Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

slaap apps
Terug naar overzicht
5,007x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Slechte nachtrust? Slaap lekker met deze slaap apps!

Iedereen kent het wel: niet in slaap kunnen vallen, middenin de nacht wakker worden of ’s ochtends moeite hebben met opstaan. Bij één op de tien Nederlanders gaat het verder: zij hebben last van serieuze slaapproblemen. Of je nu zo af en toe of juist heel spelletjes apps 30 seconds simyovaak wakker ligt: apps kunnen je helpen met makkelijker inslapen en fitter opstaan. Bijvoorbeeld door je tecoachen, ’s avonds het blauwe licht te filteren of je op het juiste moment wakker te maken. Dit zijn de beste slaap apps!

’s Nachts wakker? Je bent niet de enige

Gewoon zomaar of door stress ’s nachts de slaap niet kunnen vatten: het is heel normaal. 10 procent van de Nederlanders heeft echter serieuze slaapproblemen. Het gaat daarbij vooral om moeite met in slaap vallen, ’s nachts wakker worden en dan niet meer kunnen inslapen of juist veel te vroeg ontwaken. En dat is slecht voor de gezondheid. Een slaaptekort verstoort namelijk niet alleen het humeur, maar ook bijvoorbeeld het geheugen en de stofwisseling. Vooral goede ‘slaaphygiëne’ is belangrijk om ’s nachts lekker te kunnen slapen. Maar slaap apps kunnen ook een duit in het zakje doen!

Nooit meer schaapjes tellen met Shleep

Shleep (Android en iOS, gratis met in-app aankopen) is ontwikkeld door de Nederlandse neurowetenschapper en slaapexpert Els van der Helm op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Aan de hand van een vragenlijst en een algoritme dat ontcijfert wat voor type slaper jij bent, krijg je een op maat gemaakt programma waarmee je je eigen slaapgewoonten kunt verbeteren. Met de app word je gecoacht via filmpjes, kun je oefeningen doen en ontvang je notificaties die je helpen om ’s avonds op tijd in bed te liggen.

Sleep trackers: weg met slechte slaapgewoontes

Apps als Sleep Time (iOS en Android, gratis met in-app aankopen) en – NASA-spin-off! – Sleep Genius (iOS en Android, ongeveer 5 euro) zijn zogeheten ‘sleep trackers’. Voordat je slaappatroon via bijvoorbeeld de geluiden en bewegingen die jij in je slaap maakt. Hierdoor weet de app wanneer je het lichtste slaapt en maakt je dan wakker, tot uiterlijk een half uur voordat je de wekker hebt gezet. Omdat je kunt zien hoe laat je naar bed bent gegaan, hoe lang je hebt geslapen en hoe vaak je wakker bent geworden, kun je structurele patronen ontdekken. En zo slechte slaapgewoontes, zoals te laat naar bed gaan of een onregelmatig ritme, doorbreken.

Nachtrust om van te dromen met blauwlichtfilters

Het blauwe licht van schermen remt de afgifte van het slaaphormoon melatonine. Oftewel: kijk je ’s avonds nog veel naar je (telefoon)scherm, dan is het lastiger om in slaap te vallen. Gelukkig zit er op steeds meer smartphones standaard een blauwlichtfilter. Zoals bijvoorbeeld op alle iPhones vanaf de 5S. Meestal is de functie opgenomen in het instellingenmenu. Online vind je instructies voor bijvoorbeeld toestellen van Samsung, Apple, Google (Pixel) en HTC. Heb je een Android-telefoon zonder ingebouwde blauwlichtfilter? Dan kun je de gratis app Twilight gebruiken.

Tip: ook voor pc’s zijn er blauwlichtfilters. Op je Mac kun je Night Shift gebruiken. Windows 10 heeft een ; voor oudere Windows-versies is het gratis programma f.lux beschikbaar.

Ontspannen inslapen

Je rent van hot naar her en er komt 24/7 informatie op je af: geen wonder dat er in bed nog van alles door je hoofd spookt. De apps Digipill en Relax & Sleep Well helpen je met ontspannen. Helemaal tot rust gekomen? Dan is het alleen nog maar een kwestie van oordopjes uit, telefoon op het nachtkastje en tukken maar!

Met de app Digipill (iOS en Android, eerste ‘pil’ gratis) neem je een soort alternatieve ‘slaappil’ in. Eigenlijk is het gewoon een audiofragment van een half uur. Van de spraak en geluiden zou je dusdanig rustig moeten worden dat je gemakkelijk inslaapt. In de ‘apotheek’ vind je ook ‘pillen’ voor omgaan met angsten en de perfecte powernap.

De app Relax & Sleep Well (iOS en Android, gratis met in-app aankopen) is gemaakt door de hypnotherapeut Glenn Harrold, die hypnose gebruikt om mensen van bijvoorbeeld hun vliegangst af te helpen. De app bevat hypnotherapeutische en meditatieve opnames. Daarin krijg je tips om je slechte gewoontes te doorbreken, terwijl de stem van Harrold en de rustige achtergrondgeluiden je in een dromerige staat brengen. Wees gerust: in een hypnose raak je er niet van. Hooguit in dromenland.

Stille nacht? Zeg ‘dag’ tegen snurken met SnurkLab

Slaap jij wel goed, maar je partner niet omdat jij snurkt? Of heb je het vermoeden dat je lijdt aan slaapapneu: een kwaal waarbij de ademhaling af en toe stopt tijdens het slapen? SnurkLab (iOS en Android, gratis met in-app aankopen) is een uitstekende app voor het opnemen en monitoren van je slaapgeluiden. Zo kun je achterhalen of en op welke momenten je last hebt van snurken of slaapapneu. Waardoor je kunt uitvinden of het bijvoorbeeld alleen optreedt als je alcohol op hebt. En of bepaalde hulpmiddelen zoals snurkspray of een neusspreider aanslaan.

Fitter wakker? Wekker app!

Heb jij juist geen moeite met slapen, maar met wakker worden? Dan is een speciale wekker app iets voor jou! Glimmer (iOS en Android, gratis met in-app aankopen) is een slimme wekker die je zo natuurlijk mogelijk wekt met licht. Voordat je wekker gaat, neemt de lichtsterkte van je scherm namelijk geleidelijk toe. Tijdens het ontwaken kan de app bovendien vogelgeluiden afspelen. Word je niet wakker? Dan klinkt het geluid steeds harder.

De wekker app Walk Me Up (iOS en Android, gratis met in-app aankopen) is geknipt voor mensen die ’s ochtends vastgelijmd lijken te zijn aan hun bed. Gaat de wekker af, dan moet je namelijk eerst een ingesteld aantal stappen lopen voordat ‘ie uitgaat. Als je dan toch al in de badkamer bent, kun je net zo goed meteen onder douche springen, toch?

Sla*app* lekker!

Wat is jouw beste tip voor een goede nachtrust?

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.