Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Fairphone Simyo
Terug naar overzicht
7,124x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Fairphone, de modulaire, duurzame en eerlijke Sim Only smartphone

Heb jij er genoeg van dat je smartphone na twee jaar aan vervanging toe is? Een modulaire smartphone lijkt de oplossing te zijn. En laat nou nét een Nederlands bedrijf hier pionier in zijn: Fairphone! De smartphones van dit bedrijf gaan langer mee en zijn zo ideaal voor Sim Only. Ook zijn de telefoons eerlijker geproduceerd. Tijd om de wereld van modulaire smartphones en eerlijke productie in te duiken.

De korte levensduur van smartphones

Fairphone korte levensduur smartphones SimyoKijk je naar andere apparaten die je dagelijks gebruikt, dan gaan deze best lang mee. Een tv hebben veel mensen meestal wel langer dan vijf jaar, net als veel laptops en tablets. Terwijl een smartphone doorgaans toch écht na twee tot drie jaar wordt vervangen.

Deze oude telefoon verdwijnt dan in de onderste la van het bureau of wordt ‘gewoon’ weggegooid. Zonde! Op een onderdeel hier en daar na werkt zo’n telefoon vaak nog prima. Vervang je de haperende onderdelen, dan heb je weer een prima werkende smartphone. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Daar is nu wat op gevonden met de komst van modulaire smartphones.

Wat is een modulaire smartphone?

Fairphone wat is modulaire smartphone SimyoEen modulaire smartphone is een smartphone waarvan je zelf de onderdelen kunt vervangen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het scherm, de batterij, het cameraatje en de microfoon waarmee je belt. Is een onderdeeltje aan vervanging toe? Met een modulaire smartphone hoef je de telefoon dan niet weg te gooien of naar een reparateur te gaan. Je kunt het zelf vervangen! In theorie kun je met een modulaire smartphone ook zelf je telefoon ‘upgraden’, zoals je dat ook met computers kunt doen, door bijvoorbeeld werkgeheugen toe te voegen. Dit zou met een paar onderdelen mogelijk moeten zijn.

Scherm: tijd voor een hogere resolutie

Fairphone scherm telefoon SimyoMet modulaire smartphones is het de bedoeling dat je ‘m ook kunt vervangen als je hem wil verbeteren, dus niet alleen als hij stuk is. Je kunt dan een scherm kopen met een hogere schermresolutie, of een scherm waarvan jij weet dat de helderheid hoger kan dan bij je huidige display. Je oude display kun je daarna doorverkopen of inwisselen bij de modulaire smartphone-winkel.

Camera: makkelijk meer megapixels toevoegen

Fairphone modulaire camera SimyoSmartphones krijgen steeds betere camera’s die in steeds meer megapixel foto’s maken. Een camera uit 2016 is tegenwoordig ‘antiek’. Met een modulaire smartphone kun je de oude camera vervangen voor een betere. Je oude modulaire camera kun je bijvoorbeeld op Marktplaats verkopen: wie weet voldoet het nog wel aan de eisen van iemand anders!

Batterij: voor wanneer hij het wél een dag moet volhouden

Fairphone batterijduur verbeteren SimyoBij het samenstellen van een modulaire smartphone kun je ook zelf de grote van de batterij bepalen. Waarom zou je een duurdere batterij met meer inhoud uitzoeken als je denkt genoeg te hebben aan een kleinere, goedkopere batterij? Dat is een voordeel van een modulaire smartphone. Net als dat je de batterij kunt vervangen voor een betere als de oude te snel leeg is.

In de praktijk zijn er alleen nog niet veel modulaire smartphones en zijn onderdelen niet breed beschikbaar. Maar er is één uitzondering: het Nederlandse Fairphone!

Fairphone, een eerlijke en ideale smartphone voor Sim Only

Fairphone ideale Sim Only telefoon SimyoFairphone is een Nederlandse telefoonfabrikant die is opgericht in 2013 en zich sindsdien sterk maakt voor de productie van eerlijke telefoons. En om erachter te komen wat het daarmee precies bedoelt, brachten we een bezoekje aan hun kantoor in Amsterdam.

“Wij willen ook het verhaal achter de telefoon delen”, vertelt Daria Koreniushkina van Fairphone. “Waar komt je telefoon vandaan? Hoeveel mensen hebben eraan gewerkt? Wist je bijvoorbeeld dat er wel veertig verschillende mineralen (delfstoffen) in een telefoon gaan? Er moet een hoop gebeuren voordat een smartphone in jouw handen belandt. Des te beter voor het milieu is het om langer met je telefoon te doen dan anderhalf tot twee jaar.”

Voor het huidige model van de fabrikant, de Fairphone 2, is momenteel een wachtlijst. Je kunt je hiervoor aanmelden via de Fairphone website. Heb je deze telefoon, dan kun je in de webwinkel van Fairphone een heleboel onderdelen los bestellen. Ideaal als het scherm bijvoorbeeld stuk is, of de knopjes van het volume niet meer werken zoals het hoort. Hiermee kun je langer met je telefoon doen dan ooit: ideaal voor Sim Only. Daarnaast draag je dus écht bij aan een betere wereld, want Fairphone gebruikt – zo veel mogelijk - eerlijk verkregen materialen.

Inmiddels is de Fairphone 2 ruim 2,5 jaar oud. De specificaties kun je vergelijken met toptelefoons van diezelfde periode. Voor huidige maatstaven is de Fairphone 2 een middenmoter. De topman van Fairphone, Bas van Abel, liet in mei 2017 weten dat de Fairphone 3 eind 2018 uitkomt.

De eerlijke smartphone

Fairphone eerlijke smartphone SimyoDe mineralen die Fairphone noemt zijn een groot deel van het probleem als het om ‘eerlijk’ produceren van telefoons gaat. Deze delfstoffen komen uit mijnen en die bevinden zich vooral in conflictgebieden als Congo. Sommige mijnen worden bewaakt door gewapende legers. Door hier mineralen af te nemen ‘sponsort’ de elektronica-industrie min of meer deze conflicten.

“Dit probleem is met name relevant voor de vier belangrijkste mineralen in een telefoon, wij noemen ze ook wel de ‘conflictmineralen’: tantaal, tin, wolfraam en goud”, aldus Koreniushkina. “We zijn er nu in geslaagd om drie van deze mineralen uit meer verantwoordelijke, conflictvrije mijnen in Congo te halen. Ook zijn we nu heel dicht bij de integratie van conflictvrij wolfraam uit Rwanda.” Veel andere smartphones gebruiken nog wél mineralen die afkomstig zijn van mijnen uit conflictgebieden.

Modulaire wereld?

Fairphone modulaire wereld SimyoMondjesmaat komen er steeds meer modulaire smartphones uit, al zijn ze nog wel op een hand te tellen. Fairphone heeft twee modulaire telefoons en LG probeerde het in 2016 ook met de LG G5. Dat werd geen succes: de telefoon verkocht slecht en was volgens reviewers een beetje breekbaar. Motorola bracht in een paar landen Moto Maker uit, een site waarbij je onderdelen voor je telefoon kon bestellen. Dit had echter meer als doel om je telefoon te ‘pimpen’.

Een ander mooi Nederlands initiatief, Phonebloks, lijkt een stille dood te zijn gestorven. Dit initiatief ging uit van een telefoon waarbij écht elk onderdeel vervangen kon worden. Dus ook onderdelen als de processor, die het brein van een telefoon vormen. Het geheel zou met magneten en kliksystemen werken. Project Ara van Google werkt volgens hetzelfde principe, maar het bleek dat prototypes regelmatig uit elkaar vielen. Tot een eindproduct is het zowel met Phonebloks als Project Ara nooit gekomen.

Daarmee is Fairphone nog altijd de enige die succesvol een – deels – modulaire smartphone uitbracht. Een mooi initiatief om in het nieuwe jaar te ondersteunen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.