.

Aan de wandel: dit zijn de beste stappentellers
Terug naar overzicht
43,812x gelezen

We ploffen van thuiskantoor linea recta op de bank. Er wordt flink gezeten in Nederland, terwijl een beetje beweging zo gepiept is. Al helemaal met een stappenteller op zak én het is ook nog Wandel tijdens je werk-dag. Benieuwd wat de beste stappenteller apps zijn? En welke soorten er zijn? Je leest het hieronder.

Dit is een stappenteller

wat is een stappentellerEen stappenteller is een superslim apparaat dat bijhoudt hoeveel stappen je zet. Dit doet hij door met een sensor je loopbeweging te registreren. Vervolgens zie je in een app op je telefoon hoeveel stappen je zet. Handig als je wilt weten of je genoeg beweegt of dat je ’s avonds tóch nog even een blokje om gaat. Zo is het gemiddelde rond de 6000 stappen per dag.

Deze soorten stappentellers zijn er

Je hebt stappentellers in alle soorten en maten. Zo kan hij als sensor zijn ingebouwd in je telefoon, maar je hebt ook activity trackers en smartwatches met een stappenteller.

De beste stappenteller apps

beste stappenteller appsMakers van stappentellers zitten niet stil. Zo komen er geregeld nieuwe apps bij die je direct kunt downloaden in de App Store en de Play Store. Soms tegen een kleine vergoeding, en soms helemaal gratis. We zetten de beste gratis apps op een rij.

Ommetje app

De bekende hersenonderzoeker Erik Scherder heeft zijn krachten gebundeld met de Hersenstichting. Samen hebben ze de Ommetje app ontwikkeld, waarmee je je stappen telt. De naam zegt het al: je maakt met deze app een ommetje. Een stukje wandelen wordt hierdoor niet alleen een stuk laagdrempeliger, maar ook leuker. Je kunt namelijk een heuse mini-competitie starten met vrienden en familie, je kunt ook teams vormen en individueel wandelen tegen mensen uit je eigen buurt. In de app verdien je punten met het wandelen en maak je kans op medailles. Hoe vaker je loopt, hoe meer punten je scoort. Ook geeft de app kleine meldingen, zoals: ‘Een ommetje maken moet minimaal 20 minuten duren voor het beste effect op je hersenen.’ Bonus: aan het einde van elke wandeling krijg je een hersenweetje cadeau en een routekaartje van jouw wandelroute.

De Ommetje app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Apple Health

Apple heeft een fijne gratis app, Apple Health, deze app is erg veelzijdig (hij meet bijvoorbeeld ook je slaap) en bevat ook een stappenteller. Winst! De iPhone widget app meet het aantal stappen dat je die dag, of dat moment hebt gelopen, en je kunt zelfs zien hoeveel traptreden je die dag hebt geklommen. De stappenteller activeren? Ga naar ‘Instellingen’, ‘Privacy’, ‘Beweging en conditie’, ‘Houd conditie bij’ en je bent klaar! Bekijken hoeveel stappen je gezet hebt? Ga naar ‘Gezondheid’, ‘Ontdek’, ‘Stappen’ en je krijgt een grafiek te zien met het aantal stappen. Vervolgens kun je ook nog filteren op dag, week, maand of jaar. Via ‘Toon alle gegevens’ kun je het exacte aantal stappen bekijken.

Samsung Health

Net als Apple heeft ook Samsung een ingebouwde stappenteller: Samsung Health. Deze app is net als de app van Apple Health een veelzijdige gezondheidsapp. Zo meet hij fitnessactiviteiten (hardlopen, fietsen, zwemmen) maar je kunt ook je maaltijden en tussendoortjes vastleggen of je slaappatroon controleren. In de app kun je ook video’s vinden van pro’s op het gebied van fitness en voeding. Maar je kunt er ook je stappen mee meten. Je hoeft hem alleen maar aan te zetten en gaan! Ga naar de app, ‘Samsung Health’, klik op ‘Stappenteller’ en druk op ‘Start’. Nu werkt de stappenteller helemaal vanzelf. Hij houdt bij of je rent of wandelt of traploopt. Via ‘Statistieken’ kun je kijken hoeveel stappen je hebt gezet.

Wokamon

Wokamon beste stappentellerWas jouw excuus dat je wandelen maar een saaie bedoening vond? Think again! Want Wokamon maakt jouw wandeling een stuk gezelliger en leuker. De gekleurde en speelse app neemt je mee uit wandelen en laat je onderweg spelletjes spelen. De app is een virtueel dierenspelletje en activiteitentracker in één. Elke stap helpt jou om je dieren te laten groeien, voeren en nieuwe Wokamons te verzamelen. Daarnaast heeft Wokamon ook alle basisingrediënten van een goede stappenteller: hij telt je stappen, je snelheid en de kilometers.

Wokamon is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Walkr

Heb je genoeg monsters gevoerd en verzameld? Dan kun je een uitstapje naar de ruimte maken. Walkr is namelijk niet alleen een stappenteller, maar tegelijkertijd ook een ruimtespelletje. Hoe het werkt? Hoe meer stappen je zet, hoe meer upgrades je krijgt om een hoger level te bereiken in outer space. Dat wordt een blokje extra lopen, of twee, of drie.

Walkr is gratis te downloaden voor iOS en Android.

MapMyWalk

Met de slimme app MapMyWalk kun je - zoals de naam al doet vermoeden - niet alleen je gewandelde route zien op de kaart, maar krijg je ook het aantal stappen te zien die je hebt afgelegd. Daarbij laat de app zien hoe ver je hebt gelopen en hoe snel je hebt gelopen. O, en de app geeft je ook coachingtips voor tijdens het wandelen. Mocht je naast wandelen willen gaan hardlopen, dan kun je deze app ook prima gebruiken.

MapMyWalk is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Fitbit

Grote kans dat je Fitbit kent van de sporthorloges. Ja? Precies. Maar de app van Fitbit heeft ook een steengoede stappenteller die je ook kunt gebruiken zonder het Fitbit-horloge te dragen. Zo heeft de Fitbit alles in huis om jou inzichten te geven in je gezondheid. Zo kom je er door de stappenteller-functie achter of je genoeg beweegt. Om te zien hoeveel calorieën je verbrandt, kun je je gewicht en lengte invullen. En de app geeft je de mogelijkheid om een activiteitentracker of smartwatch aan de app te koppelen. Daarmee kun je ook tijdens het slapen meten hoe diep je slaapt en of je vaak wakker bent geworden ‘s nachts. Zo kom je erachter of je voldoende slaapt en waarom je hoog of laag zit in je energie die dag.

De Fitbit app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Aan de wandel met je MB's

beste stappenteller apps

Elke stappenteller-app maakt gebruik van internet. Omdat je buiten je huis gaat wandelen, ben je te ver weg om van je wifi-netwerk gebruik te maken. Heb je een Sim Only abonnement? Dan kun je in de Mijn Simyo app precies zien hoeveel MB’s je al hebt verbruikt en hoeveel een rondje wandelen je ongeveer aan data kost. De meeste stappenteller-apps houden heel goed rekening met de hoeveelheid datagebruik, want stappen tellen moet wel voor iedereen leuk blijven natuurlijk. Geen zorgen om je MB’s? Profiteer dan direct van de gloednieuwe Doe Je Ding Deals. Dan zit je zeker goed.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.