Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

alles over android 10
Terug naar overzicht
1,582x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid | Sim only | Slimme tips | Telefoons & Tech |

Android 10: wat is er nieuw en welke telefoons krijgen de update?

Hij is er! De jaarlijkse grote Android-update, waarmee telefoons een boel verbeteringen en nieuwe mogelijkheden krijgen. Dit jaar brengt Google Android 10 uit en ook deze update brengt weer veel nieuws met zich mee. Wij praten je erover bij!

Android, het populairste besturingssysteem

android populairste besturingssysteemAndroid is Google’s besturingssysteem voor smartphones en tablets. Elke fabrikant mag dit ‘OS’ gebruiken en mede daardoor is Android het populairste besturingssysteem. Hierdoor zie je het in de goedkoopste smartphones, duurste flagships en elke prijscategorie daar tussenin.

Wat is Android 10?

wat is android 10Google brengt elk jaar een grote update van Android uit. Dit jaar is het de beurt aan Android 10, dat de opvolger is van Android 9 Pie. Google kondigde Android 10 aan tijdens zijn beurs voor ontwikkelaars: Google IO 2019. Wat opvalt? Google breekt een traditie. Het vernoemde zijn Android-versies in alfabetische volgorde naar snoepjes of gebakjes. Dit jaar zou het dus de beurt zijn aan Android Q, maar het snoepnaampje bleef uit. Daardoor heet de nieuwe versie, na onder andere KitKat, Lollipop en Marshmallow, nu gewoon Android 10.

De belangrijkste verbeteringen van Android 10

Android 10 staat bol van de verbeteringen en vernieuwingen. De een wat zichtbaarder en merkbaarder dan de ander, maar hieronder vind je de belangrijkste.

Dark theme: standaard in Android 10

android 10 dark themeJa, 2019 lijkt het jaar van de definitieve doorbraak van de donkere modus te worden. Na iOS 13 heeft ook Android 10 standaard een ‘dark theme’ ingebouwd. Hierbij neemt het uiterlijk van het besturingssysteem donkere kleuren aan, wat rustiger voor je ogen is én stoerder oogt.

Populaire apps als NOS, Reddit en Twitter hadden dit al. Nu krijgt Android het dus ook. Waarschijnlijk wordt het zo voor app-ontwikkelaars ook makkelijker een donkere modus in hun app in te bouwen. Wij overwegen nu bijvoorbeeld om ook een donkere modus voor de Mijn Simyo app te maken, als dat fijn werkt voor de klant.

Met iOS 13 kun je instellen wanneer de ‘dark mode’ automatisch inschakelt, met Android 10 kan dat via de gratis Automatic Dark Theme app. Hou jij het liever licht of zwicht je voor de ‘dark side’? ;-)

Precies zien hoe lang de batterij nog meegaat

android 10 batterijduurDe batterij van je telefoon houdt de gemoederen bezig. Moet ‘ie nog aan de lader? Hoe lang gaat hij nog mee op deze lading? Vragen waarvan je het antwoord vaak niet weet. Android 10 helpt je het batterijmysterie van je smartphone te ontcijferen. Je kon al het percentage van de batterijinhoud zien. Leuk natuurlijk, maar wat heb je daar concreet aan? Daarom kun je nu in Android 10 in de statusbalk bovenaan je scherm zien tot welk tijdstip jij je telefoon kunt gebruiken tot ‘ie écht aan de lader moet.

Extra instellingsmogelijkheden voor batterijbesparende modus

android 10 instellingen batterijbesparende modusWe blijven nog even bij jouw smartphonebatterij. Komt het weleens voor dat hij voor het einde van de dag op is? Android 10 heeft een handige extra instelling voor de batterijbesparende modus. Op sommige Android-telefoons kon het al, maar je kunt nu instellen bij welk percentage de besparende modus automatisch inschakelt. Zo verbruikt je telefoon niet onnodig veel energie.

Bubbels

Android 10 heeft nog wel meer verbeteringen die sommige apps of fabrikanten al hadden. Een goed voorbeeld zijn de bubbels. Facebook Messenger had ‘m al: een drijvende bubbel die altijd zichtbaar is om direct het chatvenster te openen. Ook als andere apps open staan. Deze functie zit nu standaard in Android 10, wat betekent dat je ook andere apps via een bubbel direct kunt openen. Vind je het irritant? Geen probleem, je kunt de instelling ook gewoon uitschakelen. Lekker rustig!

Wifi

android 10 wifi instellingenHet instellingenmenu biedt nu meer mogelijkheden bij wifi-netwerken. Zo deel je nu gemakkelijker een wachtwoord. Dit doe je via een QR-code en zo maak je sneller verbinding met een onbekend beveiligd wifi-netwerk. Geen gedoe dus meer met een niet te onthouden wifi-wachtwoord!

Ook het wifi-icoon in de statusbalk is opgefleurd. Je ziet nu hoe sterk het signaal is. Handig, als je ziet dat de verbinding zwak is en je internet daardoor niet vooruit te branden is. Voor het ophalen van dat bericht kun je dan misschien beter even overschakelen op je Sim Only internetbundel. Je verbruikt dan weliswaar wat data, maar hoeft niet te wachten tot je een ons weegt.

App limieten

iOS had ze al: app-limieten. Android 10 heeft ze nu ook standaard. Met deze ‘setting’ stel je in hoe lang je een app mag gebruiken. Ook kun je apps zelfs helemaal uitschakelen. Handig als je druk bent en niet afgeleid wilt worden door je favoriete app.

Vernieuwde camera-app met meer nabewerkingsmogelijkheden

android 10 vernieuwde camera appGoogle breidt de fotografiemogelijkheden met Android 10 uit. De camera-app kan met de nieuwe Android-versie meer informatie over foto’s delen met bewerkings-apps. Jouw voordeel? Meer bewerkingsmogelijkheden! De camera-app slaat bijvoorbeeld data over dynamische diepte op in een nieuw bestandstype: DDF. Hierdoor kun je portretten extra goed bewerken voor een mooi resultaat.

Goed om te weten: veel fabrikanten hebben een eigen camera-app voor hun Android-telefoons. Ze gebruiken dus niet standaard de Google-camera. Wil je die toch gebruiken? Dan kun je de vernieuwde Google Camera-app downloaden in de Play Store.

Apps Permission Manager

android 10 apps permission manager‘Welke app mag welke data van mij zien?’ Misschien vraag je je dat weleens af. Na verloop van tijd staan er op je telefoon de nodige apps en die heb je allemaal toestemming geven om bepaalde data van je in te zien. In de nieuwe Apps Permission Manager zie je via het instellingenmenu precies wat welke app van je mag inzien. Extra handig: je kunt per app ook rechten terugtrekken. Baas over eigen data!

Sharing shortcuts

android 10 sharing shortcutsAndroid 10 maakt het een stuk makkelijker om bestanden te delen. Dit kan met zogenaamde Sharing Shortcuts’, waarmee je makkelijk een bestand naar keuze deelt via een app naar keuze naar een contactpersoon naar keuze. Voorheen was dit nogal een gedoe en beperkt in welk type bestanden je dan kon delen. Nu wordt het een stuk makkelijker. Zo hoef je geen omweg meer te gebruiken door bijvoorbeeld eerst een bestand naar je computer te verplaatsen en dan te delen met een contactpersoon. Veel effectiever.

Welke telefoons krijgen Android 10?

android 10 telefoonsIn tegenstelling tot iOS 13, waar alle iPhones van de afgelopen jaren de update direct krijgen, wordt Android 10 langzamer uitgerold. Dit komt omdat fabrikanten de Android update op maat voor hun telefoons moeten maken. Dat kost meer tijd en dus duurt het langer voordat jouw Android-telefoon Android 10 krijgt.

Voor deze telefoons is Android 10 nu al beschikbaar:

 • Google Pixel 1
 • Google Pixel 2 en 2XL
 • Google Pixel 3 en 3XL
 • Google Pixel 3a en 3aXL
 • Essential Phone PH-1

Van deze populaire telefoons is bekend dat ze binnenkort Android 10 krijgen:

 • OnePlus 7 en 7 Pro (onbekend wanneer precies)
 • Xiaomi Redmi Note 7 (onbekend wanneer precies)
 • Nokia’s Android One-telefoons van de afgelopen twee jaar (Q4 2019 of Q1 2020)
 • Huawei Mate 10, 10 Pro, 20, 20 Pro, 20 Lite, 30
 • Huawei P20, P20 Pro, P30, P30 Pro, P30 Lite
 • Honor 20, 20 Pro, View 20
 • Sony Xperia XZ3

Voor het geval je het je afvroeg: van Samsung is nog niet bekend welke telefoons de update krijgen én wanneer dat zal zijn.

Waarom krijgen niet alle Android-telefoons Android 10?

android 10 niet alle telefoonsHet kan even duren voordat je telefoon Android 10 heeft. Dit komt omdat Google de update niet integraal uitrolt. Het is namelijk aan de fabrikant om een Android-update te maken. Die maakt Android op maat voor zijn telefoons, dus die maakt hiervoor dan ook de update.

Het verschilt daarom per fabrikant welk toestel een nieuwe Android-versie krijgt én hoe lang het duurt voordat de Android-update beschikbaar is. Meestal zijn de duurste en populairste toestellen eerst aan de beurt en volgen later de betaalbaardere modellen. Al kan het ook zo zijn dat de fabrikant jouw telefoon geen update geeft. Wil je die zekerheid wél hebben? Dat krijg je met Android One. Dit keurmerk garandeert dat een telefoon minimaal twee jaar na verschijning de nieuwe Android-versie krijgt.

Hoe installeer ik Android 10?

android 10 installerenZodra de Android 10-update voor jouw telefoon beschikbaar is, ontvang je een melding. Je kunt dan de nieuwe Android-versie installeren. Zorg wel dat je telefoon is verbonden met wifi. Is je batterij bijna op? Doe ‘m dan ook aan de lader. De update is vaak ongeveer 1 GB groot en de installatie kan even duren. Succes!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.