Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Aan de wandel: dit zijn de beste stappentellers
Terug naar overzicht
9,671x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Aan de wandel: dit zijn de beste stappentellers

We ploffen van thuiskantoor linea recta op de bank. Er wordt flink gezeten in Nederland, terwijl een beetje beweging zo gepiept is. Al helemaal met een stappenteller op zak én het is ook nog Wandel tijdens je werk-dag. Benieuwd wat de beste stappenteller apps zijn? En welke soorten er zijn? Je leest het hieronder.

Dit is een stappenteller

wat is een stappentellerEen stappenteller is een superslim apparaat dat bijhoudt hoeveel stappen je zet. Dit doet hij door met een sensor je loopbeweging te registreren. Vervolgens zie je in een app op je telefoon hoeveel stappen je zet. Handig als je wilt weten of je genoeg beweegt of dat je ’s avonds tóch nog even een blokje om gaat. Zo is het gemiddelde rond de 6000 stappen per dag.

Deze soorten stappentellers zijn er

Je hebt stappentellers in alle soorten en maten. Zo kan hij als sensor zijn ingebouwd in je telefoon, maar je hebt ook activity trackers en smartwatches met een stappenteller.

De beste stappenteller apps

beste stappenteller appsMakers van stappentellers zitten niet stil. Zo komen er geregeld nieuwe apps bij die je direct kunt downloaden in de App Store en de Play Store. Soms tegen een kleine vergoeding, en soms helemaal gratis. We zetten de beste gratis apps op een rij.

Ommetje app

De bekende hersenonderzoeker Erik Scherder heeft zijn krachten gebundeld met de Hersenstichting. Samen hebben ze de Ommetje app ontwikkeld, waarmee je je stappen telt. De naam zegt het al: je maakt met deze app een ommetje. Een stukje wandelen wordt hierdoor niet alleen een stuk laagdrempeliger, maar ook leuker. Je kunt namelijk een heuse mini-competitie starten met vrienden en familie, je kunt ook teams vormen en individueel wandelen tegen mensen uit je eigen buurt. In de app verdien je punten met het wandelen en maak je kans op medailles. Hoe vaker je loopt, hoe meer punten je scoort. Ook geeft de app kleine meldingen, zoals: ‘Een ommetje maken moet minimaal 20 minuten duren voor het beste effect op je hersenen.’ Bonus: aan het einde van elke wandeling krijg je een hersenweetje cadeau en een routekaartje van jouw wandelroute.

De Ommetje app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Apple Health

Apple heeft een fijne gratis app, Apple Health, deze app is erg veelzijdig (hij meet bijvoorbeeld ook je slaap) en bevat ook een stappenteller. Winst! De iPhone widget app meet het aantal stappen dat je die dag, of dat moment hebt gelopen, en je kunt zelfs zien hoeveel traptreden je die dag hebt geklommen. De stappenteller activeren? Ga naar ‘Instellingen’, ‘Privacy’, ‘Beweging en conditie’, ‘Houd conditie bij’ en je bent klaar! Bekijken hoeveel stappen je gezet hebt? Ga naar ‘Gezondheid’, ‘Ontdek’, ‘Stappen’ en je krijgt een grafiek te zien met het aantal stappen. Vervolgens kun je ook nog filteren op dag, week, maand of jaar. Via ‘Toon alle gegevens’ kun je het exacte aantal stappen bekijken.

Samsung Health

Net als Apple heeft ook Samsung een ingebouwde stappenteller: Samsung Health. Deze app is net als de app van Apple Health een veelzijdige gezondheidsapp. Zo meet hij fitnessactiviteiten (hardlopen, fietsen, zwemmen) maar je kunt ook je maaltijden en tussendoortjes vastleggen of je slaappatroon controleren. In de app kun je ook video’s vinden van pro’s op het gebied van fitness en voeding. Maar je kunt er ook je stappen mee meten. Je hoeft hem alleen maar aan te zetten en gaan! Ga naar de app, ‘Samsung Health’, klik op ‘Stappenteller’ en druk op ‘Start’. Nu werkt de stappenteller helemaal vanzelf. Hij houdt bij of je rent of wandelt of traploopt. Via ‘Statistieken’ kun je kijken hoeveel stappen je hebt gezet.

Wokamon

Wokamon beste stappentellerWas jouw excuus dat je wandelen maar een saaie bedoening vond? Think again! Want Wokamon maakt jouw wandeling een stuk gezelliger en leuker. De gekleurde en speelse app neemt je mee uit wandelen en laat je onderweg spelletjes spelen. De app is een virtueel dierenspelletje en activiteitentracker in één. Elke stap helpt jou om je dieren te laten groeien, voeren en nieuwe Wokamons te verzamelen. Daarnaast heeft Wokamon ook alle basisingrediënten van een goede stappenteller: hij telt je stappen, je snelheid en de kilometers.

Wokamon is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Walkr

Heb je genoeg monsters gevoerd en verzameld? Dan kun je een uitstapje naar de ruimte maken. Walkr is namelijk niet alleen een stappenteller, maar tegelijkertijd ook een ruimtespelletje. Hoe het werkt? Hoe meer stappen je zet, hoe meer upgrades je krijgt om een hoger level te bereiken in outer space. Dat wordt een blokje extra lopen, of twee, of drie.

Walkr is gratis te downloaden voor iOS en Android.

MapMyWalk

Met de slimme app MapMyWalk kun je - zoals de naam al doet vermoeden - niet alleen je gewandelde route zien op de kaart, maar krijg je ook het aantal stappen te zien die je hebt afgelegd. Daarbij laat de app zien hoe ver je hebt gelopen en hoe snel je hebt gelopen. O, en de app geeft je ook coachingtips voor tijdens het wandelen. Mocht je naast wandelen willen gaan hardlopen, dan kun je deze app ook prima gebruiken.

MapMyWalk is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Fitbit

Grote kans dat je Fitbit kent van de sporthorloges. Ja? Precies. Maar de app van Fitbit heeft ook een steengoede stappenteller die je ook kunt gebruiken zonder het Fitbit-horloge te dragen. Zo heeft de Fitbit alles in huis om jou inzichten te geven in je gezondheid. Zo kom je er door de stappenteller-functie achter of je genoeg beweegt. Om te zien hoeveel calorieën je verbrandt, kun je je gewicht en lengte invullen. En de app geeft je de mogelijkheid om een activiteitentracker of smartwatch aan de app te koppelen. Daarmee kun je ook tijdens het slapen meten hoe diep je slaapt en of je vaak wakker bent geworden ‘s nachts. Zo kom je erachter of je voldoende slaapt en waarom je hoog of laag zit in je energie die dag.

De Fitbit app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Aan de wandel met je MB's

beste stappenteller apps

Elke stappenteller-app maakt gebruik van internet. Omdat je buiten je huis gaat wandelen, ben je te ver weg om van je wifi-netwerk gebruik te maken. Heb je een Sim Only abonnement? Dan kun je in de Mijn Simyo app precies zien hoeveel MB’s je al hebt verbruikt en hoeveel een rondje wandelen je ongeveer aan data kost. De meeste stappenteller-apps houden heel goed rekening met de hoeveelheid datagebruik, want stappen tellen moet wel voor iedereen leuk blijven natuurlijk. Geen zorgen om je MB’s? Profiteer dan direct van de gloednieuwe Doe Je Ding Deals. Dan zit je zeker goed.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.