Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Wat is een simkaart?
Terug naar overzicht
35,035x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Alles wat je moet weten over je simkaart

Wat is een simkaart, welke formaten zijn er en welke codes staan er precies op dit kaartje? In dit artikel lees je alle belangrijke ins en outs van de Simyo simkaart.

Wat is een simkaart?

Simyo onderzoekt de iPhone 7Een simkaart is een kaartje dat je in je telefoon stopt. Dit kaartje krijg je van je provider. De simkaart zorgt ervoor dat je telefoon verbinding maakt met het mobiele netwerk van je provider. Het zorgt er dus voor dat je kunt bellen, sms’en en mobiel internetten. Zonder simkaart kan dit niet. Best belangrijk dus, dat kaartje waar je waarschijnlijk nooit naar omkijkt.

Soms lukt het niet om te bellen terwijl je simkaart wél in je telefoon zit. Geen paniek. Start je telefoon opnieuw op of schakel even de vliegtuigmodus in én uit. Waarschijnlijk heb je daarna weer bereik. Je simkaart meldt zich met deze handeling namelijk opnieuw aan op het netwerk.

Heb je geen simkaart? Dan kun je een smartphone tóch gebruiken. Zo kun je apps gebruiken, games spelen en via een wifi-verbinding internetten. Bellen, sms’en en mobiel internetten zit er alleen niet in.

Welke formaten simkaarten zijn er eigenlijk?

Er zijn drie formaten simkaarten: de standaard simkaart, micro-simkaart en nano-simkaart. Welke simkaart je nodig hebt? Dat verschilt per telefoon. Raadpleeg hiervoor de gebruikershandleiding die bij je telefoon wordt geleverd. Je kunt het natuurlijk ook even googelen.

Standaard simkaart

Simyo Standaard-simkaartDit is de grootste simkaart. De standaard simkaart past tegenwoordig in vrijwel geen enkele telefoon meer. Je vindt ‘m vooral terug in mobiele telefoons waar je alleen mee kunt bellen en sms’en.

Micro-simkaart

Simyo Micro-simkaartDe micro-simkaart is kleiner dan een gewone simkaart. Fabrikanten kiezen ook steeds minder vaak voor een micro-simkaart. Er zijn nog wel smartphones met een micro-simkaart, maar dat is eerder uitzondering dan regel.

Nano-simkaart

Simyo Nano-simkaartDe nano-simkaart is de kleinste simkaart. In 2012 was de iPhone 5 de eerste smartphone met een nano-simkaart. Inmiddels gebruiken de meeste mobiele telefoons die nu worden uitgebracht deze kleinste simkaart. Het voordeel hiervan is dat er meer ruimte in de telefoon overblijft voor andere zaken, zoals meer geheugen en een dunner design.

De 3-in-1-simkaart

Bij Simyo krijg je een 3-in-1-simkaart met ingebouwde NFC-chip. De 3-in-1 simkaart is een simkaart die drie simkaartformaten in één heeft. Je klikt het juiste formaat simkaart uit het omhulsel. Daarna stop je de simkaart in je telefoon. Zo bestel je dus altijd de juiste simkaart. Check van tevoren wél welk formaat simkaart in je telefoon past. Dankzij de ingebouwde NFC-chip in de simkaart, kun je jouw smartphone ook gebruiken voor contactloos mobiel betalen.

Vervangende simkaart aanvragen

vervangende simkaart aanvragen simyoPast je huidige simkaart niet in je telefoon? Log dan in op Mijn Simyo om een vervangende simkaart aan te vragen. Simyo stuurt je binnen twee werkdagen de 3-in-1-simkaart toe. Kijk natuurlijk eerst even of je niet al een 3-in-1 simkaart hebt. Als je een vervangende simkaart bestelt, behoud je natuurlijk hetzelfde telefoonnummer. Daarnaast blijven je instellingen, voor bijvoorbeeld mobiel internet, gewoon op de simkaart ingesteld staan. Voor een vervangende simkaart betaal je vijf euro. De kosten hiervoor worden automatisch verrekend met je factuur of beltegoed.

Codes van je simkaart

Er staat verschillende informatie op je simkaart. Het meeste daarvan staat op de goed zichtbare chip. Welke informatie staat er eigenlijk allemaal op een simkaart?

Pincode

simkaart pincode simyoJe telefoon is vergrendeld als je hem opstart. Met de pincode van de simkaart ontgrendel je de telefoon. Hiervoor heb je drie pogingen. Als je telefoon gestolen is kan iemand anders niet zomaar bellen, sms’en en mobiel internetten. De pincode ontvang je per e-mail van Simyo. Ben je de pincode van je simkaart vergeten? Op Mijn Simyo staat de originele pincode van je telefoon. Heb je deze gewijzigd? Dan staat op Mijn Simyo niet de juiste pincode. De pincode van je simkaart is niet hetzelfde als de ontgrendelingscode van je smartphone, waarvan je zelf bepaalt of je deze instelt.

Pukcode

Heb je drie keer achter elkaar de pincode fout ingevoerd? Dan is je simkaart geblokkeerd. Je kunt dan niet meer bellen met je telefoon. Vervelend, maar gelukkig heb je dan nog de pukcode achter de hand om je simkaart weer te ontgrendelen. Deze vind je ook in de welkomstmail en op Mijn Simyo.

Simyo Nano-simkaart nummerSimkaartnummer

Het simkaartnummer staat op je simkaart. Dit nummer bestaat bij Simyo uit 8 of 19 cijfers en gebruik je om de simkaart te activeren. Dit doe je op Mijn Simyo. Het simkaartnummer kan ook worden gevraagd bij de aanvraag van nummerbehoud, maar dit is tegenwoordig meestal niet meer nodig. Is het nummer onleesbaar? Het staat ook op Mijn Simyo.

Telefoonnummer

Je telefoonnummer is niet gekoppeld aan de telefoon die je gebruikt, maar aan je simkaart. Stop je de simkaart in een andere telefoon? Dan ben je via die telefoon te bereiken. Deze telefoon moet dan wel simlockvrij zijn. Wil je overstappen naar Simyo en je eigen telefoonnummer meenemen? Dat kan! Simyo regelt nummerbehoud gratis voor je. Tijdens het bestellen van je Sim Only abonnement of Prepaid simkaart kun je al je gegevens aan ons doorgeven.

Bij Simyo kun je ook altijd een nieuw telefoonnummer aanvragen. Een nieuw nummer kan van pas komen als iemand je lastigvalt. Het aanvragen van een nieuw telefoonnummer kost vijf euro.

Simkaart erin en bellen maar!

simkaart aanzetten simyoJe kunt je Sim Only simkaart gebruiken zodra je ‘m geactiveerd hebt. Een Prepaid simkaart zit al klaar voor gebruik in het welkomstpakket en hoeft niet geactiveerd te worden, maar een vervangende Prepaid simkaart wél. Het activeren gaat gelukkig erg snel dus voordat je het weet, kan je bellen. Zo makkelijk gaat dat bij een Simyo Sim Only simkaart:

 • Log in op ‘Mijn Simyo’ met je (tijdelijke) 06-nummer en wachtwoord.
 • Vul het simkaartnummer van je Simyo simkaart in.
 • Lees en bevestig je contract.
 • Voilà, je kunt vanaf nu bellen, sms’en en internetten.

Nieuwe sim, geen service?

Heb je de kaart geactiveerd, maar heb je geen bereik? Het komt wel eens voor dat je de melding ‘Geen Service’ krijgt. Vaak is de oplossing om je telefoon opnieuw op te starten. Zo wordt je sim opnieuw aangemeld op het netwerk. Nog steeds geen service na het uit- en aanzetten? Test dan je simkaart, voor zover dat mogelijk is, in een andere telefoon. Werkt het nu nog steeds niet of heb je nog een andere vraag over je simkaart? Stel dan je vraag op het Simyo Forum of neem contact op met onze klantenservice.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.