje spannender. Vandaar ook Grietje’s eerste tip: ga door je knieën of film juist van bovenaf.

Tip 2: Zorg voor gevarieerde shots

Kijk eens met de ogen van een filmmaker naar televisieprogramma’s en films: je ziet altijd een mix van ‘wijde’ shots (waarin het onderwerp klein is en er veel omgeving te zien is), medium shots (iets dichterbij) en close-ups (shots van heel dichtbij). Pas dit ook toe tijdens het filmen met je smartphone en film telkens vanaf verschillende afstanden.

Tip 3: Film niet alles in één shot

Probeer verschillende losse shots te maken tijdens het filmen, in plaats van één lange video. Zo kun je achteraf je video veel sneller monteren.

Tip 4: Slow… motion…

Als je telefoon is uitgerust met deze functie, maak dan ook een paar mooie slow motion shots. Een slow motion shot maakt je filmpje helemaal af!

Tip 5: Tijd om te monteren

Maak van je video een écht mooie herinnering en monteer je video in een handige app, zoals KineMaster (voor Android en Apple). Hier komen ook de gevarieerde shots van pas (zie tip 2), want nu kun je makkelijk kiezen wat je wel en niet wil gebruiken. Wil je nog meer tips over het bewerken van video’s? Klik dan hier.

Wil je ook tips over het maken van steengoede foto’s met je smartphone?

Je ziet een mooi detail in de natuur, of je wil graag een close-up maken van je kookkunsten; maar hoe breng je dit zo goed mogelijk in beeld? In deze video deelt smartphone-fotograaf Joost zijn tips voor macrofotografie. Zet ‘m op!

En mocht je de eerste video van Grietje gemist hebben, bekijk ‘m dan snel, want daarin vertelt ze je de basics als het gaat om een goede video maken met je smartphone.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.