Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

NFC simkaart Simyo
Terug naar overzicht
27,745x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

NFC-simkaarten: de toekomst van betalen en reizen

Sinds 1 februari 2016 levert Simyo NFC-simkaarten. Hiermee is het mogelijk om in de supermarkt contactloos je boodschappen te betalen. Ook kun je dankzij de NFC-simkaart inchecken in het openbaar vervoer. De nieuwe simkaart werkt samen met de NFC-chip in je telefoon om te zorgen dat dit veilig gebeurt.

In dit artikel leggen we uit wat een NFC-simkaart is en wat je ermee kan. Maar ‘first things first’: wat is NFC eigenlijk? Simyo ging de straat op en vroeg het aan voorbijgangers. Eén ding kunnen we alvast verklappen: sommige antwoorden zijn bèst verrassend! Ook legt expert Bouke van AllAboutPhones.nl uit wat NFC precies is.

Zo, weet je dat ook weer! Best duidelijk, toch? Hieronder gaan we verder in op NFC en wat je ermee kunt. Let’s go!

Wat is NFC precies?

Wat is NFC simkaartDe meeste moderne smartphones hebben een NFC-chip. NFC staat voor Near Field Communication. Dit is de draadloze verbindingstechniek die ook wordt gebruikt voor inchecken in het openbaar vervoer en contactloos betalen met je bankpas.

De NFC-simkaarten van Simyo maken het mogelijk om apps te gebruiken die de NFC-chip van je telefoon inzetten. En daarvoor hoef je deze apps meestal niet eens te openen, omdat de chip op een lage energie ‘passief’ werkt. Net als die in je OV-chipkaart of bankpas dus.

Je smartphone als OV-chipkaart dankzij NFC

telefoon als ov-chipkaartWe schreven het net al: NFC is de techniek die ook in het openbaar vervoer wordt gebruikt om in te checken. Nu denk je misschien: dan moet het toch ook mogelijk zijn om je telefoon als OV-chipkaart te gebruiken? Dat klopt! Binnenkort is dat ook mogelijk. Je telefoon heeft hiervoor dan een NFC-simkaart nodig. Of je al een NFC-simkaart hebt, bekijk je op Mijn Simyo. Je gaat naar 'Instellingen' en dan naar 'simkaart'. Vervolgens kun je bij 'simkaarttype' zien of je een NFC simkaart hebt. Heb je die niet? Dan staat er USIM.

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan is het mogelijk om met je telefoon in te checken in het OV. Je haalt dan niet je ‘ouderwetse’ OV-chipkaart langs het toegangspoortje of de incheckpaal, maar je smartphone. Dit werkt ook als de batterij van je telefoon op is.

Goed om te weten: de digitale OV-chipkaart op je smartphone is géén kopie van je gewone OV-chipkaart. Het is een digitale kaart met zijn eigen tegoed. Deze laat je automatisch opwaarderen zodat je nooit zonder tegoed zit. Reisproducten – denk aan een dagkaart, maandabonnement of studentenreisproduct - kun je nog niet op je OV-chip mobiel zetten. In een later stadium wordt dat óók mogelijk. Wanneer? Dat is nog niet bekend. Je gewone OV-chipkaart met bijvoorbeeld je voordeelurenabonnement moet je dus nog even bewaren!

Telefoon als OV-chipkaart gebruiken: hoe doe ik dat?

Reis je met het openbaar vervoer, heb je een Android-telefoon én gebruik je een NFC-simkaart? Dan kun je, als je wil, meteen je telefoon als OV-chipkaart instellen. Maar hoe doe je dat precies?

Ga eerst op je telefoon naar ov-chipmobiel.nl, scroll naar beneden en doorloop het stappenplan onder het kopje ‘Installeer OV-chip mobiel’. Heb je dit stappenplan succesvol doorlopen? Dan heb je op het versleutelde deel van je NFC-simkaart de digitale OV-chipkaart geïnstalleerd. Jouw persoonlijke gegevens zijn op die manier goed beschermd en niet inzichtelijk voor je provider. Vervolgens kun je in het OV inchecken met je smartphone. Succes!

Betaalpassen met NFC

mobiel bankieren appKlanten van onder andere ABN Amro, ING en de Rabobank kunnen op dit moment al draadloos betalen met hun NFC-pinpas. Draadloos betalen werkt heel eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen, is je bankpas naast de betaalautomaat te houden en binnen een aantal seconden heb je betaald. Je bepaalt zelf van tevoren of je voor bedragen onder de 25 euro een pincode invoert. Wil je een bedrag hoger dan 25 euro betalen? Dan moet je altijd je pincode invoeren. Het maximumbedrag dat je kunt betalen is 50 euro.

Betalen via NFC met je mobiel, hoe werkt dat dan?

Met mobiel betalen koppel je je bankrekening aan je smartphone. Dit werkt ongeveer hetzelfde als de NFC-bankpas. Mobiel betalen is net zo veilig als betalen met een pinpas. Er zijn verschillende manieren om mobiel te betalen:

De mobiel bankieren-app van je bank

NFC betaalpasSteeds meer banken hebben een app waarmee je mobiel kan betalen. Zo kun je bij ING met de meeste Android-smartphones al mobiel betalen. Een ander voorbeeld is de Rabobank. Met de Rabo Wallet koppel je via een app je bankpas aan je smartphone. Zo wordt je smartphone een digitale pinpas. Die beveilig je met een zelfgekozen pincode. Je bepaalt van tevoren zelf of je voor betalingen onder de 25 euro een pincode intoetst. Met Rabo Wallet kun je betalingen doen tot maximaal 50 euro. Hier zie je hoe Rabo Wallet werkt.

Apple Pay

Apple Pay is de betalingsdienst van Apple. Betalingen met Apple Pay beveilig je met een pincode of vingerafdruk. In deze video zie je hoe dat werkt. Apple Pay is op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland.

Waarom zou ik mobiel betalen?

Wat zijn precies de voordelen van mobiel betalen? Om daar achter te komen hebben we een aantal belangrijke pluspunten voor jouop een rijtje gezet.

  • Zoeken tussen verschillende bankpasjes is verleden tijd. Al je pasjes heb je tegenwoordig altijd bij je op je smartphone;
  • Niet meer als ‘vierde’ in de rij. Betalen via je smartphone gaat sneller. Daardoor sta je voortaan minder lang in de rij bij de supermarkt;
  • Het is net zo veilig als pinnen.

Wat zijn nog meer mogelijkheden van NFC?

NFC mogelijkheden

Is inchecken in het OV met je telefoon of mobiel betalen bij de supermarkt nog niet spannend genoeg? Binnenkort komt er nog veel meer nieuws aan. Bijvoorbeeld met je telefoon geld overmaken naar je vrienden. Door gebruik te maken van Google Wallet of Samsung Pay kun je snel met elkaar afrekenen door de telefoons even tegen elkaar te houden. Simpel toch? En wat dacht je van concertkaartjes? Nooit meer op het laatste moment op zoek naar een printer, maar gewoon bij de ingang je telefoon tegen een paaltje houden en doorlopen!

Vaarwel pinpas?

Het betalen met je mobiele telefoon is in opkomst. Veel winkeliers beschikken al over een betaalautomaat met een NFC-chip.

Ben jij al klaar voor deze nieuwe vorm van betalen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.