De beste stappenteller? Alle soorten en maten op een rij

Slimme gadgets Telefoons & Tech

Als Nederlanders zijn we echte ‘zitters’. We zitten in de schoolbanken en op kantoor ploffen we neer op onze bureaustoel. Niet bepaald ideaal voor je gezondheid. Belangrijk dus om te zorgen dat je voldoende beweegt. Een stappenteller helpt je bij te houden of je dit genoeg doet. Wat is de beste stappenteller, en welke soorten zijn er allemaal? Ontdek het nu!

Wat is een stappenteller?

wat is een stappentellerEen stappenteller is een apparaat dat bijhoudt hoeveel stappen je zet. Dit doet hij door met een sensor je loopbeweging te registeren. Vervolgens zie je in een app op je telefoon hoeveel stappen je zet. Handig als je wilt weten of je genoeg beweegt of dat je ’s avonds tóch nog even een blokje om gaat!

Wat voor soorten stappentellers zijn er?

Je hebt stappentellers in alle soorten en maten. Zo kan hij als sensor zijn ingebouwd in je telefoon, maar je hebt ook activity trackers en smartwatches met een stappenteller.

Welke smartphone heeft de beste stappenteller?

smartphone met beste stappentellerSteeds meer smartphones hebben een ingebouwde stappenteller. Handig, want dit is een makkelijke manier om bij te houden of je genoeg beweegt. Je smartphone kan je zelfs, als je dat wilt, een herinnering sturen om elke dag aan voldoende beweging te komen. Waar de stappenteller in je smartphone zit? Hij is onzichtbaar en zit als sensor onder de motorkap van het toestel.

Of jouw telefoon ook een stappenteller heeft? Sinds de iPhone 5s hebben alle iPhones een stappenteller. Bij Android-telefoons kan het verschillen. Je achterhaalt dit door een stappenteller app te downloaden. Er zijn geen grote kwaliteitsverschillen tussen stappentellers, dus er is niet één telefoon met de beste stappenteller. Je kunt beter kijken wat de beste stappenteller apps zijn.

Beste stappenteller apps

In de App Store en Play Store is er geen gebrek aan gezondheid-apps. Je vindt er dus ook de nodige apps voor je stappenteller. Wat de beste apps zijn? Wij zetten er drie op een rij!

Fitbit

beste stappenteller apps fitbitFitbit staat bekend om zijn sporthorloges, maar heeft ook een zeer goede app. Deze Fitbit app helpt je om stil te staan bij je gezondheid. Met onder andere een stappenteller-functie, weet je dankzij deze app of je genoeg beweegt. Ook kun je persoonlijke informatie invullen, zoals je gewicht en lengte, om zo bij te houden of je genoeg calorieën verbrandt. Daarnaast kun je er een activity tracker of smartwatch aan koppelen, zodat bewegingen in je slaap worden gemeten. Op die manier weet je of je voldoende en goed genoeg slaapt. Fitbit is daarmee een van de beste gezondheidsapps.

De Fitbit app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Walkr

Deze stappenteller doet het helemaal anders. Het is namelijk tegelijkertijd een ruimtespelletje. En door meer te lopen, kun jij bepaalde upgrades kopen om verder te kunnen in outer space. Zeg nou zelf: reden genoeg om een extra blokje om te kunnen, toch?

Walkr is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Pedometer++

beste stappenteller apps pedometerSimpel en netjes, dat is de beste omschrijving van Pedometer++. Een van de slimmere gezondheidsapps waar je weinig naar omkijkt, maar die wel continu bijhoudt hoeveel stappen je zet. In de widget (zowel op iPhone als Android) zie je precies hoeveel stappen je al hebt gezet. Leuke bonus: je kunt maandelijks uitdagingen stellen, bijvoorbeeld om minimaal vijftien dagen op rij genoeg stappen te zetten. Zo blijf je dus lekker in beweging!

Pedometer++ is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Welke smartwatch heeft de beste stappenteller?

smartwatch beste stappentellerSmartwatches hebben vaak ook een stappenteller. Handig, want zo kun je via zo’n slim horloge makkelijk op je telefoon zien of je genoeg stappen zet. Ook is een stappenteller in een smartwatch vaak preciezer dan een stappenteller in je smartphone. Dit komt doordat een smartwatch om je pols zit en het zo de loopbeweging beter registreert.

Smartwatches zijn vaak via Bluetooth te koppelen aan je telefoon, al werken er steeds meer ook prima zelfstandig. Dit kost dus geen data van je Sim Only abonnement. Handig om tijdens het sporten je afstand met de gps-sensor te registreren, bijvoorbeeld!

Een smartwatch is daarna handig als stappenteller. De smartwatch met de beste stappenteller? Ook hierbij zijn de sensoren vaak hetzelfde, dus met de kwaliteit zit het vaak wel goed. Of je nu een Samsung Galaxy Watch neemt of de Apple Watch. Ook de Fitbit Versa is een goede keuze, bijvoorbeeld voor het tellen van trappen. Die stappen omhoog zijn immers toch een stukje intensiever! En zo zie je mooi in de Fitbit-app hoeveel calorieën je verbrandt.

Alles weten over smartwatches? Hier check je de beste smartwatches.

Welke activity tracker heeft de beste stappenteller?

activity tracker beste stappentellerActivity trackers zijn ook handige apparaatjes om als stappenteller te gebruiken. Ze zijn simpeler (en goedkoper) dan een smartwatch, maar registreren stappen net zo goed. De meeste activity trackers hebben wel een stappenteller en via een app op je telefoon zie je dan hoeveel stappen je hebt gezet. De Xiaomi Mi Band 4 is een goed voorbeeld van een prima activity tracker. Deze kost ongeveer 30 euro en is zo een mooi apparaatje om je stappen goed te tellen.

Hoeveel stappen per dag is genoeg?

Ook met de beste stappenteller in huis moet je de klus daarna zelf klaren. En dat is? Genoeg stappen zetten! De meeste telefoons stellen je automatisch 10 duizend stappen als doel. Maar is dat wel terecht? Uit onderzoek blijkt dat gezonde mensen tussen de 4 en 18 duizend stappen per dag zetten.

Als je af wil vallen, dan is het zetten van 10 duizend stappen per dag de beste aanrader. Dit is gelijk aan ongeveer 7 kilometer wandelen. Wil je fitter worden dan je nu bent? Analyseer dan het aantal stappen dat je met de beste stappenteller zet en loop vervolgens 500 tot 1000 stappen per dag meer. Het belangrijkste? Doe vooral waar je je goed bij voelt en staar je niet blind op cijfers. Daar kan geen stappenteller tegenop!

Discussie