Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
63,754x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

De wondere wereld van WhatsApp

Het is niet nodig om WhatsApp te introduceren. De berichtendienst heeft in Nederland bijna 10 miljoen actieve gebruikers. Dat is meer dan Facebook. En om die gebruikers tevreden te houden werkt WhatsApp continu aan de ontwikkeling van de app. De laatste tijd zijn er veel leuke en handige updates doorgevoerd, die we graag even aan je uitleggen.

Wat dacht je van het versturen van GIF-jes en videobellen? Wij lichten de leukste nieuwste functies voor je uit. Zorg dat je Whatsapp geüpdatet is voordat je aan de slag gaat.

Tekenen op je foto’s en video’s

Bij Snapchat was deze functie al bekend. Met deze app verstuur je foto’s en video’s naar je vrienden. Sinds kort kun je tekenen op je WhatsApp-foto’s en emoji’s en teksten plakken. Hoe dat precies werkt? Simpel. Vanuit WhatsApp maak je een foto of video en rechtsboven verschijnen de bewerkingsopties. Voeg een hartje toe aan de foto van je huisdier of maak een foto van de schappen in de supermarkt en omcirkel de boodschappen die je nodig hebt. Met deze nieuwe functie heb je de wereld in handen.

Wereld in je handen

Zeg het met een GIF-je

Soms schieten zelfs woorden én foto’s te kort. Een foto zegt misschien wel meer dan duizend woorden, maar een GIF-je zegt nog net iets meer. Een GIF-je bestaat uit een paar afbeeldingen die kort na elkaar worden afgespeeld. Een GIF-je speelt oneindig af waardoor er een filmpje ontstaat. Doordat een GIF-je uit een paar afbeeldingen (of foto’s) bestaat, neemt het weinig tijd en ruimt in beslag. Je kunt bestaande GIF-jes zoeken en je kunt ze zelf maken. Hoe dat werkt, hangt er van af of je een iPhone hebt of een Android toestel. Op iPhones werkt het als volgt. Zoeken doe je door in een Whatsapp-gesprek op de camera te klikken, vervolgens het landschapsicoontje links onderin en tot slot  het GIF-icoontje links onderin. Wat dacht je van een GIF-je van een scène uit je favoriete film? Met een Android toestel verstuur je een GIF-je door het plusje linksonderin te klikken, vervolgens Foto’s & Bibliotheek en en vervolgens op GIF links onderin. Android-gebruikers kunnen GIF-jes ontvangen, versturen en bekijken maar nog niet maken. iPhone-gebruikers kunnen wél GIF-jes maken. Een GIF-je maak je door je camera in WhatsApp te openen, een korte video op te nemen en tot slot op het GIF-icoontje rechtsboven in te klikken. Als je ‘m eenmaal hebt ontdekt, ben je uren zoet! De GIF-jes die je met je iPhone maakt worden niet opgeslagen.

Elkaar horen én zien met videobellen

Bellen via Whatsapp was al een uitkomst. Vooral op plekken met wifi. Nu gaat Whatsapp nog een stapje verder met videobellen. Trakteer het thuisfront op een rondleiding door je vakantieoord of laat verhinderde pechvogels meegenieten van een bruiloft. Videobellen doe je door de naam in de contactenlijst van WhatsApp aan te klikken en vervolgens op het camera-icoontje. Help, ben ik nu al aan het bellen? Zorg dus dat je er klaar voor zit!

Videobellen met Whatsapp

Groepsgesprekken uitbreiden met een link

Een minder visuele nieuwkomer van WhatsApp is het uitnodigen voor een groepsgesprek met een link. Die link is vindbaar onder de groepsinfo en kan gedeeld worden door de groepsbeheerder. Waarom dat handig is? Zo kunnen er meerdere mensen tegelijk worden uitgenodigd. Perfect als er binnen een groepsgesprek wordt voorgesteld om een gezamenlijk cadeau te kopen. Maak een apart gesprek aan voor het cadeau en iedereen die mee wil doen, accepteert de uitnodiging via de link.

Groepsgesprek Whatsapp

Geen pottenkijkers

De nieuwste update is deze maand doorgevoerd: alle berichten op WhatsApp worden nu versleuteld met end-to-end encryptie. Waarschijnlijk heb je de melding wel gezien, maar er verder niets van gemerkt. Wat betekent dit precies? Al je berichten, dus ook foto’s, video’s en audio-berichten worden nu op zo’n manier versleuteld dat alleen de ontvangende telefoon ze kan bekijken. Dat lijkt niet meer dan logisch, maar op verschillende mobiele platformen waren tot nu toe alleen de tekstberichten van deze beveiliging voorzien. Dankzij deze encryptie is WhatsApp nu een van de veiligste berichtendiensten. En dat appt toch een stuk lekkerder!

WhatsApp end-to-end encrytpie

~*_Tierelantijnen_*~

In WhatsApp kun je nu je tekstberichten ook opmaken. Deze update is eerst voor iOS-gebruikers uitgerold en inmiddels ook voor de meeste Android-gebruikers beschikbaar. Je hebt weliswaar geen volledig arsenaal aan lettertypes en kleuren tot je beschikking, maar probeer de volgende codes eens:

 • Maak je tekst cursief _met underscores_
 • Met sterretjes om je tekst *wordt het vetgedrukt*
 • Als je ~tildes~ (golfjes) gebruikt haal je tekst door
 • En ze zijn ook _*~te combineren~*_

Emoji’s kun je niet vetgedrukt of cursief maken, wel doorhalen. Daar hebben wij het praktisch nut nog niet van ontdekt. Jij wel?

Laat je telefoon lekker liggen

Wat al een tijdje bestaat maar nog niet bij iedereen bekend is: WhatsApp Web. Als je lekker achter je computer zit en geen zin hebt om steeds op je telefoon berichtjes te tikken, gebruik dan de web-interface van WhatsApp. Ga naar de site, scan de QR-code die verschijnt met je telefoon en voilà, je kunt lekker op je normale toetsenbord ellenlange berichten tikken zonder je telefoon aan te raken. Heerlijk voor die momenten dat je veel te vertellen hebt.

WhatsApp Web

Via een QR-code koppel je je smartphone met je computer

Razendsnel reageren

Soms krijg je een vraag waar je supersnel op moet reageren. En soms ben je gewoon te lui om WhatsApp te openen. Met je iPhone kun je al sinds eind vorig jaar razendsnel vanuit je lock-screen reageren door de notificatie van een nieuw berichtje naar links te swipen. Voor Android zit deze handigheid er ook aan te komen. WhatsApp heeft het toegevoegd aan hun nieuwste Android-testversie, en dat betekent dat het waarschijnlijk snel voor iedereen beschikbaar zal zijn.

Extra handig aan antwoorden zonder de app te openen: het scheelt je weer een hoop gedoe als je iemand probeert te ontwijken maar je ‘laatst gezien’-tijd je zou verraden.

Vooruitkijken

Ze houden er bij WhatsApp van om naar de toekomst te kijken. Ze richten zich op het steeds verder ontwikkelen van hun app, en daar hoort bij dat je het oude achter je laat. Op hun blog kondigen ze daarom aan dat ze eind dit jaar zullen stoppen met het ondersteunen van deze platforms:

 • BlackBerry, inclusief BlackBerry 10
 • Nokia S40
 • Nokia Symbian S60
 • Android 2.1 en Android 2.2
 • Windows Phone 7.1

Deze platforms zijn zo sterk verouderd dat de telefoons die ze gebruiken de ontwikkelingen van WhatsApp niet meer kunnen bijhouden. Als je een van deze telefoons gebruikt en je wil toch blijven appen, is het een goed idee om voor het einde van dit jaar over te stappen op een nieuwer model Android, iPhone of Windows Phone.

Welke functies gebruik jij en hoe? Laat ons jouw tips horen. Welke functies mis je nog?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.