Alles over de 3-in-1 NFC-Simkaart van Simyo

Eén 3-in-1 NFC-simkaart die altijd in je telefoon past.

Wat is een simkaart?

Een simkaart stop je in je telefoon. Dit kaartje zorgt ervoor dat je mobiele telefoon verbinding maakt met het mobiele netwerk van je provider. Zonder dit kaartje kun je dus niet bellen, sms’en en mobiel internetten. Je krijgt de simkaart van je provider zodra je een dienst afneemt.

Er zijn verschillende formaten voor een simkaart: de standaard simkaart, micro-simkaart en nano-simkaart. Het verschilt per telefoon welk formaat simkaart je erin kunt stoppen. Met de 3-in-1 simkaart heeft Simyo hierop iets bedacht. Sinds 1 februari 2016 heeft de 3-in-1 simkaart van Simyo een NFC-chip.

Wat is een simkaart

De 3-in-1 NFC-simkaart

Simyo levert sinds 1 februari 2016 standaard de 3-in-1 NFC-simkaart. Dit is een 3-in-1 simkaart die geschikt is voor gebruik in alle telefoons. Je drukt het simkaartformaat dat jouw telefoon gebruikt het uit frame om de simkaart te gebruiken. De NFC-chip in de simkaart waarborgt de veiligheid voor onder andere mobiel betalen bij een smartphone die een NFC-chip heeft.

Onze simkaart past in elke telefoon

Mogelijkheden van de NFC-simkaart

Veel smartphones hebben een NFC-chip. NFC staat voor Near Field Communication. Dit is een draadloze verbindingstechniek die onder andere wordt gebruikt voor inchecken in het openbaar vervoer en contactloos betalen. De NFC-simkaart van Simyo ondersteunt bijvoorbeeld de RaboWallet App.

Om dit mogelijk te maken, maakt je smartphone van bijvoorbeeld je bankpas een digitale kopie. Deze kun je via NFC gebruiken om bij de kassa de boodschappen contactloos te betalen. Een NFC-simkaart zorgt ervoor dat dit veilig gebeurt. De digitale kopie van je bankpas wordt namelijk opgeslagen op de simkaart. Zo heb jij alleen toegang tot de digitale kopie.

Heb ik een NFC-simkaart?

Log in op Mijn Simyo. Onder het tabblad Instellingen staat onder ‘Simkaart’ welk type simkaart je hebt. Je kunt het ook op de simkaart zelf zien. Als daar het symbool met de vier boogjes op staat, weet je dat je er eentje hebt.

Hoe krijg ik de NFC-simkaart?

Vanaf 1 februari 2016 krijgen nieuwe klanten van Simyo de NFC-simkaart. Als je al klant bent bij Simyo vraag je via Mijn Simyo een vervangende simkaart aan. Je ontvang dan binnen een paar werkdagen de NFC-simkaart.

Zo gebruik je de NFC-simkaart

Je hebt de volgende dingen nodig om de functionaliteiten van de NFC-simkaart te gebruiken:

  • Een smartphone die een NFC-chip heeft;
  • Een NFC-simkaart;
  • Een wallet of app die een NFC-dienst levert.

Als je gebruik wil maken van NFC op je simkaart, dan heb je de NFC-Manager nodig. Dat is een app die zorgt voor veilige verbinding met je NFC-simkaart. Je downloadt de app gratis in de Google Play Store.

Is mijn telefoon geschikt voor de NFC-simkaart van Simyo?

De NFC-simkaart van Simyo werkt in elke mobiele telefoon. Als je telefoon NFC niet ondersteunt, kun je met de NFC-simkaart wel gewoon bellen, sms’en en mobiel internetten. Om NFC te gebruiken, heb je een smartphone nodig die NFC ondersteunt.

In de gebruiksaanwijzing van je Android-, Windows Phone of BlackBerry-smartphone zie je of deze een NFC-chip heeft. Heb je dit boekje niet? Google dan op de naam van je smartphone om erachter te komen. Apple ondersteunt met de ingebouwde NFC-chip in hun telefoons alleen Apple Pay.

De 3-in-1 simkaart

Tot 1 februari 2016 leverde Simyo de normale 3-in-1 simkaart. Dit is een ouder model simkaart waarvan je zelf bepaalt of het een standaard simkaart, micro-simkaart of nano-simkaart is. Deze simkaart had geen NFC-functie.

De nano-simkaart

De nano-simkaart is het kleinste type simkaart die de meeste nieuwe smartphones gebruiken. Hierin zit ook een nano-simkaart. De nano-simkaart valt eenvoudig uit de 3-in-1 NFC-simkaart te drukken en is zo in je mobiele telefoon te plaatsen. Of je nou het startpakket of een vervangende simkaart bestelt, dat maakt niet uit.

Micro-simkaart

Dit type simkaart is een stuk kleiner dan de standaard simkaart. Toch gebruiken steeds minder fabrikanten dit simkaartformaat. De meeste nieuwe telefoons, zoals de Samsung Galaxy S7 en iPhone 7s gebruiken niet de micro-simkaart.

De standaard simkaart

De standaard simkaart is de grootste simkaart. Hij past in steeds minder telefoons, omdat telefoons compacter worden. Je vindt ‘m vooral terug in mobiele telefoons waarmee je alleen kunt bellen en sms’en. Ook sommige goedkope of oude smartphones werken met een standaard simkaart.

Welke simkaart past er in mijn iPhone?

Niet in elke iPhone past dezelfde simkaart. Het verschilt dus per iPhone welke simkaart je nodig hebt. Zo werkt bijvoorbeeld de iPhone 4s alleen met een micro-simkaart. Andere iPhones, zoals de iPhone 7, werken alleen met de nano-simkaart. We snappen dat je dit misschien verwarrend vindt. Daarom zie je hieronder een overzichtje van welke simkaart in welke iPhone past.

Type iPhone Welke simkaart past in deze iPhone? Past de 3-in-1 NFC-simkaart van Simyo?
iPhone 4 Micro-simkaart Ja
iPhone 4S Micro-simkaart Ja
iPhone 5 en nieuwer Nano-simkaart Ja

Welke simkaart past er in mijn Samsung?

Ook per Samsung-telefoon verschilt het welke simkaart erin past. De nieuwste exemplaren hebben meestal een nano-simkaart. Goedkopere Samsung-telefoons en oudere exemplaren hebben soms nog een standaard simkaart of micro-simkaart. Wil je weten welke simkaart er in jouw Samsung-telefoon past? Zie daarvoor onderstaande overzicht met een aantal van de meest populaire toestellen.

Type Samsung Welke simkaart past in deze Samsung-smartphone? Past de 3-in-1 NFC-simkaart van Simyo?
Samsung Galaxy S4 Micro-simkaart Ja
Samsung Galaxy S4 Mini Micro-simkaart Ja
Samsung Galaxy S5 Micro-simkaart Ja
Samsung Galaxy S5 Mini Micro-simkaart Ja
Samsung Galaxy S6 en nieuwer Nano-simkaart Ja
Samsung Galaxy Note 4 Micro-simkaart Ja
Samsung Galaxy Note 5 en nieuwer Nano-simkaart Ja
Samsung Galaxy A3 (alle modellen) Nano-simkaart Ja
Samsung Galaxy A5 (alle modellen) Nano-simkaart Ja
Samsung Galaxy A7 (alle modellen) Nano-simkaart Ja