vertaalapps

5 handige vertaalapps voor op vakantie

Favoriete apps

Je bent in het buitenland, maar je spreekt de taal niet. Wat nu? Vertaalapps op je smartphone helpen je op weg. Of je nu slechts een enkel woord wilt vertalen, een hele menukaart of een gesprek in de plaatselijke kroeg. Jij draait er je hand niet meer voor om. Wij zetten 5 gratis vertaalapps voor je op een rij.

1. Gi Ga Google

Misschien heb je ‘m al eens gebruikt op je computer, de vertaaldienst van Google. Met de app van Google Translate vertaal je simpel en snel zinnen naar een vreemde taal (of andersom natuurlijk). Ook kun je talen als Zweeds, Spaans en Frans vertalen wanneer je geen gebruikmaakt van je mobiele data door een offline vertaalbestand te downloaden. Daarnaast is ook instantspraakvertaling mogelijk. Handig als je tijdens een taxirit aan de chauffeur uit moet leggen waar je heen wilt.

  • Google Translate is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

2. Van oost naar west

Ben je van plan om naar het Verre Oosten af te reizen? Installeer dan de app WayGo op je smartphone. Deze vertaalapp helpt je met de Chinese, Koreaanse en Japanse taal en is ook offline te gebruiken. Maak een foto van de tekens die je wilt vertalen of kies een foto uit je eigen fotogalerij. De tekst wordt dan omgezet naar het Engels. Zo weet je precies wat je voorgeschoteld krijgt in dat leuke, lokale restaurantje. Ben je lekker avontuurlijk ingesteld? Check dan met de app wat je hebt besteld, maar pas nadat je je bordje hebt leeggegeten.  Helaas is Nederlands in de app (nog) niet beschikbaar.

  • WayGo is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

3. Gebruik je stem

Ook Papago is een populaire vertaalapp onder reizigers. Er worden op dit moment 10 talen vertaald, namelijk Koreaans, Engels, Japans, Chinees (versimpeld en traditioneel), Spaans, Frans, Vietnamees, Thais en Indonesisch. Zo weet je zeker dat je kunt blijven communiceren als je bijvoorbeeld een vakantie hebt geboekt richting Azië of Zuid-Amerika. Laat Engelse zinnen omzetten in karakters of luister hoe je het goed uitspreekt. Ook kun je al sprekend zinnen vertalen. Handig als je wilt onderhandelen over de prijs van een mooi souvenir.

  • Papago is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

4. De keuze is reuze

Nog een gratis vertaalapp is MyLanguage Translator. Gebruik je vaker dezelfde zinnen? Je vindt ze gemakkelijk terug in je historie. Ideaal om veelgebruikte vragen als ‘Mag ik de rekening?’, ‘Wat kost dat?’ of ‘Kunt u mij helpen?’ op te zoeken. Ook wanneer je op dat moment niet over een internetverbinding beschikt. Wil je andere functies in de app gebruiken, ga dan op zoek naar een betrouwbare wifi-verbinding. Met 59 talen is het een erg handige app als je op wereldreis gaat én in het bezit bent van een iPhone.

  • MyLanguage Translator is gratis verkrijgbaar voor iOS

5. Plaatje raden

Ben je op zoek naar een vertaalapp waarbij je geen woord hoeft te spreken? Dan is ICOON de universele taalgids voor op je smartphone die niet mag missen op reis. Je vindt hier alle belangrijke afbeeldingen die van pas komen in het alledaagse leven. Of je nou op zoek bent naar een nieuwe zwembroek of op een eenvoudige manier wilt uitleggen dat je last hebt van hooikoorts. Je hoeft alleen nog maar de afbeelding aan te wijzen.

  • ICOON is verkrijgbaar voor iOS (€ 1,09)

BONUS: Woordje over de grens

Een vertaalapp is natuurlijk superhandig, maar zelf een vreemde taal beheersen is ook wel erg leuk. Ben je bang dat het wat lastig is? Niet met DuoLingo. Zet de app op je telefoon en ga ermee aan de slag. De app leert je spelenderwijs een vreemde taal, waardoor het zelfs leuk is om er in je vrije uurtjes mee aan de slag te gaan. Wie weet zijn de vertaalapps voor jou dan binnenkort zelfs overbodig.

Vertaalapp gebruiken op reis? Net als jouw bundels!

Wist je al dat je onze bundels sinds juni 2017 ook in het buitenland kunt gebruiken? Dat betekent bellen, sms’en en internetten binnen de EU zoals je het thuis gewend bent zonder extra roamingkosten. Ga goed voorbereid op vakantie en lees bij ons alles over roaming in het buitenland. Zo kom je ook meer te weten over de kosten van roaming buiten de EU en wat er gebeurt als je bundels op zijn.

Discussie