.

hardloop apps
Terug naar overzicht
32,185x gelezen

Ooit spijt gehad van een rondje hardlopen? Grote kans van niet. Toch is het vaak lastig consequent te sporten om genoeg beweging te pakken. Zeker nu de sportschool dicht is. Met deze workout- en hardloop-apps beweeg je genoeg, eet je gezond én houd je dit nog vol ook. Ready? Set. Go!

Gezond sporten, wat komt daar bij kijken?

gezond sportenSporten is gezond, maar hoe sport je op een gezonde manier? Goed materiaal is heel belangrijk. Zeker met hardlopen. Koop daarom goede hardloopschoenen bij een speciaalzaak. Deze zijn niet duurder dan gewone hardloopschoenen en een medewerker analyseert je manier van rennen. Op die manier koop je hardloopschoenen die passen bij je loopstijl en voorkom je blessures.

Waarom een schema zoeken handig is

hardloop app schemaIedereen kan zijn sportkleding aantrekken om te gaan sporten, maar hoe zorg je dat je snel resultaat merkt? Een schema helpt daarbij. Hiermee is geen sessie hetzelfde, bijvoorbeeld omdat je de ene keer een intervaltraining hebt en de andere keer langer moet rennen op een langzamer tempo. Onder andere Run2Day heeft dit soort handige hardloopschema’s voor elke afstand. Op die manier werk je naar een doel toe en weet je precies wat je wanneer moet rennen.

Goede workout- en hardloop-apps

Meten is weten. Op die manier merk je ook meteen wanneer je fitter wordt en sneller gaat. Een betere motivatie is er niet, toch? Deze workout-apps kunnen we je van harte aanbevelen!

MyFitnessPal CalorieënTeller: focus op voeding

myfitnesspal calorieënteller appVoor goede prestaties is gezonde voeding nodig. Deze app helpt je daarbij, want met de MyFitnessPal CalorieënTeller-app houd je bij wat je eet en hoeveel calorieën je daarmee tot je neemt. Handig als je gaat sporten om af te vallen. Bonuspunten scoort de app met zijn gepersonaliseerde dieetprofiel, waarmee je precies weet welke voeding voor jou het beste is. Via het forum kun je tips lezen en ervaringen delen met anderen.

De CalorieënTeller van MyFitnessPal is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Lifesum: zo blijf je genoeg drinken

lifesum genoeg drinken appNog een fijn ingrediënt om goed te presteren tijdens het sporten? Elke dag genoeg water drinken! Volwassenen moeten ongeveer twee liter per dag drinken. Lifesum herinnert je daaraan. Door genoeg water te drinken, voert je lichaam afvalstoffen beter af en presteer je beter.

Lifesum is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Fitness & Bodybuilding: je eigen workout-app om binnen te sporten

fitness bodybuilding appIs het buiten rotweer en heb je geen zin om in de regen te rennen? Gymbook is een workout-app om binnen te sporten, met workoutroutines en oefeningen. Met deze app houd je je activiteiten bij en analyseer je ze. Handig: je ziet in de app precies hoe je de oefeningen moet uitvoeren. Zo weet je zeker dat je het goed doet en dat je inspanningen niet voor niets zijn!

Fitness & Bodybuilding is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Strava: handige workout-app voor rennen en fietsen

strava workout app hardloop appStrava is een zeer goede hardloop-app. Net als bijvoorbeeld Runkeeper. Strava heeft als verschil dat het extra goed is in het bijhouden van je beweging als je fietst of zwemt. Mits je hiervoor een waterdichte smartwatch of activity tracker hebt. In de app houd je activiteiten bij en zie je hoeveel calorieën je verbrandt. Ons advies: probeer zowel Runkeeper en Strava uit om te zien welke je het fijnst vindt werken. De apps houden je locatie bij via gps en verbruiken daardoor geen data van je Sim Only internetbundel.

Strava is gratis te downloaden voor Android en iOS.

7 minute work-out: elke dag snel klaar met genoeg beweging

7 minute workout appGeen zin in urenlange fietssessies of een hardlooptraining waaraan je de halve avond kwijt bent? Dan is de 7 minute work-out app wel wat voor jou. Perfect als je niet te veel tijd kwijt wilt zijn aan sporten. Elke dag volg je met deze workout-app een sessie van 7 minuten. Hierin moet je flink aan de bak en spierpijn is onvermijdelijk. Je zult daarom ook snel het resultaat merken. Het stimuleert je echt om dagelijks een workout te volgen. Video’s leggen de oefeningen uit en dat maakt het makkelijk om te beginnen. Succes!

7 minute work-out is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Workout-apps en dataverbruik: hoe zit dat?

dataverbruik hardloop appNeem je je telefoon mee tijdens het sporten om je activiteit vast te leggen? Slim! Zo meet je je prestaties en zie je na verloop van tijd de vooruitgang. Goed om te weten: workout- en hardloop-apps verbruiken niet tot weinig data van je Sim Only internetbundel. Je locatie wordt gevolgd via gps en dat verbruikt geen data. Zorg je wel voor een hoesje die je telefoon eventueel beschermt tegen regen of vallen? Dan gaat je telefoon langer mee!

Succes! Met welke activiteit ga jij beginnen? Wordt het rennen, fietsen of toch een workout vanuit huis?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.