Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig van 23 november 2020 tot en met 31 maart 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 23 november tot en met 31 maart) kiest voor de internetbundel van 15 GB, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

beste stappenteller
Terug naar overzicht
9,671x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme gadgets | Telefoons & Tech |

De beste stappenteller? Alle soorten en maten op een rij

Als Nederlanders zijn we echte ‘zitters’. We zitten in de schoolbanken en op kantoor ploffen we neer op onze bureaustoel. Niet bepaald ideaal voor je gezondheid. Belangrijk dus om te zorgen dat je voldoende beweegt. Een stappenteller helpt je bij te houden of je dit genoeg doet. Wat is de beste stappenteller, en welke soorten zijn er allemaal? Ontdek het nu!

Wat is een stappenteller?

wat is een stappentellerEen stappenteller is een apparaat dat bijhoudt hoeveel stappen je zet. Dit doet hij door met een sensor je loopbeweging te registeren. Vervolgens zie je in een app op je telefoon hoeveel stappen je zet. Handig als je wilt weten of je genoeg beweegt of dat je ’s avonds tóch nog even een blokje om gaat!

Wat voor soorten stappentellers zijn er?

Je hebt stappentellers in alle soorten en maten. Zo kan hij als sensor zijn ingebouwd in je telefoon, maar je hebt ook activity trackers en smartwatches met een stappenteller.

Welke smartphone heeft de beste stappenteller?

smartphone met beste stappentellerSteeds meer smartphones hebben een ingebouwde stappenteller. Handig, want dit is een makkelijke manier om bij te houden of je genoeg beweegt. Je smartphone kan je zelfs, als je dat wilt, een herinnering sturen om elke dag aan voldoende beweging te komen. Waar de stappenteller in je smartphone zit? Hij is onzichtbaar en zit als sensor onder de motorkap van het toestel.

Of jouw telefoon ook een stappenteller heeft? Sinds de iPhone 5s hebben alle iPhones een stappenteller. Bij Android-telefoons kan het verschillen. Je achterhaalt dit door een stappenteller app te downloaden. Er zijn geen grote kwaliteitsverschillen tussen stappentellers, dus er is niet één telefoon met de beste stappenteller. Je kunt beter kijken wat de beste stappenteller apps zijn.

Beste stappenteller apps

In de App Store en Play Store is er geen gebrek aan gezondheid-apps. Je vindt er dus ook de nodige apps voor je stappenteller. Wat de beste apps zijn? Wij zetten er drie op een rij!

Fitbit

beste stappenteller apps fitbitFitbit staat bekend om zijn sporthorloges, maar heeft ook een zeer goede app. Deze Fitbit app helpt je om stil te staan bij je gezondheid. Met onder andere een stappenteller-functie, weet je dankzij deze app of je genoeg beweegt. Ook kun je persoonlijke informatie invullen, zoals je gewicht en lengte, om zo bij te houden of je genoeg calorieën verbrandt. Daarnaast kun je er een activity tracker of smartwatch aan koppelen, zodat bewegingen in je slaap worden gemeten. Op die manier weet je of je voldoende en goed genoeg slaapt. Fitbit is daarmee een van de beste gezondheidsapps.

De Fitbit app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Walkr

Deze stappenteller doet het helemaal anders. Het is namelijk tegelijkertijd een ruimtespelletje. En door meer te lopen, kun jij bepaalde upgrades kopen om verder te kunnen in outer space. Zeg nou zelf: reden genoeg om een extra blokje om te kunnen, toch?

Walkr is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Pedometer++

beste stappenteller apps pedometerSimpel en netjes, dat is de beste omschrijving van Pedometer++. Een van de slimmere gezondheidsapps waar je weinig naar omkijkt, maar die wel continu bijhoudt hoeveel stappen je zet. In de widget (zowel op iPhone als Android) zie je precies hoeveel stappen je al hebt gezet. Leuke bonus: je kunt maandelijks uitdagingen stellen, bijvoorbeeld om minimaal vijftien dagen op rij genoeg stappen te zetten. Zo blijf je dus lekker in beweging!

Pedometer++ is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Welke smartwatch heeft de beste stappenteller?

smartwatch beste stappentellerSmartwatches hebben vaak ook een stappenteller. Handig, want zo kun je via zo’n slim horloge makkelijk op je telefoon zien of je genoeg stappen zet. Ook is een stappenteller in een smartwatch vaak preciezer dan een stappenteller in je smartphone. Dit komt doordat een smartwatch om je pols zit en het zo de loopbeweging beter registreert.

Smartwatches zijn vaak via Bluetooth te koppelen aan je telefoon, al werken er steeds meer ook prima zelfstandig. Dit kost dus geen data van je Sim Only abonnement. Handig om tijdens het sporten je afstand met de gps-sensor te registreren, bijvoorbeeld!

Een smartwatch is daarna handig als stappenteller. De smartwatch met de beste stappenteller? Ook hierbij zijn de sensoren vaak hetzelfde, dus met de kwaliteit zit het vaak wel goed. Of je nu een Samsung Galaxy Watch neemt of de Apple Watch. Ook de Fitbit Versa is een goede keuze, bijvoorbeeld voor het tellen van trappen. Die stappen omhoog zijn immers toch een stukje intensiever! En zo zie je mooi in de Fitbit-app hoeveel calorieën je verbrandt.

Alles weten over smartwatches? Hier check je de beste smartwatches.

Welke activity tracker heeft de beste stappenteller?

activity tracker beste stappentellerActivity trackers zijn ook handige apparaatjes om als stappenteller te gebruiken. Ze zijn simpeler (en goedkoper) dan een smartwatch, maar registreren stappen net zo goed. De meeste activity trackers hebben wel een stappenteller en via een app op je telefoon zie je dan hoeveel stappen je hebt gezet. De Xiaomi Mi Band 4 is een goed voorbeeld van een prima activity tracker. Deze kost ongeveer 30 euro en is zo een mooi apparaatje om je stappen goed te tellen.

Hoeveel stappen per dag is genoeg?

Ook met de beste stappenteller in huis moet je de klus daarna zelf klaren. En dat is? Genoeg stappen zetten! De meeste telefoons stellen je automatisch 10 duizend stappen als doel. Maar is dat wel terecht? Uit onderzoek blijkt dat gezonde mensen tussen de 4 en 18 duizend stappen per dag zetten.

Als je af wil vallen, dan is het zetten van 10 duizend stappen per dag de beste aanrader. Dit is gelijk aan ongeveer 7 kilometer wandelen. Wil je fitter worden dan je nu bent? Analyseer dan het aantal stappen dat je met de beste stappenteller zet en loop vervolgens 500 tot 1000 stappen per dag meer. Het belangrijkste? Doe vooral waar je je goed bij voelt en staar je niet blind op cijfers. Daar kan geen stappenteller tegenop!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.