Jouw simkaart van Simyo

Een Simyo-simkaart in elk formaat, voor elke telefoon. Alles wat je moet weten over je simkaart? Daarvoor ben je hier op het juiste adres.

Een 3-in-1 simkaart van Simyo, voor elke telefoon

Zelf je simkaart knippen is verleden tijd bij Simyo, dankzij onze 3-in-1 simkaart. Dat is een kaart die je in het grootste formaat ontvangt, en je zelf het gewenste formaat uit kan klikken. Lekker makkelijk, want je hebt nu altijd de juiste simkaart. Ongeacht of je een standaard, micro of nano simkaart nodig hebt. Natuurlijk kan je dankzij je simkaart bellen en internetten. Maar wist je ook dat je met een simkaart van Simyo contactloos kan betalen? En nog sneller foto’s en video’s kan delen? Elke kaart heeft een ingebouwde NFC-chip, die ervoor zorgt dat je nog meer uit je smartphone haalt. Lees hier wat je nog meer kan met je NFC-chip.

 1. Standaard simkaart Standaard simkaart
 2. Micro simkaart Micro simkaart
 3. Nano simkaart Nano simkaart
Formaat simkaarten

Heb je een nieuwe simkaart nodig?

Je hebt geen werkende simkaart meer. Wat nu? Gelukkig hebben we voor elk probleem een oplossing.

Ik heb een nieuwe telefoon en mijn simkaart past niet meer

In dat geval kan je op Mijn Simyo kijken, onder ‘Instellingen’ – ‘Simkaart’, of je al een 3-in-1-simkaart hebt. Dan is het maar een kwestie van het nieuwe formaat uit je simkaart klikken. Toch niet? Bestel dan gerust een nieuwe op Mijn Simyo of de app. Na 2 werkdagen ligt-ie bij jou in de brievenbus.

Mijn toestel is kwijt of is gestolen

Dat is helemaal vervelend. We raden je aan je simkaart meteen te blokkeren en een nieuwe aan te vragen op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Dit kan je doen onder Instellingen – Simkaart. Zo voorkom je bijkomende problemen.

Mijn simkaart werkt niet meer

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Soms lukt het niet om te bellen terwijl je simkaart het wél doet en gewoon in je telefoon zit. Start je telefoon opnieuw op of schakel even de vliegtuigmodus in én uit. Waarschijnlijk heb je daarna weer bereik. Je simkaart meldt zich dan opnieuw aan op het netwerk.

Weinig verandering? Dan kan je altijd samen met de klantenservice naar het probleem te kijken. Ze staan voor je klaar. Werkt het daarna nog steeds niet of is het duidelijk dat de simkaart stuk is? Dan is het verstandig om een vervangende simkaart te bestellen. Gelukkig heb je ‘m al binnen twee werkdagen in de bus!

In 3 stappen regel je jouw nieuwe simkaart

 1. Vervangende simkaart bestellen

  Dit kan via Mijn Simyo, of de Simyo-app. Dit kost € 5,-.

 2. Binnen twee werkdagen thuis

  Van ons kantoor naar jouw brievenbus, je hoeft dus voor niemand thuis te blijven

 3. Activeer de nieuwe kaart

  Je nieuwe simkaart activeren kan op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.

Simkaart bestellen

In 4 stappen bestel je een nieuwe simkaart

De belangrijkste codes en nummers op een rij

Wachtwoord

De pin- en pukcode

We mailen je je pincode, met deze code ontgrendel je je simkaart. Voer je drie keer na elkaar de verkeerde code in? Dan blokkeert je simkaart en kan je ‘m deblokkeren met je pukcode.

Gesloten

Je simkaart blokkeren

Is je telefoon gestolen of ben je ‘m kwijt? Erg vervelend. Blokkeer meteen je simkaart en voorkom zo bijkomende problemen.

Smartphone

Je telefoonnummer

Je nummer is niet gekoppeld aan je telefoon, maar aan de simkaart die je gebruikt. Bij Simyo kan je altijd een nieuw telefoonnummer aanvragen.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is een simkaart?

Een simkaart is een kaartje dat je in je telefoon stopt om te kunnen bellen, sms’en en mobiel internetten. Dit kaartje krijg je van je provider. De simkaart zorgt ervoor dat je telefoon verbinding maakt met het mobiele netwerk van je provider. Best belangrijk dus, dat kaartje waar je waarschijnlijk nooit naar omkijkt.

Hoe activeer ik mijn simkaart voor het buitenland?

Da’s zo gepiept. Ga eerst naar Mijn Simyo en zet daar ‘Bellen in en naar het buitenland’ aan. Zo, nu kan je al naar huis bellen. Zet nu de instellingen ‘Internetten in Nederland’ en ‘Internetten in het buitenland’ aan op Mijn Simyo. Als laatst hoeft je alleen nog roaming op je telefoon in te schakelen. Dit doe je in de instellingen van je telefoon. En dat is alles. Je telefoon is klaar voor vertrek.

Hoe weet ik welk formaat simkaart ik nodig heb?

Controleer welk formaat simkaart in je telefoon past, zodat je het juiste formaat eruit klikt. Het is een klein kaartje dat veel voor je kan doen, maar zichzelf uitzoeken helaas niet. In de handleiding van je toestel staat welk formaat je nodig hebt.

Wat kan ik allemaal doen met een NFC-simkaart?

Nou, erg veel dus. NFC (Near Field Communication) is een techniek waarop je telefoon data contactloos en veilig kan verzenden. De meest bekende toepassing is contactloos betalen. Maar wat kan je nog meer met NFC? Je kan er je smartphone mee aan speakers koppelen, in de toekomst in het OV betalen , klantenkaarten scannen en nog veel meer. Probeer het dus zeker eens uit!