Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Darkmode instellen op je telefoon en in apps
Terug naar overzicht
9,778x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Dark Mode: zo schakel je hem in op je telefoon

Met de nieuwste versie iOS 13 rolt ook de donkere modus voor iPhone uit. Maar niet alleen iPhone heeft een Dark Mode, ook Android 10 is in het bezit van deze modus. Wij leggen je uit hoe je de donkere modus instelt en waarom het een voordeel is.

Waarom een Dark Mode?

Het grootste voordeel van Dark Mode, of gewoon donkere modus in het Nederlands, is dat het rustiger voor je ogen is. Een donkere modus zorgt ervoor dat alles op de telefoon donkerder wordt, waardoor er minder licht van de telefoon afstraalt. Zo raken je ogen minder snel vermoeid. Heb je überhaupt last van vermoeide ogen? Dan kun je ook andere telefooninstellingen aanpassen, zoals nachtmodus.

Op de meeste apparaten betekent de donkere modus dat de pixels zwart worden. Heb je een telefoon met OLED-scherm? Dan werkt de Dark Mode in dat geval nóg beter. Pixels stralen alleen licht uit als ze nodig zijn. De pixels die niet nodig zijn, zijn dus écht zwart omdat ze uitstaan. Dit zorgt voor energiebesparing, waardoor je telefoon dus langer meegaat. Samsung is de marktleider van smartphone OLED panelen. De iPhone X was de eerste iPhone met OLED-display en nu beschikt ook iPhone 11 over een OLED-scherm. Merken als LG, Huawei en Sony betreden deze markt ook met hun nieuwere toestellen.

Dark Mode voor iPhone instellen

Zo stel je de Dark Mode in op iOS 13:

 1. Open de instellingen en tik op ‘Beeldscherm en Helderheid;
 2. Kies bij Weergave voor ‘Donker;
 3. En klaar is Kees! Jij gebruikt je iPhone nu in donkere modus;
 4. Wil je de donkere modus alleen op bepaalde tijdstippen gebruiken? Stel dan een tijd in onder de knop ‘Opties’.

Je kunt de Dark Mode ook op een snellere manier instellen via het bedieningspaneel. Houd je vinger ingedrukt op de balk van de helderheid en er opent een nieuw venster. Tik vervolgens op ‘Weergave’ en je switcht van licht naar donker.

Tip: de donkere modus werkt het meest optimaal als je ook een donkere wallpaper gebruikt. Ga naar instellingen, ‘Achtergronden’ en selecteer een donkere achtergrond.

Apps aangepast voor iOS 13

Om de donkere modus optimaal te benutten is het niet alleen nodig dat het systeem een Dark Mode heeft, ook apps moeten hierop inspelen. App-ontwikkelaars zijn druk bezig met hun apps aan te passen ter ondersteuning voor iOS 13. Onder andere Instagram, Twitter, Shazam en 1Password – Password Manager hebben zich wel aangepast naar de nieuwe versie. Ook de mail, berichten en agenda van iPhone bezitten over een donkere modus. Of er nog meer apps in donkere modus worden aangeboden is nog een vraag, maar de verwachting is van wel. Op de website van Dark Mode List vind je de tot nu toe 99 apps die de Dark Mode ondersteunen. Ook voor de Simyo app wordt de Dark Mode onderzocht en toegepast.

Dark Mode op Android-toestellen

Een van de grootste veranderingen in Android 10 is de Dark Mode. Android 10 is op dit moment nog niet beschikbaar op alle Android toestellen. Het kan dus zijn dat jouw toestel nog even moet wachten op deze software-update.

Donkere modus van Android 10

 1. Open de menubalk door van boven naar beneden te vegen in je scherm;
 2. Tik op de knop ‘Donker thema’;
 3. Alles wordt nu in het donker weergegeven.

Zie je deze knop niet in het menu staan? Handmatig inschakelen kan ook. Hiervoor ga je naar instellingen en tik je op ‘Weergave’ of ‘Scherm’.

De donkere modus van Android 10 werkt op dit moment alleen nog voor de menu’s en instellingen van Android 10. Mocht je dus de Dark Mode aan hebben gezet, dan zie je alle apps alsnog met felle kleuren. Dat komt omdat app-ontwikkelaars zelf de donkere modus moeten inbouwen in de app. Google loopt hierop vooruit.

Donkere modus van Google apps

Zoals al eerder gezegd loopt Google op de zaken vooruit. Google heeft de afgelopen maanden veel apps voorzien van een donkere modus. Dit betekent dus dat Android-gebruikers op dit moment alleen Google-apps in deze modus kunnen gebruiken. Wij lichten de meest gebruikte Google apps uit.

YouTube donkere modus

YouTube was een van de eerste apps van Google die ook de donkere modus aanbood. Om de donkere modus in te schakelen volg je onderstaande stappen:

 1. Open de YouTube-app;
 2. Selecteer het profiel-icoontje;
 3. Ga naar ‘Instellingen’;
 4. Tik op ‘Algemeen’;
 5. Zet de schakelaar bij ‘Donker thema’ aan.

Google Maps

Als je wel eens in de avond of nacht hebt gereden, is het je vast wel opgevallen dat Google Maps verandert van kleur. Deze donkere modus kun je ook altijd gebruiken. Om de donkere modus te forceren in Google Maps doe je het volgende:

 1. Open Google Maps;
 2. Open het menu door naar rechts te swipen of op de 3 streepjes linksboven in te tikken;
 3. Ga naar ‘Instellingen’;
 4. Kies voor ‘Navigatie-instellingen’;
 5. Scroll naar beneden tot ‘Kaartweergave’;
 6. Kies voor ‘nacht’.

Google Agenda

De originele Google Agenda heeft veel witruimtes. Niet ideaal dus voor je ogen of de accu van je telefoon. Zo schakel je de Dark Mode in:

 1. Open Google Agenda;
 2. Swipe naar rechts of klik op de 3 streepjes;
 3. Ga naar ‘Instellingen’ en daarna ‘Algemeen’;
 4. Tik op ‘Thema’ en kies voor donker.

Google Drive

 1. Open Google Drive op je telefoon;
 2. Ga naar het menu;
 3. Tik op ‘Instellingen’ en daarna ‘Thema’;
 4. Kies voor donker.

Gebruik jij de Dark Mode op je telefoon al?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.