Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

ios 13
Terug naar overzicht
1,074x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Nieuws | Privacy & veiligheid | Slimme tips | Telefoons & Tech |

Dit is iOS 13: het nieuwe besturingssysteem van de iPhone!

Het moment is daar: de jaarlijkse grote software-update voor iOS is klaar! Apple brengt iOS 13 uit en daarmee krijgt je iPhone allerlei nieuwe functies en verbeteringen. De ene wat minder zichtbaar dan de andere. Wat is er nieuw aan iOS 13? Lees er alles over.

Dit is er nieuw aan iOS 13

Nieuwe functies, snelheidsverbeteringen: maak kennis met de belangrijkste vernieuwingen van iOS 13.

Dark Mode: stoer, zuinig én goed voor je nachtrust

ios 13 dark modeiOS heeft een nieuwe instelling: Dark Mode. Hiermee is de hoofdkleur van het besturingssysteem niet wit, maar zwart. Een stuk rustiger voor je ogen en daarmee goed voor je nachtrust. Dark Mode is iets anders dan Night Shift, dat iOS al had. Met Night Shift weergeeft het scherm warmere kleuren die minder vermoeiend zijn voor je ogen. Handig als je vaak moeite hebt in slaap te komen. Al is het natuurlijk slimmer om je telefoon dan helemaal links te laten liggen.

Extra voordeel van Dark Mode? Je iPhone ziet er stoerder uit. Heb je de iPhone X, Xs, Xs Max, 11 Pro of 11 Pro Max? Dan heeft de Dark Mode nog een voordeel. Deze telefoons hebben de OLED-schermtechnologie. Als dit type scherm de kleur zwart toont, doet het dit door pixels uit te zetten. Met Dark Mode gaat de batterij van deze iPhones dus langer mee.

Je kunt de Dark Mode aanzetten zodra je iOS 13 hebt geïnstalleerd. Je krijgt dan meteen de keuze om dit te doen. Natuurlijk kun je het ook later in de Instellingen-app instellen:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Beeldscherm en helderheid.
 • Druk op ‘Donker’ om de Dark Mode aan te zetten.

QuickPath: supersnel typen door te vegen

ios 13 quick pathNieuw in iOS 13 is QuickPath, waarmee je kunt swipen om te typen. Android-telefoons kunnen dit al jaren, maar nu komt deze functie mondjesmaat ook naar iOS. Mondjesmaat? Ja, want het Nederlandse toetsenbord ondersteunt deze functie nog niet. Het Engelse wél. Een handige functie om snel te typen, maar onhandig dat dit nog niet in het Nederlands kan. Het is nog onbekend wanneer QuickPath ook gewoon in het Nederlands beschikbaar is. Want ja, sneller appen, dat willen we natuurlijk graag!

Snellere, zuinigere iPhones

ios 13 snelleriOS 13 bevat een pakket aan verbeteringen die je iPhone sneller en zuiniger maakt. Apps starten sneller op en de batterij van je telefoon gaat ook langer mee. Ook oudere iPhones waar je iOS 13 op installeert. Ander voordeel? Apps die je downloadt zijn gemiddeld 60% kleiner om te downloaden dan voorheen. Hierdoor zijn ze sneller geïnstalleerd én kost het minder data van je Sim Only internetbundel. Al is het natuurlijk altijd het beste om apps alleen via wifi te downloaden.

Nieuwe databesparingsmodus

ios 13 databesparingsmodusMet iOS 13 op je iPhone kun je extra goed data besparen. Apple heeft er namelijk een nieuwe databesparingsmodus in verwerkt. Hiermee gebruiken apps op de achtergrond geen data. Dit betekent dat je bijvoorbeeld pas WhatsApp-berichtjes ontvangt zodra je de app zelf opent. Ook synchronisatie van data op je telefoon en de cloud wordt niet uitgevoerd. Zo gebruikt je iPhone dus écht geen MB te veel. Handig als je internetbundel bijna op is. Goed om te weten: je ontvangt van ons altijd een sms’je als je internetbundel voor 80% op is. Ook als de bundel helemaal op is sturen we een sms’je. Zo voorkomen we samen verrassingen.

Zo stel je de databesparingsmodus op iOS 13 in:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mobiel netwerk’.
 • Druk op ‘Opties mobiele data’.
 • Schuif de slider naast ‘Databesparingsmodus’ naar rechts.

Slim opladen

Met iOS 13 laadt je iPhone slimmer op. Hoe dat zit? Het besturingssysteem onthoudt wanneer jij je telefoon oplaadt. Vaak is dat op hetzelfde moment, zoals wanneer je slaapt. Zodra je de telefoon aan de lader doet, laadt hij tot 80% op. De iPhone onthoudt ook wanneer jij de telefoon doorgaans van de lader haalt. Hij zorgt ervoor dat de laatste 20% vlak daarvoor worden opgeladen. Dit is beter voor de batterij. Hij blijft langer in goede conditie en houdt zo langer zijn inhoud.

Overzichtelijkere Foto’s-app

ios 13 foto appDe Foto’s-app is vernieuwd! En dat is mooi, want de app was niet altijd even overzichtelijk. Zeker als je heel wat foto’s hebt, is het knap lastig om dat ene kiekje terug te vinden. Met de app kun je nu makkelijk bladeren op jaar, maand en dag. Wil je een foto terugvinden van die ene vakantie drie jaar geleden? Die vind je nu een stuk makkelijker terug.

Wifi-netwerk uitkiezen in het controlecentrum

ios 13 wifi verbinding controlecentrumMet wifi is het makkelijk MB’s besparen. En vaak is het internet qua snelheid ook in orde. Voor het verbinding maken met een specifiek wifi-netwerk hoef je nu niet meer naar de ‘Instellingen’-app. Je kunt dit nu ook gewoon in het controlecentrum doen. Dit is het snelmenu dat je ziet als je van onder naar boven veegt. Je kon hier al wifi aan- en uitzetten, maar nu is het ook mogelijk om een wifi-netwerk te selecteren om verbinding mee te maken. Voor Bluetooth kan dit ook!

Anonieme bellers tegengaan

ios 13 anonieme bellers zonder nummerherkenning voicemailWil je anonieme bellers tegengaan? Dat is met iOS 13 een makkie. Je kunt telefoontjes van bellers zonder nummerherkenning automatisch naar de voicemail verwijzen. Handig als je wordt lastiggevallen door call centers!

Zo houd je onbekende bellers stil:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Telefoon’.
 • Scroll naar beneden.
 • Schuif de slider naast ‘Houd onbekende bellers stil’ naar rechts.

Find My-app: makkelijker je iPhone en vrienden terugvinden

ios 13 find my appiOS had al de Find My iPhone- en Find My Friends-functies. Die zijn nu gebundeld in een nieuwe app: Vind Mijn. In deze app kun je schakelen tussen ‘Personen’, om je vrienden te vinden, en ‘Apparaten’, om je apparaten terug te vinden. De nieuwe app werkt extra makkelijk en zo gebruik je deze slimme mogelijkheden ook eerder. Nooit meer je iPhone kwijt? Zo zou het zomaar kunnen!

Belangrijk: wat te doen met iOS 13 Bluetooth-verzoeken?

ios 13 bluetooth verzoekIn iOS 13 krijg je mogelijk weleens de volgende melding:

‘App wil toegang tot Bluetooth’, met daarbij het volgende bericht: ‘Hiermee kan ‘App’ je Bluetooth-accessoires vinden en er verbinding mee maken. Deze app kan Bluetooth ook gebruiken om te bepalen of je in de buurt bent.’

Dit hoef je niet te accepteren, want je kunt ook handmatig de app en een apparaat verbinden. Bovendien wordt dan niet je locatie gebruikt.

Deze apparaten krijgen iOS 13

iOS 13 is beschikbaar voor de volgende apparaten:

 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone SE
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone X
 • iPhone Xs
 • iPhone Xs Max
 • iPhone XR
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPod Touch (zevende generatie)

iPadOS: nieuw besturingssysteem voor de iPad

Inderdaad, in de bovenstaande lijst staat geen enkele iPad. Hoe zit dat? De tablets van Apple krijgen het nieuwe iPadOS, een nieuw besturingssysteem dat op iOS is gebaseerd. iPadOS is op maat gemaakt voor de iPad, met onder andere een drijvend toetsenbord dat verplaatsbaar is. Telefoons en tablets zijn toch twee totaal verschillende apparaten die voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Door iOS en iPadOS te scheiden, hoopt Apple elk besturingssysteem extra goed op maat voor het juiste apparaat te maken.

iOS 13 installeren? Zo doe je dat!

ios 13 installereniOS 13 is nu beschikbaar voor de iPhones. Zorg voor de zekerheid dat je met wifi bent verbonden en dat je telefoon wordt opgeladen. Het installeren van de update kan even duren. Doe het dus niet op een moment dat je een belangrijk belletje verwacht!

Zo installeer je iOS 13:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Algemeen’.
 • Druk op ‘Software-update’.
 • Je kunt nu iOS 13 downloaden.

Blijf op updates checken met iOS 13

iOS 13 bevat veel beveiligingsupdates die je iPhone nóg veiliger maken. Maar bugs zijn er ook. Dit zijn kleine fouten in de software waardoor je telefoon soms niet vloeiend werkt. Bij iOS 13 kan het gebeuren dat sommige apps weleens afsluiten, al is dat zeldzaam. Installeer iOS 13 daarom vooral wél, maar blijf ook checken op updates. Apple werkt namelijk continu aan het oplossen van bugs.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.