Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
15,876x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

De beste telefooninstellingen voor een goede nachtrust

Het is algemeen bekend dat ’s avonds je telefoon bekijken in bed, slecht is voor je nachtrust. Nog even voor het slapengaan een appje sturen, een filmpje afkijken of gewoon door je tijdlijn scrollen. We doen het bijna allemaal. Hoe je wél zorgt voor een goede nachtrust? Wij leggen het uit.

Blauw licht

Onze biologische klok is voor een groot deel afhankelijk van licht en dan vooral licht uit het blauwe spectrum. En precies dat blauwe licht vind je terug in een telefoon. Als dit blauwe licht aanwezig is, wordt er minder melatonine aangemaakt waardoor de hersenen moeilijker in slaap kunnen vallen. Een paar minuten voordat je gaat slapen nog even op je telefoon kijken, zorgt er dus voor dat er te weinig melatonine is aangemaakt. Hierdoor kan het soms een paar uur duren voordat je echt slaapt.

Nachtmodus inschakelen

Op veel telefoons stel je handmatig de nachtmodus in. Met deze functie pas je de kleurtemperatuur van je scherm aan. Het blauwe licht verandert dan naar geel licht, wat beter is voor je ogen. Deze nachtmodus kun je in een bepaald tijdsbestek aanzetten. Doe je dit een paar uur voordat je gaat slapen dan werkt dit veel beter voor je slaapritme en nachtrust.

Nachtmodus iPhone:

 • Ga naar ‘Instellingen’
 • Open ‘Beeldscherm en helderheid’
 • Kies voor ‘Night Shift’
 • Je kiest er vervolgens zelf voor of je een bepaalde tijd wilt inplannen, of dat je hem handmatig aanzet tot de volgende dag.
 • Als je wilt, verander je de kleurtemperatuur in de optie daaronder.

Nachtmodus Android:

 • Ga naar ‘Instellingen’
 • Tik op ‘Weergave’ ‘
 • Open Kleur & oogcomfort’ en vervolgens ‘Oogcomfort’
 • Ook hier kies je er zelf voor of je de functie wilt inplannen of altijd gebruikt.

Sinds de versie van iOS 11 zit de Nachtmodus standaard op een iPhone. Heeft jouw Android-telefoon geen mogelijkheid om het blauwe licht te filteren? Dan kun je hier ook altijd een app voor gebruiken. Onder andere de app Blauwlichtfilter helpt je hiermee. Deze app bootst eigenlijk de Oogcomfort functie na.

Goede nachtrust door Schermtijd van iOS

Waarschijnlijk weet je inmiddels wel Schermtijd te vinden op je iPhone. Met Schermtijd controleer je gemakkelijk welke apps en diensten je op je iPhone gebruikt. Schermtijd biedt daarnaast ook ‘Downtime’ aan. Hiermee stel je in op welke tijden van de dag je geen gebruik wil maken van je iPhone. Dit is natuurlijk handig om bijvoorbeeld één uur voor bedtijd in te schakelen. Zodra je Downtime inschakelt, houdt je iPhone alle meldingen tegen.

Instellingen van Downtime op iOS:

 • Open ‘Instellingen’
 • Ga naar ‘Schermtijd’
 • Tik op ‘Downtime’ en zet de schakelaar op groen
 • Kies een start- en eindtijd.

Bedtijd met Android

Voor een Android-telefoon bestaat de “Downtime” functie ook. Deze functie heet alleen net iets anders, namelijk Bedtijd. Bij deze functie wordt het scherm grijs en heb je beperkt toegang tot apps wanneer het bedtijd is. Deze apps kies je zelf en ook de tijd geef je zelf aan.

Instellingen voor Bedtijd op Android:

 • Ga naar ‘Instellingen’
 • Kies voor ‘Digitale balans/Schermtijd beheer’
 • Tik op ‘Bedtijd’
 • Ook in de algemene Digitale balans tabblad stel je alle overige opties in.

Telefoon op niet storen

Je telefoon buiten de slaapkamer houden is een goede oplossing voor je nachtrust. Toch lukt dat de meesten niet. Zet daarom je telefoon op ‘Niet storen’. Als je dit inschakelt zullen oproepen en meldingen stil zijn en word je tijdens het slapen niet afgeleid door meldingen en trillingen.

Oproepen toestaan in niet storen functie

Naast dat je natuurlijk je WiFi en internet uit kunt zetten om geen meldingen meer te ontvangen, is er ook een noodsituatie optie. Hiermee zet je de telefoon wel op ‘Niet storen’, maar kunnen bepaalde mensen jou alsnog bellen.

Oproepen toestaan op iPhone:

 • Open ‘Instellingen’
 • Navigeer naar de optie ‘Niet storen’
 • Kies voor ‘Sta oproepen toe van’
 • Tik op ‘Favorieten’ of een bepaalde groep
 • Je favorieten vind je terug in de telefoon applicatie op je iPhone. In het tabblad ‘Favorieten’ voeg je meerdere contacten toe. Ook kun je een groep selecteren. Maak bijvoorbeeld een ‘Niet storen’-groep aan.

Oproepen toestaan op Android:

 • Tik op ‘Instellingen’
 • Ga naar ‘Geluiden’
 • Kies voor ‘Niet storen’
 • Tik op ‘Niet storen-modus’
 • Verander het naar ‘Alleen onderbrekingen met prioriteit’
 • Geef bij ‘Prioriteitsonderbrekingen definiëren’ aan welke contactpersonen jouw ‘Niet storen’ functie mogen onderbreken.

Meer tips over een goede nachtrust? Lees dan dit blog over slaapapps.

Hoe zorg jij ervoor dat je een goede nachtrust hebt?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.