Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
1,918x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid | Slimme gadgets | Slimme tips |

Duurzaam telefoonhoesje kopen: waar moet je op letten?

Zoek je een hoesje voor je telefoon? Slim! Op die manier kan hij beter tegen een stootje en bescherm je ‘m tegen omstandigheden van buitenaf. Zo gaat ‘ie dus langer mee voor je Sim Only abonnement. Tip: overweeg een duurzaam telefoonhoesje dat niet van plastic is. Dat is beter voor het milieu én het ziet er opvallend uit. Tijd voor tips!

Wat maakt een telefoonhoesje duurzaam?

Een telefoonhoesje is duurzaam als er geen fossiele grondstoffen voor zijn gebruikt en het biologisch afbreekbaar is. Veel hoesjes zijn gemaakt van plastic en voor vrijwel al het plastic is olie één van de grondstoffen. Biologisch afbreekbaar betekent dat een hoesje makkelijk door de natuur af te breken is en makkelijk te recyclen is. Afbreekbaar of niet: een goed duurzaam telefoonhoesje is net zo sterk als een gewone.

Een telefoonhoesje is natuurlijk helemáál duurzaam als je ‘m ook voor je volgende telefoon kunt gebruiken. Hoef je daarvoor niet speciaal een nieuw hoesje te kopen. Dat scheelt centen en is nog beter voor het milieu ook!

Goede duurzame telefoonhoesjes

Genoeg redenen om voor een duurzaam telefoonhoesje te gaan, maar welke zijn er eigenlijk? Een paar van de beste staan hieronder.

Pela Case: duurzaam telefoonhoesje gemaakt van vlas

duurzaam telefoonhoesje pela case vlasDe Pela Case is een perfect voorbeeld van een écht duurzaam telefoonhoesje. Hij past op meerdere generaties iPhones en Samsungs. Zo kun je een iPhone 7-hoesje bijvoorbeeld ook voor de iPhone 8 gebruiken. De Pela Case-hoesjes zijn gemaakt van vlas, een landbouwgewas dat de natuur - eenmaal opgebruikt - makkelijk afbreekt. Vergis je niet: de van vlas gemaakte Pela Case is ijzersterk. Dit duurzame telefoonhoesje kost ongeveer 40 euro.

Tech21: duurzame telefoonhoesjes voor Samsung-telefoons

duurzaam telefoonhoesje tech21 plantaardigTech21 maakt ook duurzame telefoonhoesjes. Deze zijn ‘plant based’, wat wil zeggen dat ze zijn gemaakt van alleen plantaardige producten. Voor het maken van de hoesjes gebruikt Tech21 dus geen fossiele grondstoffen of dierlijke producten. Goed nieuws: voor veel verschillende telefoons zijn Tech21-hoesjes beschikbaar, al gaat het vooral om de dure toptelefoons. Toch zijn er ook voor betaalbaardere modellen als de Samsung Galaxy A51 en de Huawei P30 Lite duurzame telefoonhoesjes van Tech21. Deze kosten ongeveer 40 euro.

Gear4: gemaakt van gerecycled materiaal

duurzaam telefoonhoesje gear4 gerecycled afvalSupersterk en gemaakt van gerecyclede waterflesjes. Dat zijn de Oxford Eco-hoesjes van Gear4. Door afvalmateriaal te gebruiken kunnen plastic cases dus tóch duurzaam zijn. Zo wordt de plastic afvalberg ook weer wat kleiner. Een nadeel? Die is er ook. Dit hoesje is voorlopig alleen beschikbaar voor de Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra. Hij kost ongeveer 50 euro.

Reveal: duurzame telefoonhoesjes van bamboe

duurzaam telefoonhoesje reveal bamboeEen telefoonhoesje moet sterk zijn. Waar ‘ie van gemaakt is, dat maakt dan eigenlijk niet zoveel uit. Daarom zijn de hoesjes van Reveal ook zo goed. Deze zijn gemaakt van misschien wel een van de sterkste plantaardige materialen: bamboe! Jouw iPhone of iPad (helaas maakt Reveal niet voor andere merken hoesjes) is hierdoor goed beschermd. Extra goed nieuws is dat Reveal voor elk verkocht hoesje een boom plant. Nu denk je misschien: is het niet erg dat bamboe wordt gekapt voor het maken van hoesjes? Nee. Geen boom die sneller groeit dan bamboe. Bovendien heeft het nauwelijks water nodig en worden er geen chemicaliën gebruikt om snel te groeien. De hoesjes kosten tussen de 25 en 50 euro.

Skate4create: gemaakt van gerecyclede skateboards

duurzaam telefoonhoesje skate4create gerecyclede skateboardenSkate4create is een maker van duurzame telefoonhoesjes met een wel heel bijzonder verhaal. De hoesjes van deze fabrikant zijn namelijk gemaakt van skateboards! Je kunt deze duurzame skateboardhoesjes voor je telefoon kopen via Etsy. Ze kosten ongeveer 30 à 35 euro en worden gratis verstuurd vanuit Vilnius (Litouwen), waar Skate4create zijn hoesjes maakt. Het aanbod beperkt zich tot toptelefoons van Samsung en de iPhone.

Nadeel van duurzame telefoonhoesjes

duurzame telefoonhoesjes nadelenEr zijn steeds meer duurzame telefoonhoesjes. Gemaakt van plantvriendelijke materialen of van gerecycled materiaal. Helaas is het aanbod van duurzame hoesjes nog niet zo groot als dat van gewone hoesjes. Het aanbod beperkt zich vaak tot dure telefoons en ze zijn meestal alleen online te koop. Je kunt ze vooraf dus niet altijd goed bekijken. Toch is de trend gezet: fabrikanten laten zien dat het mogelijk is om goede, duurzame telefoonhoesjes voor een scherpe prijs te maken. Dan is het een kwestie van tijd voordat er ook voor goedkope smartphones duurzame telefoonhoesjes komen.

Wordt jouw nieuwe telefoonhoesje ook duurzaam?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.