Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

refurbished telefoons geschikt
Terug naar overzicht
18,177x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen | Telefoons & Tech |

Onstuitbare opmars refurbished telefoons: geschikt voor jou?

De verkoop van refurbished telefoons schiet door het plafond. Niet zo vreemd, want de gereviseerde toestellen zijn goedkoop, duurzaam én zo goed als nieuw. Maar hoe goedkoop is refurbishment nu echt? Welke modellen zijn er voorhanden? En hoe lang gaat zo’n opgelapt toestel mee? Plus: dit zijn de voor- en nadelen van een refurbished smartphone.

Refurbishment: een opfriscursusje

‘Refurbish’ is Engels voor opknappen. Kies jij voor een refurbished telefoon bij je Sim Only abonnement? Dan krijg je een gebruikt toestel dat opnieuw in de verkoop gaat. Nadat de vorige eigenaar ‘m heeft ingeleverd, wordt hij gereset en getest. Eventueel worden de kapotte of beschadigde onderdelen vervangen. Hoe dat precies in z’n werk gaat, lees je in ons artikel ‘Refurbished telefoon: eerstehands kwaliteit voor tweedehands prijs?

Onstuitbare opmars

youtube instellingen dataverbruik sim only simyoHet aantal refurbished smartphones dat wordt verkocht stijgt explosief. Wereldwijd zijn er al 140 miljoen gereviseerde toestellen in omloop, dat is 13 procent meer dan een jaar geleden. Uit cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper blijkt dat begin 2016 nog 100.000 Nederlanders een refurbished (of tweedehands) toestel hadden dat is gekocht bij een winkel of telecomprovider. Inmiddels zijn dat er al 300.000!

Fabrikanten pikken graag een graantje mee

Fabrikanten pikken hier graag een graantje van mee. Zo gaat Samsung minder middenklassers ontwikkelen en biedt het in plaats daarvan zelf refurbished topklassers aan. Ook Apple verkoopt tegenwoordig gereviseerde iPhones en andere producten.

Is een refurbished smartphone iets voor jou? Vind het uit in onderstaande infographic. Wil je weten hoe lang een refurbished telefoon meegaat en welke toestellen er allemaal worden refurbished? Vergeet dan vooral niet om door te scrollen.

Prijsvraag: wat kost dat?

Refurbished is logischerwijs goedkoper dan nieuw. Maar hoeveel goedkoper? Dat is een verhaal vol mitsen en maren. Is het toestel nieuwer, intensiever gereviseerd en in betere staat? Dan is de prijs hoger en de besparing ten opzichte van een nieuw toestel lager. Ook geldt dat gereviseerde iPhones duurder zijn dan Android-toestellen, onder andere omdat ze langduriger software-updates ontvangen.

Verwacht overigens niet dat je honderden euro’s bespaart. Uit een onderzoek van de Consumentenbond bleek dat de 18 bestelde iPhone 6s-toestellen gemiddeld 17 procent goedkoper waren, wat zo’n 70 euro scheelt. De prijsverschillen tussen aanbieders zijn echter groot, dus vergelijken loont!

Hoe lang gaat een refurbished telefoon mee?bespaar data my data manager sim only simyo

Dat is afhankelijk van een paar factoren. Een algemene regel is: hoe ouder het model, hoe sneller je ‘m moet afschrijven. Verder is de staat belangrijk. Als het goed is zijn alle beschadigde en kapotte onderdelen vervangen. Maar het zou kunnen dat de beschadiging of het defect niet is opgemerkt, of kort na de aankoop optreedt. Bovendien worden vervangende onderdelen soms uit andere gebruikte telefoons gehaald, terwijl de nieuwe onderdelen die worden geplaatst van een B-merk kunnen zijn.

Tip: staar je niet blind op kwalificaties van winkels zoals ‘zo goed als nieuw’ of ‘zichtbaar gebruikt’. Dat gaat vooral over zichtbare onderdelen zoals de behuizing, het scherm en (eventueel) de accu. Het zegt weinig over de staat van onderdelen binnenin, zoals het moederbord en de camera.

Tot zes jaar gebruiken

Volgens de Consumentenbond doen Nederlanders gemiddeld 2,5 jaar met hun smartphone, maar zou dat veel langer kunnen zijn. Refurbished-aanbieders stellen dat toestellen die iedere twee jaar worden nagekeken, schoongemaakt en eventueel opgeknapt, tot wel zes jaar na de lancering van het model kunnen worden gebruikt.

Welke toestellen worden refurbished?

telefoon beveiligen apps extra goed beveiligen simyoEen rondgang langs aanbieders als Renewd, 4Launch, Centralpoint, Forza en Coolmix leert dat het leeuwendeel van de refurbishment-markt bestaat uit iPhones en Samsung Galaxy-toestellen. Waarbij Apple Samsung ruimschoots overtroeft. Een enkele aanbieder zoals Smart2have biedt ook gereviseerde telefoons van bijvoorbeeld Huawei, Sony en HTC aan.

De hardware van iPhones is erg bestendig en de toestellen ontvangen bijzonder lang updates van het besturingssysteem iOS. Zelfs een iPhone 5s uit 2013 kan worden geüpdatet naar de nieuwste versie iOS 12 (maar nóg oudere iPhones niet meer). Android-telefoons van bijvoorbeeld Samsung ontvangen ‘hardnekkig’ weinig software-updates, oordeelt de Consumentenbond. Het maximum voor nieuwe Android-updates ligt vaak op twee jaar, voor beveiligingsupdates is dit vaak wat langer. Een voordeel van Samsung is dan weer dat vervangende onderdelen veel makkelijker zijn te krijgen.

Koopje van de eeuw of miskoop?

Hoe zorg je dat die refurbished telefoon voor je Sim Only abonnement het koopje en niet de miskoop van de eeuw wordt? Goedkoop, duurzaam én een zo goed als nieuw toestel: op papier klinkt refurbishment als puur goud.

De praktijk is weerbarstiger. Zo bleek uit de test van de Consumentenbond dat de batterij doorgaans niet meer de oorspronkelijke capaciteit heeft. En bij een enkel toestel zat bijvoorbeeld het scherm niet goed vast of was de camera niet meer 100 procent scherp. Kleine maar vervelende dingen dus.

Geruststelling: gaat er op een gegeven moment iets kapot? De meeste aanbieders geven twee jaar garantie op refurbished toestellen. En een enkele aanbieder zelfs drie jaar. Je bent je toestel dan wel eventjes kwijt voor reparatie.

Tip: budget smartphone

Neem jij liever geen risico, vind je duurzaamheid niet zo belangrijk en wil je toch besparen? Lees dan eens ons artikel ‘De vijf beste goedkope smartphones uitgelicht’ en vind uit of een budget smartphone iets is voor jou.

Hoe denk jij over refurbishment? Waarom zou je het wel of niet doen?

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.