.

Terug naar overzicht
10,694x gelezen

Zoek je een hoesje voor je telefoon? Slim! Op die manier kan hij beter tegen een stootje en bescherm je ‘m tegen omstandigheden van buitenaf. Zo gaat ‘ie dus langer mee voor je Sim Only abonnement. Tip: overweeg een duurzaam telefoonhoesje dat niet van plastic is. Dat is beter voor het milieu én het ziet er opvallend uit. Tijd voor tips!

Wat maakt een telefoonhoesje duurzaam?

Een telefoonhoesje is duurzaam als er geen fossiele grondstoffen voor zijn gebruikt en het biologisch afbreekbaar is. Veel hoesjes zijn gemaakt van plastic en voor vrijwel al het plastic is olie één van de grondstoffen. Biologisch afbreekbaar betekent dat een hoesje makkelijk door de natuur af te breken is en makkelijk te recyclen is. Afbreekbaar of niet: een goed duurzaam telefoonhoesje is net zo sterk als een gewone.

Een telefoonhoesje is natuurlijk helemáál duurzaam als je ‘m ook voor je volgende telefoon kunt gebruiken. Hoef je daarvoor niet speciaal een nieuw hoesje te kopen. Dat scheelt centen en is nog beter voor het milieu ook!

Goede duurzame telefoonhoesjes

Genoeg redenen om voor een duurzaam telefoonhoesje te gaan, maar welke zijn er eigenlijk? Een paar van de beste staan hieronder.

Pela Case: duurzaam telefoonhoesje gemaakt van vlas

duurzaam telefoonhoesje pela case vlasDe Pela Case is een perfect voorbeeld van een écht duurzaam telefoonhoesje. Hij past op meerdere generaties iPhones en Samsungs. Zo kun je een iPhone 7-hoesje bijvoorbeeld ook voor de iPhone 8 gebruiken (dikke tip: Simyo verkoopt refurbished iPhone 8). De Pela Case-hoesjes zijn gemaakt van vlas, een landbouwgewas dat de natuur - eenmaal opgebruikt - makkelijk afbreekt. Vergis je niet: de van vlas gemaakte Pela Case is ijzersterk. Dit duurzame telefoonhoesje kost ongeveer 40 euro.

Tech21: duurzame telefoonhoesjes voor Samsung-telefoons

duurzaam telefoonhoesje tech21 plantaardigTech21 maakt ook duurzame telefoonhoesjes. Deze zijn ‘plant based’, wat wil zeggen dat ze zijn gemaakt van alleen plantaardige producten. Voor het maken van de hoesjes gebruikt Tech21 dus geen fossiele grondstoffen of dierlijke producten. Goed nieuws: voor veel verschillende telefoons zijn Tech21-hoesjes beschikbaar, al gaat het vooral om de dure toptelefoons. Toch zijn er ook voor betaalbaardere modellen als de Samsung Galaxy A51 en de Huawei P30 Lite duurzame telefoonhoesjes van Tech21. Deze kosten ongeveer 40 euro.

Gear4: gemaakt van gerecycled materiaal

duurzaam telefoonhoesje gear4 gerecycled afvalSupersterk en gemaakt van gerecyclede waterflesjes. Dat zijn de Oxford Eco-hoesjes van Gear4. Door afvalmateriaal te gebruiken kunnen plastic cases dus tóch duurzaam zijn. Zo wordt de plastic afvalberg ook weer wat kleiner. Een nadeel? Die is er ook. Dit hoesje is voorlopig alleen beschikbaar voor de Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra. Hij kost ongeveer 50 euro.

Reveal: duurzame telefoonhoesjes van bamboe

duurzaam telefoonhoesje reveal bamboeEen telefoonhoesje moet sterk zijn. Waar ‘ie van gemaakt is, dat maakt dan eigenlijk niet zoveel uit. Daarom zijn de hoesjes van Reveal ook zo goed. Deze zijn gemaakt van misschien wel een van de sterkste plantaardige materialen: bamboe! Jouw iPhone of iPad (helaas maakt Reveal niet voor andere merken hoesjes) is hierdoor goed beschermd. Extra goed nieuws is dat Reveal voor elk verkocht hoesje een boom plant. Nu denk je misschien: is het niet erg dat bamboe wordt gekapt voor het maken van hoesjes? Nee. Geen boom die sneller groeit dan bamboe. Bovendien heeft het nauwelijks water nodig en worden er geen chemicaliën gebruikt om snel te groeien. De hoesjes kosten tussen de 25 en 50 euro.

Skate4create: gemaakt van gerecyclede skateboards

duurzaam telefoonhoesje skate4create gerecyclede skateboardenSkate4create is een maker van duurzame telefoonhoesjes met een wel heel bijzonder verhaal. De hoesjes van deze fabrikant zijn namelijk gemaakt van skateboards! Je kunt deze duurzame skateboardhoesjes voor je telefoon kopen via Etsy. Ze kosten ongeveer 30 à 35 euro en worden gratis verstuurd vanuit Vilnius (Litouwen), waar Skate4create zijn hoesjes maakt. Het aanbod beperkt zich tot toptelefoons van Samsung en de iPhone.

Nadeel van duurzame telefoonhoesjes

duurzame telefoonhoesjes nadelenEr zijn steeds meer duurzame telefoonhoesjes. Gemaakt van plantvriendelijke materialen of van gerecycled materiaal. Helaas is het aanbod van duurzame hoesjes nog niet zo groot als dat van gewone hoesjes. Het aanbod beperkt zich vaak tot dure telefoons en ze zijn meestal alleen online te koop. Je kunt ze vooraf dus niet altijd goed bekijken. Toch is de trend gezet: fabrikanten laten zien dat het mogelijk is om goede, duurzame telefoonhoesjes voor een scherpe prijs te maken. Dan is het een kwestie van tijd voordat er ook voor goedkope smartphones duurzame telefoonhoesjes komen.

Wordt jouw nieuwe telefoonhoesje ook duurzaam?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.